Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 108 878
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
Ох, малко оспамих темата, но ние не влизаме толкова много навътре в Турция, а само 40-45 км. Митницата също не съм сигурна как се казва /Пазаркуле ако не се лъжа/, но тя е веднага след табелата на Одрин. Рядко има повече от една кола, но си е на късмет.
Ние винаги гледаме да караме възможно най-малко в БГ

# 481
Точно така, Пазаркуле се казва КПП-то и е непосредствено до Одрин, минава се по едни покрити османски мостове над Марица. Там тирове няма, те не могат и да минат по тоя път.

А Таня говори за далеч на юг, Кешан-Ипсала, и влизането за Александруполи. Минавахме през него и въпреки камионите, минахме някак много набързо и безпроблемно (на отделно гише ли, не помня вече и аз), за разлика от Кап. Андреево на същото пътуване, когато ни отваряха колата и ни държаха един час...

# 482
  • София
Извинявай ама кои дупки по-точно?
[/quote]

zhorchy Аз намерих отговора, оправили са пътя, беше много зле преди години, ето:
http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%97%D0%B0 … .203922_at.1.html

Да, момичета, Параход ви каза, говорите за различни места.
Коментирахме пътя Бургас-Турция-Гърция през Karaağaç-Kastanies, както каза Параход-ГКПП Пазаркуле.
Права е Тaня67, всичките необходими документи трябва да са налице. И ние като zhorchy винаги ги носим в колата, включително официално преведеното пълномощно/колите са ни лизингови/, документи за евентуално оставяне на колата, при напускане и връщане/скоро се наложи при круиз/, въпреки, че това вече не се иска. Както картата и стикера за плащане. 
И в тоя ред на мисли, ние имаме, но за всички останали не си струва да влизат в Турция за тези 50 км.
А и Маказа е прекрасна....

# 483
Цитат
maya_76

Re: Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

♥0 ср, 23 юли 2014, 21:58 #467
Цитирай

Страхотна тема  . Благодарности на авторката Bled
Влязох случайно в търсене на нещо за Метеора. Останах впечатлена и поразена от разкошните снимки и страхотните разкази и обрисуване на авторката.

Напълно съм съгласна с Мая 76. Аз също безкрайно благодаря на Блед за времето което отделя да сме информирани. На всичко се отговаря с такива подробности, че ми е неудобно да питам вече. А какви снимки на манастирите и други все едно бях там  Блед ти просто си енциклопедия споделяща всичко от сърце. И на всички останали които успях да прочета като пътеписа на Никол.

Пътуването наближава резервирахме в Cronwell, след това ще продължим къ Пелопонес.

Съжалявам нищо не ми говори градчето Толо може ли малко повече информация.

Както и какво още може да се види по пътя от тръгването до пристигането.

И все ми се иска да попитам Кои острови по принцип в Гърция заслужават най-голямо внимание. Сега ще видим Spetses и Хидра. май прекалих с въпросите. Но нямам време за много четене и все съм на педали, а отпуската наближава. Много благодаря

# 484

И все ми се иска да попитам Кои острови по принцип в Гърция заслужават най-голямо внимание. Сега ще видим Spetses и Хидра. май прекалих с въпросите. Но нямам време за много четене и все съм на педали, а отпуската наближава. Много благодаря

Ооо, те са прекрасни  Heart Eyes
Обичам Родос старият град, естествено Санторини, Митилини, Тинос, Наксос, Парос, ох не знам, много са  Laughing Само от Миконос останах разочарована.

# 485
  • Бургас
Забележителности Халкидики:
......................
Давам ти всичко, което знам и съм видяла/за Халкидики/, ти ще решиш.
При всяко отиване откривам нови неща и допълвам списъка....
Ако избереш нещо, просто питай, има и близко до вас…

Относно хотелите в Каламбака или Кастраки, познавам ги добре, има такива, които предлагат 3+1. Но, точно това увеличава цената, и ти го знаеш. Паркирането не е проблем, ще го решим и него.

Но има време, ще им обърнем внимание допълнително, както и на интересните места по пътя…..
Ако пропускам нещо, ще го припомниш…

Страхотна си  bouquet
Сега ще видя кое къде се намира да се направи план коя/и забележителност, ще може да се подредят да се видят възможно най компактно и повече на ден, най интересните последователно Simple Smile
Страхотни снимки, жалко не разполагам с много добър фотоапарат, но се надявам да успеем да хванем хубави панорами и снимките да се получат. Нямам търпение да дойде времето за почивката Crazy.
Как ще ми препоръчате да резервирам през Букинг(знам, че там цената е малко по висока, но и не предлагат всички местни хотели около Метеора). Или да резервирам от конкретния сайт на дадения хотел ако има такъв?

# 486
  • София
Момичета, имайте предвид, че около българските празници на Метеора е много претъпкано. Бяхме миналата година на 06.09. и имаше толкова народ с автобуси и коли, че нямаше къде да се паркира. Да не говорим чакането, за да влезем в манастирите. Избягвайте тези дати, ще загубите страшно много време. Иначе местата са прекрасни, а гледките - спиращи дъха. Желая приятно гледане на всички!

# 487
  • София
maya_76
За сметка на други места около Метеора голяма част от хотелите ги има. По принцип цените на сайтовете на хотелите в повечето случай са по-високи. Има хубави хотели с по-високи цени, както и обратно.
Не знам до каква цена търсиш, но виждам, че засега има...
Boryana T e напълно права, а вашите дати са такива. Ще има доста хора, а от това и по-високи цени. Промоции едва ли ще има при пълни хотели.

Elito1976
Дадох ти като идея Толо, защото за района, който искаш е приятно, красиво и удобно градче.
Има много хотели, макар и тесен, плажа му е хубав, пясък. Този, който се вижда на снимките, с камъчета, не е точно в града, Assini beach.
Прекрасно за разходки с лодка или корабче.
Но най-добра представа ще добиеш от албума, който направих:
TOLO, Peloponnese
Спестява ми писането, шегувам се, ако има нещо, питай…
И това, което искаш да видиш, забележителности, които са в близост.
Но май не си прочела достатъчно назад, посъветвах те, за да не се повтаряме, явно нямаш време, разбирам. Опитай се да го направиш, ето тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.210;topicrefid=20
Пост 212 и 217
Всичко това е близо до Толо…
Относно въпроса за островите, много искам да отговоря, но не мога с две думи. А наистина, нямам време, нека го отложим. Доколкото разбирам, вече си наясно с двата, които ти трябват.

# 488
Пак страхотни снимки Блед, благодаря  Как се прави това следене на снимките?

Прочетох всичко безкрайно благодаря. Много хубаво ми изглежда това Толо. Може и повечко да останем, а някакво конкретно местенце за настаняване ако може от тези на снимките с басеин и плаж кои са ?

Ще чакам за островите много ми е важно твоето мнение когато стане.

# 489
  • Бургас
Така, през Букинг се спрях на два хотела или по точно къщи за гости, имат за момента свободни места за цялата фамилия Laughing
http://www.booking.com/hotel/gr/villa-san-giorgio.bg.html?aid=36 … 62ceX5#map_opened - извинявам се голям чаршаф излиза  Embarassed San Giorgio Villa
http://www.booking.com/hotel/gr/guesthouse-batalogianni.bg.html? … #rt-lightbox-open Guesthouse Batalogianni
Ако някой е бил гост на някой от посочените хотелчета ще се радвам да сподели.
Нямам време трябва в най скоро време да резервирам, да не се окажем без място за спане и да се откажем от Метеора Sad

# 490
  • София
maya_76
Ако това е твоя избор, аз съм за първото, познавам селото и избирам него.

# 491
  • София
КЕФАЛОНИЯ
Момичета за Вас/вие си знаете кои сте/…

Първо малко фото разходка:
КЕФАЛОНИЯ

Кефалония е близка до сърцето ми, по много причини.
Обикаляла съм острова с историческа цел, почивки,  както и да търся всички местенца от снимането на "Мандолината на капитан Корели"/намерила съм ги/, също и да опозная всичко и всички.
Ето и моите списъци, които ви трябват…

Какво да видим:
De Bosset Bridge
Melissani Cave
Drogarati Cave
Lighthouse of Saint Theodoroi
Castle of Saint George
Monastery of Kipoureon
Katavothres
Memorial Acqui Division - Italian War Memorial Argostoli (Argostolion)
Mount Aenos
Sami Acropolis
St George's Castle – Peratata
St. Andrew Monastery & Museum (Peratata)
Iacovatos Library & Museum (Lixouri)
Kipoureon Monastery (Lixouri)
Gero Gombos Lighthouse (Lixouri)
Kounopetra (Lixouri)
La Fossa (Argostolion)
Cyclopean Wall (Argostolion)
Archaeological Museum of Argostoli
Agios Theodoros Lighthouse (Argostolion)
Casa Rossa (Argostolion)
Faro (Argostolion)
Vagionia Bay (Poros)

Плажове:
Makris Gialos Beach, Lassi
Platys Gialos Beach, Lassi
Palio Stafida, Lassi
Gradakia Beach, Lassi
Kalamia Beach, Lassi
Megali Ammos, Argostoli
Paliostafida, Argostoli
Platia Ammos
Spartia
Pessada
Paliolinos
Megas Lakos, Lixouri
Vrachinari
Myrtos Beach
Minies
Trapezaki, Lourdata
Lourdas Beach
Skala Beach
Poros
Koroni
Xi Beach
Anti-Samos
Lepeda Beach
Petani Bay
Agios Thomas
Foki Fiskardo
Emblisi Fiskardo
Limenia
Kato Lagadi
Lepeda
Kounopetra
Lagadakia
Agios Nikolaos
Ai Helis
Alaties
Ammes
Avithos
Eglina
Kaminia Skala
Katelios

Посетени селища…ако ви трябва информация…
Argostoli-с нощувки
Razata
Lixouri-с нощувки
Lassi-с нощувки
Zola
Agkonas
Kardakata
Asos
Fiskardo
Agias Efimias
Sami-с нощувки
Karavomylos-с нощувки
Poulata
Grizata
Digaleto
Poros
Lefkes
Skala
Porou
Lourdata
Vlachata
Pesada
Spartia

Elito1976
Следенето на снимките в   https://www.flickr.com/photos/125113007@N07/sets
 става след регистрация в сайта.
След това отиваш на съответния потребител и кликваш върху Follow, това е.
Относно местата за настаняване, не ми се пишат имена на хотели...

Последна редакция: вт, 29 юли 2014, 16:19 от Bled

# 492
  • в града на вечния купон
Bled запази инфото за догодина. ..... Hug

# 493
Искам да попитам, ако някой има информация - резервирали сме този хотел в Янина - http://www.hagiati-ioannina.gr/ - намира се в самото кале на града или както е правилно да се нарече. Чета за някакви пропуски за паркиране, които дават от хотела, за да се влезе и паркира вътре зад стените. Някой има ли опит - иска ми се да съм наясно с какво се сблъсквам преди да звъня и да питам в самия хотел?

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 20:46 от nelli_a

# 494
  • Бургас
Влизам да се похваля, че резервирах хотел в Кастраки http://www.booking.com/hotel/gr/archodiko-mesohori.bg.html?aid=3 … eckout=2014-09-08
Надявам се отзивите да покрият очакванията ми.
Благодаря на Bled за всички подсказки.
Ще влизам в темата от време на време да се любувам на чудните и снимки и прекрасните обяснения. Ще се опитам да направя снимки и задължително ще се похваля Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт