Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 107 900
  • 762
  •   2
Отговори
# 285
Блед, страхотен маршрут /за мен е като идея, но ако тръгнем да го правим ще бъде за повечко дни/, голямо улеснение ни предлагаш  Sunglasses Имам въпрос - от Делфи, как може най-добре да стигнем до Едеса, евентуално преспиване там, или наблизо - в общи линии в зависимост от разстоянието - една или две нощувки. Мога да го пусна на Гугъл-а, но ти може би ще дадеш вариант с по-интересни места по път /изключвам Метеора, защото сме били там/?

# 286
  • София
Блед, страхотен маршрут /за мен е като идея, но ако тръгнем да го правим ще бъде за повечко дни/, голямо улеснение ни предлагаш  Sunglasses Имам въпрос - от Делфи, как може най-добре да стигнем до Едеса, евентуално преспиване там, или наблизо - в общи линии в зависимост от разстоянието - една или две нощувки. Мога да го пусна на Гугъл-а, но ти може би ще дадеш вариант с по-интересни места по път /изключвам Метеора, защото сме били там/?

jfjallen Благодаря   bouquet
Мога да ти дам много маршрути до там, но два са основните, ето ги....
https://www.google.gr/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004f55 … d9e8924&msa=0
https://www.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004f5 … 522d1dc&msa=0
При положение, че Метеора не ви трябва, по-добре е стандартния път по магистралата. Интересните места по пътя са много, особено ако имате време, зависи и от това къде вече сте били, освен Метеора.  Но първо да се спрем на пътя и тогава ще коментираме.
Както казах, при наличие на време маршрута може да се променя и да се обиколи повече. Поздрав...

# 287
здравейте, пътешественици  Simple Smile
планирали сме пътуване до Метеора за Великден и сега видях, че в началото Bled е поместила снимки за туристическо влакче, което върви между Кастраки и Каламбака

Bled, понеже снимките са твои - може ли малко повече инфо за него , защото нищо не намирам в нета - целогодишно ли върви, евентуална цена на билетче и т.н.

обръщам се към Bled , защото снимките са нейни, но ще се радвам на мнение и от всеки друг, който има инфо

много благодаря!

п.с. наясно съм, че разстоянието е малко, може да се вземе пеша или с кола и т.н. - но в групата има дечица, които умират за подобен тип влакчета и се стараем да не ги пропускаме като атракция  Simple Smile

# 288
  • София
nelli_a Влакчето върви, стига да е хубаво времето. За дечицата е супер, само не знам за тях колко е билета. За възрастни беше 5 евро, но ми казаха, че имало и друга цена/като при нас, избирателно/.
Да, разстоянието е близо, но си е атракция. Малко повече друса, но поносимо.

# 289
много благодаря, Блед   bouquet

# 290
Bled, благодаря за маршрутите, видях, че няма особено голяма разлика в км., предполагам, че и в качеството на пътищата, освен, че на магистралата ще има такса?

Имам още един въпрос - познати гърци, ни казаха, че музеят на Македонски при Верея е коренно променен. Ние сме били 2002 г. там, та сега се чудя, каква е толкова голяма промяната и дали си заслужава да го посетим отново? Вярно е, че би ни било по път, но все пак понякога 2 часа тук, 1 час там, могат да объркат програмата  Sunglasses

# 291
  • София
Bled, благодаря за маршрутите, видях, че няма особено голяма разлика в км., предполагам, че и в качеството на пътищата, освен, че на магистралата ще има такса?

Имам още един въпрос - познати гърци, ни казаха, че музеят на Македонски при Верея е коренно променен. Ние сме били 2002 г. там, та сега се чудя, каква е толкова голяма промяната и дали си заслужава да го посетим отново? Вярно е, че би ни било по път, но все пак понякога 2 часа тук, 1 час там, могат да объркат програмата  Sunglasses

jfjallen За километрите да, но пътя е по труден докато се излезе на другата магистрала, таксите се спестяват.
На въпроса относно музея, явно имаш предвид гроба на Филип Македонски във Вергина. Или Византийския музей във Верия.......
Преди Едеса се намира и Пела, столица на древна Македония, родно място и на двамата Македонски.
Решихте ли по кой път ще минете ?

# 292
 Здравейте и от мен Simple Smile След като прочетох цялата тема реших и аз да попитам! На 9 юли ще пътуваме от Айос Николаос-дано правилно да го пиша Simple Smile (Ayios Nikolaos, Санторини) до Метеора и после до Едеса, накрая прибиране в София. Това смятаме да го направим с 2 нощувки. Ако можете да ми кажете какво може да се види по пътя, като се има в предвид, че от манастирите ще посетим само 2 - най- големия и Св. Стефан ? Това е така, защото сме с 22 месечната ни дъщеря! Благодаря ви  Hug

# 293
Блед, ами май не съм много на ясно за кое точно става въпрос, защото мъжът ми предимно водеше разговора, но и той не помни. По всяка вероятност за гроба и музея към него във Вергина, защото ние и двамата сме били само там, а не във Верея. Жената спомена, че нещо /експонат предполагам някакъв/ е бил преместен от Солун, както и че всичко там е реорганизирано /реаранжирано/. Затова попитах - дали е направено нещо ново, което да си заслужава да се види пак, или пък нещо за маската... /извинявам се за офф-топика/.

Относно пътя - явно ще е по магистралата. За съжаление само мъжът ми е шофьор....

Още не съм направила маршрут и програма, защото евентуално ще бъде по към есента - сега се готвим за едно пътуване до Мароко - организирано, за хубаво или лошо, но от тук май е по-добре така.... Но, много ми се посещава отново Пелопонес и Делфи, а и мъжът ми не е бил по тези места. Но той пък иска да ми покаже Кастория, така че сериозна работа ме чака да комбинирам всичко Sunglasses Но твоята информация, картите, хотелите, местата - неоценими са!

# 294
  • Варна
Здравейте и от мен Simple Smile След като прочетох цялата тема реших и аз да попитам! На 9 юли ще пътуваме от Айос Николаос-дано правилно да го пиша Simple Smile (Ayios Nikolaos, Санторини) до Метеора и после до Едеса, накрая прибиране в София. Това смятаме да го направим с 2 нощувки. Ако можете да ми кажете какво може да се види по пътя, като се има в предвид, че от манастирите ще посетим само 2 - най- големия и Св. Стефан ? Това е така, защото сме с 22 месечната ни дъщеря! Благодаря ви  Hug

Точно това не бихме си причинили.За нас Метеора хич не е удобна за посещение от Ситония.Нали не отивате за последно в Гърция , оставете го за друг път като ходите някъде надолу към Катерини , Лефкада или към Пелопонес тогава ще ви е на път.Не си заслужава да си удължавате пътя с 600 км. и да губите два дни в таралянкане по пътищата и то с 2год. дете  вместо да се излежавате на плажа по най хубавото за това време.Гърция е много голяма - 14 000 км. бряг , 250 обитаеми острова , хиляди красиви плажчета , градчета , много история , музеи и археология.Давайте стъпка , по стъпка , малко по малко - по сладко е.37 год. вече се мъча да я обиколя и опозная и въпреки десетките пътувания още сме до никъде Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 295
  • София

Точно това не бихме си причинили.За нас Метеора хич не е удобна за посещение от Ситония.Нали не отивате за последно в Гърция , оставете го за друг път като ходите някъде надолу към Катерини , Лефкада или към Пелопонес тогава ще ви е на път.Не си заслужава да си удължавате пътя с 600 км. и да губите два дни в таралянкане по пътищата и то с 2год. дете  вместо да се излежавате на плажа по най хубавото за това време.Гърция е много голяма - 14 000 км. бряг , 250 обитаеми острова , хиляди красиви плажчета , градчета , много история , музеи и археология.Давайте стъпка , по стъпка , малко по малко - по сладко е.37 год. вече се мъча да я обиколя и опозная и въпреки десетките пътувания още сме до никъде Simple SmileSimple SmileSimple Smile

peterky2002 , Beibi_78 Нещо тук не става ясно кой за какво говори.
Beibi Ясно казва, че идва от Санторини/ако не бъркам/ и може би има предвид Kasteli, Agios Nikolaos което си е Oia.
peterky е праща в Ситония, което тя не споменава въобще.
Ако идва от Санторини, тоест от Пирея, правилно си мисли за това, което пише. Малкото съкровище на почти две години, ходило чак до Санторини, нищо не му пречи да посети Метеора и Едеса.
Но първо да уточним дали е така, а и малко по назад коментирахме подобно връщане от Делфи.

peterky Приятелю, относно тези 37 години, които пътуваш в Гърция и не си доникъде, направо ни отчайваш. Аз е обикалям по-малко от 20 години и съм твърде далеч, мисля че още малко ми остава. Разликата мисля, че е в това, вие отдавате твърде много време на плажа, на едно място. А ние повече от няколко дена на едно място не се задържаме и с едно отиване обикаляме поне 10 места/в отделни случай много повече/.
250 острова няма как да е цел, трябват няколко живота. Но, аз наистина броя посетените острови в Гърция, поставената цел е 80/не посмях 100/. Вече съм над половината, но най-важните вече са история, дори повече от веднъж.

jfjallen    bouquet  Ще стане, приятно изкарване в Мароко, били сме два пъти. Правилно иска да ти покаже Кастория, аз съм за. Като дойде време ще коментираме.......

# 296
Не се е объркал Петерки,
Бейби 78 е допуснала грешка в поста си, и съответно и ти, Блед.
Става дума за Агиос Николаос на Ситония, семейството ще ходи за пръв път в Гърция с бебето, маршрутът наистина е амбициозен и аз също не съм сигурна, че е добра идея да го правят.

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 14:11 от Vivi

# 297
  • София
Блед, страхотен маршрут /за мен е като идея, но ако тръгнем да го правим ще бъде за повечко дни/, голямо улеснение ни предлагаш.......

При положение, че имате повече дни можете да увеличите маршрута с това:
https://www.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004f5 … 03f2ef9&msa=0
Ще видите една съвсем друга Гърция, девствена и истинска.

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 14:13 от Vivi

# 298
Боже, как може да сам такава!!!! От толкова четене и мислене съвсем се обърках!!!!! Наистина е СИТОНИЯ на Халкидики.
Малката е голям пътешественик! За първи път пътува 300 км на 20 дни, а на 50 вече беше летяла със самолет Simple Smile Нямам как друг път да отида до Метеора, а наистина искам да го видя! Та покрай него ако може и още нещо интересно да видим Simple Smile
Благодаря ви много и се извинявам за грешката ми Sad Просто съм се разсеяла, а имах голямо желание да съм точна и конкретна   Hug

# 299
  • София
Боже, как може да сам такава!!!! От толкова четене и мислене съвсем се обърках!!!!! Наистина е СИТОНИЯ на Халкидики.
Малката е голям пътешественик! За първи път пътува 300 км на 20 дни, а на 50 вече беше летяла със самолет Simple Smile Нямам как друг път да отида до Метеора, а наистина искам да го видя! Та покрай него ако може и още нещо интересно да видим Simple Smile
Благодаря ви много и се извинявам за грешката ми Sad Просто съм се разсеяла, а имах голямо желание да съм точна и конкретна   Hug

Beibi_78 Не се притеснявай, да го направим тогава. Имаш два варианта:
https://www.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004f5 … 32e16ac&msa=0
Така или обратно, също става. При този вариант, на отиване може и през Верия, повече магистрала.

Доколкото разбирам ти трябват по една нощувка на място, което е натоварващо, заради пътуването. Не знам дали ще имате време за спиране по други места, а такива има много. Ако прецениш, помагаме, за хотелите също.

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 15:28 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт