Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 30 044
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
И аз съм на същото мнение. За мен изборът на екип е напълно излишен, освен ако бремеността не е рискова, наблюдавана е през цялото време от този лекар и той знае цялата предистория.
Не знам на запад да има избор на екип, това си е чисто печелбарство, а и каква е гаранцията, че този доктор ще е най-добрия или че ще вземе най-добрите решения по време на раждането, че няма да е в отпуска или в болничен?

Случаи различни, доктори различни, чувала съм и двете истории - при избор на екип лекаря постоянно е до пациентката, а в друг мине веднъж на визитация и толкова... Пак накрая се свежда до късмет и дали човек е човек наистина.

Ако пък толкова искате екип, ще стискам палци да ви се падне на смяна екипа и да не плащате допълнително! Късмет!

Simple Smile

Btw, защо имам чувството, че ще изпишем и тази тема преди да съм родила!?
 newsm78

# 226
Мисти и аз ще раждам без избор на екип.
Звънях на доктора от предишното ми раждане ,но от утре бил в отпуска ,та все едно ....при който се падна ще е .Спокойно Hug
Взех си всички документи ,вече мога да раждам ,ура  bowuu

# 227
Оф,
егати малко се наплаших сега с тая кръв Sad Аз си мислех, че туширането е същото като пребъркването, просто така му викат докторите Simple Smile
Майка ми дойде на паника сега при мен и вика - бе няма да раждаш тая вечер, макар че мене нещо взе да ме обзема бъзето Simple Smile
Явно просто са супер груби тия доктори. Повече няма да давам да ме бъркат изобщо, докато не получа болезнени контракции и съмнения за разкритие просто няма да сядам на стола за мъчение. А наистина си е стол за мъчение - такава болка не съм изпитвала при преглед досега....

# 228
  • varna
Оффф, докато оправя на милото стария компютър, че да го дадем на колегата му, то стана вдругиден ooooh!
Мисти, що пък да си безотговорна, колко народ е родил и ще ражда без екип, въпрос на усещане. Аз например на чужд доктор дето нито съм го виждала, нито чувала, не мога да се доверя, но то си е моята си параноя  Laughing
Честити бебоци на шуши и кали - да са живи и здрави!

# 229
Аууу Несторова,ама твоето раждане е точно като моето.И е свършило точно когато моето е започнало  Laughing

Мисти,аз родих без избор на екип или лекар.Даже не се бях следила в тази болница където родих.Но пък попаднах на добри лекари и останах много доволна.

Честити бебчета на  Весела, Ники,Пеперудка, Шуши_13 и кали_сф!! Да са ви живи и здрави, много радост да ви носят!! А на мамите - бързо възстановяване!! 

Жалина,Пипилотка,стискам палчета!

# 230
Честити бебчета - нека са здрави, умни и щастливи деца! Hug

Имам въпрос към вечеродилите мами: имахте ли проблеми със силно подути глезени и стъпала? Според лекарите тук е нормално явление... аз обаче се паникьосвам, защото утре на изписването, ако са все така краката, ще бъда с джапанки Cry -нямам обувки, които да ми стават. Сегашните отоци са тройно по-големи от тези, които имах през бременността.

Връщам се да чета назад, че не мога да смогна.

Леко раждане на чакащите и без да се предреждате  Hug

# 231
  • София
Аууу Несторова,ама твоето раждане е точно като моето.И е свършило точно когато моето е започнало  Laughing

...
Брей, кръговратът на живота....

Карли къде се потурчи пък сега?  newsm78 Хайде на отчет!

wwwaz, странно  Thinking Би трябвало наопаки да е - да минат отоци, киселини и всякакви подобни екстри... Ама щом докитата викат, че е нормално... знам ли  Thinking Защо не ги поръчкаш малко за подробности - от какво може да се получава така, да не би от някой техен препарат, с който са те гощавали?

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 23:41 от Sandalka

# 232
Здравейте, не пиша в темата, но ви чета от първата още и познавам всички ви и много ви се радвам!

Честито на всички нови мами и успех на чакащите!   bouquet

На въпроса на wwwaz за подутите крака, мога да ти кажа, че след първото ми раждане някъде към  5-6 ден и моите отекоха, а през бременността изобщо не съм имала такъв проблем.И на мен ми казаха, че е нормално и с малко разходки и след това почивки с повдигнати крака и нещата отшумях за 2-3 дена!Дано съм ти била полезна.

# 233
Ето ме вече не за на бързо  Mr. Green

Честито на всички маменца, които са се обебили през последните дни  Hug Да са ви живи и здрави дечицата, а на вас бързо възстановяване желая.

Ние от понделник сме си вече в нас  newsm44 Има още доста неща да се довършват, но когато тогава. Хич и не бързам. Важното е, че съм си в нас. Събота и неделя такова чистене падна, че все още се мъча да реанимирам. Понеделник не пуснах малкия на ясла, понеже имаше лека хрема от предната седмица и реших да го задържа, че да не усложни точно когато не трябва. Та си се гледахме до днес, но ММ решил от утре пак да е на ясла.
Иначе детето си ме слуша и не съм имала никакви проблеми с него.
Изпрах целия блок дет се вика и сега имам да пера бебешките неща. Утре ще ходя да купувам бебешки препарати. Препоръчаха ми Корал Сензитив за бебешко и по дяволите ама не мога да го открия. Тео бебе е ужасен, поне течният и не го искам  Crossing Arms Персила също ме разочарова.

Другата седмица идва и моят ред  newsm48 Днес се чух с доктора и се разбрахме за секциото. Принципно и аз съм без избор на екип и се надявам така и да си остане.
Вчера бях на видеозон и бебето е малко  Shocked Към 3,600 някъде било, като док ме предупреди, че това тегло е ориентировъчно. Очаквах бебе гигант, пък то  newsm78
Абе голямо или малко... важното е да се родят бебоците живи и здрави  Praynig

# 234
  • София
ЛЛЛ-Скреч,нямам нищо против   bouquet
Опитвах няколко пъти да го сложа на гърда без протекторите и определено не ми се получава.Само ближе зърното и се ядосва.
Виждам,че съм допускала грешка при кърменето-бутах главичката към гърдата,а то не трябвало така.На последното кърмене бутнах плешките и наистина засука по-добре и не ме болеше зверски.жалко само,че не сука дълго-само 2-3 минути и заспа като спящата красавица.
За памперсите-пълни доста,честно казано не ги броя,но десет памперса отиват на денонощие,всичките напишкани и поне половината наакани.Обаче ми се струва,че има сенки под очите  Sad Кожата му веднага се изглажда след "щипване".Лигавиците са ок,обаче в момента му слагам капки за очи,защото са ни изписали с конюнктивит  #Cussing out Лигавицата в устата е съвсем както трябва.
За позата при кърмене - винаги го слагам с коремче към мен,ушенце,рамо и краче на една линия,главичката в сгъвката на лакътя.Мисля,че това поне правя по правилния начин  newsm78 или не?Не се чувствам уверена да пробвам други пози,защото и без това не ме бива като кърмачка.
Опитах и компресията,но Йоан събира кърма в зърното,спира да суче като хората и почва леко да си пподръпва от силиконовото зърно.Като му свърши пак почва да суче правилно.

Aко този резултат в памперсите е само от кърма, чудесно! Ако бебето приема и други течности, за преценката е важно да се знае в какво количество са.
 Кожата точно около очичките е по-нежна и може да се различава от останалата на лицето. Важно е да не са тъмни кръгове, като от умора и недоспиване. При дехидратация очите са като хлътнали навътре.

Щом бебето се разстройва от гърдата, когато е "гола", не е нужно да се насилва. Би могла да му предлагаш в моменти, когато то не е много гладно, или нощем или денем, но тъкмо когато се разсънва, още преди да е съвсем будно. И във всеки момент, в който то е будно, но не гладно(ако е гладно, то би искало възможно най-бързо да дойде млякото и едва ли има търпение да "си играе" да разучава нови техники на хранене). Целта на това предлагане в началото няма да е бебето да се нахрани, а да "се запознае" с гърдата. Да започне някак да я приема. Дори само да я оближе или да засуче и пусне след това. А като започне да засуква, тогава и опити да се задържи по-дълго там. Може също да кърмиш с протекторите, като усетиш, че силната струя мляко тръгва, да ги махнеш и да предложиш отново гърдата. Така с леснодостъпно мляко може да е по-склонно да засуче.

Както за увеличаването на млякото, така и за връщането към гърда нещата рядко се случват от раз. Нужно е време, търпение, опити и спокойствие  Simple Smile Така, че времето ще покаже какво ще се случи.
 С всеки ден общуване с бебето ти ставаш все по-добра в разпознаване сигналите му, преценяваш какво можеш да продължиш да прилагаш, какво не действа добре при вас и така заедно следвате лично вашия си начин за общуване и преодоляване на трудности.

# 235
  • София
Въпрос към ЛЛЛ

Скрит текст:
Приеха ми детето за фототерапия, за мен няма място в отделението, ще я хранят с АМ. Какво да правя, за да не ми спре кърмата ? Тя се хранеше на поискване. Аз сега на 3ч. ли да цедя или как? С помпата нищо не излиза, ще цедя на ръка. Колко време кърмата може да стои в хладилник ? Благодаря предварително Simple Smile

Съжалявам да прочета за поредната абсурдна практика в българска болница  Confused Имай предвид, че твое право е да намерят начин да подслонят и теб заедно с бебето ти, независимо, че може това да противоречи на вътрешния правилник на болницата. Въпросът е до колко ще имаш сили да се пребориш за правото си.
 Друг вариант е да се бориш за това да приемат твоята кърма и да го храня с нея. В други болници, ако майката не е при тях, приемат по един-два пъти дозите мляко, които майката е успяла да изцеди в остналото време(кърмата разделена на дози).

Изцеждане през 3 часа е да кажем ориентир като за начало. Ако установиш, че млякото намалява или ако по някаква причина ти се налага да направиш някоя по-голяма пауза, тогава в останалото време можеш да зачестиш изцежданията. Нощното изцеждане също е важно, но би могла да си дадеш една малко по-голяма почивка (от 4-5 часа) за сън.
 За по-бързо и лесно изцеждане помагат топли влажни компреси (напоен с топла вода памперс например, защото запарва) за 5-10 минутки, като през това време опитваш и да се отпуснеш, да релаксираш; нежен масаж с кръгови движения и с погалване от основата към зърното.
 При изцеждането - смяна на гърдите по няколко пъти, когато струята мляко намалее и започнат да излизат само капчици.
 Ако мисли за бебето те карат да се чувстваш добре, тогава можеш да си вземеш и негова дрешка или снимка, която да е до теб, докато цедиш. А ако това те разстройва, опитваш да не мислиш за бебето, а за други неща(например да си представяш река или море със звуците, които водата издава).

Ако при изцеждането е спазена добра хигиена (измити ръце, стерилизирани съдове), млякото се прибере веднага след изцеждането в хладилника в затворен съд и да е на задната стена, а не близо до вратата, може да издържи до седмица, понякога и повече.

Пожелавам успех!  Hug

# 236

skrech, много благодаря !

# 237
Добро утро,
само да ви кажа, че сме още 2в1 и няма да се ражда май скоро (надявам се). Въпрос към мамитата, които казаха, че и те са имали зацапване след преглед - кога спря да изтича тая гадост? При мен е вече все по-тъмнокафяво, все едно ми е от последните дни на цикъла и се доизтича. Нямам болки, нищо особено не усещам...
Другата хубава новина е, че ММ ще може да се прибере към 30ти, така че трябва да стискам до тогава Simple Smile
И
За избора на екип говорите - честно казано аз си избрах, защото така ми е по-спокойно, познавам го човека. Не знам дали има чак такова значение, освен един човек, на когото можеш да се обадиш по всяка време. Моята зълва постъпи по един друг начин и каза, че това за нея е по-добрият вариант. Тя си избра само акушерка и тя уреди всичко с докторите. Излезе й много по-евтино, а и през цялото време до нея имаше жена, която й помагаше при раждането. В общи линии той доктора май само се появява да обере лаврите около раждането. При мен се стекоха различно обстоятелствата. В 5-6ти месец получих контракции и ме взеха в болница. Тогава звъняхме на нашият познат АГ и той ме насочи към сегашният ми лекар. Изобщо не съм проучвала нищо за него, просто се доверих на нашият приятел и толкова. Засега съм доволна, само като изключим огромните му кебабчести пръсти и ненужните пребърквания. Другият път просто ще му откажа и толкова. Снощи ММ звъня и на нашият познат да го пита има ли нужда от толкова чести прегледи и той каза, че било практика, за да си е сигурен доктора, че няма да се разраждам по никое време. Имало много жени, които си правят разкритие без да усетят. Е, аз не съм от тях явно, но ме предупредиха, че с тия неспирни контракции от толкова рано било често срещано да има разкритие без никакво усещане. Абе не знам, то си е божа работа май Simple Smile А и също в подкрепа на избора на екип - като сметнеш упойки и всичко останало пак се получава същата цена горе-долу, а така всичко си идва комплект. Дразни ме иначе малко как ме питат всички - избра ли си екип, все едно ако не съм си избрала нещо съм сбъркала. От друга страна мисля, че е нормално да се заплаща ако искаш от доктора да е буден и отговорен по всяко време на денонощието, в крайна сметка и той семейство има и личен живот.

За подуването на краката - знам, че е нормално. Майка ми ми разказваше, че тя е била така. Не се притеснявай Simple Smile

не трябва ли скоро да изписват Близначето? Как ли е тя?

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 07:05 от jalina

# 238
Добро утро поспаланки  Mr. Green Аз легнах към 2ч и Зар ме събуди към 5:30ч, така че съм росна прясна не поспаланка.

Жалина изборът на екип е въпрос на личен избор. Има жени, които така се чувстват по спокойни. Няма нищо лошо в това. някъде бях чела коментар, че както си избираш при кой фризьор да се подстрижеш примерно, то така си и избираш кой да те изражда. Акушерка е хубаво да имаш под ръка за нормално раждане. При секцио те не участват особено в процеса. Въпреки, че сестра ми като ражда преди 15г си имахме точно акушерка наша комшийка и приятелка, но пак раждането не мина особено гладко. Тя роди за има няма 20 мин целия родов процес и роди бебе 4,100кг. Всичко се случи прекалено бързо и имаше поражения. Иначе просто за инфо: водите и изтекоха в 3 през ноща, в 11:20 вече беше родила. Но всички е толкова индивидуално при всеки, че предварително няма смисъл да се говори изобщо.
Пък щом ТМ ще идва, то стискай максимално, за да сте си заедно накрая  Hug

Аз спрях магнезия  Rolling Eyes че вече нямам толкова натоварване покрай мен. Остана само бебешкото пране. Днес мисля да прекарам деня във фондация "и аз съм човек"  Mr. Green и ще пия кафе в мола с приятели. До неделя все ще оправя прането и ще подредя гардероба.

Аз сега имам други притеснения  Rolling Eyes кой ще ми гледа мъжете докато ме няма една седмица  newsm78 Интересно ми е дали бабите ще се притекът на помощ на нещастния ми мъж и изоставеното дете? Когато аз имах нужда от помощ за мен ги нямаше особено. Щом и комшийката снощи си предложи услугите ....  Rolling Eyes

# 239
Добро утро!
За помпите аз съм много доволна от Медела Хармони, ръчната, но от шишето Ема не може да суче.
Подуването е нормално. И аз, и другите мами в болницата бяхме така.
Въпрос към ЛЛЛ:
Имам ужасни мигренозни пристъпи. Не зная от какво са, но е непоносима болката. Как мога да я облекчавам, без да вредя на кърменето? До сега не издържах и пих 2 пъти Парацетамол, първият път дадох изцедена от преди това кърма. Сега като се събуди ще дам от гърда, т.к. пих тази нощ в 3:50 и е минал пикът на действие на втория час. Обаче докторът каза, че не е ОК да го пия и да избягвам максимално. Обаче не се търпи, трябва поне да я намаля някак.

Някой има ли отзиви за тези хомеопатични гранули Нукс Вомика? Препоръчаха ми ги за беба при колики, че облекчавали ваднага, но прочетох, че се пият и при други проблеми, сред които главоболие. Дали ще мога да пия от тях?

Общи условия

Активация на акаунт