Отговори
# 705
Умните и кадърните винаги изплуват.

Да, ако им разрешат, ако ли не...седят си в локвичката и чакат по-добри времена.

# 706
пак дават за проблемите с наши цигани в Дортмунд и Столипиново по ARD... какви са тея цигани дето говорят турски?!
казват, че плащали по 250€ за спане на матрак в някакви мизерни жилища и фургони по 20 човека... явно повтарят репортажа с фабриката за свинско месо... 
жалко, че бг политиците докараха нацията ни до положение, да работят за жълти стотинки до изнемогване.

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 23:28 от Azalee

# 707
пак дават за проблемите с нашите цигани в Дортмунд и Столипиново по ARD... какви са тея цигани дето говорят турски?!

Тепърва ще сме им в новините, и навсякъде...оттук нататъка ще е все така.

Ами циганско племе, което е с турски произход, заради това говорят така.

# 708
момичета пак благодаря за инфото. тази седмица ще стане ясно дали ще се ходи някъде, или засега ще сме си в бг. ако не стане поне ще знам за по нататъшни опити как стоят нещата. и може би е добре поне на екскурзия да идем до мюнхен, да видим дали си струва целия зор. имаме познати които едва изкараха година и половина в държава съседна на германия и си дойдоха скоропостижно, при положение че взимаха супер пари и имаха висок стандарт на живот. не им понесъл климата, храната, дъжда, липсата на социални контакти...изобщо с кеф се върнаха  Wink а освен това установили че имало атомна централа на 20 км от тях и това ускорило явно решението им  Simple Smile

Laughing Laughing

От Мюнхен до атомната централа са няма 50 км, така че .....  Thinking  Laughing Laughing

# 709

От Мюнхен до атомната централа са няма 50 км, така че .....  Thinking  Laughing Laughing

84 са км. от Мюнхен. Peace

# 710
Както винаги  Biskara е подробна в детайлите, Laughing но далеч от истината. (шегувам се)  Wink

Радиацията, доколкото ми е известно не шофира по цвайунднойнциг, a ще довтаса напреко през полето ако вземат, че я изтърват от Ландсхут  Grinning

# 711
ahah, докато работех в Нокиа Трафик 92 и 99 бяха все в ремонт, та радиацията може и в задръстване да попадне... Wink
виртуална не знам атомната централа дали ще я откаже, но ми се струва, 4е при първото разболяване на децата й, при което не й направят предимство я при педиатъра, я при нотарцт, ще си стегне куфарите за БГ. Или пък след като установи, 4е тук изследвания не може да си пускаш, когато си искаш. Въпреки, 4е плащаш над "1000лв" на месец здравни осигуровки.

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 08:08 от Azalee

# 712
Бисе, приготви шоколада! По-късно ще пусна доказателствен материал. Mr. Green
Сериозно, моите наистина имат хубав почерк, ама не знам дали е и наследство или старанието да ги научат в училище.

# 713
  • в сърцето на един мъж...
То щото в България няма атомна централа...

# 714
То щото в България няма атомна централа...
Няма бе!  Joy
Нашата най-близка от френска страна е  на 60 км и е от динозаврите дето плачат за затваряне, ама нашето правителство още не може да се пребори с лотарингското за затварянето и.

# 715
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
за краснописа съм съгласна - изпадам в тих ужас като получа бележка, написана на ръка  Twisted Evil
като видя как пише мъжът ми или някой от семейството му и го питам дали и по негово време е имало недостиг на хартия и моливи като през войната  Joy
странното е, че в училище следят фина моторика и незнам си какво, ама опре ли го краснопис моториката няма значение  Thinking

сега имам честта аз да пиша всички картички  Whistling

# 716
е хайде сега, само споделих опасенията на хората и как абсолютно различни фактори влияят на дадено решение.
по темата за образованието съм абсолютен фен на западното образование в смисъл , че не може всички да са с висше като у наше село. много по щядящо за децата е отначало да го карат леко и лежерно, а който иска на 20 години да се пъне с висше. при нас как е - стопяват ти лагерите с безумия до 10 клас и после и на лекции може да не стъпиш и да учиш в някой измислен университет и да станеш виушист. никакви знания /за повечето специалности и университети/ съответно и много малко кадърни хора в областта си. не може в една специалност да влизат 100 човека и да излизат 110. на запад влизат 200 ама излизат 50 или по малко. така трябва да е.

# 717
Хех, Виртуална, ще дойде време за училище и ще пееш друга песен... Щото тук ги профилират от 4ти клас и ако не е внимавал човек, никога няма да има възможност на 20 да учи, ми ще си остане бачкатор....

# 718
Интелектът отнема време и докато се чудиш, разсъждаваш, мислиш, си изпуснал момента. Животът няма да те чака. Човек трябва да живее незабавно. Човек трябва наистина да е воин - както казват в дзен - защото, когато се биеш на бойното поле с меча си, не можеш да мислиш. Трябва да действаш, без да мислиш. Във всеки момент бъди с вътрешния водач, недей да мислиш. Дай възможност на вътрешното същество да направи каквото трябва да се прави. Не се намесвай с ума. Това е много трудно, защото твърде много са ни научили да работим с ума.

Училищата, колежите, университетите, цялата култура, целият модел на цивилизацията обучава главата ни. Изгубили сме контакта с вътрешния водач. А всеки човек се ражда с вътрешен водач, но на него не му се дава възможност да работи, да функционира. Той е почти парализиран. Но може да бъде съживен.

а това е източната филофосия .......... най ме кефи тя  Simple Smile

# 719
 Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт