МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 755
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 15 822
Ами тестото трябва да стане на  гладка еластична топка.Ако се затруднява машината, капни му няколко капки олио.Ти изчака ли да втаса, пробва ли да го изпечеш, сигурна съм,че щеше да стане хубав хляб.Не разбрах какво имаш предвид под "прецака се"?Дори и да няма захар в рецептата, нищо не ти пречи да сложиш една чаена лъжичка.

# 571
  • Русе/ София
  • Мнения: 697
Мерси, ще опитам така - с олио.  Peace Тестото иначе стана твърдо като пластелин но си беше гладко. Не го изчаках- бъркалката спря да го бърка още на 2-рата минута и не се пробвах да го изпека Embarassed... втора грешка. Ще добавя и лъжичка захар - нали захарта има отношение към маята и втасването.....нещо такова беше от всичко което прочетох.... newsm78. Благодаря още веднъж Тайна. Значи рецептата си е наред Simple Smile

# 572
  • София
  • Мнения: 15 822
  Тестото е било перфектно, жалко,че си го изхвърлила.Щеше да стане хубав хляб,такова трябва да бъде - гладка, еластична топка!

# 573
  • София
  • Мнения: 15 822
http://forumbabgmama.blogspot.com/

      Тук го има показано в картинки, как трябва или не трябва да изглежда тестото.И пише кога от какво има или няма нужда. Peace

# 574
  • Русе/ София
  • Мнения: 697
Много ми е полезен линка ти Тайна! Огромно благодаря!  bouquet Разликата с третата картинка е, че моето тесто изобщо не се "разхождаше" в контейнера -не се месеше;)) Това ми е най-трудната част - месенето. Свеки ме учи на няколко пъти, но ми казва, че разтривам тестото с пръсти, а не го меся, затова разчитах на машината и не съобразих да го довърша сама и изпека. Честно казано вече се бях и ядосала от повторния си неуспех  Embarassed Занапред ще знам насоките и ще си разпечатам тази полезна информация  bouquet

# 575
  • София
  • Мнения: 15 822
Много ми е полезен линка ти Тайна! Огромно благодаря!  bouquet Разликата с третата картинка е, че моето тесто изобщо не се "разхождаше" в контейнера -не се месеше;)) Това ми е най-трудната част - месенето. Свеки ме учи на няколко пъти, но ми казва, че разтривам тестото с пръсти, а не го меся, затова разчитах на машината и не съобразих да го довърша сама и изпека. Честно казано вече се бях и ядосала от повторния си неуспех  Embarassed Занапред ще знам насоките и ще си разпечатам тази полезна информация  bouquet
    И моето не се разхожда,защото контейнера ми е от тесните и високите, но ако движи много трудно капваш няколко капки олио и тръгва машината по-леко.

Днешните ми бретцели, нали бях казала,че ще опитам да ги направя с тяхната си форма.Можех да разделя тестото на повече топки и да направя по-тънки гевреците, но има време.

# 576
  • София
  • Мнения: 8 495

Оппаааааа разкрих тееееее (във фейсбука де) .  smile3534

# 577
  • София
  • Мнения: 15 822
Във фейсбука две сме правили днес бретцели.Коя от двете съм?

# 578
  • София
  • Мнения: 8 495
Във фейсбука две сме правили днес бретцели.Коя от двете съм?

Тук ли да го напиша или там във фейса ?

# 579
  • София
  • Мнения: 15 822
 Там!  Peace

# 580
  • Мнения: X
Трябва да правя сандвичи от франзели, но искам да изпека франзелите. Досега не съм правила и не съм сигурна колко твърдо трябва да е тестото и дали да е с яйца, мляко...  newsm78 Без специални форми дали няма да станат елипсовидни в разрез франзелите? Давайте идеи. Във вторник или сряда ще ги пека, а в сряда е партито.

# 581
  • София
  • Мнения: 15 822
Трябва да правя сандвичи от франзели, но искам да изпека франзелите. Досега не съм правила и не съм сигурна колко твърдо трябва да е тестото и дали да е с яйца, мляко...  newsm78 Без специални форми дали няма да станат елипсовидни в разрез франзелите? Давайте идеи. Във вторник или сряда ще ги пека, а в сряда е партито.
За франзели тестото е по-меко, за да стане на големи шупли.Те затова ги пекат във форми.И втасват на покривка, която се нагъва между всяко хлебче.Оформя легло, да не се разлее. И се пекат на висока температура.

# 582
  • Мнения: X
Тайне, ако ги надипля в тавата върху хартия за печене  newsm78
Не държа да имат шупли, а просто ми трябва хляб, който да е с форма на франзела. Даже си мисля, че франзелите не са най-подходящото нещо за сандвичи.

П.П. Ако направя обичайното тесто за хляб, сигурно ще си запази формата, втасвайки между нагъната хартия. Пък и да станат четвъртити... нищо Simple Smile.

# 583
  • Мнения: X
Аз съм правила франзелки в тавата на печката/квадратната/,но са втасвали и съм ги пекла на едни подложки от Лидл/нещо като лист от незалепващ материал е/,нагънати м/у тях/като преградка.Мисля,че и с хартия за печене може да стане......По четири наведнъж се получават....и да-тестото наистина трябва да е по-меко и без мазнина,за да станат на шупли и меки отвътре и с хрупкава коричка....А,да.....и като се позапекат,опъвам подложката,та да хванат хубаво коричка от всякъде...

# 584
  • София
  • Мнения: 8 495
Тайне, ако ги надипля в тавата върху хартия за печене  newsm78
Не държа да имат шупли, а просто ми трябва хляб, който да е с форма на франзела. Даже си мисля, че франзелите не са най-подходящото нещо за сандвичи.

Точно. Надипляш хартия за печене да ги разделиш. Редиш ги не много плътно, за да втасват нагоре и готово.

Общи условия

Активация на акаунт