Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 108 282
  • 762
  •   2
Отговори
# 660
Той може и да е отворен, но на 1-ви май в Гърция винаги има някакви демонстрации, шествия, така че може да бъде трудно придвижването.

# 661
на 1 май мин.г. не работеше Бялата кула в Солун, така това сигурно се отнася и до Акропола

# 662
Планираме по време на великденската ваканция да се поразходим до Метеора, Дион и др. забележителности в този район. Но майка ми е остана с впечатление (някой преди години й е казал, докато е била пак преди Великден в Гърция), че манастирите на Метеора затварят врати за посетители седмицата преди Великден, за да може да се подготвят за празника. Някой от вас знае ли дали е вярно това, някой да е ходил на Велика сряда,Велики четвъртък? Метеора ни е основна цел и много искам децата и ММ да видят манастирите, но ако са затворени май няма смисъл да тръгваме натам  newsm78 Ще съм благодарна за всякаква информация  Hug

# 663
Съгласно чичко Гугъл има организирани екскурзии за тогава. Например:
http://www.bohemia.bg/p/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B4%D0% … D0%B0/6000000615/

Така че ни ми се вярва да са затворени. Не ти пречи да се обадиш уж като клиент  Wink за твое успокоение

# 664
  • София
kristalka
Забрави за това, което си чула.
Напротив, в дните на Велик ден, манастирите имат допълнително работно време, заради службите.
Няма как, когато там се стичат хиляди поклонници да бъде затворено.
Единственото, което трябва да знаете, че хората са наистина много.

В останалото време имай предвид това:

Манастири Лятно, 1 април до 31 октомври
Девически манастир Свети Стефан
Приемно време: 09:00 до 13:30 и 15:30 до 17:30 часа.
затворен в понеделник.
Great Meteoron
Време за посещение: от 09:00 до 17:00 часа.
затворен във вторник.
Roussanou
Време за посещение: от 09:00 до 17:45 часа.
затворена в сряда.
СветаТроица
Време за посещение: от 09:00 до 17:00 часа.
затворен в сряда и четвъртък.
Варлаам
Време за посещение: от 09:00 до 16:00 часа.
затворен в четвъртък и петък.
Свети Николаос Анапафсас
Време за посещение: от 09:00 до 15:30 часа.
затворен в петък.

Манастири Зимно, 1 ноември до 31 март
Девически манастир Свети Стефан
Приемно време: 09:30 до 13:00 часа и от 15:00 до 17:00 часа.
затворен в понеделник.
Great Meteoron
Време за посещение: от 09:00 до 16:00 часа.
затворен във вторник и сряда.
Roussanou
Време за посещение: от 09:00 до 14:00 часа.
затворен в сряда.
Света Троица
Време за посещение: 10:00 до 16:00 часа.
затворен в сряда и четвъртък.
Варлаам
Време за посещение: от 09:00 до 15:00 часа.
затворен в петък.
Свети Николаос Анапафсас
Време за посещение: от 09:00 до 14:00 часа.
затворен в петък.

# 665
Много благодаря за отговорите   bouquet
Това за многото хора ме плаши   Confused Не ми се иска да бутам децата в много народ, а и те няма да издържат  Rolling Eyes Малката ще стане на 4 др. седмица, баткото е почти на 8 и си мисля, че май не трябва да ходим в тази "лудница" тогава  newsm78 Уф, така се бях навила  Embarassed

# 666
Аз със сигурност не бих повторила подобна дестинация по време на голям християнски празник.

# 667
Мария ме изпревари, Кристалка, по време на български национални празници там няма къде да си паркираш колата, камо ли на гръцки Великден, не искам и да си представям какво ще бъде.

# 668
Благодаря ви, момичета  Hug   bouquet
Ще си помислим още малко дали да ходим. Плановете ни са от 4(5) до 10 април да сме в гръцко, като на 10ти петък искаме да се приберем. Чудя се като не са почивни дни дали ще има чак пък толкова народ. Големият е в 1ви клас и няма как да отсъства по друго време  Confused

# 669
  • София
За всички, които се притесняват относно големия талон на лизингови автомобили.
Налага се да отидем за един ден до Гърция.
За всеки случай попитахме има ли решение по въпроса.
От лизинга ни отговориха, че има вече опция, със запис на заповед да ни го дадат, взехме го.
Не знам до къде е стигнала смяната на талоните, но преди да тръгнете попитайте вашата компания за това, което написах.
Лек път...

# 670
За всички, които се притесняват относно големия талон на лизингови автомобили.
Налага се да отидем за един ден до Гърция.
За всеки случай попитахме има ли решение по въпроса.
От лизинга ни отговориха, че има вече опция, със запис на заповед да ни го дадат, взехме го.
Не знам до къде е стигнала смяната на талоните, но преди да тръгнете попитайте вашата компания за това, което написах.
Лек път...

Това го имаше като опция в повечето лизингови компании още при възникването на проблема. И беше писано във форума нееднократно.
Друг е въпросър, че с тези ЗЗ могат да си заплят огън и нищо друго. Затова и някои определни компании отказват да предоставят талона при каквито и да било условия.

# 671
Ние бяхме миналата година на Метеора точно за великденските празници самоорганизирано - атмосферата, която се създава не е за изпускане, всичко е много тържествено. През нощта срещу неделя всички манастири са осветени, бият камбаните, всички хора са по улиците.
Наистина имаше доста хора, но натоварването започва да се усеща едва към обяд, когато пристигнат организираните групи с автобуси, които не нощуват в близост до Метеора, а пътуват от други места.
Ние пътувахме в петък и следобед се настанихме, в събота сутрин от около 9ч. стартирахме и разгледахме Св.Николай, Света Варвара и приключихме с Големия Метеор, където вече се усещаше натрупването на хора около 14 ч.
На самия Великден в неделя посетихме Св.Варлаам и Свети Стефан, Света Троица беше затворен за посещение и той остана за понеделник сутрин преди отпътуване. Единствено в последния ни дадоха червени яйца.

# 672
  • София
Здравейте, планираме през пролетната ваканция да отидем за няколко дни  до остров Лефкада, след това през Атина да се приберем в София с кола. В момента планирам маршрут за около седмица и всякакви идеи ща са ми от полза. Бихте ли ми препоръчали място за преспиване по пътя София - Лефкада?

# 673
  • София
Здравейте, планираме през пролетната ваканция да отидем за няколко дни  до остров Лефкада, след това през Атина да се приберем в София с кола. В момента планирам маршрут за около седмица и всякакви идеи ща са ми от полза. Бихте ли ми препоръчали място за преспиване по пътя София - Лефкада?

poly_si
Вчера бяхме до Гърция и почти изминахме разстоянието/с връщането/, което е и до Лефкада.
На отиване най-добре да спрете на Олимпийска ривиера, по средата, и най-много възможности.
На връщане пътя ви е значително повече, може и с две нощувки, като едната, явно искате около Атина.
Ето малко информация за Лефкада, ТУК  #460 
СНИМКИ

# 674
  • София
Здравейте, планираме през пролетната ваканция да отидем за няколко дни  до остров Лефкада, след това през Атина да се приберем в София с кола. В момента планирам маршрут за около седмица и всякакви идеи ща са ми от полза. Бихте ли ми препоръчали място за преспиване по пътя София - Лефкада?

Ние ходихме до Лефкада сега началото на март, но по магистрала Егнатия, която е изключителна спокойна, ненатоварена и евтина, сравнена с тази до Атина. И не на последно място, самото разстояние е значително по-късо. Отседнахме в едно хубаво планинско селце Мецово, намиращо се на отбивка, само на 3 км от главния път. Разходихме се в Йоанина - красив град, също подходящ за нощувка по пътя. Бих го посетила и следващ път, може би с преспиване. Основните нощувки ни бяха в Парга - може би най-любимото ми място от посетените от мен до сега в Гърция.

Лично аз не останах много впечатлена от това, което видях по източния бряг на Лефкада.  Peace Красиво е, но нищо, което до сега не сме виждали. Освен това, изобщо нямах усещането, че се намирам на остров. За разходка извън сезона е приятна дестинация. Източното крайбрежие с многобройните си студиа и крайбрежни хотелчета ми заприлича много на Касандра - Халкидики, но с още по-кофти плажове, ако могат да се нарекат така. Красивите плажове са на запад, но през март те не ни бяха цел. Освен това натам духаше силен вятър, а на изток беше тихо.  Посетихме главния град и стигнахме до пристанището на  Нидри - живописно място. Сега там е хубаво, но в сезона, предполагам, че ще е изключително пренаселено.

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 09:45 от bibi_2

Общи условия

Активация на акаунт