Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 108 021
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря peterky2002   bouquet

# 526
  • София
Здравейте отново! Може ли да ми кажете как да стигнем до изворите на Афродита? От Метеора към Катерини ли е по-удобно или от самото Катерини? Не можах да открия точно къде се намират, разбрах че май от Лептокария се тръгва? Малко се обърках...

Точното място на Изворите на Афродита...
КАРТА

mami21
Търсих си картата на забележителностите в Солун, но нещо не е откривам.
Ето тук можеш да се ориентираш:
СОЛУН
Трудно е малко в тази, но ще търся моята...

# 527
Bled, много благодаря!  Hug

# 528
  • София
Bled, много, много ти благодаря  Hug
Ние вече резервирахме хотела - ето този
http://www.booking.com/hotel/gr/centro-residence.bg.html?sid=8ba … dc8b83fedd;dcid=2
Само се чудя - има ли някакъв транспорт - автобус или влак, с който можем да отидем и до Делфи?
Много ще се радвам ако има запознат с градския транспорт да каже карти имат ли, за децата важат ли. Не знам дали трябва да купуваме допълнителен билет за багажа. Видях сайта на градския транспорт, но не мога да намеря информация  newsm78
Понеже ще сме и с детето ще търсим и лунапарк (иска да се вози на виенско колело, а в София няма...) ако можете да ме ориентирате къде е   bouquet

# 529
  • София
Малката Ида
Радвам се за резервацията.
Ето информация за цените на градския транспорт в Атина...ТУК
Деца до 6 г. безплатно, до 18 на половин цена, същото и над 65 г.

До Делфи най-добре да отидете с автобус...
Прочети ТУК
Пътува се с тези Автобуси
Потърси датите, които те интересуват.

Виенското колело е ТУК
Къде се намира спрямо вашия хотел...КАРТА
Успех и весело изкарване....

# 530
  • София
Bled, отново хиляди благодарности   Hug  bouquet

# 531
Хубава тема! Тъкво ще черпя нови идеи. Иначе едни от най-интересните места, които съм посетила са Вергина и Пела.

# 532
Да се включа и аз с личните си преживявания и впечатления като турист в Гърция, описани на блога ми - http://sunnywanderer.wordpress.com. В секцията "Гърция" има истории за Крит, Цикладските острови, Санторини, забележителности в северна Гърция, Корфу, Закинтос, Пелопонес, Атина, Делфи... Приятно четене на всички, които проявяват интерес!

# 533
  • София
Благодаря zaiobaio
Много време е нужно за това и желание.
Продължавай със същия дух и хъс...

# 534
  • София
zaiobaio, страхотен сайт! Толкова интересно си разказала всичко! Не мога да спра да чета... Simple Smile

# 535
Благодаря ви! Пишете и там за всичко, което ви провокира!  Simple Smile

# 536
  • София
Имам един въпрос към всички, ползвали градски транспорт в Атина  Praynig
Реших от летището да взема метро. Обаче никъде не мога да намеря информация дали билета, който купувам от летището до града (8 евро) включва и пренасяне на багаж или както в София за всеки багаж си купувам допълнителен билет. Също така за децата (до 6 г.) купува ли се такъв билет или се возят безплатно, както в останалия градски транспорт в Атина.   bouquet
Четох, че има комбиниран билет за музеите. Ще се радвам, ако някой каже от къде се купува и за кое важи Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 16:27 от Малката Ида

# 537
  • София
Четох, че има комбиниран билет за музеите. Ще се радвам, ако някой каже от къде се купува и за кое важи Simple Smile

Може би си чела мой коментар. Беше преди 4 години и го купихме без право на избор от касите на Акропола. Може и да са си "отмъстили" заради безплатните студентски/ученически билети, които поискахме (обикновено се правят на разсеяни).  Laughing Но е факт - купихме билет за Акропола, а той имаше няколко притурки за късане за другите обекти. Вече не си спомням за кои неща важеше, но бяха все руини, а не музеи. За музея до Акропола си купихме отделен билет.

# 538
  • София
Малката Ида
Не сме таксували багаж в градския транспорт.
В такси да, мисля че беше 0,30 цента на бройка над 10кг.
Под 6 години не ти трябва билет....

# 539
  • София
Тaня, не е лошо, поне разбираш къде има руини за разглеждане  Grinning. И аз мисля от Акропола да тръгнем.
Bled, успокои ме. Вече досадните неща ги отметнах, остана маршрута   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт