ЯНУАРче лази и бърбори, с морков и картоф се бори - 4

• 45 027
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Кости, благодаря за успокоението за ръмжането. И аз четох в нета, че е период и повечето бебета минават през него около 6-ти месец. А и смешното е, че май аз съм я научила на това - като й се радвам и я мачкам и й ръмжа и даже майка ми един ден ни гледа и вика "що й ръмжиш?"  Grinning Как върви подготовката за сватбата? 170 човека, ехаааа... скромно викаш  Grinning

Момичета, някоя да прави кисел? И ако да - как?

Vessii5, дано отмине при вас тоя период с неспането, че е ужас. Айде чакам да се похвалиш скоро пък след тебе и аз  Wink

fanik, хич не се притеснявай, при нас обръщането от корем по гръб почна месец-два след обръщането от гръб по корем. А и наистина всяко бебе тука със собствен "талант"  Grinning Някои са по-атлетични, други го дават по-интелектуално  Joy Аз като видях на мимик малката как стои на колене и се изправя в кошарата и се шашнах направо  Shocked голяма спортистка, пък мойто кИфте не ще да стои право...пак добре, че седи, че може да се заиграва вече с някоя и друга играчка...

shellfish, за месото - аз както споменах вече купувам на Хипп пуешко и заешко. Според мен така е по-добре отколкото да купувам месо и да си го готвя, понеже и пуешко и заешко се намират малко по-трудно по магазините; не знам дали месото, дори да го намеря, ще е чисто от разни добавки и лекарства, с които тъпчат животните (абе заека уж не понасял антибиотици ама знам ли... Thinking), а тези на Хипп нали се водят "био"; в нашта къща пуешко и заешко не се яде, да купя половин кило само за детето и да го държа във фризера - нещо не ме кефи...та така, затова аз купувам готово засега.

Лека нощ на всички!

# 466
  • sofiq
Добър вечер мами ние с Борето сме добре скоро ще имаме зъб ,че много му се е подул долния венец и само го чеше, но нямаме нито темп. нито други симптоми. Тия дни сме много послушни и весели постояно говори нещо и почна да вика "ам- ам" като е гладен и "ммммм" като му харесва иначе има и опити за "ба- ба " ама "ма-ма" неще ние сега сме на гости при бабите и много се занимават с него пеят му постояно "хей ръчички" и той се научи да маха раце и да пляска когато иска да му пеят. От няколко дни иска все прав да е и е много стабилен може хванат за нещо  сам да си стои ама да направи крачка дума да не става Simple Smile.
За болките и мен ме боли гърба рацете и оправяне няма мислех че е недостиг на калций заради кърменето и почнах да пия витамини и калций ама няма подобрение за мое съжаление Sad
За месото почнахме с пилешко, после пуешко и сега и заешко с другото ще изчакаме малко, иначе пилешко и пуешко съм давала и купено месо и приготвено от ме и готови пюрета всичко се омита без проблем, впрочем ние всичко ядем без проблем тия дни давах попара, кус-кус, кисел и всичко изчезва. За кисела kisela krastavichka аз сложих едно пюре от круши, или по точно нещо средно гъсто между пюре и нектар около 120 гр, 2 лъжици нишесте царевично и към 100мл вода, като слагам нектара да завира после разтварям нишестето в водата и добавям към нектара и бъркам до сгъстяване ако много гъсто стане слагаш още вода после сипваш в купичка и оставяш да изтине, но не го покривай докато не хване коричка че иначе се отделя водата на него много му хареса Simple Smile Олях се май с писането айде лека и дано скоро бебчовците да станат по спокойни и да спят по цяла нощ ние от 5 дена не се будим вечер но промранкваме за биба от време на време Simple Smile
П.П Забравих да напиша за обръщането fanik не се притеснявай ние на 6 почнахме да се въртим от гръб по корем и 2 седмици след това и от корем по гръб ама много рядко се върти сега иска да седи и да седи прав и хич не му е до въртене, пък и ние не можем да лазим абе мързелче си е моето Боре Simple Smile

# 467
Здравейте, мами.

Ние бяхме на море, а после болнички, та затова не съм се включвала активно.
Като чета, при всички захранването върви с пълна сила. И аз въведох месото - за сега само пиле, пуешко и заек (готови), но започнах да взимам и чисто , за да си го смесвам с тези, които му правя. На морето бяхме само на купени пюрета и останах изумена как така нямат никакъв вкус.
Яйце още не съм давала, нямам от къде да купя домашни, а тези в магазина не ме кефят.
Иначе глутенът малко по малко беше въведен... без проблеми, даже много обича хляб нашият човек... солети също.
Все още не давам каши, сутрин също е само на кърма, ама е към 10 кила, та не е нужно никак да бързаме да заместваме още хранения.
Мога да споделя обаче, че интересът към нашата храна е повече от жив, взех да давам по малко от моята манджа или супа и много му се услажда. Все пак друго не смея...
Проходилката, да си призная, я ползваме повече от 1 час на ден събрано. Той си е доволен, ходи навсякъде, пипа каквото му се ще... като се умори сяда и почива, така че не се притеснявам.

На морето беше едно щастие във водата, едно вълнение, страшна работа. И пясъкът ни се стори много интересен, особено как изтича между пръстите.
Иначе даваме "боц", но махане с ръчичка и др. подобни няма още.
Нещо съм индианец и не успявам да кача снимка... но всички деца , които видях са прекрасни! Да са ви живи и здрави!

# 468
Привет на всички! И аз така не пиша, защото нищо ново при нас. Само една промяна - вече казваме "мам мам", но е напълно неосъзнато. Надявам се скоро да прикачим смисъл към "мам мам" и "да да" след като вече усъвършенствахме изказа. Имаме и три зъба, чакаме четвъртя. Върнахме си нормалната траектория на килограмите и сега сме средно статистически 8720 г. в 50тата процентна линия. Освен тези постижения нищо друго не се е променило за цял 1 1/2 месец.

Поздрави на всички сладки бебенца от мен.

# 469
Здравейте ,момичета!
И ние вече сме на 8 месеца. Обикаляме целия хол , влачейки се по корем , но от ден-два се опитваме да се повдигнем и на коленца. На 20-ти сме на консултация.
Относно захранването .... бавно ,но славно.Някой път стигаме дори до половин малко бурканче.Има предпочитания към пуешко с царевица , заешко , пащърнак и морков. На  няколко дена давам и синя слива за прочистване , че само тя помага нещата да се случват  Laughing
Мама вече е в трепетна подготовка.Тази събота е големия джангър. На 14-ти беше моминското ми парти и беше невероятно , ще разкажа на кратко.
Изобщо не ми се правеше нищо тъй като ми беше мъчно да оставя дребен , но два дена по-рано дочух че момчетата ще правят ергенско и веднага викам на сестра ми (кумата) - Събирай тайфата , няма да се минем  Laughing Тя почна да ме мота ,че тоя е на село , оня на работа и никой няма да може да дойде. Така или иначе каза че ще направи нещо пък каквото такова. В деня ми праща такси и вика "Айде поне мястото да е изненада" . Аз отивам с ужасно настроение и очакване да прекарам супер тъпо.Спират ме пред заведението и  като влизам  всичките ми приятелки , лелите ми , братовчедките ми ....писъци , балони .... и всички облечени в черно и червено (аз се обличам почти само в тези два цвята, пък точно тая вечер реших да съм със зелена рокля  hahaha). Беше уникален празник , бяха ми подготвили изненади , подаръци , албум със снимки от бебе до сега с коментари от всеки .... бяха го кръстили "Първия фейсбук на Тони"  Laughing  Имах задачки да правя някакви неща . Оказа се че е подготвяно от месеци и даже мъжа ми е бил основен помагач в организацията.
На него също му беше направено страхотно парти- зет ми го взел с колата си и отстрани с  лепенки изписал Ерген транс , а като пристигнали на мястото всичките му приятели отвън чакали с тениски "Изпращач" , а на гърба " Коцето е герой , само седмица живот има той" .На входа на заведението имало панер за GSM - ите  Joy

# 470
Леле Тони,то е било направо като по филмите,браво на вас и най-вече на сестра ти и мъжът ти,че са организирали всичко това за теб Simple SmileПожелавам ти да си прекараш незабравимо в събота Simple Smileи ще чакаме снимки Simple Smile

# 471
Тони, страхотно! Дай боже всекиму такива приятели и семейство!

Аз пак с моите си проблеми. Какво правят децата ви докато да речем готвите или се приготвяте за излизане? За мен това откакто се е родил е огромен проблем. Имаме кошарка с решетки, обаче щом го оставя там изпада в невероятна истерия, така както беше през първите 3 месеца от живота си - рев, целия на червени петна, сополи, сълзи текат, направо неутешим. Ако го оставя да си лази насам-натам пък настава голям хаус. Днес докато си миех зъбите, за една секунда се разсеях и вече се беше изправил и надвесил на тоалетната и бърка с ръката във водата Sick . По-рано сутринта пък, за да мога да се облека го оставих да си играе с едно топче тоалетна хартия, мислех най-много че ще го гони и развие, но се оказа, че похапна доста от хартията. Понякога много се отчайвам, нямам нито една секунда спокойна, а освен това отказва следнобедното спане и сега спи само сутрин по около 40 мин.  Cry

# 472
  • sofiq
ехе Тони било е невероятно аз нямах точно моминско парти по точно сабиране с три приятелки ама бях в 7-мия месец и не ми беше до това надявам се сватбеният ти ден да е незабравим и времето да е хубаво не че ще помниш вечерта нещо, че така те завихрят с ритуали и други работи че дъх неможеш да си поемеш Simple Smile
да се похваля вече си имаме зъб проби вчера и то без проблем дано и другите са така, а също вчера направихме първите си крачки като го държим разбира се ама до сега само стояхме прави сега вече знаем че може и да се върви стимула ни беше котката на баба му много му е интересна и само я следи Simple Smile айде лек ден на всички

# 473
Boubou, отдавна се каня да ти пиша. Голямата като бебе беше както твоя малчо - все ревеше, захласваше се, не можех да я оставя никъде сама, не можех да се оправя за излизане, да сготвя и т.н.  Tired Да не говорим, че не спеше през деня и въобще беше голям рев и зор при заспиване вечер...  ooooh! и т.н., и т.н.. Точно както описваш нещата при вас... да не изброявам... ами оправи се скоро, като навърши 3 год.  Mr. Green Определено сега ми е по-лесно с нея, пък и така "школовка" имам, че сега с малката ми е по-спокойно, защото знам, че номерът е или да се примириш /вече ходя вързана, не слагам лак, не правя прически и  т.н.  Crazy/, или да имаш помощ, иначе не става. И определено ревливото бебе си остава ревливо дете. Търсещото внимание също и така.  Crazy

Сега малката като че ли е по-"мека", но все си я нося. Свикнах да правя всичко с една ръка, нямам време да се погледна в огледалото, буквално ме разкъсват, все някое дете оправям и все другото иска или чака за нещо. Ако щеш вярвай, не гледам ТВ, къпя се по нощите и т.н.. Не се оплаквам, лесно, трудно, ще се оправим, само здраве да е. Но аз така и не успях да накарам някой да идва да ми помага. А имам нужда, сега голямата е приета на градина и ако я пусна, сигурно ще ми е голяма помощ това. Досега трите не сме се разделяли и ден, все сме заедно и все сами /е, ако тати не почива/.

Та, напълно те разбирам и те съветвам, търпение и настоявай за помощ. Ще мине.

Тони, с мъжа ми не сме правили сватба и не съм наясно какво и как, но сигурно емоциите по организирането са големи. Пожелавам ви още по-големи емоции в самия ден и да го прекарате вълнуващо.  Hug

# 474
И друго исках да ти пиша, но не успях  Mr. Green
Улеснявай си нещата, колкото можеш... прим. с голямата готвех в 01-02 през нощта  Tired, докато стана на 1 год. и 3 месеца, после като открих детската кухня, се родих в това отношение. Успявах да свърша нещо друго и не мислех за храната - какво да готвя, кога и т.н. И най-важното, че бях доволна от качеството и количеството, а и цената също.
Сега да ме пита човек защо не я записах още в началото, а се биех в гърдите, че АЗ й готвя и все ходех недоспала, всички ми викаха, че не съм добре.  ooooh!

# 475
Boubou, и мен не ме оставя да изляза от стаята и ми е трудно да се приготвям за излизане, за готвене и чистене да не говорим. Две неща, които вършат работа при мен (за по 10-ина минути, ама и това е нещо):
- слагам я в бънджито - за врата е и бързо й писва, но 10 минути все изкарва
- слагам я в шезлонга и пускам Baby TV  Confused Не е хубаво да гледа телевизия, знам, ама понякога няма как, трябва да я забаламосва нещо като имам някаква работа на котлона примерно или да ида до т-та...

Лека вечер на всички и послушни бебета, да спинкат сладко цяла нощ!  Joy

# 476
6tastliva mama, не можеш да си представиш колко ме успокои с поста си. Толква често ми се струва, че само моето дете е такова трудно и естествено, че аз така съм го възпитала. Нямам помощ, така че ще стискам зъби докато станем и ние на 3 годинки като вашата кака. И вярно голям герой си с две деца и наистина не се оплакваш, не като мене... е засрамих се...  Аз все нещо се оплаквам от горкия човек.
kisela krastavichka ние бънджи нямаме, защото ми писна да купуваме неща, които Борис не ползва и не ми се опитва вече. Иначе телевизията и при нас работи, но само когато е в настроение (далеч не винаги има желание) и трябва да му дам и да яде нещо, само с телевизията не се задоволява. Но дори самото слагане в стола е борба, извива се на дъга и пищи.  Tired

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 23:52 от Boubou

# 477
  Здравейте и от нас с бебе Наталия.

Тони,пожелавам ти и през брачния живот да продължават да те изненадват приятно.

Една мама беше питала за обръщането - от гръб по корем се обърна за 1-ви път на 4 месеца и половина.Последва период в който като се обърне и започваше да се сърди че не може да се завърти  обратно,което си беше неприятно като се случеше през ноща.На 6 месеца и половина започна да се обръща от корем по гръб.Не мисля че е притеснително това кога бебето ще успее да направи нещо-  по скоро го отдавам на това ,че още са толкова глупавички и не знаят как да го направят ,а не че не могат.
 Решение на проблема какво да прявя с бебка докато свърша нещо имах до преди 2 дена,докато не тръгна каката на училище.Изключително много ми помагаше-слагаше я на гърнето,сменяше памперси,хранеше я,играеше си с нея...дори искаше и да я къпе,но щеше да стане прекалено.Та успявах с домашната работа.А сега тези 2 дена ми се сториха доста дълги и да си призная доста ми липсва помоща на каката.Добре , че мъничето поспива наобяд и успявам да сготвя или изгладя.За да се приготвя за излизане или да свърша нещо малко-я слагам в проходилката или в столчето да гледа BABY TV.Надявах се ,че като се научи да седи стабилно ще се заиграва за известно време с играчките,но много бързо и омръзват нейните играчки.Вече започнах да и давам да си играе с алтернативни играчки от бита , които не е виждала и са и интересни-като фуния за преливане на течности,пластнасова шпатула за готвене и други подобни.
 И последно-от няколко дена Наталия се закача с нас като кашля и после се смее.

# 478
И определено ревливото бебе си остава ревливо дете. Търсещото внимание също и така.  Crazy

6tastliva mama, напълно съм съгласна с теб. Моето голямо е също пример за това. Като малко рев, рев. По цели нощи съм го носила само и само да спи малко. Сега е малко по-добре, но като е в лошо настроение е ужас, едвам го понасям понякога. И все чакам да мине тоя детски пубертет, но той ме изненадва с нови сили. Днес например се тръшка, юнака на пода, за това че не сме били купили от неговите бисквити.
Малката от своя страна изглежда много по-спокойна, но не знам накъде ще тръгнат нещата, защото много имитира батко си. Напоследък се е научила да пищи силно. Понякога просто ми идва да си сложа тапи в ушите - едното крещи, другото пищи - ама не щото има нещо, а просто щото ги кефи... Crazy .. живея в джунгла с диви животни.

И такива работи с децата... купон Simple Smile Само човек да има сили

# 479
   Здравейте,

влизам само за да се похваля,че Наталия тази сутрин за първи път успя сама да си вдигне 9 килограмовото дупе право в кошарата и е много доволна от това.

Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт