Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 29 945
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Сандалке благодаря за разяснението, значи пак няма да правя такова чудо. Първо щото нямам много толкова близки, дето да изгарят от желание да разнасят бебе в града.  А пък те като са се засилили с подаръците, като ги гледам се скатават от сума ти време, айде  и без тази чудесия ще мина. А аз баби нямам наблизо така че те пък съвсем отпадат, роднини също.
Кате на 42  Shocked ами това как ще се ражда, аааалееелееее след 4 дни и аз съм на ЖК  ако не съм родила дотогава, ще взема да я накарам да ме види на ехографа, че ако е станала 4 кг, направо ще се  #2gunfire гаранция ще ме откаже от нормалното раждане.
Днес ме наболяват яйчниците отвреме на време, рядко де, но пък кръст не ме боли, дали някоя от раждалите е имала такъв признак точно преди да роди  newsm78

# 646
Аз традициите много добре си ги знам и си ги спазвам. На дъщеря ми направихме питка според традициите, и сега ще направя. То малко български обичаи вече ни останаха, защо пък да не ги спазя.
Обаче свекито явно не е наясно и ще си има проблеми с мен, струва ми се  Rage
А вие пък да видите на изписването ! Всички се радваха на бебето, само тя седи настрана и не смее да го погледне. И накрая фотографа вика - Айде бабата да го прегърне да се снима. Като писна тая жена ! "Не, не, не го ща, не ! Страх ме е, не искам да го пипам" И като побегна  Shocked Свекъра умря от срам, ММ и той, а после яко я нахокаха. У дома бяха правили питка (то аман от питки) и майка ми и казва: "Ти си свекърва, ти трябва да разчупиш погачата и да кажеш с няколко думи какъв да е Боян" (а майка ми - дългогодишна детска учителка, всички обичаи и традиции знае жената) И  разчупва свеки погачата, всички чакат да нарича...А тя мълчи. И след 5 минути мълчание и взиране на всички погледи в нея отрони : "Ами...да е умен." И с това приключи  Mr. Green Мен отвътре ме напушва смях, ММ пак се изнерви, после я нахока що за беден речник имала  Joy А тя друго не се била сетила. ММ вика: "Поне да беше казала да е здрав !". После  реши да ми дава акъл и ми се скара защо гушкам детето. Трябвало да го оставя и да не го пипам, че така се разглезвало. Тя нейните деца не ги била докосвала, само си седяли в легълцата, че да не станат глезени. Ми познайте: освен поредното нахокване, получи от мен и най-кръвнишкия поглед на който съм способна. До края на деня не посмя да се изкаже повече.
Ох то да се смееш ли, да плачеш ли....Ама тяхното село е много близко до Сърбия, та не стига че маат на сръбски диалект, ми и традициите не познават  ooooh!
Та то само глупости де, ама да ви разсея малко  Simple Smile

# 647
Близначе  Joy твойта кат мойта на РД, миии то какво да ти пожелая ти всичко си имаш  Shocked, почвам да си мисля, да не би и твоята да е от резерват Северозапада  Joy На това твоето му се вика бели кахъри  Hug Дано само с тези си останеш.
Сега чак намерих каква е тази погача, и защо аджаба се прави, ми то вече като не се затваряме 40 дни в къщи, нещо ми става странно, пък и свекървата е водеща на това събитие, а моята няма да ми виси на главата 40 дена я, ако някоя се интересува какво е това и защо се прави ето http://www.ni-kai.com/customs/view/10

# 648
Въпрос към ЛЛЛ ( отново  ooooh! ).
Послушах ви да спра да цедя гърдите си след кърмене ( тъй като вече не усещах напрежение в тях) , ноооо Ния вече явно не се наяжда само от едната гърда и на всяко хранене й предлагам и другата. Когато цедех си я хранех само от едната и така си ми беше много добре, защото бях спокойна, че на следващото хранене ще има със сигурност достатъчно кърма. Сега обаче гърдите са ми много спокойни и чак се чудя какво точно яде от тях ( е ясно е че яде, но е и ясно че ми е намаляла кърмата щом й е необходимо от другата да додавам) . Започвам да си мисля, че ще се налага милото инцидентно през нощта да ходи за АМ. Аз се храня по същия начин, пия течности, вода по-скоро и то доста, но не защото се насилвам а просто съм ужасно жадна. Не знам какво да правя, но тя яде на поискване и по някой път се случва и през 2 часа, а аз изпадам в паника дали за това кратко време съм успяла да "произведа" достатъчно кърма. Какво да правя? ( Да добавя, че си пълни памперсите доволно за сега, което ясно говори че се наяжда добере  Whistling, но пак да повторя, не искам да я граня и от двете гърди, направо си мисля че ми спира кърмата така)...

п.п. Всъщност днес ми се наложи да отида до социалните и се изцедих за да я нахранят у дома докато ме няма... Е от двете едва 80мл събрах ( а преди след нахранване изкарвах по толкова от едната гърда)

# 649
Катенце, разглеждах първа страничка, че да не съм изпуснала някоя мама и ми направи впечатление че тази тема не е 32 а 33

Ето, моята будува от 5.30 до 7.30. Сага спи доволно. Да видим докога. И имам чувството че си има един задължителен около половин час реване на ден. Разпръснат е през деня, но аз лично не мога да намеря причина защо плаче. На 2 пъти пробвах да я оставя да поплаче и изкарва 10 - 15 мин. Тази нощ след като ми будува от 2 до 4 накрая реших да я оставя да плаче. Може би нямаше и 10 мин и заспа, обаче ми е толкова съвестно и се чуствам адски гадно след това с часове - жестоко ли е от моя страна. Решила съм че няма да я уча да я дундуркам

П.П след 15 мин (да не пускам нов пост) Далийка още спи и аз четох за плача и си отговорих. Ето я статията която най много ми хареса

http://www.moetodete.bg/forum/viewtopic.php?t=3704

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 20:18 от rosi.to

# 650
Гери Добрева роди в 5:35 момче - Момчил 3,450 кг 50см, да й е жив и здрав, само радости да й носи в тази връзка, тя беше с предизвикано нормално раждане с епидурална упойка, Сандалке що не видиш как става този номер?

# 651
Браво на Гери Д., да е жив и здрав Момчил и много да ги радва !    bouquet

# 652
  • София
Ехааа, браво на Гери Д  smile3501 newsm44
Нека Момчил да я радва безкрайно, да й е здравичък и умен  Mr. Green Като Бобчо на Близначето!  
Mr. Green

Чакам с нетърпение новини и от Агнес  Praynig Тя нали е секцио, та едва ли ще може да ни извести веднага след операцията, но утре надявам се да се включи по някакъв начин  Peace

Мисти, ей от това ме е страх точно - Гери постъпи в 8.30 сутринта, родила е в 17.30... цял един работен ден, милата, радвам се, че е минало  Hug Просто епидуралката не могат да я сложат отначало. Тя много помага за целия родов процес, не ми се вярва Гери да е била повече от 2 часа с епидуралка... Но преди това с химия те изтезават на изкуствените засилени контракции, докато не се получи поне 5 см разкритие  Tired От това ме е страх. И се надявам контракциите ми да тръгнат все пак по естествен път, защото вкъщи се понасят съвсем другояче, а като отида в болницата вече да имам 4-5 см. Но ако не тръгне девойката сама, ще трябва да се прежалвам отново на изтезанието... няма как... явно съм го заслужила за нещо, та да ми се случи отново  Confused

# 653
Сандалич ясно, дано пък до утре да се сети сама да тръгва, тези моми нещо инатести от сега, как ще се оправяме после с тях  Confused Ами аз като се сетя, че няма да има никаква упойка и ми иде да ревна от сега. Я по този въпрос се сетих и за нещо друго, ако пренося и не тръгне да излиза доброволно, мога ли да родя и аз във вашта болница дето слагат упойки  Thinking Ако така или иначе ще искат да предизвикват поне да си спестя половината мъки. Трябва да видя какво искат във ОБ ли бяхте, и как стоят нещата с упойката newsm78

# 654
  • varna
Честит Момчил на Гери! Жив и здрав да е и бързо да се прибират вкъщи!
Сандалич, разбирам те, нали и мен от това ме е страх, все й говоря на девойката ама знам ли. Дано все пак тръгне самичка, когато трябва  Praynig
Абе хрумна ми един тъп въпрос, може и родилите вече мами да отговорят - къде мятате нацапаните памперси? Те нали са поне по 5-6 на ден, миризливи такива, не върви май да търча всеки път до тоалетната там да ги хвърлям  newsm78
И друг проблем установих днес - не мога да вляза в крачка с моите най-добри дружки, дето се виждаме всяка седмица почти на кафе. Ми те говорят за мъжове, плажове, партита, лакове и бои, пък в мойта глава само бебешки теми - аха да си отворя устата за нещо друго и все излиза нещо я за количка, я за помпа, я за бг-мама. После сигурно ще ми е само беба в главата, кърмене, памперси и прочие. Мъчно ми е, щото се познаваме от 20 г. пък сега седим и си мълчим  Embarassed Дали ще премине това или ще трябва да се събирам вече само с родили мами  newsm78
Близначе, като те чета ми става смешно, ама то хич не е. Мисля си обаче, че с твоите роги бързо бързо ще сложиш ред. За погачата и аз си знам, че е на 40-я ден с прощъпулника и мисля да си поканя приятелките и да направим нещо такова, ама без много глезотии, щото на една приятелка бях на нейната щерка - то не бяха орисници, чупене над главата, мазане с мед и нам си още кво - излишно според мен...

# 655
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Честита рожба на Гери Добрева  Hug Да расте здраво и усмихнато дете   bouquet

Мисти, не знам как се ражда, но знам, че имам поне още 1 седмица през, която то ще продължи да расте и се надявам наистина накрая да е под 4кг. Една от лекарките ми каза, че по принцип вторите деца се раждат по-големи...имайки предвид, че Марти го родих 3850гр., 55см., това ще да е двойно  Laughing

Ей, Роси, благодаря за корекцията   bouquet

# 656
Кате спокойно това за вторите деца и аз така си мислех до миналата година, ама сестра ми роди второто по-малко от първото така, че споко  Hug
Хера че вашта тоалетна толкова ли е далече от спалнята  newsm78 При нас са врата до врата, та за толко ще си размърдам задника до там да изхвърлям памперсите в кофата, друг е въпроса, че всеки ден ще трябва да се изхвърля кофата.

# 657
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, извинявайте за въпроса, ама коя е krici87? Търсих я на първа страница, в търсачката - никъде не я намирам.  Rolling Eyes

# 658
Еха, честито бебенце на Гери_Добрева, да е жив и здрав юнака, а на нея бързо възстановяване.

ОХ тия девойки, какво ще ги правим като от сега не ни слушат. Не издържам вече ейййййй smile3511 Знам че после ще е по гадно, ама вече нито мога да ходя, нито да спя, нищо.
Сега направих една разходка, корема ми се втвърдяваше доста често, ама само това е да му се невиди. Викам му на мъжа ми, хайде понеделник вечер е казвай и да се ражда и той чакай има още време. Бъзикам го, че си ходя надървена цяла вечер, само дето моята площ е по-голяма.

Аз мисля за сряда да си запиша тонове и да ме види докторката, пък дано дотогава съм измътила. Ей то бива бива да сме квачки, ама чак толкова. Марти го родих 10 дни преди термин, сега с това не знам докъде ще го докарам. Лъв вече имам, искам да е рак. Марти го родих 2750 и 48 см, колко ли ще се роди сега девойката. Започвам да се притеснявам, че няма да и станат дрехите.

казвам едно голямо мрън
Мисти идвай, ще си правиш тъкмо компания с някоя от нас Simple Smile

Хера, може да ги слагаш в кошчето в банята и сутрин да го изхвърляш. Ние преди всеки памперс в отделно пликче и навън в кофата. Ама след това даже си имахме и система на сгъване, така че да не мирише Simple Smile

# 659
  • varna
Мисти, то и при нас са една до друга, ама как да оставя беба с гола дупара върху повивалника и да ида да ги изхвърля  newsm78 Хайде в началото ММ ще си е с мен, ама после като съм самичка  newsm78
Глупи, интересно звучи тая система - я сподели, моля  Hug

Общи условия

Активация на акаунт