Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 30 075
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Всички с името Мартин са щури, та чак пощурели  Laughing Ама пък за сметка на това са все хубавци  Mr. Green

Глупи, да не е Весето  Flutter

# 106
  • София, св. Троица

Ще копирам въпроса си към ЛЛЛ от предната тема, че те милите ги засипахме с кърмачески казуси сигурно са го пропуснали.
Въпрос към ЛЛЛ: Кърмя бебчо на поискване. Не давам вода и залъгалка. През ноща има поне 2 кърмения. Пълни много добре памперсите с напишкано и наакано, не съм ги броила колко са, но са доста. Дотук добре, но слагам го да суче, суче колкото суче пуска зърното и повече неиска да го поеме защото заспива. Слагам го в леглото и след 10-15 минути се буди и започва да плаче и да си лапа ръцете или пък ако нещо му се опре в бузата, я боди, я одеало започва да се върти все едно търси да яде. Днес след едно такова хапване изцедих гърдата и в нея имаше още 30мл кърма. Гърдите ми вече не са напрегнати и май вече не усещам онези бодежи при слизане на кърмата както беше в началото. Кърмя го доста често случва се и на 40 минути, че и по-често. Пия чай, но засега не виждам да се е увеличила кърмата. Та въпроса ми всъщност е винаги ли когато си лапа ръцете и търси гърдата с уста значи, че е гладен? Нямам нищо против да му давам като дава тези сигнали, но ММ вече твърди, че сигурно не ми стига кърмата и иска да го дохранваме, а искам да избегна това.

Здравей Моргана,
Прекрасно е, че така неотлъчно следваш потребностите на бебето си и предлагаш кърмене при първи призанци на глад. Hug  bouquet Така даваш възможност на бебето да получава адекватно количество кърма, когато и колкото се нуждае, с което също така изграждаш и неговата увереност, че мама е винаги на близо и готова да откликне. Новородените бебета имат нужда от много калории, тъй като в първите седмици и месеци се развиват много бързо. В същото време стомахчето е все още мъничко и това може да е една от причините, поради които едно новородено може да иска да суче на чести интервали. Също така за разлика от АМ, кърмата се усвоява много по-бързо, лесно и пълно  - обикновено е нужно между 30 и 90 минути за това и не е необичайно бебето да се разбуди и след половин час и отново да е гладно. Не на последно място, изключително кърмените бебета, особено тези хранени на поискване се хранят, както възрастните - всеки път с различно количество кърма - понякога може да са много гладни да сучат по-продължително и по-интензивно, друг път биха искали да си подремват и да си сучат, сякаш за удоволствие, понякога биха искали само да си утолят жаждата - т.е. на всяко кърмене бебето ти може да изсуква различни количества кърма, според конкретните нужди. Може би тази статия ще представлява интерес за теб “Не може да е гладно. То току-що яде!”

Много новородени бебета правят т.нар. кърмене на куп - много чести сукания през 10-15 минути или през половин час и след това могат да спят по-дълго време. По този начин бебето се зарежда с повече калории и енергия, които да му послужат за по-дълъг(около 2-3 часа) сън.

Не е нужно гърдите да са постоянно напрегнати и да се усещат пълни, за да сме спокойни, че имаме достатъчно мляко. Напротив, ако майката предлага кърмене често и без ограничения във времето, а бебето суче ефективно, е естествено количеството кърма да се регулира според нуждите на бебето. Кога ще стане това зависи от много неща и при всяка двойка майка и бебе може да настъпи по различно време. В тази връзка това, че си изцедила 30 мл. след кърмене, може да не е показател, за това дали бебето се е нахранило в даден момент или не. Гърдите нямат точно определена вместимост и точно определено количество кърма, което да правят и да имат вероятно за всяка жена е различно. Също така едно добре сучещо бебето може да изсуче много повече мляко за много по-малко време, от колкото, която и да е помпа или техника за цедене на ръка.  Peace

Прекрасно е, че следиш за ранните признаци на глад. Наистина не винаги лапането на ръчички може да е сигнал за глад, но както и ти си може би си установила, може да е добра идея винаги да първо да предложиш храната(като една добра домакиня  Mr. Green Peace) и после всичко останало. Ако бебето не е гладно няма да суче, а може да е жадно или пък просто да иска да се погушка в мама, а сукането е винаги е добре дошло.

При положение, че Виктор пълни добре памперсите, активен е когато е буден, суче често, ако и наддава добре и е здрав според педиатъра, вероятно кърмата му стига.

Може да опиташ да прилагаш компресия и да видиш дали така би се насуквал по-добре. Също така можеш да се опиташ да го държиш колкото  можеш по-дълго време буден, за да може да достигне до повече порции мляко преди да заспи.

Надявам се информацията да тие била полезна. Ще се радвам да разбера ка се случват нещата при вас.  Hug

# 107
тайна майна, наистина Мартинчовците са хубави, моя прилича на баща си, ано девойката да прилича на мен, та да е още по-хубава Simple Smile))

# 108
  • София
Венито, ама ти преносваш ли? Само тогава е нужно всеки ден да се следят тоновете... е, да и застаряла плацента също... този момент го бях забравила  Thinking Иначе - аз съм веднъж седмично, не плащам нищо, по ЗК са, на ЖК-то. Записват ги и ти ги дават накрая.
Тоновете са важни, когато наближава моментът, за да се види, дали бебето не страда по някакъв начин - нали жилището му се амортизира вече, та да може да се реагира, ако нещо сърдечната му дейност е забавена. На мен док ми "иска" стойности над 150, ако беба спи, отива на 120-130, док се сърди и ме обръща, за да я размърдаме, та след следващите 15 минути се радва  Laughing

Мисти, твоето хич не са "тонове", дето замерват - не е номерът да се чуят, че ги има, а да се засекат регулярно необходимите стойности  Naughty Вземи малко да й тропнеш с крак на твоята доки.

Глупи, ама що така не казваш, чие бебе си имаме? Да не е някой да го пази в тайна?  Mr. Green

Аз си мисля, че баш Агнес няма как да роди, без да ни информира - сигурно е взела телефонче на вестителка - тя нали също е вестителка, а и страшно отговорна човечка  Peace

# 109
Добре де Simple Smile) Дано да не се сърди, че съм казала, но много се вълнувам Simple Smile))

Терп е родила днес на термин, но нямам подробности Simple Smile

# 110
  • София
Аууу, БРАВО, ако е така!  smile3501
Тя нали все страдаше, че няма капка признак... Ще я чакаме да се похвали официално  Heart Eyes

# 111
Джине,дай верно да помагаме с името !МОже да измислим нещо оригинално.Толкова бременни ,толкова акъл Laughing
Сандалке,верно сме здрави ,яки,със стегнати шийки и вирнати кореми.
Казвам ви ,по цял ден нося торби ,качвам се по стълбите ,нося детето ,не сядам за повече от половин час,ходя следобяд на работа все още и не ще и не ще да излиза това дете.Изобщо не се пазя вече ,пък нали с наште ниски плаценти трябвало...Отегчих се  много ,само да мине четвъртък и искам да раждам.
Аз ,нали ще раждам при друг лекар сега и реших да не ходя да си вземам документите от ЖК.
И сега ми е притеснено едно ....хем ми олекна ,че ще раждам като хората ,чудя се дали да ангажирам лекар,дали ще  ме приемат без проблем без документи...терзания големи.
Аз родих сина ми един ден преди термин.
И това не го виждам да се роди по-рано.
Глупи,Ивета ли гласиш за име на твоята девойка?Много е хубаво ,да знаеш Hug
Кате ,Мартиновците верно са големи магарета,но все хубавци.Аз си имам на сърце един Мартин от гимназията Flutter
Плами 84,направо ме отчая ти казвам....аз си мислех ,че е рядкост второ дете да се преноси.Как намираш сили не знам...ИНдукцията ти какво ще представлява?Система ,таблетка ли...Поне си знаеш кога ще е ,а не да чакаш като нас.Ние тука дремем кат мисирки  Laughing Нали знаете ,какви са тез животинки Laughing
Абе какво стана с термина на Кейт?
Нали уж беше 11 юли ,аз реших ,че лъжат и по-рано ще действат ,а то ....някой ще внесе ли светлина по кралския въпрос? bowuu

# 112
Хайде аз да дам малко тогава, Глупи, как ме изпревари, ама...

ВЕСТИТЕЛСКА НОВИНА!!
Днес по обяд на термин се е появил на бял свят големият малък мъж на Терп, казва се Адриан, тежи 3100 и е 51см дълъг. Нормално раждане.
Да им е жив и здрав на мама и тати, бързо да се възстановяват двамата и скоро да се гушкат в къщи!!  Hug  bouquet

# 113

ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ-Махнахме шишето и се кърмим на поискване от вчера.Не знам стига ли му,не стига ли му,защото има моменти в които заспива дълбоко на гърда и няма шанс да го събудя.Като се събуди сам пак го слагам и общо взето загубихме всякакъв ред в кърменето,но се кърмим от гърда де.Слагам силиконовите протектори,в тази връзка,има ли по-големи като диаметър от стандартните на Авент?Биха ми били от полза,дано имате такава информация?Опитвам да цедя,но след сукане гърдата ми омеква като тесто и не изкарвам нищо.Явно е изял всичко  newsm78 или се заблуждавам?Засега давам само едната гърда на хранене,това грешно ли е или да предлагам и двете?Продължавам с лактогонния чай,водата,а от днес и овесени ядки ям.Компреси от вчера не съм правила,защото гърдата омеква след хранене и не виждам нужда.

Продължение на въпроса: Гърдите ми са много меки,чак взех да се притеснявам.Слагам го да суче при първи признаци на глад,което си е доста често.Има ли проблем?

# 114
Данче, ние сме избрали друго, но покрай името на дъщерята на Мисти,а и свекър ми е Иван и също ми харесва. Харесвах и Ема и Емилия, но мъжът ми категорично ги отхвърли Simple Smile)
Не се притеснявай за документите, ти нали от друго място ще си ги извадиш. То е важно направлението и обменната карта, всички други може да си ги направиш сама

Ох Гремавар извинявай, ние нали сме в една отчетна с големите деца и много се развълнувах като разбрах. Ето го сладура е решил на датата да си излезне Simple Smile)

Като гледам колко много майки с второ нямат признаци започвам и аз да се отчайвам.

Катенце, вече всеки втори пост е мой, ама и аз няма да се извинявам, полудявам вече

# 115
  • София
Честит син на Терп!   bouquet
Да е все така точен като днес !
smile3501

# 116
Ох Гремавар извинявай, ние нали сме в една отчетна с големите деца и много се развълнувах като разбрах. Ето го сладура е решил на датата да си излезне Simple Smile)
ама моля те, аз се шегувах.  Hug

# 117
  • varna
Хе, тя нали залипсва тука от два-три дни, правилно сме я заподозряли  Twisted Evil Че и баш на термин, май за пръв път се случва в темичката!
Честит Адриан, Терп! Жив и здрав да е и скоро да се гушкате у дома!

# 118
аз ходя на тонове на  консултацията ,но се плащат 10 лв.,не знам дали няма и момент на далавера в цялата тая работа и дали е необходимо действително това мерене всеки ден.

Не знам защо плащаш, аз съм по здравна каса и никой нищо не ми иска като пари. А ако ми бяха поискали, много щях да се усъмня!

Междудругото, да ви питам, възможно ли е водите да изтичат на мнооого малки капчици в продължение на дни? Или това е бебчето, което така ми натиска мехура, че няма накъде повече, все едно му е надуваема възглавничка в олимпийски басейн!  newsm78 Shocked

# 119
Честит Адриан на Терп. Нека бъде жив и здрав и много да ги радва. А на мама бързо възстановяване и скорошно прибиране с малкото човече.  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт