ФЕВРУАРИ е далече, но те чакаме с трепет мъничко човече ! Тема 2 !

• 25 075
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Добро утро!
За венците, отидете на зъболекар. Там би трябвало да ви изчистят зъбния камък и да ви предпишат съответните пасти за зъби и вода. Аз от недоглеждане през първата бременност и в последствие, оголих преден зъб до кост. Развива се парадонтоза, да не говорим, че може да бъде и причина за главоболие.
Аз ги изчистих преди да забременея, така се случи, пих антибиотик и сега съм с 2 различни пасти за зъби и четка за чистене между зъбите. Мия сутрин с парадонтакс, вечер със сенсодин и почиствам между зъбите. Плакна и с вода ( която е свършила и вече не знам откога не съм купила нова).
Дори и с грижите, които полагам пак ми се бяха подули венците и боляха, но не кървяха. Сега нещата се успокоиха, но смятам след скрийнинга да мина при зъболекаря, за да каже дали може нещо допълнително да се направи.
Само да добавя на мен са ми чистили камък в края на осмия месец, беше купон и половина, но имаше страхотен ефект.
Не смея да се качвам на кантара, макар че в момента се усещам подута, а не надебеляла. С предната бременност качих 24 кг, едвам ме държаха краката и това все от ядене. Сега ми се иска да внимавам, но пак ям каквото ми идва на ум, трябва да се стегна, защото свалянето е трудно.

# 391
  • Варна, морето, сините вълни...
Аз с предната качих 27  Rolling Eyes а съм 1.50 предсатвете си 70кг. бях като топка...ужасно подута, дано този път е по леко  Praynig

# 392
Аз с първата си бременност качих 24 кг,но като гледам този път как се храня Simple Smile..май ще си бия рекорда.Добре че сега сме в сезон с много и различни плодове и зеленчуци  Simple Smile унищожавам ги с количества  Laughing

# 393
С предната бременност качих 18 кг. Сега ще внимавам да не са повече от 12, че трудно се свалят после.  За 1 месец качих 1 кг. Ще внимавам от тук нататъка какво и колко ям и ще наблягам повече на разходките. Решила съм поне 2-3 седмично да ходя да си хващам автобуса след работа от спирка, която е на около 3-4 км от мойта работа. Това ще е добра разходка и за мен, и за бебо. А и някоя друга калория ще иде. В офиса имаме фитнес, ще трябва пак да започна да ходя редовно и там.  При мен проблема с храната е, че от нищо не ми се гади и всичко ми се яде.  Laughing

# 394
  • Варна
и ние имаме фитнес. Даже ме наказаха със забележка и заповед, задето го използвах  Mr. Green
Аз съм 180, но и на тази височина 93 кг са доста. Бях като хипопотам  Joy
Сега тръгнах от 77, дано се спра на 90. Иначе нямам идея, болят ме колената и не мога да товаря безкрай

# 395
и ние имаме фитнес. Даже ме наказаха със забележка и заповед, задето го използвах  Mr. Green
абе във вашата фирма много весело  Joy

Танче, аз съм 10 г.с + 3/4 и с нетърпение чакам да стана поне 12 г.с. с надеждата да не ми е толкова лошо.

Иначе храненето ми е голям проблем. Не поемам почти никакви витамини сега Confused Не ми се ядът плодове или зеленчуци, гади ми се от тях. Все съм на хлебчета, картофи и нещо "по-неутрално". Надявам се да не напълнявам много, че съм малко хаху-хихи на тази тема... Crazy
Мисля от септември да започна йога за бременни, дано да има свободни места.

Не знам при вас как е, но мен от бременността нещо много ме гони неврозата, всичко ме дразни, всеки ден си представям как удушавам комшиите по 10 пъти на ден  Whistling

# 396
  • Варна
абе във вашата фирма много весело  Joy
То не е фирма, то е цял Щаб на флота  Mr. Green
п.п. Прибраха ни пейките от двора, че сме се заседявали навън  Joy

# 397
Ииии и аз искам йога дали има във Варна? Аз и за малкия исках нещо такова но не съм се интересувала  Thinking

# 398
Здравейте момичета !Аз съм добре, завърнах от нашата виличка в гората, тези два дни ми минаха много хубаво по цял ден излежаване мама и тате приготвяха скаричка, абе просто супер,чист въздух,тишина...  Party

# 399
  • гр. София
Добър вечер на всички Simple Smile

Аз да се отчета - днес минах през всички магазини за бременни, за които имах инфо и за които се сетих Simple Smile В WAIKIKI нищо не ми хареса, но в H&M Mama имаше много готини дънки и разни блузки.

Дуденка къде си мила? да не си в болницата за процедурата, за която спомена? Всичко наред ли е при теб?

Аз за кг- до този момент съм свалила 4кг, но както вече не ми се гади, бързо ще ги наваксам  Joy Ако кача килограмите, за които сте писали по-горе ще стана като сухоземен кит

Моя приятелка, която е бременна в 6-ти месец ходи на водна аеробика за бременни или нещо такова и е супер доволна Simple Smile

мика86 завиждам ти за почивката сред природата Simple Smile

Злати ти завърна ли се от визитата при маминка и как мина?

Хубава и прохладна вечер ви желая  Hug

# 400
iucka добре дошла и от мен  Hug
Танче да мила, още в късния следобед се прибрахме, днес се наобикаляхме по магазините, но вчера имах проблема с "прицапването" малко преди да тръгнем. Ходих при докито каза, че всичко е ОК. Утре пак при него и .. това от мен докато липсвах. Лека на всички и до утре Hug  bouquet

# 401
Танчето, аз също преди време разгледах нещата за бременни в Н&М и ми харесаха. Според мен дънките човек може да си ги носи и след бременноста, изглеждат супер удобни и сигурно ще си взема за есенно-зимния период.
На мен също вече ми е по-добре, мога да ям по-разнообразни храни и си имам апетит. Не ме дразнят толкова много миризмите, както беше до преди седмица.
За сега не съм качила килограми, даже хората около мен ми казват, че им изглеждам отслабнала, което ми е малко странно.
Хубава вечер!

# 402
И аз вчера се загледах по дрешки за бременни  Heart Eyes Предния път накрая си носех един пуловер на ММ и анцуг, толкова бях зле и изобщо не ми се мислеше с какво да се облека  Joy

# 403
  • Варна
Ииии и аз искам йога дали има във Варна? Аз и за малкия исках нещо такова но не съм се интересувала  Thinking
Има в уличката до Хепи на гарата, мисля че е Бохосян. Тази, която води към НОИ. Клуб Мареа, 5лв на посещение. Похвалиха ми го, но така и не отидох

# 404
Здравейте мами....Аз съм на 20 години и съм бременна за първи път в 10 г.с. Чакаме живи и здрави бебчето си около 21 Февруари...Още не съм наясно много със форума,но бързо се уча...
Интересното при мен е ,че за това време нямам сутрешно гадене,само вечерно и то късничко.
Последните дни усещам ,че ми се спи много,но попринцип аз съм като мече обичам да си спинкам.
Ходих на преглед миналата седмица направиха ми изследвания за спин,сифилис,хепатит,Пълна кръвна картина,Кръвна група и RHF,Цитонамазка и Микробиология.Гледаха ме на ултразвук (върху корема)
Всичко излезна ок само Левкоцитите в кръвта са ми леко повишени,но доки каза,че всичко е ок...
Бременноста ми ще следят в Майчин Дом там бях изпратена от генеколожката ми която е работила там преди да се пенсионира и има отпечатък на златни ръце с АГ-то.
Благодаря ви за вниманието Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт