МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 57 382
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
  • Мнения: 1 576
Съдовете с керамично покритие не са ли с по-дебели стени? Как мислите, че ще се пече хляб на 650-800 вата и колко време ще изстива?

# 196
  • Мнения: 7 779
защо да са по-дебели и защо смяташ ,че ще са с мощност 600-800 вата ?
при подмяната на други съдове с такива с кер.покритие  променяш ли мощността на печката и котлоните ?

# 197
  • Sofia
  • Мнения: 1 576
Ами, Бонго, защото имам тиган с керамично покритие и знам с какви стени е. И когато го ползвам чакам малко повече време, спрямо тиган с тефлоново покритие, да се загрее мазнината в него и съответно след това да изстине. Няма въобще връзка с печката. Сравнявам с други съдове, които ползвам на нея.
А погледни и линка http://www.billiger.de/vnt_gc/show/produkt/141631669-Beem-Top-Cl … 3-in-1-B7-001.htm , беше поместен по-напред, не видях характеристики на хлебопекарната, но щом казват, че е с керамично покритие. Видях само, че е 650 вата.
Това означава, че ще трябва да се променят времената за втасване и печене, а от там и общото време. А когато един съд е с по - дебели стени, по трудно и по- бавно се реагира. А за тестото, това е неприемливо според мен.
Принципите са от топлотехниката.

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 19:15 от Ani Ka

# 198
  • София
  • Мнения: 8 535
защо да са по-дебели и защо смяташ ,че ще са с мощност 600-800 вата ?
при подмяната на други съдове с такива с кер.покритие  променяш ли мощността на печката и котлоните ?


Не сменя ама чака малко по дълго време за да нагреят. Та от тук си мисля, че не можеш току така на обикновена машина да и туриш казанче с керамично покритие защото програмното настройване за печене няма да отговаря на необходимото.

# 199
  • Мнения: 7 779
определено на стара машина да сложиш ново с кер. покритие  не би паснало. вероятно за това и производителите не предлагат такива казанчета. но машина с такова казанче има и вероятно за нея се продават и резервни казанчета.

# 200
  • Мнения: 7 779
Не сменя ама чака малко по дълго време за да нагреят. Та от тук си мисля, че не можеш току така на обикновена машина да и туриш казанче с керамично покритие защото програмното настройване за печене няма да отговаря на необходимото.
покритието е в рамките на микрони. не ми се вярва да оказва влияние. все пак нямам лично наблюдение.  но пък съм виждал различни по дебелина на стената съдове - 1-2-3 мм. оттам може да идва  разлика във времето на загряване.

# 201
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Имам тиган с керамично покритие, за 25-26 лв го купих от Домашни потреби, преди 2-3 години.Още е като нов, нищо му няма, нищо не залепва.Също така готвя и в керамични тенджери, тави, касероли, в пъти съм по-доволна.
За полезността/вредността да не говорим.
Затова и търся керамично казанче.
Сигурно е така,но повярвайте ми бе хора,това е първият съд с керамично покритие,който си купих и...каквото сложа и загаря., Е не чак толкова, но си загаря. Имам чувството ,че просто е емайлиран. Такъв ми бил късмета.То си се носи мълва ,че в "МЕТРО"такива неща са фалшиви,но...А в тефлонирания нямах никакви проблеми, но бързо се износва,аз го ползвам доста.  

# 202
  • Мнения: 8 584
                  И аз да кажа мнението си за керамичното покритие и нагряването  Laughing Зависи от какво е направен съда и какво е покрито с керамиката.Слоя обикновенно е еднакъв по дебелина,но съдовете са или от чугун /мисля ,че това беше / като са тежки и дебели и от лят алуминии - тези съдове са леки и проблем с нагряването няма.Даже ми се струва,че по-лесно и бързо се нагряват.Имам тигани и тенджери от лят алуминии и  керамично покритие и няма никакви проблеми нито със загряване,нито със залепване.Отказах другите тежките защото празна тенджера ми тежи,а ръцете ме болят  Mr. Green та не знам пълна дали ще мога да я държа,а милото рече,че такова оръжие не му трябва в къщи  Mr. Green То човек можеш да убиеш с тигана! Wink

# 203
  • София
  • Мнения: 15 847
  Моя керамичен тиган е много тънък и лек.Алуминиев е!Нищо не пречи да има такова казанче за машина, много бързо се нагрява, даже печенето може да се скъси.

# 204
  • Мнения: X
Вчера купих Силвър Крест, мах грамаж е 900 г, от което излезе хляб с тегло 780 г. Дано да ми служи вярно  Praynig  Simple Smile. Не смея да се зарадвам, ама е перфектна. Нямам забележки. Хлябът излезе чудесно, по бъркалката нищо не остана. Щях да се престаравам да я мажа с олио, но забравих. Не е толкова шумна, за колкото се бях настроила. Бърка си нормално, т.е. съвсем нормален звук на разбъркване. Пищялките ги изпуснах, защото не бях при нея през цялото време, а и е в стая, която е отдалечена от дневната. Спомням си, че Невена беше писала преди, че тези машинки работят добре и с по-меко тесто. Първия хляб го направих с 520 г брашно и 60% вода от това количество. Вероятно ще намаля още солта, защото сложих 7 г и ми се вижда леко прекалено (издребнявам сигурно  Wink, но половинката държи на точни грамажи, не обича лъжички и т.н.). Покритието на казанчето и бъркалката наподобяват това при Панасоника, както и вида на ваничката и начина на поставяне. Писала съм колко съм доволна от това покритие. То е едно черно, лъскаво и приятно гладко.

# 205
  • София
  • Мнения: 5 633
Ами, Бонго, защото имам тиган с керамично покритие и знам с какви стени е. И когато го ползвам чакам малко повече време, спрямо тиган с тефлоново покритие, да се загрее мазнината в него и съответно след това да изстине. Няма въобще връзка с печката. Сравнявам с други съдове, които ползвам на нея.

При мен пък керамичният е "по-бърз" от тефлоновия  newsm78

# 206
  • Мнения: 720
Днес правих с машината кекс по рецепта взета от нета (понеже хляб имам изпечен от вчера , и още и половината не сме изяли ...)
Ето снимки на кекса , да се отчета  Laughing  много е вкусен  Whistling

# 207
  • Мнения: X
Днес правих с машината кекс по рецепта взета от нета (понеже хляб имам изпечен от вчера , и още и половината не сме изяли ...)
Ето снимки на кекса , да се отчета  Laughing  много е вкусен  Whistling


Може ли рецептата?

# 208
  • Мнения: 720
Днес правих с машината кекс по рецепта взета от нета (понеже хляб имам изпечен от вчера , и още и половината не сме изяли ...)
Ето снимки на кекса , да се отчета  Laughing  много е вкусен  Whistling


Може ли рецептата?
Видях я оттук -
 http://magratea.hit.bg/bread/Recepti_bread.htm
Изпълних я съвсем точно , стоплих млякото , и разбърках яйцата в него , понеже ми бяха от хладилника студени - та да се затоплят и те ...
Има и още доста други рецептички там , които си набелязах , и ще пробвам някои от тях  Grinning
Да е жива и здрава тази която е отделила време и труд да ги събере и напише в тази страничка рецептите - за нас наготово да четем и да печем  Hug Grinning
За да не търсиш рецептата , понеже е някъде надолу по страницата .. ето я :

" 2 яйца, 2/3 ч.ч. мляко (леко затоплено), 2/3 пакетче масло, разтопено на стайна температура и нарязано на тънки парченца, 1 1/2 ч.ч. захар, 2 пълни догоре ч.ч. брашно, половин бакпулвер, една ванилия, щипка сол, стафиди, орехи или настърган шоколад по желание. Всичко се слага в горепосочената смес. Програмата на моя Мулинекс е за кексове: 7 (1 час и 20 минути) за средно препичане."

# 209
  • Мнения: X
М&С, благодаря за рецептата! Маслото дали е от малко пакетче? Ще я пробвам. Правила съм кекс без мляко, друг с кисело мляко, а ще опитам и с прясно мляко.

Общи условия

Активация на акаунт