Отговори
# 525
Диамантче, по принцип застраховката би трябвало да покрие процедурите, но не помня, а и не съм сигурна дали не са променени бройките опити, които покрива здравната каса. Както и не знам има ли разлика ако си застрахован частно и държавно, какви са сумите, които се покриват. До колкото си спомням, по мое време в началото, касата, държавна, поемаше 3 опита инсеминация и 3 опита ин витро.
Благодаря за бързата реакция,предстоят ни срещи със застрахователни агенти,за да ни доизяснят нещата! Simple SmileВсе още ме побиват тръпки от сумата,която може би ще трябва да плащаме за частна застраховка...

# 526
  • в сърцето на един мъж...
Късмет ви желая и дано не ви се налага да използвате пълния пакет опции Hug

# 527
е бискара аз не съм чела че някой  с кеф напуска българия  Flutter просто хората или са принудени да я напуснат, или искат да опитат да се развиват в някаква сфера, а тук не може повече ,или са се омъжили/оженили за немец/немскиня. а това с безплатната информация... Whistling в крайна сметка никой не е изнуден да пише и да отговаря на постове, които му се струват досадни, тъпи, нагли и прочее. аз да си кажа, че ако заминем за мюнхен сигурно ще питам, пък който иска да отговаря   bouquet

# 528
  • Немция
Гея, какво да се замислям- за мен знам коя здравна система е по-добрата.. Лежала съм по болници в Немско, за щастие не поради сериозни здравни проблеми, и се 4увствам облек4ена, 4е е било така( да 4укна на дърво Wink). За мен това е истината и си живея в мир с нея. Mr. Green

Ина4е и на мен тази дискусия ми заприли4ва на наливане от пусто в празно и най-добре да отивам да си лягам. Mr. Green

Диамант4е, успех! Hug

# 529
аз само да споделя какво ми каза една българка, живееща в италия и работеща като мединска сестра. запознахме се преди 2 седмици с нея. според думите й ако попаднеш в болница в италия всичко ти е безплатно, не се плаща 1 лев за нищо. сменяли дюшеци и възглавници след всеки пациент. броят на обслужващия персонал е по голям от броя на пациентите, като тя нямала право да напуска никога отделението когато е на смяна. винаги трябва да се отзовава при пациентите и да ги обгрижва. заплаща ли й много добре в държавна боница е. всичко било супер чисто и стерилно, непрекъснато се чистело и дезинфекцирало. ами мисля че това е голямата разлика между системата в бг и тази в западна европа. в бг бързо стигаш до болница , но там си висиш в мизерия и се молиш някой свестен лекар да те поеме. докато в зап. европа стигнеш ли до болница си сигурен че каквото може ще се направи без да мислиш какви връзки да ползваш и колко пари да плащаш допълнително на някой си лекар.

# 530
Здравейте, момичета!

Търся Paspertin 4ml tropfen zun eiunehmeu. Капки. Няма ги в Бг, до колкото разбрах има в Германия и Австрия. Пиша с молбата ако някоя от вас може да ми помогне да ги закупи и да ми ги прати или да ми кажете как да се сдобия с тях по друг начин .

За съжаление нямам познати в Европа, за да поискам съдействие от тях и вие сте единствената ми възможност.

Много благодаря предварително   bouquet !

# 531
 hailie, тези капки се продават само с рецепта, просто ей така няма как да ги купи и прати някой. Купувала съм лекарства с българска рецепта, става и така. В момента съм в Бг и няма как да помогна, но ако някое от момичетата тук се навие, ще се разберете на лични. Важно е да си набавиш рецепта, написана четливо на латиница, с дата, подпис, печат, име и адрес на лекаря и количество от искания медикамент. След това сканираш рецептата и я пращаш на добрия самарянин, който реши да помогне. Успех!

По въпроса със здравеопазването тук и там- дайте го по-спокойно. Всеки има собствения си опит и няма как да сме на едно мнение. Аз съм категорично на мнението на Петка, с тази разлика, че и двамата ми родители оживяха след челен сблъсък с Бг здравеопазването, но какво и колко ми струваше това, само аз си знам. Също така пък аз и дъщеря ми сме живи благодарение на немското здравеопазване (държавно).

Виртуална, от доста време насам не се беше мяркал новак от твоята категория. На теб ти предлагам да четеш повече и между редовете, току-виж се пооправили нещата...

Някои постове не се четат, толкова са неграмотни. Ясно, че правописа не ви се проверява, но поне точки и главни букви слагайте тук-там, моля.

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 08:25 от Анонимен

# 532
hailie, тези капки се продават само с рецепта, просто ей така няма как да ги купи и прати някой. Купувала съм лекарства с българска рецепта, става и така. В момента съм в Бг и няма как да помогна, но ако някое от момичетата тук се навие, ще се разберете на лични. Важно е да си набавиш рецепта, написана четливо на латиница, с дата, подпис, печат, име и адрес на лекаря и количество от искания медикамент. След това сканираш рецептата и я пращаш на добрия самарянин, който реши да помогне. Успех!

Много ти благодаря, с рецепта ще мога да взема Hug Hug л
Дано някой се отзове Praynig Hug

# 533
  • Germany
hailie, аз също съм в БГ в момента, но ако не ти е спешно мога да се опитам да ги купя, като се приберем и да ти ги пратя. Прибираме се на 1 септември. Пиши ми на лични, ако можеш да чакаш дотогава.

# 534
Здравейте момичета , ще си позволя да си изкажа мнението по
Въпроса за правописа и няколко други теми с риск да
Навлеча лоши коментари.
Сбъдваща мечти прегледах си поста и забелязах , че съм
допуснала правописни грешки за което съжелявам.Пиша
от мобилен и не винаги ми излиза проверка на правописа.
Според мен ще е добре когато имаме да кажем на някой
нещо да му напишем линка за да не се получават недоразумения.
Колкото до другите неща дали не може да се запази добрия
тон и да не се дразним толкова едни на други, все пак
този форум е да си споделяме и помагаме.Аз лично
Благодаря на всички които ми отговаряха даже и на глупавите
въпроси.Желая приятен ден на всички, приятна почивка
на всички които са на почивка.

# 535
Петка е много права, съжалявам за тъжния разказ, не исках да завъртя темата в тази посока. На мен ми е доста жалко като чета такива истории, защото и аз съм била част от тези схеми.  Наистина съжалявам  Sad

# 536
Geia, новата отсечка на магистралата толкова ли е опасна? Аз мисля да минавам оттам в края на август Rolling Eyes

# 537
е бискара аз не съм чела че някой  с кеф напуска българия  Flutter просто хората или са принудени да я напуснат, или искат да опитат да се развиват в някаква сфера, а тук не може повече ,или са се омъжили/оженили за немец/немскиня.
Аз съм точно от хората,кото с огромно удоволствие напуснаха БГ,не желая да се връщам там(живях 5 години в Холандия,след това 4 в БГ,сега от февруари сме в ДЕ)Толкова злобни,негативни хора  #2gunfireне искам да живея в хаос,искам подредена държава,с действащо законодателство,здравеопазване и т.н.По повод спора,който се водеше за това,къде лекарите са по добри,да в БГ можеш да отидеш веднага и да си платиш за преглед,но после още колко трябва да се изкихаш,се пропуска...Тука също можеш да отидеш  и да си платиш,има частни клиники Winkда не навлизаме по дълбоко ,в Бг лекарите те гледат в джоба,ако нямаш пари,тогава какво?Претърпях 2 операции в БГ,но бях в частна клиника,и съм доволна.Но хора с моят проблем,които са били в държавни болници,са изживели кошмар!И изобщо ми се струва абсурден спора!Само вмъквам,че в БГ за едно кихане ти изписват анибиотик... Twisted Evil

# 538
Благодаря  ти! Hug

# 539
  • в сърцето на един мъж...
hailie, за съжаление и аз съм си в БГ в момента и не мога да помогна Sad
виртуална, каквото имаме да пишем сме го написали, като не ти харесва, не ни чети Peace
vion, не знам, не съм пътувала от там, но по пътищата тук е страшно Confused Изпреварва се в завой, кара се с бясна скорост, вчера щяха да ни отнесат на пешеходна пътека. Спира автобус, за да ни направи път и иззад него изскача кола, едва спря до краката на дъщеря ми Sad За магистралата имаше репортаж по телевизията, показаха линейките, които обслужват пътя.
Диамантче, не си особено права. Да не говорим за проблемно забременяване. България ще ти се види рай сравнено с ДЕ. От опит ти го казвам. Ама ти си знаеш... Всеки сам си носи кръста...

Общи условия

Активация на акаунт