Отговори
# 540
Geia, новата отсечка на магистралата толкова ли е опасна? Аз мисля да минавам оттам в края на август Rolling Eyes
Минахме оттам преди седмица насам и натам. Пътят не е опасен, опасни са хората, които се движат по него  Stop ooooh!
На отиване няколко пъти се опитаха да ме притискат разни джигити с евтини СЮВ с много селски мутри при изпреварване на редица камиони. По-лъскавите автомобили и техните шофьори се държаха някак си по-възпитано.
Като пътувахме от Бургас за Пловдив, в обратната посока видяхме точно как стана една катастрофа.

# 541
  • Deutschland
Днес ходихме до консулсвото във Франкфурт.С български акт за раждане пасавана става за околи 3-4 работни дни най-много,защото изпращат запитване до България,дали на това лице може да му се издаде временен паспорт.Ако бяхме отишли с немския такъв, заверен с апостил е готов още същия ден,но това е само за новородени и деца,които не им е издаван досега български документ за самоличност.
Бяха много любезни.Не чакахме дълго.Пасавана струва 67 евро и важи 2 месеца от датата на получаване.
Пиша това в случай,че някой го интересува.

# 542

Диамантче, не си особено права. Да не говорим за проблемно забременяване. България ще ти се види рай сравнено с ДЕ. От опит ти го казвам. Ама ти си знаеш... Всеки сам си носи кръста...
Гея,надявам се искрено да ми се получат нещата тук,моля те да бъдеш малко по позитивна,нямам нужда да слушам колко ще ми бъде трудно Shocked,и без това самата мисъл какво предстои ме стресира много Sad.Съжалявам много,че си имала проблемно забременяване,незная през какво си преминала,не съм искала да засягам болно място! Simple Smile Peace

# 543
  • Германия
hailie, тези капки се продават само с рецепта, просто ей така няма как да ги купи и прати някой. Купувала съм лекарства с българска рецепта, става и така. В момента съм в Бг и няма как да помогна, но ако някое от момичетата тук се навие, ще се разберете на лични. Важно е да си набавиш рецепта, написана четливо на латиница, с дата, подпис, печат, име и адрес на лекаря и количество от искания медикамент. След това сканираш рецептата и я пращаш на добрия самарянин, който реши да помогне. Успех!

Много ти благодаря, с рецепта ще мога да взема Hug Hug л
Дано някой се отзове Praynig Hug
Аз съм в Германия, бих могла да купя, вземала съм с БГ рецепта, стига да има пътуващ скоро до БГ да ти ги занесе...Или алтернативата е чрез онлайн-аптека доставяща до България.

# 544
hailie, тези капки се продават само с рецепта, просто ей така няма как да ги купи и прати някой. Купувала съм лекарства с българска рецепта, става и така. В момента съм в Бг и няма как да помогна, но ако някое от момичетата тук се навие, ще се разберете на лични. Важно е да си набавиш рецепта, написана четливо на латиница, с дата, подпис, печат, име и адрес на лекаря и количество от искания медикамент. След това сканираш рецептата и я пращаш на добрия самарянин, който реши да помогне. Успех!

Много ти благодаря, с рецепта ще мога да взема Hug Hug л
Дано някой се отзове Praynig Hug
Аз съм в Германия, бих могла да купя, вземала съм с БГ рецепта, стига да има пътуващ скоро до БГ да ти ги занесе...Или алтернативата е чрез онлайн-аптека доставяща до България.
Да, онлайн аптека с доставка до БГ е добър вариант, макар че аз един път опитах така и не ми приеха рецептата, но все пак е добре да се пробва. Набързо търсене в гугъл намерих тези:
http://www.parcelmed.de/content/versandkosten.html  - 15 евро доставка до БГ
http://internet-apotheke-freiburg.de/versand.html - 13.90 доставка до БГ

# 545
Имиджът който се носи в БГ, относно Де е меко казано комичен. Всички,които идват да ряботят за 6-10 месеца и живеят на тумби обясняват как всичко е уредено и колко е хубаво. Техните познати, роднини и т.н. слушат приказки от 1001 нощ. Тези приказки се разпространяват и се стига до положение тук да обясняваме че не всичко е толкова розово. Тъй като и повечето девойки които пишат в темата виждат само позитивните страни в ДЕ, картинката се доизяснява. Намират се 3-4-5 елементa, включая и моя милост, които се опитват да обяснят че живота не е чак толкова розов, и както всяка държава и тук има плюсове и минуси.  И ставаме лоши и направо кофти парчета.

Ето сега диамантче, казва че не иска да чува негативни истории, да попитам защо? Тук не е както в БГ да се заравя главата в пясъка и да се казва на черното -бяло, просто тази схема не върви. И колкото по-бързо го осъзнаят момичетата, толквоа по-добре. Колкото повече се знаят минусите, толкова ще е по-лесно на новодошлите.

Така е за здравната система, така за наемите, така е за работата, и най-вече така е за това образование, дето толкова страници са изписани. Приемете ги тези неща, и се опитайте да извлечете позитивното и от двете държави. За трети път ще го напиша, на някои от вас Бг ще ви се види рай.

Според мен трбява да се спре да се дава каквато и да е информация, който има желание да чете на 1 стр. и толкоз.

Не искам никой да ми обяснява колко е зле в БГ и колко е хубаво в ДЕ, просто защото няма такъв момент на 100%, ако го има той е лъжлив, лицемерен и е преструване.

Ако всичко толкова ви харесва, защо си купувате билети за БГ, 2 пъти в годината? -ще кажете, родители това -онова...ами значи има все нещо позитивно и там,колкото да не ви се иска. И още нещо последно - може и на остров Тамбукту да живеете, никога не можете да си избягате от корените, възпитанието, семейната среда в която сте расли и мястото от където сте тръгнали. Ако се научите да се радвате на тези неща, няма да имате никакви проблеми, където и да сте по света.

# 546
  • в сърцето на един мъж...
О, Диамантче, аз съм много позитивен човек, не ме познаваш просто. Пожелавам ти от сърце да ти се получат нещата. Peace

# 547
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте момичета Hug от българска земя.
Моля да ме насочите къде да си направя застраховка на колата онлайн.Подписах договор за една Киа преди да си тръгна за БГ,като я поисках на разсрочено плащане и сега ми пишат,че всичко е ОК и ми искат EVB-nr. von der KFZ-Versicherung.Помагайте къде онлайн да го направя.Аз естествено щракнах в гугъла,но има море от информация.От автосалона са ми дали два номера и казаха,че онлайн е най-евтино,но това ми е първата покупка на автомобил в ДЕ и не съм запозната.
Всякакъв съвет ще ми е от полза.
Благодаря Ви.  bouquet

# 548
Здравейте момичета Hug от българска земя.
Моля да ме насочите къде да си направя застраховка на колата онлайн.Подписах договор за една Киа преди да си тръгна за БГ,като я поисках на разсрочено плащане и сега ми пишат,че всичко е ОК и ми искат EVB-nr. von der KFZ-Versicherung.Помагайте къде онлайн да го направя.Аз естествено щракнах в гугъла,но има море от информация.От автосалона са ми дали два номера и казаха,че онлайн е най-евтино,но това ми е първата покупка на автомобил в ДЕ и не съм запозната.
Всякакъв съвет ще ми е от полза.
Благодаря Ви.  bouquet

Калинке,
при онлайн-застраховка нямаш Ansprechspartner при Versicherungsfall.Не си заслужава двайсетината евро спестяване.Ако имаш вече познат Versicherungsmakler от други застраховки го помоли да ти направи Angebot.Онлайн може само да провериш в какъв ценови диапазон са застраховките за такава кола като твоята,за да не ти одере кожата Versicherungsmakler-а.Сложно е за попълване, трябва да знаеш всички данни.Отваряй очите на 4 , че са големи хиени.За една и съща кола има разлика от стотина-двеста евро.Успех!

# 549

толкова ще е по-лесно на новодошлите. Ето сега диамантче, казва че не иска да чува негативни истории, да попитам защо? Тук не е както в БГ да се заравя главата в пясъка и да се казва на черното -бяло, просто тази схема не върви. И колкото по-бързо го осъзнаят момичетата, толквоа по-добре. Колкото повече се знаят минусите,

Така е за здравната система, така за наемите, така е за работата, и най-вече така е за това образование, дето толкова страници са изписани. Приемете ги тези неща, и се опитайте да извлечете позитивното и от двете държави. За трети път ще го напиша, на някои от вас Бг ще ви се види рай.

Според мен трбява да се спре да се дава каквато и да е информация, който има желание да чете на 1 стр. и толкоз.

Не искам никой да ми обяснява колко е зле в БГ и колко е хубаво в ДЕ, просто защото няма такъв момент на 100%, ако го има той е лъжлив, лицемерен и е преструване.

Ако всичко толкова ви харесва, защо си купувате билети за БГ, 2 пъти в годината? -ще кажете, родители това -онова...ами значи има все нещо позитивно и там,колкото да не ви се иска. И още нещо последно - може и на остров Тамбукту да живеете, никога не можете да си избягате от корените, възпитанието, семейната среда в която сте расли и мястото от където сте тръгнали. Ако се научите да се радвате на тези неща, няма да имате никакви проблеми, където и да сте по света.

[/quote]
Biskara,нека да поясня нещо,което може би е важно-аз не живея за пръв път в чужбина,наясно съм с плюсовете и минусите Sunglasses!По повод негативните истории,беше към Гея,която ме разбра,за което и благодаря от сърце!Смятам,че е доста неуместно,да се оптиваш да слагаш етикети!Нито ходя по 2 пъти в БГ,нямам никакво желание за това!Аз живях в Холандия(както съм написала по назад) достатъчно дълго време,за да знам какво ме очаква тук.Опитай да се върнеш да живееш в БГ за няколко години(както направих аз,по настояване на моя мъж),тогава ще си говорим! WinkИ всъщност не разбирам защо толкова си набрала,все пак,това е място за писане ,нали! Sunglasses Peace

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 20:23 от diamant4e

# 550
О, Диамантче, аз съм много позитивен човек, не ме познаваш просто. Пожелавам ти от сърце да ти се получат нещата. Peace
Благодаря ти много!  bouquet

# 551
диамантче, изобщо не съм набрала. Laughing

Да, жиявх в Бг близо 2 години, оцелява се-даже доста положителни неща имаше в престоя ми.
И на никого не слагам етикети.

Това което беше към теб ти го написах в отделен параграф, другото е обобщение. Всеки който пожелае може да се разпознае в него.
Пожелавам ти само положителни емоции в ДЕ.

# 552
диамантче, изобщо не съм набрала. Laughing

Да, жиявх в Бг близо 2 години, оцелява се-даже доста положителни неща имаше в престоя ми.
И на никого не слагам етикети.

Аз не съм разбрала явно newsm78...Едно въпросче само,защо реши да се върнеш тук,ако не е твърде лично ,разбира се!  Simple Smile

# 553
  • The QC to be!!!
diamant4e  има лимит за годините на жените (25-40) и на мъжете (25-50). Покриват се разходите по икси до 50% от държавните застрахователни. Частните са задължени да предложат същите бенефици като минимум, но, ако има приекзистинг кондишънс (как е това на немски?), частните могат да откажат, а държавните не. Това до макс 3 цикъла. Ето тук инфо с много детайли и ненужно много инфо, но и нужното за това какво са задължени да покриват държавните, на немски обаче.  Sad

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 20:53 от Baby*

# 554
Благодаря ти много за инфото baby*  Hug,има кой да ми го преведе! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт