Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 30 054
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Агнес на ТМ доверие имаш, а на комшийката???  Laughing
Скрит текст:
Вчера както казах сестра ми пуснала една снимка на мен и ММ в едно списание моето бебе и аз за конкурс най-чаровна бременна, и събирала някви гласове, та съм спечелила от тази работа комплект шише и залъгалка чико и някви мостри на шампоан и подплънки за кърмачки. Отделно има една игра на Орехите оттам пък съм спечелила кошница със салами и луканки  Laughing ама нея още си я чакам, та сега се чудя, ако вляза да раждам и тия мойте домашни вземат та ми нападнат кошницата  Thinking трябва да ги инструктирам  Joy

wwwaz от упойката е, но да знаеш по-добре с отоци дето за 2-3 дни ще се оправят, отколкото без упойка  Naughty
Въпрос към бременните нещо много нарядко и много леко усещам бебката от вчера насам, тази работа дали е от нормалните newsm78

# 256
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Мисти, да не би да е слязла в малкия таз? Помня, че май Близначето/може и да бъркам тя ли беше/ така не усещаше бебето и се оказа, че е слязло надолу.  Rolling Eyes

# 257
Misti, позволявам си да ти отговоря, макар да не съм бременна.
Колкото повече расте бебка, толкова по-малко се усеща. Просто мястото е все по малко. Явно се е наместило, спинка и просто си чака детето , споко ! Simple Smile

# 258
Кате това е ново 5, и да е слязло, та от това викаш да не мога да седя повече от 20 мин, без да ме заболи таза, та и това, че не го усещам вече толкова интензивно? Сега ще търся на близначето последните постове и ще видим  newsm78
Несторова то уж така, ама вчера за 16 часа в които съм била будна не знам дали и 10 движения се събират, имаше отвреме на време, леко побутване, ама не е като как беше знам ли  Thinking

# 259
Мисти, вече нищо няма да е както беше, повярвай ми Simple Smile  Mr. Green

# 260
  • София
Добро Утро!
Мисти, и аз съм така с усещането. Дори ставах през ноща да пия кола и не се размърда. Сега преди малко я усетих леко. Явно наистина нямат място милите. Към обяд ще ходя на тонове и ще споделя за това.
Относно изборът на екип за раждане и коментарите от сорта на "ами ако доктора не дойде защото е в отпуск или възпрепятстван", тогава просто няма да платя. Плащането за избор на екип става след това. Моят избор е лекарката, следила ме по време на двете бременностти, на която имам доверие, която познава изследнванията, мен. Ако тръгна да раждам през ноща и не я открия, разбира се, че няма да плащам нищо. Но уговорката ни е такава, че когато и да тръгне да се случва, тя ще бъде на линия.
Да си без избор на екип не е безотговорно, всеки знае себе си и преценява. А, дали сме били добри родители, мисля, че се разбира след години.
Шушулкова, аз те знам Wink

# 261
Мисти, вече нищо няма да е както беше, повярвай ми Simple Smile  Mr. Green
Кога това, като родя или преди това  Thinking
Джина е това имам предвид, преди като изпия нещо студено или си сложа кутията от сладолед на корема, веднага имаше ефект сега не помага и това. Я питай и казвай.
Това дали сме били добри, зависи от гледната точка  Laughing
Скрит текст:
ако питам мойта щерка, сега нали вика че иска всичко, пък аз какво толкова съм и дала в живота, щом не съм и подарила на 18 палат и ферари, останало е нищо  Laughing Аз съм на принципа, че щом е здрава, културна, и има реален шанс да я приемат другата седмица да учи висше значи съм изпълнила мисията си до тук. Лошото е, че е културна навън, а магариите в къщи си ги проявява, а и "гаджето" ми прецаква възпитанието относно алкохола и цигарите, но пък се надявам все още да й мине рано или късно и тази мода.

# 262
и ние сме 2в1

мисля  че вече ми писва да се надявам , че ще родя

ММ не е много наясно , че съм бременна  Whistling
шегувам се с него , че ще раждам , а той само ми вика ДОБРЕ и пак излиза по задачи
още и име си нямаме  , и легло , и дрешки , и шишета , май ще го зарежа всичко той да купува в последния момент

А иначе , вечер си имам ритуал , след като всички заспят към 10 часа , аз си взимам душ и си сядам на компа . Тогава имам контракции , дали не е от топлата вода  newsm78

# 263
Здравейте! Родих на 6.07 в 3.50 ч. Дъщеря ми се казва Катерина. Роди се 4060 кг, 52 см. Раждането протече много бързо. Отидох в 3.10 в болницата, пукнаха ми мехура в 3.20, в 3.30 ме гледа на видеозон и тя се роди след 20 минути. Пожелавам на всички леко раждане.

# 264
  • София
Честита дъщеричка, Ане!  bouquet

# 265

Някой има ли отзиви за тези хомеопатични гранули Нукс Вомика? Препоръчаха ми ги за беба при колики, че облекчавали ваднага, но прочетох, че се пият и при други проблеми, сред които главоболие. Дали ще мога да пия от тях?

Irishka, аз съм ги пила доста често заради гаденето и повръщането в първите месеци, също и преди пътувания със самолет. За главоболие не знам дали помагат, но и на мен ми казаха при колики по 3 гранулки през 5 мин

# 266
Честито дъщеричка Ане
Кро ти сигурна ли си, че са контракции, аз ей това все съм се чудила, за мен щом просто ми е твърд корема, а нищо не ме боли, не мисля че са контракции, това при мен може да са и от червата, че нали все съм си с проблемен корем  newsm78

# 267
Jingle_Gill - аз същото си мисля за стигането до Шейново Simple Smile Ще се примоля да ме пуснат да премина през протеста, ако го хвана и съм в колата по това време Simple Smile Даже си го представям как ще стане...викам си ейййй може пък и по новините да изляза - бременна жена беше пропусната да премине през протеста на път за родилният дом  Joy Но то наистина незнам да има някакъв кратък обходен маршрут от лозенец до Шейново. Ами ще стискаме палци една на друга да не се ражда по време на протестите Simple Smile Но ако се случи ще е историята на бебето, ще има да им разказваме после  Heart Eyes

# 268
  • София
Мисти, пък днес аз те сънувах  Sunglasses Какво беше там, за да се сбъдне сънят - преди 12 да не се казва ли?
Абе, я сега хвърли насам ноу-хау-то за тая игра с Орехите, искам и аз такава кошница, уууааа, искааам!

Жалина, ами хич не си е практика да те пребъркват редовно бременна, да ти кажа - хем не съм професионалист в бранша. Хеле пък, ако имаш контракции  Naughty Защото - точно така е - контракциите правят разкритието - и какво правим, ако беше се случило при теб раждане в 6-7 месец, а?!!!  Crossing Arms Хем знае, че имаш проблеми с шията и контракции, а да те пребърква всяка седмица - е такова "презастраховане" не го разбирам!  #2gunfire Пу-пу, добре, че при теб мина всичко добре, и си на финала  Hug

Е, кво толкова ги мислите тия мъже бе. Че те мъжете са създадени, за да се грижат за жените си, а вие сте ги разнежили  Mr. Green Ще се погледат седмица-две, нищо няма да им стане самички, само отсрани така изглежда страшно. Моите единият може да готви яйца и сандвичи, другият - сарми и спагети, та дори съм заръчала и на мен да готвят да ми носят  Mr. Green А останалото, какво е да се гледат - тв и компютри, колко им трябва, за да не умрат  hahaha

Жалина, ще ти кажа как ще стане пропускането. А ченгето е показало палка, а си се извадила наполовина от колата с непознат за теб глас: "РАЖДАМ, ТЪПАК НЕДЕН, НЕ ВИЖДАШ ЛИИИИ!!!" Толкова ще е   Mr. Green

# 269
ДобрютроУ, Мацунки!  Hug
Аз съм още 2в1, неочаквано добра комбинация.....явно за бебо.  Grinning
Снощи тапата падна победосно и аз реших, че тая сутрин ще се хваля вече /предния път така стана/, ма - А дано, ама надали.
Агнеска, май, май наистина ще се засечем в родилното, поне ще си прим компани, ко?! На теб кога ти е датата? И аз много ги мисля тея моите, то май най-вече кучето, че е със строг режим за разходките за да не пишка, а ако я преместят или не я разходят ще има фалове. А пък и тея двамата, да им имам спокойствието, хич не им пука. Абе да се оправят, казах като се върна искам да е избърсан праха и подовете и банята да е прилична, няма с тея шевове да вляза да чистя от вратата, да имат малко милост и да ми дадът 2-3 дена. Като знам майка и свекито как не смеят да пипнат нещо вкъщи, все едно съм някъв звяр, нещо не си представям да се разчистят.
За избора на екип - аз първия път имах късмет с тази лекарка, дойде жената през ноща, извън смяната си, на която застъпи 4 часа след като ме изроди. Чувствах се сигурна и спокойна. Сега пак и се обадих на нея. Вече цял месец одя на тонове при нея, винаги идва да ги види тя. И ми се обажда. Каза, че е в отпуск, но като и се обадя ще дойде, нямало да излиза извън града. Дано няма фалове, но тя с нищо не ми е показала безотговорност или някакво величаене досега. Имам приятелки, които при направена уговорка лекаря или не им вдига телефона, или не идва, или закъснява или по средата на раждането му излиза ангажимент и си заминава. Другата причена зада избера екип е, че искам епидурална упойка, предния път обслужването също беше на страхотно ниво. Лекарката се обади на анестизиолога, той беше през цялото време при мен. Една дружка, ей така си извикала епидурална и анестезиолога дошъл след като родила. /незнам може и да е имало много раждания/. Абе с една дума искам да отида и да не мисля кой сега ще дойде, ама ще дойде ли и най-вече искам позната добра физиономия. Аз лекарката така  я избарх първия път - ходих на три срещи, тази имаше най-добро излъчване /и за късмет е и добър лекар , де/. Като цяло и избора на екип си е като избора на всичко /кърмене, шишета, памперси и т.н./ - тва не те прави по-добър или лош родител.

Общи условия

Активация на акаунт