Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 107 782
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Радост Николова , ето ме и мен от далече. Момичетата са помогнали вече, ако има нещо да довършим.
Не ми става ясно от къде искате да минете до нощувката в Kalabaka ? През Катерини и Лариса или по новата магистрала. Километрите са почти еднакви, зависи кой път повече ви харесва и какво да видите.
А на връщане ?
Ето тол таксите:
Скрит текст:
Раздел    Toll Stations   Сума
Атики Одос   Всички станции   2.80
Атина - Коринт   Елевзина   2.10
Атина - Коринт   Saints Theodoron   1.80
Коринт-Патра   Коринт-рю   3.10
Коринт - Триполи   Spathovouni   2.40
Атина - Коринт   Nestanis   2.30
Триполи - Каламата   Asea   1.90
Атина - Ламия   Afidnon   3.35
Атина - Ламия   Тива   3.95
Атина - Ламия   Tragana   3.90
Атина - Ламия   Trinity   1.65
Ламия - Лариса   Pelasgias   3.50
Ламия - Лариса   Moschochoriou   4.00
Лариса - Катерини   Makrihori   1.40
Лариса - Катерини   Pirgetos   2.00
Лариса - Катерини   Leptokaryas   2.00
Катерини - Солун       Key (Aeginio)   2.20
Катерини - Солун   Malgaron   1.20
Егнатия Одос   Polymylos   2.80
Рион-Antirrion      В двете посоки      13.20
С горивото няма проблем, зареждате преди да влезете в Гърция, после, ако мислите, че няма да стигне до Kalabaka/350 км. от границата/, може да допълните след Солун. И като заредите после в Kalabaka и до Корфу. Колата като е малка и малко харчи…
На нашата граница, не зареждайте на бензиностанцията преди бариерата, а малко по назад, на стария път има Шел.
Ако има нещо друго, питай спокойно…

# 361
  • в града на вечния купон
Мерси Блед!
Цял ден редим плана.
40 литра мисля е резервара и ще зареждам на Лукойл преди Петрич.
Плана е езерото Кервани, от там видяхме, че има път покрай него и тръгваме към Едеса, после Каламбака.
И като гледам май такси няма да плащаме?
От Каламбака само не ми става ясно имаме ли такси?
В Каламбака ще зареждаме.
Как времето в момента в Гърция?
Колко време се пътува до Левкими с ферибота?

# 362
  • София
Радост Да, може да минете през Кукуш/Килкис, родното място на Гоце Делчев и Христо  Смирненски/.
Но имай предвид, ще загубите време на Керкини и Едеса, тръгнете рано......
При този вариант до Едеса нямате такси. Таксите са на атинската магистрала.
Времето беше чудесно, от време на време малко смрачаваше, но ние вече не сме в Гърция....
Ето ферито, което ти трябва, по-малко от час пътува.....
http://www.lefkimmilines.gr/
Приятно пътуване и почивка.....

Последна редакция: нд, 27 апр 2014, 00:41 от Bled

# 363
  • София
Най-вероятно след Едеса ще се включите в магистралата при Верия. Верия - Игуменица има 4 тол такси (от линка, който ти пуснах). Дори и да се отделите от магистралата за Метеора, щом я включвате на отиване към Корфу, най-вероятно ще се върнете отново на същото място на магистралата, т.е. таксите не се променят. Има вариант да тръгнете през планинските пътища към Игуменица. Тогава сигурно ще спестите таксите, но няма да карате по магистрала.  Wink  Всъщност, откакто има магистрала, е много приятно да се пътува по планинските пътища. Много е спокойно и красиво. : lol: Ако Метеора е на връщане, тогава може да се върнете през Атинската магистрала.

Игуменица-Лефкими е 1 час.

# 364
Мерси Блед!
Много рано ще тръгнем така че 8 часа да минем границата.

# 365
Най-вероятно след Едеса ще се включите в магистралата при Верия. Верия - Игуменица има 4 тол такси (от линка, който ти пуснах). Дори и да се отделите от магистралата за Метеора, щом я включвате на отиване към Корфу, най-вероятно ще се върнете отново на същото място на магистралата, т.е. таксите не се променят. Има вариант да тръгнете през планинските пътища към Игуменица. Тогава сигурно ще спестите таксите, но няма да карате по магистрала.  Wink  Всъщност, откакто има магистрала, е много приятно да се пътува по планинските пътища. Много е спокойно и красиво. : lol: Ако Метеора е на връщане, тогава може да се върнете през Атинската магистрала.

Игуменица-Лефкими е 1 час.

Мерси Таня!
Метеора ще посетим преди Корфу.
Който и да хванем път няма да е проблем.

# 366
  • София
Момичета, виждали ли сте някъде да се продават карти на Гърция тук? За първи път ще ходим с кола и ни е малко притеснено дали ще се оправим. Иначе планът е  - да спим в Паралия и някой ден да отскочим до Метеора. Мисля, че през Лариса ще минем.

# 367
Ние сме купували от книжарница. Мисля,че има и в "Кауфланд".

# 368
  • София
  bouquet Мерси!

# 369
https://www.google.gr/maps?q=https:%2F%2Fdl.dropboxusercontent.c … 2&t=h&z=7

Карта с всички участъци за плащане на такси по магистралите в Гърция и начините за тяхното заобикаляне.

# 370
  • Sofia
Kashmir,
Има карти и на бензиностанциите на OMV

# 371
  • София
kashmir  Карти на Гърция има на много места, и в други бензиностанции, големите книжарници, в моловете, маркети и т.н.

matema Необходима карта, благодаря......

# 372
  • Стара Загора
Върнах се...искам пак Mr. Green Чудесно беше. Посетихме Метеора...оттам два дена в Лефкада...изръчкахме целия остров Mr. Green имах мускулна треска от тези стълби преди плажовете Twisted Evil В Лефкада спахме във Вила Панорама...препоръчвам с две ръце. Два дена в Атина като преди това минахме през Патра и Коринския канал. В Атина спахме в много хубав хотел с изглед към Акропола но квартала не е много ок....но ние нямахме проблеми. После Паралия Катерини...хотела Авра...чудесен хотел, отличен...на брега.

# 373
Здравейте , предстои ми пътуване до Гърция тези дни и се чудя какво е времето, миналата година по това време беше много топло ставаше за плаж сега се чудя какви дрехи да взимам , за да не мъкна много багаж, нека някой завърнал се наскоро или е там в момента да сподели

# 374
Eto ти сайт за времето.
http://www.okairos.gr/
Винаги е много точен.Ако нещо не можеш да се ориентираш:питай  Peace

Общи условия

Активация на акаунт