Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 107 774
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
  • гр. София
Определено Гърция ни хареса...или поне часта която видяхме. МНого се замисляме с мъжа ми едно ходене и до ръкавите. Хубаво ли е там...има ли нещо специално? Идеята ми е да спим на едно място и просто да обикаляме насам-натам Laughing за тази цел хотелът трябва да е хубав а не като на Метеора Mr. Green Още ме е яд, че не го снимах да видите как моята снага се събра там Mr. Green
Не съм ги завършила въобще...но ви пускам малко снимки от пътуването ни
http://evdokiageorgievaphoto.blogspot.com/2014/05/blog-post.html
http://evdokiageorgievaphoto.blogspot.com/2014/05/blog-post_2.html

Хера, съжалявам, че хотелът до Метеора не ви е допаднал. За нас беше ОК. Аз писах, че стаите са малки, както и банята. По принцип за нас е важно да е чисто. Така или иначе не седим в стаите, само спим там.  Peace
Колкото до Халкидики - на Касандра са селца, едно след друго. Навсякъде можете да спите - хотели има много и малки, и големи. Приличат малко на нашите Китен и Приморско - почти толкова наблизо. На Ситония не сме били - там доколкото знам няма толкова много населени места, повечето са хотелски комплекси.  В момента има много изгодни оферти из нета за Гърция за Халкидики със и без собствен транспорт.

# 391
  • Стара Загора
Оооо моля те...не се притеснявай. Вярно само спахме там...но стаята наистина не беше ок...мисля, че тези които имаха изглед към Метеора бяха по-хубави. Сложих куфара на земята и стаята свърши Mr. Green

# 392
  • Beyond the Frontiers
Да се включа и аз - за Великден бяхме Солун - Метеора - Паралия Катерини. Че е красиво, красиво е, но честно казано не ме впечатлиха Метеорите, гробницата и т.н.

Това което ми беше най-интересно беше самото посрещане на Великден.Хотелът ни беше разположен точно до църквата в Катерини и наблюдавах шествието и двата дена. Самата обстановка и тържественото усещане, което хората създават е нещото, което ми хареса.

Бяхме в малко хотелче, на крайбрежната улица. Чисто и приятно обзаведено, базова закуска, но като за такъв тип екскурзия е ок.

# 393
На Ситония не сме били - там доколкото знам няма толкова много населени места, повечето са хотелски комплекси.
Почти няма хотелски комплекси, с много напъване ще се намерят 4-5 за цялата стокилометрова брегова ивица Grinning Комплексите са на Касандра.
Тука са малки, заспали селца, 2-3 по-оживени градчета, обичайният начин за настаняване са студия и апартаменти в семейни хотели. най-хубавите плажове са извън населените места.

# 394
  • Beyond the Frontiers
На Ситония не сме били - там доколкото знам няма толкова много населени места, повечето са хотелски комплекси.
Почти няма хотелски комплекси, с много напъване ще се намерят 4-5 за цялата стокилометрова брегова ивица Grinning Комплексите са на Касандра.
Тука са малки, заспали селца, 2-3 по-оживени градчета, обичайният начин за настаняване са студия и апартаменти в семейни хотели. най-хубавите плажове са извън населените места.

Е, ако говорим за комплекси - то са си 3 големите - Сани, Океания на Касандра и Порто Карас на Ситония. За другото съм абсолютно съгласна - малки хотелчета. От трите ръкава най-харесах Ситония.

# 395
Bled, сърдечни благодарности  Hug
Започвам да правя програмата, успокоих се след твоя коментар и съобщението, което ми изпрати един друг пътешественик.На много интересни места сте били.И ти си волна птица като мен Simple Smile
Ако имам още някои въпроси, ще те питам и благодаря предварително за отзивчивостта Simple Smile

# 396
  • ВАРНА
 В края на юли бихме искали да посетим Метеора.Притеснява ме дали жегата няма да е в повече.По-удачно ли е да е юни?

# 397
Нашето посещение на Метеора беше преди 2 години на 16 юли. Оказа се,че е бил най- горещия ден за годината 48 градуса на сянка Shocked. Поливахме се с вода и докато се качим и до горе сме сухи  Simple Smile. Но пак останахме завинаги влюбени в мястото.
По принцип препоръчват за посещение май или октомври

# 398
  • Sofia, Bulgaria
През празниците бяхме в Афитос (както писах по-рано). Прекрасно градче на п-в Касандра. Разположено на високи скали, с автентични каменни къщи (и таверни  Laughing) от 19. век, живописни улички, спираща дъха гледка към морето... Обиколихме ръкава до най-южната му точка - ниска планина с малки долчинки и хълмове, обрасли с иглолистни гори. (Даже си набрах мащерка) През десетина км се редуват курортни селца и градчета с неголеми пясъчни плажове. Българите бяха повече от местните, напъплили като насекоми за няколко лъча пролетно слънце. Не знам, през лятото може би става пренаселено, но по това време е супер спокойно и романтично. Препоръчвам на всеки.

https://www.google.bg/search?q=afitos&client=firefox-a&h … =1067&bih=491

# 399
  • София
merybo Избрали сте едно от най-хубавите места за посещение на Халкидики, Афитос, точно по това време на годината.
Както много често казвам, Гърция не е само плаж.
След няколко дни и ние ще влезем от Италия в Гърция. Почти всяка година в края на май, началото на юни обикаляме страната. Дори времето да не е благосклонно, а то в повечето случай е с нас, изкарваме супер. Миналата година имахме от всичко, плаж, къпане, разходки, много по-добре от горещите, непоносими месеци.
Вече направихме Last Minute резервации на два хотела, 5 звезди, на невероятните цени от 40 до 60 евро, които през друго време са над 150 евро.
Когато слушам да се говори, че много места са изчерпани, просто не вярвайте. Вечните номера на хотелиери, агенции и сайтове. Винаги се намира подходящото място, а ние го правим по навик в последния момент, много успешно.

# 400
Bled моля за помощ.  Отваря ми се възможност да обикалям из Гърция за седмица до 10 дни в средата на юни. Искам да видя колкото се може повече неща, но без изсилване. Моля за маршрут и евентуално препоръка за хотели, но аз реззервирам през букинга основно в последния момент. В Гърция съм видяла Метеора, Солун,Кавала и ръкавите на Халкидики. Сега би ми било интересно на мръднем на юг до Атина.
Благодаря предварително.

# 401
  • София
Bled моля за помощ. 
Благодаря предварително.

Anibani
С голямо удоволствие, само около Атина ли става въпрос или малко по-нататък, примерно към Коринт и Пелопонес или някой остров отсреща ???

# 402
Bled искам Атина и коринтския канал. 
Огромно благодаря!

# 403
  • Варна

Вече направихме Last Minute резервации на два хотела, 5 звезди, на невероятните цени от 40 до 60 евро, които през друго време са над 150 евро.
Когато слушам да се говори, че много места са изчерпани, просто не вярвайте. Вечните номера на хотелиери, агенции и сайтове. Винаги се намира подходящото място, а ние го правим по навик в последния момент, много успешно.

През кои сайтове.Разкажи как го правиш.Аз никога не съм виждал двама души на 5* ВВ за 40 евро.Покажи го къде и как става!

# 404
  • София
България-Гърция-Македония-Албания-Италия и отново Гърция.......
След пътуване  Бари-Игуменица, вече в Гърция. Преди да пристигнем в Сивота, където е първата ни нощувка след Италия, решаваме да тръгнем в съвсем обратна посока. Рано е, така пристигат фериботите и имаме много време до 2 часа.
Знаете ли къде Наполеон се е срещнал с Али паша и кое е било главното пристанище на Епир ?
/Точно този Али паша, който е оставил трайни следи и до днес в Янина. За голямата му любов гъркинята Василики, след това и близката до сърцето на сина му Ефросина, се носят легенди. Да не говорим за скритите му несметни богатства заровени в България./
Точно за където сме тръгнали, останало от векове, малкото рибарско селце, Sagiada. Преди векове-френско консулство.
Малко след него, вече започва Албания.
А малко преди това е красивата, невероятна делта на река Калама.
Какво още…
Древните Elea, Kestrini, Toroni/ Kerkiraiki Peraea/…..
Толкова близо до Игуменица, толкова забележителни места, които много често подминаваме на път за Италия или Корфу.
Но сега не ги пропускаме…
След това, обратно, минаваме Kalami Beach и къмпинга, по едно фрапе в Plataria и вече сме в Сивота, много доволни.
След малко отиваме да изкараме една прекрасна вечер в незабравената таверна Blue Coast, наздраве на всички…

Anibani Виж тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.270
Пост 283…Ако това ти е много ще го променим или съкратим.
Ако искаш маршрут и около Атина, няма проблем, ще добавим или ще направим друг.
Имаш достатъчно дни, ако са 10 още по-добре.
Питай спокойно, ако не отговарям веднага, това е защото пътувам…

peterky2002 Много писма си ми написал, благодаря...
 Здравей от любимата ти Гърция.
Цитата е „на невероятните цени от 40 до 60 евро“, които аз виждам непрекъснато. Няма тайна, търсене му е майката…
Питаш ме за сайтове, няма как да не си забелязал, че много отдавна не употребявам търговски сайтове, няма да го направя и сега. Съжалявам, достатъчни са ми приятелските писма в пощата, за да получавам  ненужни и неверни обвинения.
Все пак ето голяма част от сайтовете, които доста хора знаят:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=759208.105
Пост 119 /stenk/ и пост 124/мой/…
Има и още много, но вече не ми се пускат, откриват се лесно.
Питаш „как го правя“, лесно е, но отнема време.
Никога не търся в точно определено място, а ровя в голям район.
Например, защото става въпрос за Гърция, ако ми трябва хотел в дадена посока го търся в следните райони:
Централна Гърция
Македония
Пелопонес
Атика
Додеканези
Епир
Йонийски острови
Крит
Циклади
Тесалия
Споради
И др.
Така вероятността да откриеш желаната цена е в пъти повече.
Но това е въпрос на гледна точка, повечето търсят на точно определено място и често казват, че няма или цените са високи.
А винаги има, ако диапазона е голям.
Друго правило, което повечето хора нямат възможност да използват, поради ограничено време е, да не се търси само в точно определена дата.
И не на последно място, Сезона, а нашият е малко по-различен от повечето тук…Не обичаме големите жеги и пътуваме сега и после пак като преминат. Но това не значи, че и в активния сезон няма, намират се, но по-трудно.
Ще дам само един пример в момента:
Търся в Споради, навсякъде, нито определен остров, нито определено място.
Откривам http://princestafilos.gr/en/
Забележи сега цената, 23.40 евро, двойна стая, 4 звезди, с включени безплатно, закуска, интернет и паркинг !!! На метри от плаж и от града. Е какво повече, тази цена дава възможност спокойно да се плати ферибота и други разходи…
Хотелът в който сме в момента, въпреки, че мнението ще ми е негативно/за преспиване, идеално/ е със същите екстри и повече, на цена 42,50 евро 2+1…
Следват и два хотела 5 звезди, които не са 40 евро, но са под 60, но за тях като стигнем.
Но, да кажа, това са така да се каже почасови оферти, които веднага се изчерпват. В повечето случай, като резервирам и вляза отново след това, офертата е няма и цената е съвсем друга.
Аз много уважавам и чета и сайтовете, които ти пускаш, но те не ни вършат работа, ползваме ги за информация. Защото в повечето от тях няма  директна резервация. А аз писма не пиша и нямам време да чакам гърците да се наканят да отговорят.
Това е в общи линии. Ако има конкретни желания винаги съм насреща за помощ.
Отнесох се, таверната чака.....Поздрави…Наздраве...

Общи условия

Активация на акаунт