Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 107 647
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
     Варианта през Бодрум също го мислихме, но свекървата ни уплаши, че излизало много скъпо оттам /горивото било много скъпо в Турция, и ферито било скъпо, и всички българи, живеещи на Кос си пътували през Атина.
 Peterky2002, добра идея е връщането да го направим оттам. Предполагам, че на място ще видим точно колко струва ферибота. Дай хотелчето на Метеора, довечера трябва да правим резервации вече. Къде се намира Евия? Цената на ферибота, която даваш е само на човек, нали, а колата?

Свекървати да се гръмне(полезно е за свекървите , че много плещят Simple Smile
През Турция цената ще е наполовина.
Фери за кола Кос - Бодрум е 75 евро.
През Гърция е 300 км. повече!
Турския бензин е с 30-40 цента по скъп , но в Гърция имаш и към 50 евро толтакси!
Евия е остров свързан с мост с магистралата за Атина - 80 km. преди нея.
Там сме нощували 3ма+закуска за 25 евро!
http://www.bulgreece.com/bg/component/k2/item/193-%D1%85%D0%BE%D … CF%84%CE%B7%CF%82
http://www.bulgreece.com/bg/component/k2/itemlist/category/38-%D … D0%BE%D1%80%D0%B0

# 721
  • Варна
Всъщност идеята да стане и екскурзия с разглеждане на Метеора и Атина оправдава по големите разходи , но само на отиване.Върнете се през Турция -по лесно и наполовина по евтино и наполовина по бързо.Ферито вместо 10 ЧАСА е 20 мйн.
Ферито през Пирея ползват живеещите в Пелопонес и Атина - направо си го хващат вместо да тепат 1 500 км. до Бодрум.
И да се качите в Атина с фуникуляра на хълма Ликавитус да пиете по едно узо за хубавите съвети Simple Smile

# 722
# 723
  • sofia
  ...За любителите на шопинга, намаленията вече текат
Къде може да се пошопингира малко в центъра на Солун? За втори път бях в града, т.е. не го познавам. Търговската улица е първата успоредна след морето ли? Само там видях тук там по някой свестен магазин. Предполагам, че основният шопинг е някъде в покрайнините на града или?
В Космос ( това е мол близко до Икеа, а срещу нея е Хондос център, където козметиката и парфюмите са на -20% и нагоре)

# 724
През Гърция е 300 км. повече!

Ама за теб Laughing, София-Пирея е 800 км., а София-Бодрум - 1100 км., обачеее, сега погледнах, бензинът в Турция е по-евтин от гръцкия Rolling Eyes
http://www.fuel-prices-europe.info/

# 725
  • София, България
Обаче дизела не е, в Бг и Гърция е на едни цени, но в Турция е малко по-скъпо. Е, все пак разликата не е като при бензина.

# 726
  • sofia
Нафтата беше около 2.55 преди седмица в Солун. На Шел беше и по-скъпА

# 727
  • София, България
На отиване за Метеорите мислим да минем през Македония. Ще спим в Кюстендил, при нашите, оттам към СКопие, надолу към Битоля и Калампака. Дизела е доста евтин там, затова решихме да минем оттам, а пък и доколкото разбирам към Кулата се пътува доста кофти - задръстено и продължително.

# 728
  • София
На отиване за Метеорите мислим да минем през Македония. Ще спим в Кюстендил, при нашите, оттам към СКопие, надолу към Битоля и Калампака. Дизела е доста евтин там, затова решихме да минем оттам, а пък и доколкото разбирам към Кулата се пътува доста кофти - задръстено и продължително.

Напомням, че за Македония трябва зелена карта.

# 729
  • София, България
Да, да, ние ходихме няколко пъти вече. Не е много по темата, но екскурзията до Крива Паланка, с разглеждане на манастира Св. Йоаким Осоговски и хапване във Воденицата 3 /или малко след града във Парк Гиновци или ресторант Ранч/ е много приятна. Да не говорим, че може да се съчетае с пазаруване на по-евтини и много качествени стоки /винаги си купуваме брашно, ориз, червен пипер,сирене и кашкавал/. Почти навсякъде може да се плаща и с левове. На по-малко от 2 часа път е от София. А за Скопие да не говорим - задължително трябва да се види що "забележителности" са си построили братята македонци. Също е много приятно за еднодневна екскурзия - стария град, крепостта, и лифт някакъв имало към огромния кръст, който е над града, но до него не стигнахме. Вече пътя от София идва малко повече - сигурно към 3 часа, но може да се направи и с нощувка. В комплекс Етно село, на 20 минути преди Скопие нощувката е 12 евро. Сигурно и в града не е скъпо.

Само да добавя, че дизела е по 1.70лв там.

# 730
Здравейте, ще пътуваме до Гърция за три дни. И двете нощувки ще са в Солун. Идеята е първия ден да се настаним в хотела и да разгледаме града. На следващия да отидем до Метеора, Вергина, Едеса и Катерини. На следващия ден пак разходка из Солун и обратно към София.
Имам следните въпроси - Много ли ще е пътуването на втория ден. Къде още може да спрем по пътя и какво може да разгледаме? Да ми препоръчате хубави ресторантчета с риби и морски деликатеси и с хубава морска гледка в Солун или поне район, където да се разходим и да си изберем? В хотелите в Солун имат ли карти на забележителностите, с която да се разхождаме, защото ще имаме много време и първия и третия ден или предварително да се подготвя? Да ми препоръчате хубав плаж в Солун или някое селце/градче на близо? На английски можем ли да се разбираме с гърците? Май това е за сега. Ще съм много благодарна за отговорите ви  Simple Smile

# 731
Тоя маршрут е за пет-шест дни, не за ден и половина.

Добри таверни има в Лададика. Хубав плаж на по-малко от 50-60 км от Солун - според мен няма. Почти всички гърци говорят английски.

# 732
  • София
но пък вечерта имахме невероятно изживяване с две от най-големите звезди на гръцката музика.

Люба, би ли споделила, дано не е много оффтопик!

# 733

Добри таверни има в Лададика. Хубав плаж на по-малко от 50-60 км от Солун - според мен няма. Почти всички гърци говорят английски.

Какво бих могла да организирам за втория ден?

# 734
  • София

Какво бих могла да организирам за втория ден?

Просто си изберете нещо от изброените. Метеора е далечко, но пък може да се види отвън и евентуално 1-2 манастира (затварят рано) в рамките на този ден. На Катерини няма какво толкова да му гледате, а за плаж няма да имате време, ако се съчетае с Метеора. Ако е само плаж става, но за мен си е губене на време. Дали плажът е хубав - всеки сам си преценява. Напомня на нашенски плаж - ситен пясък, доста мътно море и много хора. Все пак това, че е мътно не означава, че е мръсно като нашето.  Wink Групите ги настаняват там само заради изобилието на хотели и ниската им цена. Вергина и Едеса стават да се съчетаят в един ден. Те са и по-близо до Солун. Но пък преди няколко страници в същата тази тема писах за разочарованието си от Едеса. Много запуснато е станало. Но поне основния водопад може да се види.

Общи условия

Активация на акаунт