МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 858
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 5 613
Да вметна, че следващата седмица в Лилд ще има хлебопекарната. стр. 9

# 301
  • Мнения: X
Да вметна, че следващата седмица в Лилд ще има хлебопекарната. стр. 9

Пише, че е без функция печене. Защо ли е така? Моята е от по-малките (до 900 г) и си има печене. Удобно е да го има. Днес ще пробвам кекс най-после Simple Smile.

# 302
  • Мнения: X
Има си функция печене.1 час е само печенето.Има си и всички други екстри...единственото,което е различно от предишните промоции е че е бяла/моята е черна/ и май надписите на самата машина са на гръцки/но има номера и по тях може да се ориентираш/.

# 303
  • Мнения: X
Има си функция печене.1 час е само печенето.Има си и всички други екстри...единственото,което е различно от предишните промоции е че е бяла/моята е черна/ и май надписите на самата машина са на гръцки/но има номера и по тях може да се ориентираш/.

Кой знае какво точно са искали да пояснят  newsm78. Засега съм доволна от машинката. Дано не ме подведе. Simple Smile

П.П. Кексът ми се изпече учудващо добре. Сложих настъргана сурова тиква и бях притеснена какво ще се получи, но само се наложи да пусна машината за още 10 мин. печене след програма Кекс. Вече съм спокойна, че мога да пека какъвто и да е кекс, само накрая трябва да се проверява с клечка за готовност, защото рядко карам по някаква точна рецепта, както правя с хляба.

Последна редакция: сб, 24 авг 2013, 18:40 от Анонимен

# 304
  • София
  • Мнения: 5 613
"Без печене" е при мармалада, иначе си има отделно програма само печене. Аз съм много доволна от машинката и затова сподеих (пускат я сравнително рядко). Има си и 3 год. гаранция  Peace

# 305
  • Мнения: X
"Без печене" е при мармалада,

Каква ли е тази програма тогава? Ясно е, че не е добре за машинката да пече мармалад, но каква е идеята?

# 306
  • София
  • Мнения: 5 613
Ей тук има ръководство за употреба, на който му се чете. Аз я ползвам машината по същество, т.е. правя хляб   chef

# 307
  • Мнения: X
Ей тук има ръководство за употреба, на който му се чете. Аз я ползвам машината по същество, т.е. правя хляб   chef

Благодаря! Програмата, която не включва печене, се оказа програма за месене на тесто за макарони/паста. Simple Smile Няма да спра да се учудвам на преводите.

# 308
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 016
Здравейте,

Преди няколко месеца си купих с голямо желание хлебопекарна.
Взех модел на Мулинекс/има много добри и лоши отзиви за тях/
Такааа сега вече имам проблем , дойде момент , в който нямах възможност да си взема от моето брашно-купувам от метро една марка, но маята взех същата- резултата беше повече от плачевен -вместо огромен хляб , бухнал -тип козунак, имах в казанчето едно трупче,кубче и аз не знам как да го нарека, но си викам -може да съм направила грешка, да съм объркала програмите, защото на бързата програма не ми втасва добре хляба-използвам жива мая.
Така-втори път-по-зле от първият,трупчето беше още по-малко, по- спечено.... ужас.
Взех си суха мая-резултатът беше наполовина бухнал хляб- поне ставаше за ядене,
значи и брашното трябваше да сменя- така , че си взех направо готовата смес на София Мел за хлебопекарна , с която започнах като начинаеща с машинката и резултатът беше винаги чудесен-най-малката доза изпълваше цялото казанче, че и от горе.
Сега отново не се получи това, което очаквах - хлябът отново беше наполовина бухнал .
Четох като мнения по форуми , че може да е проблем от някакви зъбци в машинката,малко ме съмнява да се отразява на втасването , но човекът пък си беше решил проблема като беше сменил там нещо си.
Ще пробвам пак друго брашно + друга мая и ако не ще звънкам на техник.
Друг имал ли е такъв проблем?
Може ли съвет, помощ?
Благодаря предварително!

# 309
  • София
  • Мнения: 5 613
Ей тук има ръководство за употреба, на който му се чете. Аз я ползвам машината по същество, т.е. правя хляб   chef

Благодаря! Програмата, която не включва печене, се оказа програма за месене на тесто за макарони/паста. Simple Smile Няма да спра да се учудвам на преводите.

Има и програма тесто за пица - тя е пак без печене, но е с втасване (ок. 2 ч.). Тази за пастата е без втасване, кратичка, сАмо меси.

# 310
  • Мнения: X
Здравейте,

Преди няколко месеца си купих с голямо желание хлебопекарна.
Взех модел на Мулинекс/има много добри и лоши отзиви за тях/
Такааа сега вече имам проблем

Можеш да провериш дали нагрява, докато замесва. Примерно 10-20-30 мин. след началото на програмата. Отваряш и пипаш вътре дали е приятно топло или ледено студено. Ако нагрява, би трябвало тестото да втаса. От МЕТРО ползвам брашно в чувалите по 25 кг - купувам или Класик, или Брашно за козунаци, двете са на София Мел. С второто става по-бухнал хляб, но и първото е хубаво.

# 311
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 016
Мерси,
За това не се бях сетила Hug

# 312
  • Мнения: 1 549
Здравейте, от днес съм горд собственик на машина за хляб. Дори вече чакам топъл хляб да излезе, въпросът ми е след като се изпече хлябът, трябва ли веднага да го извадя от машината или може и да си седи вътре newsm78

П.С. А да попитам въпросът с бъркалките как е? Оставят се и с тях и се пече хляба или..... newsm78

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 13:04 от preci

# 313
  • Мнения: 2
preci,честита ти машинка.Със здраве да си я ползваш и много вкусни хлябове да изпечеш в нея.
Може да се извади веднага след печенето,но може и да поседи още малко в машинката.Аз лично го вадя веднага,за да е хрупкава коричката.Като се остави леко овлажнява и омеква.
А за бъркалките - зависи от машината.С Панасоника пека с бъркалката,но в Мулинекса ги вадех след последното премесване.

# 314
  • Мнения: 1 996
Интересувам се кога да вадя бъркалките  за машина от Лидъл. Може ли да се пече с тях?
И аз от днес съм с машинка от промоцията:-)

Общи условия

Активация на акаунт