Електронни четци - X

• 66 835
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Sailor, разбираш, че тук става въпрос за нещо друго. Отива човек в магазина и му тикват нещо с просветка, което просто е кръстено електронна книга, но няма единствентa заължителна характеристика на електронната книга, а именно e ink екрана. Скоро точно за въпросните prestigio стана вапрос, срещнах приятели, които отиваха да си купуват такъв четец след дълга реклама в магазина...
Та камиче е права, нека казва, че цветни четци няма, че щом и хора, занимаващи се с компютри се лъжат...

# 481
  • Варна
Честито, Либра! Много приятни моменти "на една кълка" да изкараш Simple Smile

Мерси Мария, четенето така увлича , че вчера на два пъти опитах да прелистя устройството  Joy, апропо с електронен четец като че ли по бързо се чете  bowuu

# 482
Здравейте,
Аз вече повече от  година чета постоянно от телефона и доскоро не усещах проблем. Но от месец - два очите ми сълзят и чак ме болят. След прочетеното в темата за различните модели си избрах и поръчах  Nook Simple Tuch with Glowlight от ebay  и го очаквам с нетърпение. Дълбоко съжалявам, че не го направих по-рано и се надявам да не съм си увредила зрението трайно. Няма смисъл да рискувате с четец без е-инк .

Бих те посъветвала съвсем сериозно да отидеш на очен, най-малкото може да ти даде очила за четене, които да ти успокоят очите. Аз така от чист мързел леко си дигнах диоптера!

# 483
  • София
Благодаря за съвета lilqnski  Hug Аз по принцип не нося очила - надявам се да не се е наложило вече Thinking

# 484
ДюДю, не се притеснявай, под очила имах предвид такива за четене, те обикновенно са с лек диоптер 0.25 или 0.50. Аз стигнах до 0.75 от смартфона.. Sad но пък си взех поука и сега много си пазя очите!

# 485
  • София
Има ли някой, който да си е рутнал Нуука? Чудя се дали да го правя.
Още не съм го регистрирал. Ако го ще го рутвам мога ли да мина без регистрация?

Има ли някаква специфика при първите зареждания на батерията?

Гледам, че за няколко дни е му е спаднала, а в ръководството пише, че първо това трябав да се стори (не помня дали го изключих напълно, не съм го ползвал през това време - 1-2 седмици).

# 486
Имаше по-нагоре линкове как да се заобиколи регистрацията. Аз си го регистрирах, за да се възползвам от безплатните книги на B&N, ако евентуално някоя ми хареса в бъдеще, а пък и ме мързеше да се занимавам. Заради това не ми се и рутва, а и все пак го купих само за четене.
Батерията я заредих напълно веднага след получаването и след това мисля, че още 2 пъти, въпреки че не беше паднала (включвах го за прехвърляне на книги, но си го оставих да се зареди до 100% и двата пъти - не знам дали трябва да се прави така). От последното зареждане има може би около 2 седмици (може и да бъркам, но така ми се струва) и батерията е на около 60%, при положение, че през повечето от тези дни четох по 3-4 часа дневно.

# 487
Mnogo se izvinqvam, che pisha na maimunica, no prichinata e trivialnata - v Germaniq sam i komputara nqma kirilica. Imam vapros kam vas - predi nqkolko dni si porachah Kindle - standartniq za okolo 70 evro i kogato pristigna s ogromno razocharovanie ustanovih,che displeq nqma podsvetka - toest vecher e nujna druga svetlina za da se chete , koeto ne me ustroiva.Mojete li da mi kajete koi drug model s e ink moga da si zakupq na podobna cena , koito da moga da izpolzvam i noshtem.Blagodarq predvaritelno

# 488
Mnogo se izvinqvam, che pisha na maimunica, no prichinata e trivialnata - v Germaniq sam i komputara nqma kirilica. Imam vapros kam vas - predi nqkolko dni si porachah Kindle - standartniq za okolo 70 evro i kogato pristigna s ogromno razocharovanie ustanovih,che displeq nqma podsvetka - toest vecher e nujna druga svetlina za da se chete , koeto ne me ustroiva.Mojete li da mi kajete koi drug model s e ink moga da si zakupq na podobna cena , koito da moga da izpolzvam i noshtem.Blagodarq predvaritelno

Привет, имаш като моя Киндъл, само той е 69 долара. Само няколко поста по-нагоре са писали, че подсветката е уморителна за очите и истинския четец няма такъв-книгите светят ли ти в тъмното Mr. Green Подсветката за мен лично си е пълна изгъзица, все екстри се търсят, все нещо по-така, а се забравя, че това е електронна книга, не телефон, таблет и прочие. Бих те посъветвала да си купиш една ЛЕД лампичка https://www.google.bg/search?gs_rn=25&gs_ri=psy-ab&tok=s … .html%3B709%3B699или калъф за четеца с такава лампа  https://www.google.bg/search?gs_rn=25&gs_ri=psy-ab&tok=s … %252F%3B440%3B267 да се насладиш на хубавото устройство, което си си взел! Успех!

# 489
Здравейте, някой от вас да си е купувал от Продавалник НУК -четец, има доста обяви за нови ? Чудя се дали да взема от там на цена 110лв са обявени, моля за съвет.

# 490
32 лири с доставка до английски адрес, плюс примерно 5 лв. за превозвача - ми нормално е да ги обявяват на 110 лв., бих казала аз, прилична печалба си е.
Лично за мен си струва спестяването на парите и да се поръча отвън, срещу малко повече чакане идва "първа ръка доставка" и ако нещо му има, човек има на кого да се оплаче - откъдето е купен.
От друга страна, разликата не е толкова голяма (около 20 лв.), така че ако го искаме сега и веднага...

# 491
  • София
Камиче, би ли споделила къде има NOOK Simple Touch за 32 паунда с доставка до Англия. Май това е била промоция, която е свършила. В момента ги намирам за най-малко 44 паунда с доставката в Англия, което си се връзва на цена като в Продавалник. Аз си поръчах вече същия модел с Glowlight, но една приятелка търсеше този.
Предварително ти благодаря!

# 492
На мен ми се струва, че тази промоция приключи, защото преди имаше възможност да се запишеш и да ти съобщят, когато получат отново четеца, а сега за този модел бутонът изчезна. А и като гледам как цените са нагоре...

Ще задам сигурно тъп въпрос, но като се рутне четеца запазва ли се е-ink екрана или се губи?

# 493
На мен мисълта ми е, че са купувани на тази цена нуковете от продавалника и хората си връзват печалба с тях.
Иначе заповядай - през 2-3 дни пускат наличност в Асда - http://direct.asda.com/NOOK%C2%AE-Simple-Touch-eReader/000553980,default,pd.html, трябва само да се следи.
В Аргос също редовно има наличност, но с по-скъпа доставка.
В амазон се намираше за 32-33 лири, което е същото като горните две с доставката, принципно, понеже пък е с безплатна доставка - сега е 45 там, явно външните търговци, които го предлагаха, свършиха наличността.
Та така.
Има ли смисъл от Глоулайт? newsm78 Аз си имам удобна лампичка по принцип и съм си поръчала още една, по-малка, не ми се плащаше двойна цена и засега нямам проблеми с лампенцето.

# 494
Дали си ги срещала скоро, защото според мен точно в Асда ги няма вече, но може и да греша.

Общи условия

Активация на акаунт