Отговори
# 675
а всъщност има ли голяма разлика в цените между предлаганите апартаменти обзаведени и не обзведени.
Разбира се, че има Peace Тези мебели в обзаведения не са били без пари и наемодателят естествено си взима наем и за тях. Обаче, както и Бискара е казала, обзаведените жилища са по-скоро изключение и се ползват за кратко време (примерно ако са те командировали някъде за 6 месеца). Би било безумие да се наеме обзаведено за години наред. Масовите жилища под наем са абсолютно празни, даже и лампи нямат- ти си нагласяш всичко по твой вкус, все пак ти ще живееш там. Някои имат кухня, но не е задължително.
и само се надявам да си имат жилищата индивидуални перални а не да се пере целия вход или блок в общи...не ми става ясно защо в тези западни държави имат общи перални  newsm78
Не знам това къде си го чула, но никъде няма общи перални и никой няма да ти предостави каквато и да е пералня- индивидуална или обща- за ползване Wink. Пералня ще имаш и ще ползваш ако си купиш, ако не- няма Peace
Може би си се заблудила заради общите перални помещения в някои кооперации/блокове. Там само помещението е общо- всеки си слага пералня, сушилня и каквото там има на определените му 1-2 кв.м. (ако в апартамента няма място за тях)

# 676
обзаведен апартамен е доста по-скъп, естествено. хехехех, 700 евро, оптимистка. както е казала Бисето, подготви се за около 1200 калт и то не в Швабинг, даже 1200 са малко май. аз плащам за няма и 40 квадрата 600 с гараж и варм, обаче това е цена отпреди 18 години, в момента при нас едностаен, демек само стая с бокс и малка баня с тоалетна струва 500 варм, апаръамент около 32 квадрата и то не в добра сграда, макар че локацията е убиец. кухнята е важна, но не чак толкова, обаче е препоръчително да си има вече вътре, иначе е по-разумно човек да си купи мебели. икеа не е лоша идея, йофтинки и сравнително добри мебели са.

ние се юрваме надвечер към Леголанд и ще спим два дни там, нищо че ни е на 100 км, обаче не се хващам на това да пътуваме оттук, защото както се приготвят моите, следобед ще сме там, затуй, два дни хотел, а кака мата ще си чопли носа и нема да готви, а и гост имаме, демек, пак съм на далавера. утре малкото мате става на 7, магарицата русокоса. вчера в пристъп на умопомрачение и купих една блузка от дезигуал за 50 евро, та още давам заето. и мъж ми намазА фланелка и риза, ако да бех рекла, само за мен си ще си купя, ама пуста мека душаааааааа. демек, раницата може и да купя, не е до пари, обаче няма да се оставя да ме принуждават да робувам на разни мании.

тц, това за пералните не е съвсем истина. в жилището, дето го шитнах скоро има килер с перални и сушилни, бам монетка и готово. на много места го има това, пести се място, не береш гайлето на уреди, а те са обикновено на мииле. аз съм за принципно, но по-скоро за сушилня, с пералня ме е малко гнус обща.

# 677
  • в сърцето на един мъж...
Мда, при нас долу в мазето има перално помещение, 50 цента и переш, сушиш, каквото искаш и спестяваш място. Ама и аз като Мата, гнус ме е от общата пералня, та ползвам само сушилнята и то зимата, когато не мога да насмогна с детските дрехи Confused

# 678
в много държави пералните са общи за всички наемодатели. някои даже нямат право да си слагат в жилищата, или не е предвидено място. в брюксел е пълно с такива  сгради например. обаче това със сушилнята го бях забравила...нали тук си простираме дрехите по балконите и пестим ток. там как искат да пестят ток, като всички ползват сушилни. но там май и слънче няма  Wink

# 679
там как искат да пестят ток, като всички ползват сушилни. но там май и слънче няма  Wink

Тази година, за първа година от много назад дрехите,който са сушени на сушилка миришат на сухо, приятно, както миришат в БГ, след като са сушени на слънце. Иначе с тази влага,нито могат да изсъхнат като хората, нито нищо.
Така че, в някои случаи тука сушилните помагат,когато се налага.

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 13:52 от Biskara

# 680
Знаете ли дали при регистрация в общината ще е необходимо в договора за наем да бъдат вписани всички наематели или само титуляра фигурира (и по-конкретно Офенбах на Майн) ? Питам тъй като предишния път една кисела лелка заяви, че нямало да ме регистрира,понеже ме нямало в договора,след което друг служител "пренебрегна" нейния аргумент.  newsm78

# 681
  • Am Dorf (BB)
Здравейте дами, малко в страни от последните теми, мисля да препоръчам едно прекрасно място в Шварцвалд, за всички, които се чудят накъде уикендите... Мястото е подходящо и за малки деца и за възрастни, планирайте си повечко време, защото на човек просто не му се тръгва от там  bowuu Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogtsbauernhof

# 682
  • Deutschland
Знаете ли дали при регистрация в общината ще е необходимо в договора за наем да бъдат вписани всички наематели или само титуляра фигурира (и по-конкретно Офенбах на Майн) ? Питам тъй като предишния път една кисела лелка заяви, че нямало да ме регистрира,понеже ме нямало в договора,след което друг служител "пренебрегна" нейния аргумент.  newsm78

По принцип трябва да искате разрешение от наемодателя за това,и да да го покажете в писменна форма в общината.

# 683
  • Primum non nocere !
При нас , у "наше село" , това е много модерно!
Roll Schulranzen
http://suche.guenstiger.de/roll-schulranzen/zznextagdegzB1z0--su … -9568902DF87E4DC3
Първо гледах много скептично, но взе да ми харесва.
Много учебници побират и само се дърпа и търкаля.
Нека малко се износи раницата и ще купя за щерката такава, когато е втори или трети клас.

# 684
  • Немция
Да прекъсна малко темата за раници и 4анти- знае ли някой как се превежда Ringelrötteln на български? Това е по-рядък вид рубеола, върлува сега в нашата ДГ, не се кара тежко... и се за4удих как я нари4ат на бълг.? Thinking

# 685
Да прекъсна малко темата за раници и 4анти- знае ли някой как се превежда Ringelrötteln на български? Това е по-рядък вид рубеола, върлува сега в нашата ДГ, не се кара тежко... и се за4удих как я нари4ат на бълг.? Thinking

Пише се с едно °т°. Наричат я 5 шарка/болест.

http://www.puls.bg/health/hot-news/news_13435.html

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=90938.15

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 15:36 от Biskara

# 686
Привет, мами, от една току-що завърнала се отпускарка Simple Smile. Изкарахме си прекрасни 3 седмици в България. Видяхме се с родата, с приятели, дори за една седмица в Орешак почивахме. Децата останаха при бабите до началото на септември. Пътуването на отиване беше без проблеми, но на връщане чакахме 5 часа и половина на сръбско-унгарската граница. Имаше хиляди коли, точно 3 км опашка ooooh!. Предполагам е защото в някои провинции сега започва учебната година и много народ се прибира към Германия.

Чета, че обсъждате раниците... Аз тази година нови няма да купувам, ще си карат със старите. Мисля да връча списъка с материалите в Мюлер, да не се занимавам да търся едно по едно нещата.

Диваненце, честит рожден ден на Малчо! Да расте здраво, усмихнато и щастливо хлапе!

На добър час на всички първолаци, гимназисти и на всички ученици!

# 687
  • Немция
Бискара, мерси! Grinning

Дидке, добре сте се завърнали! На нас в сряда ни предстои полет до БГ, във вихъра на подготовката съм. Crazy

Диваненце, 4естит рожденик- здрав и щастлив да е!  bouquet

# 688
5 или 6 шарка е мисля под вид на варицелната шарка. моите деца не са изкарали варицела и се разболяха това лято заедно с мъжа  ми от тази шарка, който също не е бил болен от варицела май. протича леко и не се усеща, само червените бузи и последвалия обрив не са приятни. аз много се бях притеснила какво е това чудо, водих ги и на токсиколог и чак при 2 преглед в кожна клиника, когато и брат й се обрина ни казаха че е 5 или 6 шарка. интересното при тази шарка е че в момента на обрива спират да са заразни и могт да си ходят на градини и училища. майка ми има 30 годишен стаж като лекар и казва че за първи път вижда тази шарка...не можа да каже какво е и ни прати при други лекари.

# 689
виртуална само да ти кажа, че със Schwabing и Bogenhausen не се свършва Мюнхен. Има още много хубави квартали, с доста по-нормални условия за паркиране на коли примерно, за наемите не мога да напиша, че са изгодни и също така са доста добре свързани с Градски транспорт.
По принцип най-добре е да се гледа някъде директно да сте на линията на метрото, която отива до работата. Но в Мюнхен и една смяна на 2 метра не е чак толкова трагична. Обаче ако трябва първо автобус и после метро да се взема се губи според мен доста повече време от колкото 2 метра да се сменят. Около Мюнхен има също хубави предградия, които се достигат със С-бан, но там е добре човек да е близо до С-бана. Но като цяло те са на 20 мин. Мисля, че само С2 към Дахау (не знам дали е още този номер) върви в натоварените часове на 10 мин.
А за парите според мен ако му дават на мъжът ти над 5000 евро бруто месечно няма да имате проблеми тук да живеете.
Като цяло гледайте наема да не е повече от 40% от нетната заплата. По-добре е разбира се 30%.
Поне тези проценти си спомням, при една фирма ги изискваха.
Иначе ето тук има жилища на нормална цена. Не са нови, но обектите са добре поддържани. За тристайни предлагането е по-голямо, 4ри стайните са много малко и борбата е жестока.
По принцип с две деца се смята, че е нужно 4ри стайно жилище, но аз познавам няколко семейства с 2 деца, на който са се навили да дадат 3 стайно.
Иначе с общата пералня се среща по-често в блокове където има 1 или 2 стайни апартаменти и там се смята, че много хора не искат да инвестирам в пералня и е по-удобно в общата с монети. Но като цяло там където са по-големи апартаменти си има или в апартамента място за включване на пералня или има общо помещение.

Общи условия

Активация на акаунт