Електронни четци - X

• 66 841
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
А не е ли по-добре вместо скъп калъф да се плати за 3-годишна гаранция? Пише, че покрива и счупване и кражби...

# 466
http://www.technomarket.bg/products/09126046/prestigio-e-book-reader-3574b

Някой с впечатление и мнение за този рийдър?

# 467
  • Стара Загора
Екрана му е като на таблет, купували сме го за подарък.

# 468
Един вид не е щадящ очите, както трябва да е на четец ли?

# 469
Един вид не е щадящ очите, както трябва да е на четец ли?

Да. Търси четец с е-инк екран. Чета с такъв по всяка вечер между 12 и 1 по 1-2 часа и очите ми не се изморяват изобщо. Преди това съм опитвала с телефона, очите ми се смазваха направо! Разликата е голяма.

# 470
Благодаря много!

# 471
  • София
Здравейте,
Аз вече повече от  година чета постоянно от телефона и доскоро не усещах проблем. Но от месец - два очите ми сълзят и чак ме болят. След прочетеното в темата за различните модели си избрах и поръчах  Nook Simple Tuch with Glowlight от ebay  и го очаквам с нетърпение. Дълбоко съжалявам, че не го направих по-рано и се надявам да не съм си увредила зрението трайно. Няма смисъл да рискувате с четец без е-инк .

# 472
Хайде и аз да се обадя (и повторя, и потретя), че разликата между четеца и таблета е именно в екрана. Четецът ТРЯБВА да е с черно-бял е-инк екран (или е-пърл, което е по-нов вариант) и има смисъл да се ползва за четене. Технологията на самия дисплей е коренно-различна; в единия случай - таблети и компютри се поддържа "динамично" постоянно обновяване (казвам го напълно лаишки), което изисква дисплеят да свети - като телевизионен кинескоп - и харчи батерия. Четецът, обратното, има дисплей, който НЕ свети и остава в статично положение, след като изрисува страницата. В това положение НЕ хаби батерия, а тъй като екранът не свети, не изморява и окото. Дисплеят е с видимост и цвят на хартия, "яркост" като такова качество няма (ако става ясно какво искам да кажа). При моделите с подсветка има отделни диоди, които осветяват екрана (или чоек си взима лампичка). Както с нормална книга. Предимството - екранът не изморява окото.
Аз лично нямам проблеми да чета от монитор и го правя от години, но отдавна исках четец и, откакто съм си го взела, много му се радвам и с удоволствие си чета от него, разликата е съществена и много по-малко изморяваща за окото; повтарям се - нямам проблем с четенето от монитор и си ползвах преди лаптопа за тази цел, но така е много по-комфортно.
Тъй че - таблетът си е таблет, четецът си е четец. Не са взаимо-заменяеми.

# 473
Четецът ТРЯБВА да е с черно-бял е-инк екран ...

Защо пък да ТРЯБВА да е черно-бял??? Може и да е цветен eInk  Grinning

# 474
  • Варна
Да се похваля  Crazy, вече съм горд собственик на киндъл 4, напълних си го с любимата литература , хепи съм  bowuu

# 475
Честито, Либра! Много приятни моменти "на една кълка" да изкараш Simple Smile

# 476

Дай ми добър пример, който да е е-инк и да е цветен (киндълите не са Wink, да подскажа, и има голяма разлика между таблетите Киндъл Файър и четците Киндъл.
Принципно всичко цветно е таблет и е с друг тип екран, с много малко изключения, но ще се радвам да науча нещо ново.
Ето примерно една нелоша страница за сравнение между почти всички модели четци: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_e-book_readers

# 477

Дай ми добър пример, който да е е-инк и да е цветен (киндълите не са Wink, да подскажа, и има голяма разлика между таблетите Киндъл Файър и четците Киндъл.
Принципно всичко цветно е таблет и е с друг тип екран, с много малко изключения, но ще се радвам да науча нещо ново.
Ето примерно една нелоша страница за сравнение между почти всички модели четци: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_e-book_readers

Цитат
всичко цветно е таблет
  Joy

Цитат
Дай ми добър пример, който да е е-инк и да е цветен

ECTACO jetBook Color: http://www.ectaco.com/jetBook_Color/

PocketBook Color Lux: http://www.pocketbook-int.com/bg/products/pocketbook-color-lux

Това достатъчно ли е?   bouquet

# 478
А не е ли по-добре вместо скъп калъф да се плати за 3-годишна гаранция? Пише, че покрива и счупване и кражби...
Предполагам е въпрос на приоритети  Grinning. Моят Киндъл вече е на над 2г, натъпкала съм го с книги за поне още 2, свикнала съм му и наистина не ми се иска да го сменям. Калъфа е от тези, които стават и за поставка в три положения, което ми е много удобно и все още изглежда като нов въпреки безобразното ми четене и разнасяне постоянно из чанти  Laughing

# 479

Имам подобен, от почти година, с подсведка, добра е, но светлината не се изключва и при четене няколко часа, се зарежда всеки ден. Това му е недостатъка.

Общи условия

Активация на акаунт