ЯНУАРче лази и бърбори, с морков и картоф се бори - 4

• 45 034
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Здрасти и от мен мацки Simple Smile
Да се похваля-Емо проходи, но и той прави 5-6 стъпки и си сяда на пода  Laughing На едно място не искаме да стоим!!!! А иначе понеже нямах време да прочета всички постове назад има ли и други проходили мишоци? Иначе за сега сме добре-и с килограмите и със сантиметрите-в норма. И понеже рожденните дни наближават, моля споделете как планирате да празнуавте-семейно или ще организирате нещо?

# 706
  • sofiq
За който няма фейсбук да се покажем тука Simple Smile и при нас снега беше за 2 часа а Борето тогава спеше и не го видя даже, но то пак ще завали Simple Smile, а за дрешките имаме ескимос но нямаме кожени ботуши а само декоративни и незнам дали да купувам или не Simple Smile
ето ни и нас с една госпожица, ако я помните от началото се снимахме в неиното легло Simple Smile
http://kremi85.snimka.bg/baby/bob4o.729931.32088073
лека вечер

# 707
Влизам да се отчетем и ние с най-после пробило зъбче. Много тежко беше докато пробие - температура, разстройство, будене през 1-2 часа през нощта... всички екстри... и така около 3 дни. Важното е, че зъбчо вече се вижда и детенце пак е в добро настроение Simple Smile

kisela krastavichka аз обличам Дидка точно както си описала. Имаме за количката допълнително чувалче, което много топли и така правим разходки, без да се страхувам. че й е студено или ще настине. Иначе за снега имаме цяла грейка, но като й я облека, тя почти не може да се движи, затова за сега съм я слагала 1-2 пъти като сме били без количката.

Моята Дидка не ще да лази. Показвам й всеки ден и се опитвам да я примамвам с предмети и играчки да тръгва напред, но тя сумти и сумти. Иска само права. Придвижва се по стени, по мебели и балансира добре, даже няколко секунди стои без да се държи. Ако е на пода по корем, може само с придърпване на напред да се придвижва и това хич не й харесва. Много ми се искаше да се научи да лази, ама какво да се прави...

shellfish , за сега си мисля празнуването да е семейно. Но кой знае какво ще ми хрумне до края на Януари.

Хайде лек ден на всички Simple Smile

# 708
  • София
Днес е последната месечинка и почва обратното броене до годинка на моето най-голямо щастие  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Да ми е жив и здрав   ura dance dazzler1 Честити месечинки на мами petiu6a ,*Далинда*  ,PyMkaTa и vanya_sk . Пускам и актуална снимка  от днес https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/559804_10 … _1296152350_n.jpg

# 709
  • София
Глорииииии, честита месечинка от нас с Ивана Heart Eyes Никой не дава на Жорето 11 месеца, нали? Crazy

Ние бяхме на доктор - запушване на жлезичка на клепача и според него от самосебе си трябва да изчезне с времето!А дано! Е, казвам ви - камък ми падна от сърцето!Направихме и профилактичния очен преглед - всичко ни е наред!Благодарим още веднъж за подкрепата! Hug Hug Hug

От три дена детенце си смени тотално целия режим на спинкане - вече голямата уж следобедна дрямка мина в обедна дрямка и след това до вечерта песни и танци на народите!Вече се буди и към 6.00-6.30 и се кокорчи, пийва водичка и пак заспива - вече се замислям дали да не изтегля сутрешното мляко тогава newsm78

Относно обличането, откакто се застуди, сме с космонавтче, но на разходка реално не съм я извеждала - все по лекари ходихме и обратно в къщи. Сутринта като се събудихме в реално време Grinning и видях слънчице и се обнадеждих, че днес ще има разходка и ей го на - вижте какво е навън сега.

Относно празнуването на първия рожден ден, засега мисля да сме си тесен кръг - бабите, дядовците и ние, но не се знае какъв акъл ще ми дойде до тогава.

mimik, браво на детенце - 25-30 крачки са си просто мираж за по-голямата част от бебочовците в нашата тема мисля!!!

Много хубав петък от нас!!! Hug

# 710
  • София
Velina25 мерси  и да се оправя бързо Ванчето  Hug
mimik ,браво  smile3501 ние още 2-5 крачки съвсем самостоятелни не сме направили,а сме едни от най-големите тук Mr. Green  ,но всичко с времето си.

# 711
Здр. мами ние вчера станахме на 10м. , а свеки на 50 години и имахме двоен празник. От както на Борето му изникна горния зъб само скърца с зъби и ме побърква, вашите дечица правят ли така. Косето и Сиси са много сладки Simple Smile. mila moja вие не сте много далеч от нас, лекарките са Стоилова и Конова във филиала Simple Smile. Ето и една снимка от днес с една госпожица и Борко
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202740731423108&set … ype=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202740731383107&se … ype=1&theater
лека от нас
kremi85 много благодарим за информацията,  bouquet ще отида до филиала в Дружба 2, за да видя какво е положението,надявам се лекарките които си ми споменала да записват нови пациенти.
Един въпрос към майчетата с момченца - Хранят ли се още през нощта вашите юнаци,защото нашия Бобо,въпреки опитите от моя страна да го откажа, все си търси шишето? Crazy
Ако някой е успял да откаже нощното хранене да сподели опит, please  Rolling Eyes

# 712
  • София

mila moja,ние имаме също едно нощно хранене,но поне успях да го изместя от малките часове в 23ч ... засега не смятам да го махам,защото аз самата си лягам късно (почти винаги след 00ч) . Всъщност Жорето постепенно сам го измести  - първоначално беше около 3 ч - 4ч след  полунощ  Tired ooooh! ... та за около седмица и нещо в 22.30 -23ч ,което определено е по-приемлив вариант Mr. Green В колко часа е нощното хранене на Бобо ?

# 713
Здравейте!
Ние не само ходим, а и парашутни скокове тренираме... вчера Мими прелетя през оградката на леглото си, добре, че бях близо до леглото та тя се хвана за мен и удара беше по-лек. Shocked
Мila moja макар, че ние сме с госпожица, ще ти кажа как баща й я отучи да яде нощем. Тя хапваше в 10 и след това към 2-3-4 пак си търсеше. Ами въпреки, че аз много протестирах, защото ми беше много мъчно, че 2-3 нощи плака, то след като не й давахме да яде, на 4-тата нощ просто вече не търсеше ядене и Слава Богу си спа.
С малко закъснение да благодаря от все сърце за поздравленията за именния ми ден. БЛАГОДАРЯ!!! Hug
Тези дни не бях влизала, че каката ни имаше рожден ден, та се суетяхме около празника. А днес Мими става на 11 месеца... кога отлетяха???

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 01:08 от katelinka

# 714
   Здравейте,отдавна не съм писала поради ред причини , с които не искам да ви натъжавам.Ето едно предложение за заглавие за новата тема,ако не съм закъсняла:
 БЯЛА ПРИКАЗКА НАСТЪПВА,А ЯНУАРЧЕ С ПЪРВИ КРАЧКИ КЪМ ГОДИНКАТА ПРИСТЪПВА!
 И ние имаме проблем с храненето,ама не защото не яде,ами защото иска постоянно да яде.Когато тя се нахрани слагам и за нас и вместо да се отпусне доволно нахранена,тя започва да иска и от нашата храна толкова осверипяла все едно не е яла 3 дена.И колкото и каквото и подаде лентата-всичко се омита и все иска още.Записана е на детска кухня от както навърши 10 месеца.Само 1-2 дена се мръщеше защото не беше свикнала с парченцата и това беше.Лошото е , че каквото лапне и директно гълта.По тази причина не и давам коричка хляб или нещо подобно,защото отхапва голямо парче и вместо да го посмуче малко-се опитва директно да го гълта.Да не говорим,че всеки път ставаме от масата със жесток рев.Не случайно първата и единствена съзнателна дума ни е "МАМММ"като види купичка,бурканче и всичко свързано с муцане.Та такива неволи.
 Излизаме веднъж на ден-правим кратка разходка,вземаме кухнята,после минаваме да приберем кака от училище и се прибираме.
 Махаме с ръка за "чао",умее да покаже"ела",показваше колко голяма ще порасне,ама напоследък се ослушва,дава предмет ,който държи като и кажеш "дай",изправя се и ходи подпирайки се на мебели.
 За спането-си е поспаланка.През ноща спи от 20:00 до 7:,а през дена спи предиобед и следобед по 2 часа.
 За Рожденния ден,най-вероятно ще сме си у дома с баби и роднини.
 За гърнето-я слагам сутрин след закуска,защото по това време почти винаги върши голямата работа.А през деня я слагам само след сън,защото тогава със сигурност има резултат.Трябва пак да почна да я слагам преди и след всяко хранене и преди и след разходка,ама нещо се ослушвам.
 Май досадих с дългия пост.Прекрасен ден от нас!

# 715
Браво на проходилите дечица! Честити нови зъбки на озъбилите се! И ние имаме второ пробило.
Честита месечинка на Жорето и на Мими!
Цитат
Никой не дава на Жорето 11 месеца, нали?
Аз поне не му давам, браво на момчето!

katelinka вниманието ви трябва да се удвои с такава парашутистка. Слава Богу, че не се е ударила по-сериозно Praynig

Рождения ден мисля да е семейно, вкъщи. Но имаме месец дотогава, може и да решим нещо друго.

Велина всичко ще е наред Hug

di_80 дано нямаш повече поводи да си тъжна Hug
И моята е такава лакомница Crazy
В петък сме на преглед и ваксина (след цели три месеца), та кантара ще покаже качила ли е, защото е постоянно в движение и това, дето го хапва го изразходва хиляди пъти.

# 716

А Сиси като всяка уважаваща себе си мацка и с прическа Simple Smile

Нещо искаш да ни кажеш ли, на тези без прическа Crossing Arms

Joy Joy Joy

Добре, взехме си поука, ето още една уважаваща себе си мацка
Скрит текст:

# 717
  • София
Kosty, Софи е разкошна, пу пу пу, голям бонбон!!!Да я нацелуваш много много от нас двете с Ивето Heart Eyes Извини ме ако вече съм те питала, но във вашето интернационално семейство кой на какви езици говори на децата. Питам те, защото когато родих, при нас в стаята имаше майка с третото дете и смесен брак и с децата - на български, със съпруга си - грък - на английски, а със свекървата - на гръцки Grinning Те с мъжа си от самото начало били свикнали да си говорят на английски и затова така, малките, сиреч двамата по-големи батковци си превключвали от бг на гръцки, в зависимост с кой родител говорят Simple Smile

di_80, мила, съжалявам, че е трябвало да изживееш трудни моменти Hug Дано са зад гърба ти и ти и дечицата да сте здравички!!!

Днес излязохме най-накрая на разходка и пак се върнахме на стария режим с хубавата следобедна дрямка, в която се включиха и мама и тати Grinning Да видим утре какво ще бъде - нов ден, нов режим Simple Smile

Някой по-назад в постовете беше попитал за костюмчета за предстоящите празници - е, вчера попаднах на тези красоти, сега и с 20% намаление: http://www.mothercare.com/clothing/christmas_clothing,default,sc.html

Радвам се, като получаваме новини от майчета, които отдавна не са се включвали - предполагам, че по-голямото оживление е във ФБ групата ни, но се усеща липсата на разширения ни състав от мин.година Sad

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 19:37 от Velina25

# 718
gloria_calcar11 нашия Бобо яде в 21ч.,00ч. и от 02 до 06 часа едвам удържам да го накарам да направим пауза от 6 часа Crazy.В 03ч му давам чай на Хип или вода и така от поне седмица без ефект, мрънкане от 02ч.Не се буди напълно,но спи много неспокойно, вече не знам какво да го правя, защото от това неспане направо се съсипвам. TiredСъня му от 21 - 00 часа е изключително спокоен и после се започва...Вашето Жоре като хапне в 23ч.кога му е следващото ядене?
katelinka когато я отказвахте от храненето давахте ли вода или чай?Вечер кога й давате последното ядене и каква пауза прави?Кога е следващото хранене?
А изобщо какви порции изяждат и двамата за да се заситят?
Вече незнам какво да давам като храна за да е по-заситен ooooh!А от друга страна си мисля, че направо е невъзможно да огладнява докато спи и да не може да издържи без храна поне 6 часа Thinking
Вечер каква храна предлагате?

# 719
  • София
mila moja , той яде около 23ч и заспива малко след 00 - 00.30 ч  заради зъбките  Confused явно,но поне не киселее в този интервал и следващото яде (първото сутрешно) е около 7.30 - 8 ч най-рано.А колко твърда храна ядете денем,даваш ли му каши  или примерно сухарче в супичките да е по засищащо ? Преди няколко нощи имахме такива будувания,но определено си беше от зъбки,не от глад.Дадох Панадол като крайна мярка (досега съм давала 2 пъти само  Naughty ) и се успокои почти веднага Praynig
Мили мами ,  Heart Eyes миналата година по това време почна бебевалежа  ,а днес прекрасното ни талисманче Никол stork-girl  ladyuu на мама Екатерина* празнува своя първи рожден ден  nbirthday Година по-късно след трепетните подготовки и очакване,чудото на раждането различните трудни етапи през които минахме и по-трудните,но и още по-интересни  ,които предстоят с нашите съкровища как се чувствате ? Удовлетворени,щастливи,доволни или пък недоспали,изморени ,притеснени,или пък по малко и от двете  ? Аз съм благодарна на Господ всеки ден,че ме дари с такова щастие и сега ще цитирам една реплика от филм - "Може и да не съм през цялото време щастлива,но съм всеки ден щастлива!" Желая светли Коледни и Новогодишни празници на вас,децата ви ,семейството ви,близките ви !  santa2  madnoel Nature Snowman lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт