Отговори
# 660
1.След едногодишен престой на мъжа в Германия и няколко ходения на гости от нас решихме, че искаме да живеем там, а парите - търсихме жилище чиито наем можем да покрием с една заплата, да остава за живот и нещичко отгоре
2.Първо мъжа, след година ние - не на всеки му понася живота тук, моя позната дойде и след няколко месеца се върна в Бг
3.Не сме се ориентирали, търсихме евтино жилище близо до работата на мъжа (радиус 20км), за другото извадихме късмет
4.Все още не знем немски, аз знам английски. Немския ни е на много ниско ниво
5.Преместихме се всички след като аз намерих жилище, търсих го от България

# 661
освен това не си представям работодателите на мъжа ми да го чакат 8 месеца да си търси жилище...през това време във фирмата ли ще спи  Twisted Evil Crazy

Виртуална,нали за Мюнхен става въпрос? Съветвам те да се свържете с агенции още от София,  в момента вкойто съпругът ти подпише договора. За да имате време да търсите. доколкото разбрах също тр. възнаграждение което очаква съпругът ти не е малко, това повишава шансовете, да наемете по-скъпо жилище и да не чакате толкова време. Другия въпрос,който той може да зададе в работата, е дали няма да му помогнат с търсенето на жилище.
Иначе през времето в което чака жилището ще му се наложи да си намери вариант-хотел, феринвонунг, ВГ или нещо друго. И според мен е по-добре първо той да замине, пък вие ще дойдете като уреди нещата. Рисковано е местенето на  2 деца и цяло домакинство, само заради разни прищевки. И е несериозно. Това е един коренно различен начин на живот, от този който сте имали досега и трябва малко  по-предпазливо.

# 662
  • The QC to be!!!
Повечето големи фирми имат лист с наемодатели на жилища за къси периоди, напълно обзаведени, с около 50% - 75% по скъпо от подобно необзаведено, но пък от друга страна всичко е вкл. Ток, вода, телефон, интернет, в повечето от случайте и неща като домашните потреби, всичко за спалната/ните, чистене 2 пъти седмично, и т.н. Това е подходящ вариант за новодошли, еле пък като за първи път ще живеете в държава извън Бг.
Виртуална, ще ме простиш, но на 3 от 5те ти зададени ?са отговора ми няма да ти помогне, а и майка не съм. Бих казала само, че ние разгледахме района в рамките на 15 км. и преценихме, като степенувахме: близост до работа 1-пеш макс 20 мин, 2-с колело макс 10 мин; 3-влак/метро/кола макс 10 мин, магазини на крак, метро/влак на 2-3 мин пеш макс. За нас е важното да не губим време всеки ден до и от работа, да е на макс 20 мин с кола до летището. А мислите ли за казуса на съпруга ти да не му хареса работата или пък да не издържи изпитателният срок? Това са важни неща, еле пък като се намешва и местене с деца.

# 663
  • Germany

1.как преценихте, че ще се справяте в германия с парите , които ще взимате там, за да се решите да идете в германия. Проверихме цените на основните хранителни продукти, наемите и т.н. и решихме, че ще се справим. 
2.всички на куп ли се преместихте, или първо единия родител е живял и работил там и колко време горе долу.
Преместихме се заедно.
3.как се ориентирахте за квартал/предградие /градче до големия град, в който да живеете/съответно училище, ако не сте живяли там.
С много четене в нета...
4.знаехте ли немски - вие или съпруга ви, когато отидохте на работа там или да живеете.
И двамата говорим само английски. Фирмата на мъжът ми ни плаща уроци по немски.
5.и последният въпрос е как намерихте жилище за семейството си в германия и къде живяхте докато това стане. колко време отне търсенето и може ли да се разчита на разговори на английски.
Фирмата на мъжът ми ни осигури жилище за 3 месеца, както и агенция, която да ни помага с търсенето.

# 664
аз 4есто си поръ4вам парфюми от fragrancex.com или от fragrancedirect.co.uk. При поръчки от американския сайт се плаща Einfuhrsteuer 19% при доставката, aко поръчката е пове4е от 33$.

Мерси,сега ще прегледам сайтовете  Simple Smile

Понеже съм от парфюмната тема в КМ, също си позволявам да се включа с препоръкa  в допълнение към горепосочените сайтове -  http://www.escentual.com/ и http://www.ausliebezumduft.de/  Peace

# 665
На мен от няколко месеца ми се върти в главата парфюма Flawerbomb на Viktor@Rolf, но нещо не го намирам там.

# 666
Виртуална, аз не съм новопристигнала, но ще споделя.
Мъжът ми замина февруари месец за Хамбург. Работи от първия ден, като Гевербе /самонаето лице/, не знае немски.
Живее на общежитие, което е вариант за сам, работещ съпруг. За съжаление още не може да намери квартира за семейството... Confused Казва, че в Хамбург е много трудно /и не само там сигурно/. Аз ровя из нета, пращам запитвания и дори му уреждам термини, но досега-нищо.
Ние имаме дете на 2год. Мъжът ми също е много привързан и смяташе, че няма да издържи 2 месеца без нас, ама .... на. Щеш не щеш, стискаш зъби и търпиш докато се наредят нещата.
Не е лесно за никого! Поне си дойде за 1 месец ваканция  Sunglasses
Затова бих те посъветвала да не бързате с 2 деца да заминавате цялото семейство. Съветът е непоискан, така че, не го приемай като наставление.

# 667
куку, аз се повърнах. малко Полша, Виена, тваонова... .
ауч, Мюнхен, без жилище, без език, лооооооооооооооооооошо. с две деца, мнооооооооооооого лошо.
този мъж, дет не изка да взима решения и да намери жилище, да се порицае. жилище само през маклер, даваш едни илядо-две евра, вот тебя жилище добро. иначе е много трудно. кварталите са швабинг и богенхаузен, аз другаде не ща, като богенхаузен е по-баровски, аз обаче си харесвам швабинг. 50 квардрата вървят за 1000 пари.

раница, скаут, маут, набабаимхурката. кат ще се ядосам, та ще иде на даскало с едни турски куфар... . имам в излишък от алди и лидл Mr. Green. баба и може и с кожена чанта да е одила на училище, обаче аз да ме правят на луда с разни раници, нема да го бъде. квото намеря септември, тва е. да не говорим че майка ми сто на сто ще домъкне нещо безполезно от България, дет да си го чукаме у главите. ама ще е родзово и с блещулки, сто на сто.

за парфюм не мога да взема отношение, на шинел 5 съм от 25 години и си купувам цялата серия от мюлер, там винаги е като че ли най-изгодно. не съм толкова богата, че да рискувам да купя от непроверени места, пестенето на няколко евра не си заслужава просто, а ако е много евтино, значи има нещо мътно.

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 10:06 от matakosmata

# 668
момичета, супер сте, много благодарности за отговорите и препоръките. другата седмица пак ще пиша като стигнем до нещо по конкретно.

и да ви препоръчам и аз нещо , свързано със всички здравни болежки, депресии и т.н. много можете да си помогнете с йога. под йога имам предвид истински йога учители, преподаващи мантри, асани, прана яма, релаксация , медитация. с йога е свързано правилното дишане - прана яма и правилното хранене и живот. резултатите са впечатляващи, поне аз не мога вече без нея. в германия със сигурност има йога, който е добре да я посещава и да чете по темата.
в йога има начини за прочистване на организма и особено при деца и възрастни с чести хреми, настинки и бронхити може да се прочиства носа всяка сутрин с една кана нети пълна с вода и сол. аз опитах и сега уча и децата. оказва се че е изключително важно да се поддържа носната кухина чиста. та който се интересува може да се свърже с йога учители да му обяснят как става точно. дано и аз съм ви била полезна  Hug

# 669
ха ха ха мата космата  Grinning и аз започнах 1 клас с жабешко зелена чанта, тежка от дебела кожа, пък....оцелява се  Laughing

за мюнхен ще да видим. това което видях е че офиса на фирмата е почти в центъра на града. е не съвсем ама не е и в покрайнините. та си мисля тези хора като са си сложили офиса там трябва да мислят и какви пари ще дават че да може хората да живеят в този град. иначе вчера са пратили някои подробности - в началото те осигурявали жилище с чистачка и надявам се да не го плащаме ние. това не беше пояснено за наша или тяхна сметка е. после ни осигурявали агенция /какво е това маклер дето му викате / да ни помогне с търсенето...явно си знаят проблемите. та засега това звучи успокоително. ама като стане ясно всичко тогава ще видим...засега е на час по лъжичка инфо.

весел уикенд   bouquet

# 670
началото те осигурявали жилище с чистачка и надявам се да не го плащаме ние. това не беше пояснено за наша или тяхна сметка е. после ни осигурявали агенция /какво е това маклер дето му викате / да ни помогне с търсенето...

Ами може и те да го плащат,но ако отивате с уговорена заплата която е достатъчна и за жилището,  много вероятно е вие да си го платите.

Мате, викаш Скаута не може да те грабне...хахахахахахаха.Напълно те разбирам.

# 671
тези раници на скаут както писах за 1 клас са единствените на които сме попадали, в които нищо не се мачка вътре. обаче това е за сметка на бетонната структура на раницата и тежината. в случай че в немско си държите всичко в училище, може да се купи далеч по евтина и удобна/лека раница за другите неща. лично мнение, вие може да пробвате с няколко чанти/раници  Wink

# 672
виртуална, други квартали са Trudering, Waldperlach, района около Ostbahnhof.  Ако намерите в Scwabing е най-добре, защото е много близо до центъра, другите са по-отдалечени.

Ето ти план на метрото- то важи не само за метрото, а и за влаковете, които се казват S-bahn. Този  S-bahn, стига до по-отдалечени селца и паланки. Лично аз не те съветвам, да сте в село, заради училищата на децата. На този план,можеш да поразгледаш как се казват крайните спирки, които са имена и на населени места, също спирките по маршрута, са населени места. И можеш да ги напишеш в Гугъл и да получиш повече инфо.

http://www.mvv-muenchen.de/de/netz-bahnhoefe/bahnhofsinformation … 68e336/index.html

# 673
бискара много благодаря. това мислех да го правя когато/ако имаме подписан договор, но щом си го пратила ще го разгледам. ама щом в мюнхен 50 квадрата са 1000 евро, на нас ще ни трябват поне 80 кв. за да не ни обвинят че подтискаме децата  Grinning така че може и в някоя паланка да сме , ако наема е 700, а не 1500 и нагоре евра. то вярно че си харесах един апартамент за 3500 евро, 180 квадрата  Twisted Evil

а всъщност има ли голяма разлика в цените между предлаганите апартаменти обзаведени и не обзведени. щото ако и на тях е с 50-75 процента оскъпяването, ще ми е доста по изгодно да си взема от икеа няколко легла и мебели и съответно необзаведен апартамент с доста по нисък наем. и само се надявам да си имат жилищата индивидуални перални а не да се пере целия вход или блок в общи...не ми става ясно защо в тези западни държави имат общи перални  newsm78

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 11:58 от виртуална

# 674
виртуална, няма да намерите апартамент за 700Е, дори и в паланка, до която стига по-горе описания С-бан. Приготви се за около 1200калт, и 250 отгоре за режийни, без тока и телефона.
Ако намерите за 1300-1400 всичко общо, трябва да сте доволни, даже е евтино.

В Мюнхен обзаведени апартаменти не се дават под наем. Има такива естествено, но там цената е по-висока, и периода за който може да се наеме по-кратък. За първо време вършат работа, но не и за постоянно. Практиката е апартамента да не е обзаведен.

Общи условия

Активация на акаунт