Септемврийка на мъжО се въси, да фнимаа вече к'ви ги ръси - Тема № 19

• 23 481
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Абе момичета, къде ги трупате тия памперси? newsm78 Аз вкъщи нямам място да се обърна, ако отсега затрупам и купчини с памперси....  Shocked
Както и други мами споделиха, подкрепям напълно, че няма "добри" и лоши памперси, има подходящи и неподходящи за даденото дете, затова и ми се струва напълно излишно да се пазаруват памперси още отсега. Промоции има непрекъснато, все някои и все някъде са намалени. Peace
Аз с големия карах май предимно на Памперс, от Пуфис-а се обриваше, Хъджис и Либеро ми идваха скъпички.Ако намерех някъде, много му пасваха Молфикс-а. В един момент установих, че като цяло не е много чувствителен към марката памперси и понеже са си сериозен консуматив, взимах и от най-евтините (Еви Бейби и Молфикс май водеха, плюс памперсите на Лидл).

Amelly, а може ли линк към столчето на Ива?
Щях да споделям едно мнение за комбинираните столчета 0-18, че имат голямото удобство, че седалката им има различни позиции и са много удобни и за по-голямо дете, което спи в колата. Ние го купихме след кошницата, но сега мисля да го ползвам за малкия от новороден. За нашето специално - бях споделяла и преди - проблемът е, че си измъква вече ръцете от презрамките и остава незащитен, но предполагам с малкото бебе няма да имам този пробелм. За баткото взехме наскоро направо седалка, но в едната кола не му е удобно да спи на нея. Сега като пътувахме беше доста неприятно, защото той заспива в колата, а се изкривява целият. Наложи се да го смъкна на задната седалка и да пътува необезопасен, което никак не толерирам.

# 331
Столче за кола - за мен си е сериозна инвестиция. Столчетата, които са комбинирани с колички обикновено са доста несигурни, което ако не пътуваш често или извън града може би е ок. Нашето с каката беше точно от количка, на 9 месеца се наложи да го сменим, защото си измъкваше ръцете оттам и почваше да се кикоти и да се опита да изпълзи  ooooh! Отделно че се връзваше само с колани и скъсваше нервите на ММ докато го закачи всеки път, понеже трябваше да се издърпа докрай колана и едва се закопчаваше. А като новородено главата ѝ се килваше настрани, с коланите пък се клатеше някак - бе доста несигурно беше според мен.

Сега се спряхме на Бритакс - имаше най-добри показатели на краш тестовете в комбинация с изофикс основа. Взехме го от амазон и излязоха заедно под 400лв, иначе тук излизаха с 200-250лв отгоре.

След много размисли май ще си взема една комбинирана количка кенгуру, те са със столче, но едва ли ще го ползвам, освен в много краен случай. Прегледах моята количка дето ляга като за новородено - много скърца и все едно ще се разпадне. Което може би не е толкова странно имайки се предвид, че е на над 10г и отгледани 5 деца в нея Mr. Green

# 332
За темата със столчетата....късно за мене, аз вече си купих количка 3в1 и изобщо не съм погледнала до колко кила ми е, продавачката ми каза, но бях заета да зяпам другите кошове и изобщо не съм се замислила, утре ще я погледна до колко кила е, макар че ми се върти нещо 16 кг или 18 кг.....грам спомен нямам   newsm78
Моят проблем е от няколко седмици : на лентата на сутиените (купила съм си за кърмачки, имам и без банел-обикновенни ) която минава под гърдите и където ми започва коремчето имам ужасно ужулване, като подсичане го чувствам,  но не е червено и няма и пъпчици, но много ме боли и е страшно неприятно като си обличам сутиена. Някоя мама с такива проблеми?  Tired
Купих си крем против подсичане на Бютхен за бебета- не помага, купих си дезодорант Одорекс-непомага, макар че аз не се пота там, а сутиените ме жулят и ми е станала чувствителна кожата там...направо ужас, ходя без сутиен, но ме е страх пък да не ми увиснат гърдите  newsm45

# 333
При мен също тази лента ми пречеше много. Сърбеше ме страшно много и направо полудявах. Еми за сега не съм намерила решение, смених сутиена с обикновен спортен сутиен и съм ок. А тези за бременни и родилки ще ги мъча пак като родя.

# 334
  • Пловдив
Eни-тка -  Каза, че си ползвала Хъджис - но доколкото разбирам имало и фалшиви, които били ужасни. Та въпроса ми е тези които си ползвала какъв цвят беше опаковката. Ако може линк.

Аз взех на Памперс от 2-5 кг пакет 50 броя. Просто влезнах в едно магазинче, където продават само такива неща и взех, нямам предпочитания и не се замислих за цена... после ще му мисля.

Едно интересно линкче
http://www.eurofootball.bg/downloads/Dnevnik_kalendar.pdf

Имаме ли си консултант на ЛЛ при нас?

Последна редакция: вт, 09 юли 2013, 04:24 от DianaR

# 335
  • София
Добро утро!
Вчера бях за първи път на запис на тоновете - то не било толкова лесно, бебето като реши да се размества на 5-6 пъти и апаратът издава едни страшни звуци. Направо едвам издържах 15 мин.
Иначе бебка вече е 1900 гр Simple Smile
Хубав ден от мен! Hug

# 336
Здравейте мами! Пак съм поизпуснала,а уж влизам да чета редовно.
Тук времето е ужасно,вали толкова силно,че долу до кварталния магазин не мога да сляза. И днес няма да има хубава разходка  Sad
Днес мисля да ходя на училище за родители,та най-накрая да понауча нещо полезно.
На вас кога за пръв път ви правиха запис на тонове и на колко време се ходи?  newsm78
Андреа,браво на бебка,все така да си расте  Hug
Лулу,аз също мисля и размислям кое къде ще слагам,аз също съм назад с тези неща,Памперсите май ще са най-накрая,като покупка.
Хубав ден   bouquet

# 337
Коремчета, добро утро Stuck Out Tongue
Аз от вчера съм си вкъщи - на обяд ме изписаха и после цял ден спах, защото в тая болница грам не успях да поспя. Накрая малко и със скандал си тръгнахме, но просто нямаше как - всяко нещо трябва да има граници.  Rage
Tania_Tsvetanova ти последно на Селена се спря? Защото и аз живи-здрави ще съм там, а не съм прочела друга пловдивска мама да е споделила, че ще е там.
Нашето столче за кола е като на Веселото - Stokke® iZiSleep™ by BeSafe® и както тя е писала, то си вървеше подарък с количката. Определено не разбирам от "технически характеристики" , но да се надяваме, че хората са го измислили и е добро  smile3521
Нали ви бях писала, че докато бях в болницата ММ взе кашона от MotherCare и снощи го отворихме. Мнооого са яки нещата, качеството е уникално  newsm10 Комплектът на Томи Тими също е много хубав и има в него 100 неща. То мина повече от месец от тогава, но благодарности на мамата, която беше дала линка към прИмоцията  smile3525

# 338

Amelly, а може ли линк към столчето на Ива?

не те разбрах за кое от двете питаш, затова ти пускам линк към първото от 0 до 18 кг и сегашното

и Грако, което сега ползва http://www.gracobaby.com/catalog/pages/productlistingpage.aspx?c … 434:4294959899||1

Аз днес съм много кисела, защото през нощта не спах добре, унесох се сутринта, но Ива се събуди в 6!!!!!! Това не се е случвало от 100 години, обичайно става в 8ч и то с голям зор. И като се събуди, почна да мрънка "страх ме е да ида до  тоалетна, пусни ми телевизора, гладна съм" просто ми идеше да я убия!!!!!!!!! Баща й стана за малко, обслужи я, даде й книжки за оцветяване и си ляга, пак заспахме, след малко тя пак почва да мрънка!!!! А не е бебе да кажеш, тотално да не се оправя сама. Видя се,че няма да се спи повече, станах и дръпнах една лекция как мама и тате имат нужда от почивка, тате работи нощем, мама я рита бебето и не спи добре, а като се роди бебето и мама стои будна нощем да го храни,люлее и преобува, значи ще спи денем или когато бебето й позволи да спи, тогава Ива трябва да се научи да пази тишина и щом мама спи, да не я закача...и моята слуша, слуша, пък като дръпна един рев, събуди целия блок  ooooh! И баща й вече не издържа, нахлузи й една рокля и в 7,30 я изстреля на градина.
Просто не знам как ще се оправяме четиримата с бебето - до сега си мислех,че имам едно добре подготвено за възрастта си дете и не се тревожех за нищо,но от няколко дена тя се държи ужасно лигаво, а аз паля от нула,особено ако е засегнат съня ми.

# 339
 Добро утро коремчета!
 Цяла сутрин подреждам из вкъщи. След малко ще пусна и прахосмукачка. Очаквам и куриер да донесе количката.  Flutter Друг куриер пък матрачето. После ще се хваля...  Mr. Green

# 340
Добро утро!

Днес съм се събудила в 6 часа, не е нормално за мен. Много ме боли гърба, може да съм се схванала защото спах на отворена врата снощи. Довечера ще накарам ММ да ме помачка.

Choch_KA аз мисля в Торакс да раждам. Ти при кой доктор ще раждаш?

# 341
  • София
Добро утро!

Веселото, представям си какво трепетно очакване те е обзело Crazy  Чакаме да се похвалиш!

За памперсите - наистина на всяко бебе пасват различни, но моят личен опит от пробата на всякакви марки показа, че на Памперс са най-тънички и меки, а серията Премиум Кеър са най-попивни.  Всички останали, които съм купувала (например Хъджис, Либеро, Чико и т.н.), ми стоят малко "хартиени", някои са и доста по-дебели.  Това, което не харесвам на Памперс и поради което търсех да ги сменя, е миризмата.  Отначало много ме дразнеше, но постепенно свикнах с нея и вече не ми прави впечатление.  За тези на ДМ съм чувала, че оставят дупето много мокро, но не съм ги пробвала лично.  След като купувахме какво ли не, сега пак сме на Премиум Кеър, надявам се скоро само за бебето да ми трябват Crazy
А за цените - в ДМ наистина имат много добри промоции, отделно цените им и без намаление май са сред най-добрите.  Нямам навика да сравнявам до стотинка, но мисля, че там си струва да се пазарува.  Напоследък и от Метро купуваме памперси, кики е написала цената, мисля, че е добра.

За столчетата - изключително важно е да се купи качествено такова според мен.  Гледайте класации, краш тестове и избирайте.  Това, което бих споделила като опит е, че е много полезно кошницата за кола да се монтира на шасито на количката.  Изключително удобно е, когато бебето ви заспи в колата, а вие сте тръгнали на пазар, разходка и т.н.  Нашата кошница за кола беше една от най-използваните ни вещи с Лора като бебе.  Ако някой го интересува - на Бебеконфорт са и кошницата, и столчето, което ползваме в момента.  Столчето е просто гениално поради това, че е направено да се завърта към вратата при поставяне и сваляне на детето.  Изобщо продуктите на Бебеконфорт са много помислени и качествени...

# 342
Добро утро Simple Smile
Андреа голямо шутиране пада на тоновете (вчера го разбрах) още повече, че аз лежах по гръб - а не на страни Simple Smile
Choch_KA  добре си дошла отново  вкъщи  Peace сега почивка и мързелуване
За колко време дойде доставката от MotherCare  (че съм те изпуснала ако си казвала) за несесера на  ТТ ли става дума? Аз мислех да го купим, но решихме да си направим ние комбинация от принадлежностите. (излиза ни по - евтинко, а и аспиратора за нос не ми допада много).
За памперсите -  ooooh! много съм невежа... нямам никаква представа какви да купим,  веднъж реших да видя какво се предлага на пазара - отидох на регалите в Кауфланд (да се образовам) ми нищо не схванах  Embarassed
Веселото  чакаме те да се похвалиш Simple Smile

# 343
Eни-тка -  Каза, че си ползвала Хъджис - но доколкото разбирам имало и фалшиви, които били ужасни. Та въпроса ми е тези които си ползвала какъв цвят беше опаковката. Ако може линк.

Помня че опаковката беше синъо и жълто
http://www.kolko.bg/bg/huggies-peleni-3-premium-5-9-kg-86-br-bg/p/1253054
Мисля че бяха такива,но не съм абсолютно сигурна-беше преди 5 години почти  Simple Smile

# 344
Добро утро, коремчета Hug Уж се наспах много добре, а не ми се мърда още от леглото. Всяка нощ сънувам много странни сънища, не пропускам и да сънувам, че са ми изтекли водите...това за сега май ми е голямо притеснение - кога, как и къде ще се случи. През нощта като ставам до тоалетна и само се оглеждам и взирам в себе си hahaha А то най-вероятно ще се случи, когато най-малко очаквам Crazy След малко мисля да се пооправя малко и да ходиме с ММ на кафенце в Неделята и да мушна една... hahaha Ако има желаещи да заповядат Joy Хайде хубав и усмихнат ден ви желая Hug

Общи условия

Активация на акаунт