Голямата тема за малките масла - 7

• 100 492
  • 742
  •   2
Отговори
# 645
  • в огледалото на живота
Здравейте!
Съсипах си много ноктите и реших да си мажа ноктите с рициново масло. Взех си 30 мл за 1,20 лв от аптеката на някаква бг фирма. Нанасям с четка от лак. Много бавно попива. Пробвах със сешоар да духам топла струя срещу ноктите с идеята да попие по-бързо но не стана.
Има ли някакъв начин да попива по-бързо? Или да спя с ръкавици? Тогава пък ще се разтече из тях.  Rolling Eyes
От две мазания и ноктите пораснаха малко - съвсем тънка черта показваща че въобще има нокът.
Не е необходимо да нанасяш обилно.
Аз мажа нокти, вежди и мигли  с тампон/тупфер/ за почистване на уши.Достатъчно е да минеш нокътната плочка да се омазни леко и да оставиш да засъхне.Включително и кожичките около нея се мажат  Peace

Момичета, бихте ли ми препоръчали масла против насекоми и по-специално бълхи?
Ако е за ухапано място:лимоново и масло от чаено дърво.

# 646
Здравейте кое масло може да се нанася без измиване на изтощена коса
Малко количество в краищата можеш да слагаш арганово, ший, рициново (черно или обикновено), кокосово, жожоба.
В аптеките ли да ги търся . Къде са оригинални . Сега отивам да чета
В аптеките или от Зоя.бг

Редактирам за да приложа снимки от резултатите от Ямайското черно рициново масло
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 19 апр 2014, 13:31 от Анонимен

# 647
  • Велико Търново
И аз се мажа с ЧЯРМ, добавям Стимуланта на Икаров и малко розмарин - вече почти месец, веднъж седмично. Засега резултат не мога да отбележа, рано е според мен, но и косопада ми не намалява Confused

# 648
Благодаря ти за отговора, девчица!   bouquet

# 649
Здравейте и аз наскоро станах фен на маслата. Разгримирам се с кокосово и ползвам шипково вечер.
Имам разширени пори и се чудя как има ли доволни от масло от жожоба. Да очаквам ли някакъв ефект въобще за този проблем? Не ми се смейте на въпроса много  Rolling Eyes

# 650
И аз отскоро се мажа с масла вместо нощен крем, точно от жожоба съм доволна, е, не са ми се свили порите на 100%, но изглеждат по-чисти и фини. Засега оставам на него, дано с редовна употреба да има по-голям ефект Simple Smile

# 651
  • Щастлива мама на 3 слънца
И аз отскоро се мажа с масла вместо нощен крем, точно от жожоба съм доволна, е, не са ми се свили порите на 100%, но изглеждат по-чисти и фини. Засега оставам на него, дано с редовна употреба да има по-голям ефект Simple Smile
А кое е твоето може ли линк .
А взех на икаров арганово ама май нещо ....евтино ми се видя ползвал ли го е някой

# 652
Здравейте,

Какво ще препоръчате за сухи краища (не цъфтят) на къдрава, суха коса. Пробвах арган, но става много гадно - още по-сухи краища, като на метла.

# 653
А кое е твоето може ли линк .
А взех на икаров арганово ама май нещо ....евтино ми се видя ползвал ли го е някой

На Икаров си взех, знам че за тия пари едва ли е супер качество, ама колкото за проба...

# 654
  • в огледалото на живота
Здравейте,

Какво ще препоръчате за сухи краища (не цъфтят) на къдрава, суха коса. Пробвах арган, но става много гадно - още по-сухи краища, като на метла.
Жожоба,макадамия.
–––––––––––––––––––

Мариана,не са чак  толкова лоши на Икаров маслата.Масло от гроздови семки ми е сред любимите.

# 655
  • В полите на Пирин планина
Bliss, моята коса също е чуплива и доста суха - едно от любимите ми масла е кокосовото. Него го слагам в минимално количество и на влажна коса, но буквално разтърквам по дланите и леко намачквам краищата на косата. Опасно е да не се прекали и косата да стане на клечки.
Друго масло - рициново, за предпочитане черно ямайско, но за маска - хидратира перфектно.

# 656
Здравейте,

При мен ефекта е същия и с арганово и с черното ямайско. Аз бих те посъветвала да не слагаш само масло. По-добре специално готово олио за коса, отколкото чисто. За сухи краища идва недостатъчно.

# 657
______Freya_______, вероятно си права. Къдравата коса обича силикони  Grinning

# 658
______Freya_______, вероятно си права. Къдравата коса обича силикони  Grinning
Моята е права и с нормален косъм  Grinning

# 659
Bliss по-горе беше писала, че е с къдрава коса  Peace

Предполагам зависи от много фактори поносимостта на косата към силиконите.
Miss Nelly, преди беше писала много интересни неща по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт