Отговори
# 600
Biskara, а дано, ще черпя.  Wink За чара си права - в градината беше баш тъй, дано влезе под кожата и на учителката си Simple Smile

Не се притеснявай, убедена съм! Ще ти се явя да почерпиш, и това считай за уредено... Hug

# 601
Ммм..., даааа, винаги в такива моменти се сещам за последните два стиха на едно стихотворение на Пушкин:
...хвалу и клевету приемли равнодушно
и не оспаривай глупца.

love001 

# 602
първолаци... . то било голям ужас бе, защо не ми каза никой. ние пък си имаме само обуФки. раница ще купува бабата, шултюте и подариха от киндерхауза. но нашата ангария започва още на 10 ти септември. голям хаос е в това монтесори, а нашата даскалица едната е абсолютно дурхгекналт, много е готина. имам подозрения обаче, че всички са леко луди.

децата са в група в едина стая, клас от 1 ви до 4 ти. учат си в една стая, всеки си прави каквото си поиска принципно. Алекс е в групата на делфините, а те се славят че плуват надълбоко и не може да им се хванат спатиите. повечето са записани на стол, обаче почти никой не яде там.
пълен хаос, много съм доволна.

освен ангарията от 20 задължителни часа,  сме и натроварени; аз, да пазарувам домакинските материали, мъж ми да е помощник на хандверкера, който е един отнесен програмист. ако от чешмите демек свети, а от крушките тече вода, няма да е изненадващо.

има групичка на снобарите, много са сладки, бръмкат с едни джипове за по 40 бона, обличат се в кенарени ризи бели и се носят с пуснати коси. тарторка им е една с чисто нов кайен.
има и еко група, батик, йезуслачен и децата им гризат динкелови бисквитки и моркови.
има и група на интелигентите, много очила, отнесен поглед и стоят над нещата.
има група на хаотиците, едни по-едрички каки, дето говорят за всичко с всеки, аз се насочих към тях.

имаме си наставническа фамилия, през първата година ще ни надзирават, а децата им съответно Алекс.

директорът на даскалото ходи нон стоп бос и мъж ми се двуоми, е ли си е забравил обувките или такова му е амплоато, ще чака зимата за да определи мнението си. инак са дружки, защото той го мислеше за хаусмайстера.

бях назидателно абманната, да купувам често гъби за миене на чинии и да ги сменям редовно. и кърпите за сушене да пера редовно, за да не се захабяват. много важен и съществен проблем е.

а, имаме и рокла, обаче не пасва на обувките. роклата синя, обувките черни. трагедия... . роклата е на Кете Крузе, струва нова 120 пари, аз обаче съм хитрица и я взех за 5 пари от един фамилен битак, чистак новинка ама няма да ги отварям, нека си мислят че сме баровци. Joy

и така, идващият понеделник госпожицата става на 7, после още няма и месец и ученичка, идва бабата, напрежение, стрес, шаш и паника.

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 21:49 от matakosmata

# 603
Maте, вие пак имате време още. Ние откриваме учебната година в понеделник.  Crazy
Гимназистът си измисли нова прическа и виси по цял ден пред огледалото да си я нагласява. Хем да му седи перчема леко настрани, хем нагоре, хем му пасвал на новите рамки, щото и той с нови рамки - първите им счупи едната дръжка, та сега на ремонт  Whistling

# 604
питам се, само моето дете ли се облича като от кофите, или има и други. днеска се барнала с едни панталони ластични до подколяното на цветя, ама не клин, а свободни, оранджуви чорапи на ромбове, черна тюлена пола, лилави сандали и пембяна блуза с вампирки и блещулки.

аз съм я оставила сама да изгражда вкус и стил, обаче това ми идва вповече. изнесе ми цяла лекция как цветово си пасвали дрехите и поантата била полата. поанта е новата и любима дума, впрочем.
казах и, че се е облякла катоооооооооо, а тя радостно изписка, като циганка ли бе мамо. има още едно българче в групата и в детската, то казва че циганите са такива и онакива и тя сега е на вълната, че каквото е извън нормите е циганин, чудя се кого да бия, нея ли, майката на детето ли, мъж ми ли...

# 605
  • в сърцето на един мъж...
Даничка, аз лично не съм си намерила лекар или лаборатория, която да ми пуска ТСХ по желание. Намери си лекар, който да ти прави изследванията, за да може да ти назначава и лечение ако се налага.
liana_2 нещо много си си повярвала май, брех кви отворковци имало, че и зехтини и не знам си кво... ooooh! Заплащане никой не е искал тук, но малко добро възпитание и бон тон не вреди. От такива простаци и селяндури като теб, немците вече взеха да ограничават достъпа до страната Confused И да, не вреди от време на време да се каже благодаря, че някой си е направил труда да помогне и е лишил семейството си или е нарушил свободното си време, за да помага на лигли като теб и разни други отворени дами. Колкото до формулировката - ако се наложи сама да си я откриеш тая информация, ще разбереш дали е правилна или не и къде зимуват раците.
Обич, добре дошла, не е страшно морето, в един момент се оказва до колене Wink
I Am Ruth по принцип за хашимотото - личния лекар, който си намерите, може да ти пуска изследвания и да ти контролира до някъде стойностите. Моя поне така прави, но не вреди да се огледаш и за ендокринолог, обикновено големите праксиси имат и собствени лаборатории и ехографи, където да ти направят изследвания и прегледи. Ако не си сигурна, може да се огледаш за университетска болница, там също има добри специалисти.

# 606
  • DE
Мата, достави ми истинско удоволствие да прочета ученическите ти неволи/приключения  Hands Clap . Давай още   bouquet

# 607
Толкова се радвам, че всички тук станахме приятелки!
Благодаря за топлото посрещане и коректното отношение.
Най-после ще мога да се науча и на добър тон, току виж ме взели скоро в Берлинската филхармония.

bouquet  bouquet  bouquet

# 608
И аз така, трогната съм. Пък за Берлинската филхармония опитай, ама те там искат бая повече зехтин от обичайното, та ще трябва повечко кинти да си приготвиш, и да си по-ниска от тревата.

# 609
  • DE
Привет от Бургас! Тук съм вече 4 седмици, остава ми още една. Ма многооо топло, ужас! Детето се разболява вече два пъти от един и същи вирус. А аз вместо да почивам, ходя по лекари, зъболекари и т.н. Мрън, оплаках се.Wink Иначе си е хубаво в Бг-то, само хората да бяха малко по-мили и точни.
А пък ние от 02.10 сме ясленски. Не е като първи клас, но се вълнувам много, дали малкото ми момче ще свикне бързо и дали и аз ще рева, като го оставя за пръв път Simple Smile

# 610
Честито на първокласниците, пожелавам им успешно начало!   newsm10
И търпение на мамите!!!

# 611
      И ние сме първолаци от 12 септември.Само раница съм
купила и конуса. Чакам да ми изпратят списъка от училището
тази седмица и отивам да го изпълнявам.Малката
Няма търпение да тръгне на даскало дано и след
първият учебен ден да е така.

# 612
И аз така, трогната съм. Пък за Берлинската филхармония опитай, ама те там искат бая повече зехтин от обичайното, та ще трябва повечко кинти да си приготвиш, и да си по-ниска от тревата.

Ами,ами,...  добрият тон е достатъчен и няма нужда от навеждане - седиш си на стола и си стържиш по цигулката. Само диригентът се навежда отвреме-навреме и гледа страшно като объркаш такта, обаче аз тука получих безценна закалка, не мое ме уплаши един диригент.

Интерсно вие от какво се уплашихте?

Спокойно, нямам намерение да ви опознавам на живо.
Може да си останете на пиедестала, който сте си изградили.
Недостъпното общество на високоинтелигентните и всезнаещи бг-мами в Германия.

# 613
филхармония, а. има места, търсят се още за духовите инструменти хора. и по член 64 за вентилацията, мога да дам препоръки за пригодност. цигулки и вакантни места за тях тук няма, само духовите останаха. като посвирите повечко време, може някое чело да се освободи.

ей, не се ебавайте със старите кучки, пардон, кучета Wink, малка, но сплотена група сме. псуваме на общи и после не се извиняваме на лични. вземете си мерки и теглилки, и не се дървете толкова а просто постойте, послушайте, почетете... . въпрос на елементарно възпитание е. а не в чуждата къща - баааааам, с калните калцуни.

абе да разправям за първолачешките неволи, то край няма, ама кат доди 13 септември ще пиша сигурно фермани за мъките и неволите на една първолачешка майка. това като със следродилното затъпяване май, следва първолачечкото, после гимназиалното, обаче ми прави впечатление че майките на гимназисти са по-спокойни. обръгва се явно.
то като дойде ред за гимназията, вижда му се краят, жениш го след неколко години и готово, рахат.

# 614
Не е нужно да крещиш и така се забелязва ясно какво пишеш, не че си заслужава труда да се прочете де, да не останеш с грешно впечатление. Колкото до плашенето - още не съм намерила причина да се уплаша от такива като теб. И не се притеснявай, взаимно е, и ние не кипим от желание да се запознаваме с теб. Харесва ни на пиедестала.
Мато, не съ умирга от изпращане на първолак Joy Ей ме на, оцелях и до втори клас Mr. Green
Брей, ще се срути балкона от сеирджии ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт