Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 108 314
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Gyaros

Deviant Art
Нямам никакво време, но ще кажа няколко думи.
Не препоръчвам този остров.
Той е на последно място от тази обиколка.
Сигурно знаеш за какво става въпрос. Посетихме го единствено от историческа гледна точка и тръпки ни побиваха.
От далеч приближаваш един малък полуостров с два хубави залива отстрани. В средата виждаш една стълбовидна червена сграда с две кули малко по-високо от двете страни.
Де да беше хотел, ама не…
Всичко хубаво, до тук, повече не си струва да пиша.
Зловещо, руини, лоши мисли.
Обикаляйки острова по вода се виждат няколко хубави малки залива и пещери.
Другото, което може да се види тук, са птиците, намерили своето място за популация. Но ние изпуснахме тяхното отлитане…
След като се заинтересувахме на Syros ни казаха, че тук е най-голямото събиране на Буревестници, избрали този зловещ остров.
Това е накратко, ако нямате здрави нерви, пропуснете Gyaros, а също така и Makronissos, но за него друг път.

# 586
  • София
Аз също искам да благодаря отново на Блед   bouquet
Добре, че ме запали с тази страхотна тема Simple Smile Вече втора година все в Гърция ходим на екскурзии  Hug

# 587
  Блед, респектирана съм от всички острови, които си посетила. На мен островната треска май ми мина и ще се ориентирам догодина към добрата стара Северна Гърция (близо, удобно, евтино). Единственото място, към което проявявам интерес е Сирос. За него никой не е разказвал нищо и ще съм ти признателна ако разкажеш по-подробно. Чувала съм, че няма кой знае какви плажове и е с пренаселен и труден за обикаляне главен град. Та ще те замоля за повече информация - фериботи, цени, хотели, плажове и лични впечатления. Благодаря.

# 588
Понеже отдавна не съм мяркала Анабел във форума, искам да кажа: Благодаря, Анабел, за това, че още през месец май ми писа за вилата, в която сте били на о. Скиатос! Не отидохме през лятото с децата, но го направихме септември с мъжа ми. Още ме топлят спомените - незабравими  Heart Eyes
А за Сирос и аз ще прочета с удоволствие личните впечатления на Блед. Нашето семейство измисли следната програма - юли с децата на Ситония, септември - без тях на някой остров  Simple Smile, ако има кой да ги гледа де.

# 589
  Блед, респектирана съм от всички острови, които си посетила. На мен островната треска май ми мина и ще се ориентирам догодина към добрата стара Северна Гърция (близо, удобно, евтино). Единственото място, към което проявявам интерес е Сирос. За него никой не е разказвал нищо и ще съм ти признателна ако разкажеш по-подробно. Чувала съм, че няма кой знае какви плажове и е с пренаселен и труден за обикаляне главен град. Та ще те замоля за повече информация - фериботи, цени, хотели, плажове и лични впечатления. Благодаря.

Параход е ходила на Сирос, разказвала е доста. Може би е по-лесно да попиташ нея  Wink

# 590
  • sofia
записвам се да следя темата с интерес и се връщам назад, за да я прочета.
Блед, моите поздравления

# 591
  • София
lyuba84 Благодаря, чакаме те и в това направление    bouquet

Радост Николова
Подготвям дълго пътуване и сигурно ще изчезна за известно време, заради скъп интернет или липсата му по корабите.
Относно Евия, имало е такъв въпрос...
Евия вече мога да кажа, че я кръстосахме изцяло, надлъж и нашир.
Съвсем скоро писах отново…
ТУК
пост 705
И ТУК
пост 545 и 549
Ще ти кажа всичко друго, което те интересува и не е написано.
След като успея да подредя снимките ще ти изпратя от всяко кътче и островче от последното пътуване, лично.

# 592
Благодаря на всички пишещи в тази и другите теми за Гърция!   bouquet Много полезна беше всякаква информация за мен.
Върнахме се ,времето беше прекрасно 27 градуса ,водата 22-23 поне , жега беше супер за плаж.Бяхме на Пелопонес ,на отиване и връщане в Солун и Кавала.Посетихме Микена и Нафплио,крепостта е страхотна с уникална гледка към залива и стават невероятни снимки.Нафплио -страия град е много красиво и романтично с едни тесни улички с кафенета и магазинчета ,с красиви ярки цветя по стените и балконите..Много красиво.Бяхме в Толо ,много красив бряг и залив- в средата му едно островче с църквичка и кръст,които вечер бяха осветени..
Доста беше пътя и трябваше да си отделим повече дни за плаж,но другия птъ вече..

# 593
  • зад парка
Ярос, заедно с Икариос, Аг. Евстратиос и Макронисос са били лагери за комунистите след гражданската война от 1945-49 г.
Не съм сигурна, че може да се препоръчват за туризъм.

# 594
  • София
Пирея

Редактирам се, точно 24 часа по-късно и температури над 10 градуса разлика.
Сигурно ще е полезно, ако тръгнете за празниците в тази посока.

Крит

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 16:24 от Bled

# 595
  • София
Не можах да кача снимката в горния пост, изтекоха 24 часа, ето я:

Крит

От мен сърдечен ПОЗДРАВ клик

Днес, редактирам, преди да изтече срока...

Р.Р.

РОДОС

Приключваме с гръцката одисея и поемаме към Арабския свят...

Последна редакция: нд, 30 ное 2014, 15:47 от Bled

# 596
Хайде по препоръка на съфорумка да попитам в тази тема - какво може да се види около Атина за един ден? Идеята ми е еднодневни трипчета с обществения транспорт от Атина - как да се придвижа, горе-долу колко време отнема и за какви пари.
Благодаря предварително!  bouquet

# 597
  • София
Bastet
Района за който питаш е твърде голям и трябва доста писане.
Видях въпроса наскоро, но се надявах някой с повече време от мен да отговори.
На първо място да отбележим десетките плажове, острови и т.н.
Към първите места спада разбира се и храма на Посейдон в Сунио.
За островите в Сароническия залив много може да се напише, но първо трябва да избереш.
Пирея,  Рафина, Лаврио и всичко около и срещу тях. Наскоро писах по въпроса.
Marathon, плажовете и Могилата на победата.
Светилища в Ramnous и Елефсина.
Ако се отдалечим малко ще стигнем Коринт, Микена,  Епидавъра, но да не изброявам, страшно много са.
Но аз лично ако съм в Атина, не бих се отдалечавала много.
Всички други места са свързани с други пътувания, за да не се претупват.
Успех...

# 598
  • зад парка
От Атина за един-два ден наистина може да се направят хубави разходки, но не знам какво е положението с обществения транспорт.  newsm78

Ходила съм на еднодневна екскурзия до Идра и беше много приятно.

На Пелопонес най-хубавите места за мене са Nafplio, Gytheio и Kalamata. Последните два обаче са на повече от 300 км.

За островите на югоизток - искат време, пътят с ферибот е по няколко часа. Така че за ден май не стават; за два- по-може  Wink

Амфитеатърът и музеят в Epidaurus са уникални и определено по-близо.

# 599
Мерси за постовете. Хората, при които отивам нямат кола и ми се щеше да се поразходим с транспорта. Те не са ходили много извън Атина, заящото са от скоро и обща взето излиза, че ще си стоим в града. Щеше ми се поне един ден или два да се направят някакви посещения - например единия ден Делфи, а пък другия Епидавър или Микена, но разбирам, че са далеко.......Този храм на Посейдон в Сунио не им говори нищона моите познати, та ако тук ми дадете някакво инфо как да го намеря и близичко ли е, ще отида. За острови нямам планове за това пътуване. Маратонското поле явно е по-близо. Пирея и Коринт май ще ги посетим, понеже не били далеко, а и са ходили вече. Както и да е постът ми стана объркан, но колкото видя толкова Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт