Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 108 879
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
clevermary
Трудно е да се каже кои манастири да избереш. Всеки заслужава внимание.
Но щом се налага, идете първо до Свети Стефан- Agiou Stefanou, най-достъпен е, направо от пътя влизате в него.
След това Свето Преображение Господне/ Големият Метеор /, другите ще ги видите отвън, като минавате.
За разходка Kalambaka, Kastraki няма какво да видите, няма и много магазини и заведения.
Влакчето се движи между двете селища, така ще разгледате и него.
Цената беше 5 евро...
Приятно изкарване...
Блед, благодаря  Grinning
midnightStar
Прекрасно, желая лек път и весело изкарване.

# 511
  • София
Мерсии bled живи и здрави ще разказвам,ние с мотор ще путъваме .

# 512
clevermary, аз пък бих препоръчала Кастраки за разходка и разглеждане, повече стари къщи, доста по-спокойно откъм коли, повече и доста по-добри заведения за хапване и отвсякъде се виждат скалите на Метеора.
Каламбака е по-голямо и разхвърляно, нямаше я атмосферата на Кастраки и не ми хареса особено като град/село или каквото е там.

# 513
  • София
Всяко място си има своята красота, съгласна съм...
Създадено от Бог, довършено от човека, завзето от туризма.
Но това не пречи, всеки трябва да се наслади на това райско място.
Ето и двете, всяко красиво по своему...

KALAMBAKA
Повече хотели и туристи, възможности и шум...

KASTRAKI
По спокойно, по гръцко, уютно и т.н.

Те са толкова близко, че където и да се разхождаме, няма да сбъркаме.
Най-добре и в двете.

# 514
  bouquet
Благодаря за отговорите, снимките. С единия крак съм там. Laughing

# 515
Наближава нашето кратко пътешествие до Гърция.
Благодаря най-вече на Bled за предложените маршрути и изобщо всичко ,което споделя.
Мислим да направим един от маршрутите споделени тук. Имаме запазени нощувки.
Колкото повече наближава пътуването и чета разни неща, започвам да ставам леко тревожна с всички тези глоби за какво ли не по пътищата  Cry
Сега много ме интересува как стои въпроса с паркирането в Солун. Това ще е първа ни точка на спиране, разглеждане и после продължаваме към Вергина и т.н. , т.е. трябва да спрем на удобно място за начало на разходката за да губим много време.
И ако може да е на добра цена  Embarassed

# 516
  • София
Колкото повече наближава пътуването и чета разни неща, започвам да ставам леко тревожна с всички тези глоби за какво ли не по пътищата  Cry

Ако карате спазвайки знаците, проблеми няма да имате. Първо полицаи в Гърция рядко се виждат, поне такива, които "заработват" по пътищата. Всъщност най-концентрирани са около Серес, защото там летят нашити джигити.  Wink И второ съвсем не са толкова страшни. Преди няколко години без да искаме влязохме в еднопосочна улица в Ламия. Шашнахме се и както се чудехме как да обърнем се появиха полицаи. Нали се сещаш какво би се случило на чужденци, попаднали в такава ситуация у нас? А те ни се скараха и ни показаха от къде да минем.  Grinning Всъщност това ни е единствения контакт с гръцки полицаи, а километрите ни в Гърция хич не са малко.  Wink

В Солун в какъв ден ще бъдете? И те имат синя зона, в която се паркира безплатно в събота след 14-15 часа и в неделя.

# 517
В петък ще сме в Солун

# 518
  • София
В петък ще сме в Солун

Тогава другите да помагат. Ние все нагласяме да сме там в почивните дни.

# 519
  • София
mami21
Радвам се за пътуването.
Дали си прочела ТУК  пост 384
Не се притеснявай, има достатъчно паркинги, ето още една карта ТУК
Ако имате навигация, зареждате избрания адрес и направо там.
ТОЗИ  е в центъра...ТУК
Успех...спокойно питай за всичко...

Последна редакция: ср, 20 авг 2014, 00:21 от Bled

# 520
Bled, сърдечно благодаря  Hug
Сега ще дам  на шофьорите да си разучат  Laughing
А каква е цената на синята зона или както там се нарича?

# 521
  • София
Bled, сърдечно благодаря  Hug
Сега ще дам  на шофьорите да си разучат  Laughing
А каква е цената на синята зона или както там се нарича?

mami21
Нормални цени са това:

Почасова ставка:
1,50 € / час за първите четири (4) часа,
или
Почасова ставка:
1,30 € / час за първите десет (10) часа,
Загуба на карта: 17 €
Цени са с включен ДДС
Има и изключения...
На паркингите, които ти дадох има цени...

# 522
Здравейте отново! Може ли да ми кажете как да стигнем до изворите на Афродита? От Метеора към Катерини ли е по-удобно или от самото Катерини? Не можах да открия точно къде се намират, разбрах че май от Лептокария се тръгва? Малко се обърках...

# 523
  • Варна
Здравейте отново! Може ли да ми кажете как да стигнем до изворите на Афродита? От Метеора към Катерини ли е по-удобно или от самото Катерини?

По магистралата Солун - Атина след Платамонес има отбивка със табели Стомио и Лариски плажове в ляво и малко след отбивката голям паркинг на който почти винаги има туристически автобуси за изворите.В обратна посока , откъм Лариса - съответно след Темпи.

# 524
Аз пак да питам  Embarassed
- Има ли в Солун информационно туристическо бюро, от което може да се вземе карта със забележителностите и ако има къде да го търсим

Общи условия

Активация на акаунт