Септемврийка на мъжО се въси, да фнимаа вече к'ви ги ръси - Тема № 19

• 23 392
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Привет!

коткинчо Hug  Настроението е доста по-добре Wink  Ходим за по 2 часа преди обяд на плажа, прибираме се малката да спи и следобед се замъкваме към 5-6 за още час-два...  Та общо взето дните си минават в такова морско безвремие.  ММ си заминава тази неделя, но пък брат ми идва при нас и се надявам да сме добре и да постоим още седмица-две Sunglasses
Да си призная - още не съм се къпала в морето, ама много ми е студена водата Embarassed  Намокрям само краката и ръцете и това е...  Не знам дали изобщо ще се натопя цялата до края Rolling Eyes

Йоанка, радвам се, че нещата са наред Hug

Танище, стискам палци, макар че съм сигурна, че всичко ще е ок Peace

ени, лигла, и вас ви чакаме с хубави новини Hug

ненимира, честита ви годишнина  bouquet

Боянова, нали вече много пъти обсъждахме, че тези мерки са много условни, не мисля, че имаш повод за притеснение Hug

Хайде оставям ви, че ММ ме гледа кръвнишки, че стоя на компютъра Whistling

# 616
  • Пловдив
nenimira, честита годишнина! Бъдете здрави, сплотени и все така усмихнати! Най-хубавият подарък ще си го получите септември! Весел празник!

# 617
Тумбачета, привет и от мен.
Не съм писала 2-3 дни, но следях внимателно темите, които обсъждахте, за да мога да се включа адекватно.
Аз вече съм си в Пловдив. Бях на преглед при моя си лекар, разказах му всичко подробно за престоя ми в болницата в Бургас и човека не беше много очарован. Даже аз, като НЕмедицинско лице установих, че не са много в час, но както и да е. Сега сме добре с бебонка - тя вече е 1 700 гр, не е от най-активните, но от време на време напомня за себе си. newsm76 Сега, като знам, че съм на 5 мин и от лекаря ми, и от клиниката ми определено съм по-спокойна, а това си е важно.

nbirthday на LemOn с малко закъснение

Йоана прекрасно е, че всичко с бебенцето е наред.  dazzler1

Багажът за болницата, или по-точно нещицата за болницата, понеже нищо не ми искат, смятам да го сложа в една чанта, която ползвам за ръчен багаж, когато летим - харесвам си я, не е никак голяма и е доста практична. Мамите, които си мислят да не забравят контейнерчето за стволовите клетки - аз мисля да го сложа върху чантата ми за клиниката, така че да не мога да взема чантата без то да ми се набие в очите  Rolling Eyes
Някой беше питал - ние избрахме Афродита.
Моят лекар е сертифициран за взимане на клетки, така че няма да имам външен човек, който да ме бараника. newsm10 Ще дойде само някой от фирмата, за да ги вземе и да ги пуска да пътуват.
Почерпка със сигурност ще занесем, но и на мен ми се иска да е нещо по-оригинално, защото наистина не персонала там им е омръзнало от ежедневните бонбони и кафета, въпреки че ММ е на мнение, че много повече биха се зарадвали на кеш-пара, отколкото на ЙедИнИ и пиИнИ  newsm62

За чорапогащниците - аз не съм привърженик. Никога не слагам и на себе си дори и в най-големите студове, а майка ми казва, че от малка не съм ги понасяла, та не мисля да слагам и на бебонка. Разбира се, това е лично мнение - всеки сам решава най-добре за себе си.

Честита годишнина на nenimira . Много да се обичате и да се радвате на здраво и хубаво бебче.  smile3525

От списъка с 60 и няколко точки, който си бях направила ми останаха само 7-8 за изпълнение и сме готова  newsm44 Много съм доволна, че се доверих на ММ и го послушах да си напазаруваме всичко навреме, на спокойствие и с кеф, а не да се юрнем в последния момент. Само ме притесняват дрешките - дали да са по-разголени или по-плътни, но взимам от всичко и това е.

Много дълго стана  newsm09

# 618
Здравейте и от мен тумбачета !
За почерпка не съм мислила , знам ли това въобще не ми е на преден план в подготовката .
Аз прашки не нося от началото на първата бременност. За мен вече са страшно неудобни , а тъй като се снабдих с леки хемороиди след раждането просто само идеята да ми допира нещо там ме подлудява. Не са болезнени и рядко се сещам за тях , но и за по-добра хигиена предпочитам да ползвам бикини. Има много красиви и достатъчно секси . Е, сега разчитам на  по-дълбоки и памучни , за по-голямо удобство. Взех си от LC Wikiki  10 чифта , които ми вършат добра работа. А днес поръчах на майка да ми купи 5 чифта от баш бабешеките за да имам за след раждането . Идеята за еднократни не ми допада .
Все пак ще следя идеите ви за почерпка , и ако съм доволна ще се постарая да го покажа подобаващо  Mr. Green

# 619
Здравейте на всички,
Йоанка радвам се, че всичко е ок, още малко остана

Танище, ени, лигла -успех newsm10

ненимира, честита годишнина много здраве, късмет любов и здраво бебче newsm30

Относно чорапогащите, аз лично не мисля да ползвам тази зима, по-удачни са ми клинчетата; багажа за родилното ще е разделен в две чанти, като във втората чанта ще са нещата ни за изписването моите и на бебчето, а другите в първата, смятам да използвам един малък сак и една раница за целта; аз мисля да почерпя нещо, все пак ще раждам в държавна болница и няма да заплащам, ще се опитам да избера някакъв красиви сувенир и отделно някаква кошница, пък ако искат да ги ядът, ако искат да ги хвърлят.

# 620
Аз съм много застреляна, що се отнася до неписаните практики (къде се черпи, къде се дават рушвети и т.н.) и с първото раждане изобщо, ама изобщо не ми беше хрумвало, че трябва да оставя почерпка. Определено имах много друти неща на главата, а и си платих доста добра сума за избор на екип, за стая, за присъствието на таткото. Добре, че в хладилника на стаята на тръгване беше останала някаква кутия с бонбони и я оставих на лекарката, а тя вика "Ще почерпя и другите" (аз тогава изобщо не схванах кои са тия други и какво общо имат с мен и с раждането ми, за да ги черпи, ама Simple Smile ). След това й занесох една торба с по-сериозна почрепка като отидох да ми махне конците след пет дни.

За чорпаогащниците - и аз много ги мразя, и детето много ги мрази. Като беше малък, беше чудесно, че имаше нещото, наречети ританки. Има достатъчно плътни ританки, които си топлят като чорапогащник, но минават свободно край крачето и не дразнят. Много ме беше яд като порасна, че в един момент вече нямаше ританки за неговата възраст - и досега бих му слагала нещо такова, вместо чорапогащници, ако имаше.

Тъкмо мислех и аз да се оплача от побутванията на бебето и гледам, че и вие сте подхванали темата. Моят досега винаги е бил с ясно отличимо телце вдясно, а ме побутваше отвсякъде - с крачета, с ръчички, с дупе - нито пикочния мехур се спасява, нито ребрата. Вчера обаче как се размести, какво направи не знам, но от вчера и днес някакси така е застанал, че ми натиска нещо в ляво чак до болка на моменти и ми е все едно такова тежко, направо като инвалид се чувствам и аз.

А за килограми не ми се говори - летят ли, летят. Вече съм +12, ако го давам със същото темпо, май ще мина рекорда си от предната бременност, все пак имаме още цели два пълни месеца. Не съм ходила скоро на консултация, че нещо не мога да се уцеля с мойта лекарка да си запазя час, да видим дали и бебо качва или само по мен се лепят Simple Smile

За прашките - имам няколко чифта памучни, които в момента са ми супер удобни, за разлика от останалите бикини, предвид порасналите ми размери Simple Smile

# 621
Здравейте, пупи. Йоанка, много се радвам, че са те успокоили. Танище, стискам палци, макар да съм сигурна, че всичко е наред. Като чета споделеното от другите майчета си мисля, че бебетата са на периоди - ту ритат и ни спукват, ту си почиват. Simple Smile Ненимира, честита годишнина! Желая ви още дъълги години любов и разбирателство. Мисля да продължа с прането на дрешките след 23.07, но няма да гладя, а ще използвам сушилня. Мразя да гладяяяяя!

# 622
Здравейте, коремчета Hug Преди малко се прибрах от преглед. Бебка е добре, расте си и се развива нормално. Преди 2 седмици като бях при Марков малката се беше обърнала вече с главичката надолу, но от няколко дни ме рита доста ниско и днес се оказа, че пак се е обърнала и е седалищно. АГ каза, че вероятно няма да се обърне пак, а и да се обърнела било по-добре секцио да родя, тъй като от преобръщанията имало вероятност да се е оплела в пъпната връв. Не знам дали не го каза, защото ще е по-лесен вариант за него - да ме резне и да приключи или в действителност ще е по-добре за мен и бебето newsm78 Ако бебчо не тръгне да излиза по-рано, вероятно събитието ще е около 1-ви септември Crazy Нещо май се притесних вече Confused
Живот и здраве нашата бъдеща леля /на ММ сестра му/ другата седмица се прибира от Испания и ще носи куп подаръци. Тя е по-малка, няма деца и е много ентусиазирана. Купила е толкова много дрешки. Нямам търпение да ги видя и на живо вече, че само на скайп ми ги е показвала. Само ММ да намери време да сглоби новия скрин, ще сортирам дрешките и ще започвам да пера и гладя.
За килограмите - от началото съм +6, та започнах да се притенявам да не ми се е счупил кантара hahaha Преди да забременея очаквах, че ще кача много, тъй като съм си едра, а и съм склонна към пълнеене, но все още не е късно де hahaha
За прашките - какво беше това hahaha Както и какво беше и как се правеше с*кс  Joy
nenimira честита годишнина  bouquet
Аз отивам да готвя и да изчистя малко Crazy

# 623
Преди 2 седмици като бях при Марков малката се беше обърнала вече с главичката надолу, но от няколко дни ме рита доста ниско и днес се оказа, че пак се е обърнала и е седалищно. АГ каза, че вероятно няма да се обърне пак, а и да се обърнела било по-добре секцио да родя, тъй като от преобръщанията имало вероятност да се е оплела в пъпната връв. Не знам дали не го каза, защото ще е по-лесен вариант за него - да ме резне и да приключи или в действителност ще е по-добре за мен и бебето newsm78 Ако бебчо не тръгне да излиза по-рано, вероятно събитието ще е около 1-ви септември Crazy Нещо май се притесних вече Confused
Не че съм чак такъв специалист, ама тая пъпна връв толкова ли не може да я види на ехографа дали се е оплела, тя се вижда?  newsm78 На мен ми се струва, че се опитва да те убеди за секцио от удобство, ама знае ли човек---

# 624
Lulu именно това са моите съмнения и притеснения, че дори и бебчо да се обърне, АГ ще иска да ме реже, за да му е по-лесно и удобно на него Confused

# 625
Nenimira честита годишнина и от мен! Да се обичате още повече и повече Simple Smile Heart Eyes

# 626
Kikito86, не го мисли както дойде. WinkАз пък се моля за секцио, но мен пък не искат да ме срежат.
Не го мисля вече, само всичко да е наред.

Каква каничка сте купили или възнамерявате да купувате?

# 627
Кики, много странно.Възможно ли е да има причина за секциото, но да не иска да те тревожи с нея?  newsm78 Все пак ти знаеш колко можеш да му се довериш. Моя пък само каза, че е седалищно, но колко имало да се врътка до термин. Според него имзло място. И май е прав, като гледам малката как се чекноти- нищо чудно. На мен ми се иска да раждам нормално, така че , ако се наложи, като му дойде времето, ако трябва с главата надолу ще вися  Laughing

# 628
  • София
Mimi, за каква каничка става въпрос?

# 629
  • Пловдив
Nenimira
Честит празник! Дълги години семейно щастие и за да е пълно едно сладичко бебе септември!

Общи условия

Активация на акаунт