Септемврийка на мъжО се въси, да фнимаа вече к'ви ги ръси - Тема № 19

• 23 405
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте Мами,
Доста съм изпуснала 2 - 3 теми, които няма да мога да изчета поради липса на време, но днес ще гледам да наваксам поне с тази!
Дано всички сте добре и да се наслаждавате максимално на лятното време и приятните емоции около очакването на бебчетата!
Включих се само да кажа здрасти, сега се връщам да ви чета и дано успея по адекватно и по темите да се включа!
поздрави сладурки!

# 586
Здравейте!

Аз от самото начало усещам бебето в ляво, там е и по-издуто. То основно се изпъва и ме бута ниско долу.
Там където ще раждам не искат багаж за мен, освен четка за зъби, паста,бельо, така че ще съм сигурно с едно малко сакче.
Чух, че на вратата на родилното в клиниката пишело, че всякакви почерпки са забранени. Ще видим, а и раждането не е евтино.

Диана, аз пък много се кефя на моята лентичка, че дните намаляват. Нямам търпение да видя вече бебчо.  ylinfant

# 587
Здравейте, момичета!
Аз след малко излизам и влизам само да ви кажа да ми стискате палци на прегледа, че както писах нещо малкия не го усещам много добре последните 2 дни, дано всичко е наред  Praynig Като се върна ще чета и пиша Simple Smile

# 588
Tanishte всичко ще е ок!

# 589
Здравейте и от мен пупинки големи   bouquet
Относно багажа за родилното мисля да нося само необходими неща, дрешките за бебко и моите ще ми ги донесат в деня преди изписването.Иначе сака ще съдържа: четка за зъби, паста, гримове, гребен, превръзки за родилки, кърпа за лице, сапунерка със сапун, тоалетна хартия, термометър, бръснач, памперси, мокри кърпи за мен и за бебето, биберонка, помпа за кърма, и бельо/ сутиен и няколко чифта бабешки гащи/ Mr. Green, чорапи и нещо с което да се заметна ако ми е студено, че първият път имах нужда/пак беше Септември и дори беше топло/.Друго не се сещам сега  Hug
относно ритането моя бебешок ми тресе целия корем, но при преобръщане винаги от дясно стърчи я дупе , я главичка  Hug
Иначе за подаръци  за изписване, всички са научени така и чакат..........................
ама аз първият път хем платено раждах , хем и на двата екипа носих, на тези дето  са го гледали горе в родилното и тези дето ни изписват долу  Mr. Greenтака си изпросих въпреки че не ги бях виждала  ooooh! , още от предния  ден започнаха да ми казват колко обичат тортичка
Танище  всичко ще е наред мила, ще видищ  просто му е тясно вече на бебешока гуш

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 11:40 от RAQSVETLINA

# 590
Добро утро и от мен Simple Smile

Момичета аз се чувствам като инвалид  Close Днес станах, пуснах прахосмукачка, минах с парцала и веднага ме стегна коремът  Sad Не става само да лежа, а като свърша малко домакинска работа съм направо като болна.

Гледам обсъждате багажа за родилното. Аз имам приготвени 2 чанти, като едната ще взема с мен, а в другата съм сложила неща , които може би ще ми потрябват в последствие. Предпочитам аз да си подготвя нещата, отколкото да давам задачи на ММ или мама. Остава ми само комплект за изписване и помпа за кърма, но те ще са в резервната чанта. Ето ги моите чанти (черната е за родилното, а шарената е резервната):

http://i182.photobucket.com/albums/x145/TonyaTonya23/58197_10152 … n_zps73396597.jpg

Аз моето бебе го усещам предимно в дясно, много рядко в ляво. Но понякога дясната страна на корема ми е в съвсем друга форма  Laughing

Tanishte стискам палци! Вярвам, че всичко ще е нормално с беб!

Йоана, браво за хубавите новини  Hug Видя , ли че всичко е наред ! Евала на докторката ти, малко биха постъпили така!

Сохо и аз съм в чуденка за почерпката. Пари нямам намерение да давам (допълнителни де, то раждането не е малко), но със сигурност отношението ще е по-различно ако има и почерпка. Само, че идея си нямам каква  newsm78 Каква е тази кошница , която спомена? И от къде се купуват?

Аз отивам да лягам, че май си докарах контракции с това чистене  Cry
 Hug

# 591
Здравейте   bouquet
Tanishte  Praynig дано всичко си е наред с бебчо.
На мен самото раждане ми се струва много далечно и още даже не съм се замисляла за багажа за родилното.
Бебето го усещам на всякъде, имам чувството че иска да ми махне едното ребро, като се намести там и си подбутва чак е болезнено..
Да попитам как се справяте с киселините последните нощи даже ставам и повръщам от тях.  Sad
И да се похваля на изпита съм искарала 5,90 и сега чакам на 3ти класирането.
Усмихнат ден на всички!  Hug

# 592
Здравейте момичета, аз чак сега ставам Simple Smile
Относно почерпката за болницата, и аз мисля ако съм доволна мъжа да вземе нещо малко и стандартно, примерно бонбони, кафе и цветя, но в никакъв случай пари. Плащам си предостатъчно. Но си е до собствена преценка.
malina07 благодаря за отговора. Не знаех, че трябва да си нося и помпата де, очаквах че там дават ако се наложи.
Аз още не съм почнала да оправям багажа, а вече съм в деветия. Май трябва да се организирам, да не го оставям на моя мъж, че много интересно какво ли ще донесе Simple Smile

# 593
  • Пловдив
Добър ден и от мен. Никаква диета не може да ме ловне и това е. На тези, които им се прияждат разни неща да не четат.
Скрит текст:
Снощи правих пица, остана ми тесто и от 5 сутринта си мисля как да го направя на мекици. Ужас. Blush
Tanishte, отесняла му е квартирата на детето. Вече е боксониера, не мезонет. Нормално е да не шава толкова. Въпреки, че моят само бута, шава, мърда, почуква, разтяга, подритва. И от ляво и от дясно. От толкоз шаване да вземе да се обърне поне. Снощи ме боля ниско долу там, където ми е операцията. newsm78
DianaR, аз не съм убедена че режат така при седалищно. Тя моята АГ от жегата е изфирясала. Mr. Green
soho doll, аз съм си в държавна болница, пари мисля да не давам. Ще има почерпка, ако всичко е ок. Имайте предвид, че персоналът на повечето места като види сладкиши и торти им се повдига вече, та принципно не е лошо да е нещо солено.
Багажът за болницата ще бъде разположен в сак. Помпата и дрехите за изписването няма да мъкна с мен. Таткото ще ги донесе. Ама аз трябва да нося и чаршафи и нощници и за бебо дрехи и т.н.
Меря си кръвното тея дни, та все на 105/70 се върти. Мамите, които по принцип сте с ниско как стоите не знам. Мен ми е едно залисано. Не знам кое ми се е наместило с бременността, та да ми е такова.

# 594
  • София
Сега като видях чантите на Амейзинг се сетих, че преди две седмици си купих чанта за тази цел. Тя не е супер голяма за багаж, но мнооого ми хареса и използвах предлога, че ще ми е за болницата. Само че съм я прибрала и чак сега се сетих за нея. По-късно може да я снимам, въпреки че вяма връзка с бебешките неща.
So^Amazing, има различни кошници. Със сладки неща, солени, смесени, плодове, почти винаги присъства и бутилка вино. Може да видиш в нета - подаръчни кошници. Преди известно време видях в един от моловете букети от бонбони. Стори ми се много идейно и лично на мен, като голям ценител на шоколада много ми допадна, ама не знам дали е удачно, а и дали изобщо ще вземем нещо. Както казах, мисля че не е редно.

На мен изобщо не ми се струва далечно раждането, даже напротив. Така бързо се извъртяха тези месеци, а и като си погледна лентичката направо полудявам.

Мими_9, аз се побърках с него. В началото стоеше върху един скрин за да го виждам, ама ми писна да му бърша прахта всеки ден и го метнах в един шкаф. Дано не си остане там само.

Танище, всичко ще е наред!

Петя, и аз тази седмица така го подкарах с храната. А кръвното ми заби на 90/60 от няколко месеца и край, не мърда. Даже имаше момент, в който смятах, че апаратът е развален, но не е.

# 595
В Метро продават кошници.
Благодаря ви за отговорите! Hug Притесних се, че бебето е активно само от дясно, но явно е нормално.
Почерпка ще занесем на изписването, живот и здраве.

# 596
Добър ден!
Танище,успех на прегледа. Не се притеснявай.Просто вече им е тесничко на дечицата  Laughing
Изпуснала съм много,връщам се да ви чета   bouquet

# 597
Пете, мислех че саом аз съм с изблици за ядене Joy снощи до 12 часа правих за ядене, а вече съм сложила да варя... Няма казвам кво, ама тва дето си го написала го мисля за довечера hahaha да не казвам сутринта, че бая си хапнах Whistling
Междодругото, тая нощ се е родило бебче от августинчетата Embarassed аз ги чета и съм много ентусиазирана и и е едно мило Hug

# 598
ioana_g Помпа никъде не дават - тя си е нещо индивидуално (като бельо все едно) и трябва да се стерилизира добре между ползванията. Аз там не съм стерилизирала, то и няма как, просто изхвърлях изцеденото. Алкохол в Токуда май не приемаха, не си спомням добре  newsm78 Сладките, които носиш просто се разопаковат и се оставят всеки да си вземе, обикновено се изяждаха от другите родилки. Цветята ги слагаха настрани, далече от бебенцата да не се алергизират.

Чорапогащник на малко бебе не бих обула, аз и на малката сега обувам сигурно веднъж годишно.
Ако се налага наистина да има нещо отдолу слагам клинче, че е много меко. Зимата е с космонавт на крачетата, като влезем на топло го свалям.

Момичета, които ще съхранявате стволови клетки коя банка си избрахте? Аз се измъчвам последните дни, че искам да съхраня този път  Crazy

# 599
Имаме няколко семейства познати лекари, хирург, двойка кардиолози (мъжът е кардиохирург), уролог, гинекологът ми в това число и директно съм си говорил с тях по въпроса за почерпката. В масовия случай лекарите, особено хирурзите,не пият алкохол въобще - ако почнели дори само чашка за наздраве, не се знаело кога могат неусетно да се отпуснат, да почнат да им треперят ръцете и да си зачеркнат професията и кариерата за едното нищо. Почерпки във вид на храна и алкохол отивали в коша, вече им е втръснало от едно и също.
Едното приятелско семейство споделят,че най-скъпият им подарък са благодарствените писма от пациенти. Събират си ги в специална кутия и понякога си ги четат вечер преди лягане или когато преживяват труден момент.
 Когато Ива се роди, оказа се,че никой не се е сетил на момента да почерпи дори с кутия бонбони. На изписването позволих на свекърва ми да донесе почерпка по нейна преценка - пита, печено пиле,украсено като за сватба и една сурия подобни селянии  Simple Smile но като видях как ги приеха акушерките,мисля,че са отишли в коша. Мен ме изписаха само две акушерки,които за 6-дневния си престой не бях виждала никога преди това. Моят лекар не изписва от някакво суеверие. Отделно после на него му подарихме подарък, който наблюдавам,че още стои в кабинета му - изработена по поръчка фигура/ статуетка на щъркел в грациозна поза  Simple Smile
За второто раждане, дано да мине успешно, вероятно ще ангажирам една приятелка да подготви скромна почерпка, която да поднесем на екипа още в същия ден, като например ръчно декорирани бисквити с благодарствени слова, ръчно правени шоколадови бонбони..нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт