Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 30 042
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Чета ви разказите на всички момичета и много ви се радвам, няма 1 с 1 раждане дето да си приличат Simple Smile

Честито на новите майчета с новите бебоци Simple Smile Май малко останахме в тази тема неродилите...трябва да се преброим скоро Simple Smile

Сега излизам за едно бързо кафе пред блока с едни майчета, а после ще седна да ви разкажа какво стана с нашия ремонт Simple Smile

# 346
  • София
Добро утро Simple Smile

Близначе, добре дошли с малкия Боян  Hug Болките свършиха, а гледам, че се оправяш перфектно вече, поздравления за прекрасното раждане Simple Smile))

Иришка, аз да ти кажа за мигренозните болки, аз си ги имах преди да забременея, след първата бременност ми се появиха, но предполагам, че е от преумора на очите пред комп-а, досега от това са се получавали при мен, та имах доста преди бременността, после в началото също 1 път седмично до 3-тия месец и спряха, сега след раждането вече 2 пъти, та...исках да ти кажа на мен какво помогна сега, може пък и при теб да има ефект, бях чела, че когато имаш пристъп трябва да дишаш в книжна торбичка, защото така дишаш въздух наситен с повече въглероден диоксид и по-малко кислород и това помагало, бях забравила, обаче нали в началото като се прибрахме с малката бях с маска докато я кърмех, заради настинка и една вечер ставам с адската болка в главата, слагам маската и сядам да кърмя и о, чудо, след 15-20 минути вече не ме болеше главата, снощи пак ме боля и пробвах с маска, доста ме облекчи, не ми мина съвсем като първият път, обаче много по-добре ми беше, та ако искаш пробвай, не е лекарство Simple Smile Между другото ние началото на август идваме в Стара Загора и много ще се радвам да се запознаем и да пийнем кафенце с количките Simple Smile

Стискам палци на всички все още бременни да родят лесно и бързо и когато се чувстват готови за това  Hug

# 347
Такааааа,аз мисля ,че редът за раждане е следният - Гери Добрева,Ани 88 ,Сандалка  и т.н.
Мисти ,нас двете с теб не ни виждам да родим преди сряда примерно,не знам защо Crazy Crazy

Ааа, а мен ме забравихте!  Sad Още си мъкна шкембака и днес пак на тонове...

# 348
Оооо Иве, какви интересни методи предлагаш. Мерси, мила. И аз много ще се радвам да разходим бебите в Стара Загора! Задължително се обади като идвате. Hug
Сега май ще изчезвам от компа, въпреки че се занимавам с тея документи за помощите, че искам днес да ги подаваме и да ми се маха от главата. Но нещо почва да ми тупти окото пак, та да не се мотам повече.  Tired

# 349
  • София
Документите за кои помощи, еднократните ли, ако да и имаш/те въпроси, давай/те, аз вчера ги подадох и ми е още прясно в главата какво трябва, кога и как Simple Smile

А и аз да ви питам нещо, занесли са ми най-накрая болничния в НОИ, от 1ви юни до 14ти юли е, занесен е на 11ти юли, в рамките на какъв срок ще ми бъде изплатен, ако е коректен, в момента е в статус "обработва се"? Агнесана, Близначе, вие май имахте най-много опит?

# 350
Иве срока за изплащане е 15 дни.

# 351
  • София
Ей, Моргана, супер, значи до края на месеца ще си имам първите парички, че колегите онзи ден заплата получиха, пък аз...нищо Simple Smile

# 352
  • varna
Иве, частта за юни би трябвало сега вторник или четвъртък да ти я пуснат, моята дойде миналат седмица, виж за юлската порция нямам идея  newsm78

# 353
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Иве, частта за юни би трябвало сега вторник или четвъртък да ти я пуснат, моята дойде миналат седмица, виж за юлската порция нямам идея  newsm78

Юлската порция ако не й я изплатят заедно с юнската, ще си ги получи другия месец. Точно преди малко и аз отнесох такъв въпрос в счетоводството и ми казаха, че се плаща месец за месец, т.к. за юни се плаща в юли, за юли в август  Peace

# 354
Да се включа и аз с въпросче, към мамите родили секцио. Колко дни след раждането правихте секс?? Ние не сме спирали до самото раждане и вчера се отчетохме  Embarassed

# 355
1 месец след секцио не трябва да се прави секс! Моят доки така ми каза! Трябва да изчакаш да се изчистиш и чак тогава! Peace

# 356
  • Бургас
Мимс, караш ни да ви завиждаме Simple Smile

Та сега да споделя и за нашата сага с ремонта...предния майстор го няма, платихме му и му казахме да си хваща чукалата....не може да е казал че ще ни излезе труда 1500лв, а да ни иска 2500...никаква логика няма. Сега намерихме едни други които започват от понеделник, казаха че за седмица ще наредят плочките и ще сложат тавана, та се надявам повече да нямаме проблеми и нещата да се случат като хората. А ако малката госпожица си изчака термина ще може и да приключим ремонта и да си изчистим дори преди да се е появила, така че аз не бързам с раждането Simple Smile

Вчера иначе като бях на тонове, акушерката ме пипа ниско долу и каза главичката е слязла много ниско и нищо чудно тази или другата седмица да имате резултат вече, но при всички случаи ще е скоро, ама вика ти няма за къде да чакаш де Simple Smile Можело и да не си изчака термин, та то божа работа. Дано да не бърза Simple Smile

п.с. тия киселини ще ме уморят....Весето поне се отърва вече от тях Sad

# 357
Еее, Таничка  Hug, просто се чудих кога може..от няколко дни ми спряха лохиите, не знам дали няма да се появят пак обаче, та затова пуснах такова въпросче ..на мен доктора нищо не ми каза по този въпрос, пък и аз не се сетих да го питам...

# 358
Мимс е ти ни разби просто, аз някъде бях чела май поне един месец не трябва, ама щом вече си свършила тази работа  Laughing
Jingle_Gill е ти какво още се мотаеш, хайде тръгвай де, че ще те изпреварим  Laughing
Сега бях навън и реших да пробвам друг метод, вече две чета, че са родили без да опитат пържолите, та и аз взех едни пържоли, сега са във фурната в йенското, ако това му е била цаката, ще ви кажа  Joy
Танчеама и тази акушерка се е изказала, или ще е тия дни или ще е на термин, 50/50, това и аз щях да ти го кажа  Laughing

# 359

Юлската порция ако не й я изплатят заедно с юнската, ще си ги получи другия месец. Точно преди малко и аз отнесох такъв въпрос в счетоводството и ми казаха, че се плаща месец за месец, т.к. за юни се плаща в юли, за юли в август  Peace

Не е баш така. На мен ми изплатиха първите дни от юни в същия месец. Май зависи кой обработва болничните  newsm78
Иначе Ива щом пише, че се обработва, то го очаквай скоро. Вторник или четвъртък са преводите както Хера е написала. Предполагам другата седмица ще си получиш превода.
Гери аз пия бира ама раждане няма (пу пу), цацаа освен че се натъпках като прасе също не ми подейства.
Фроша може ида го пробвам още днес. Цифа е абразив макар и кремообразен и някъде бях чела, че не се препоръчва, че можел да надере макар и микроскопично плота.

Всичко хубаво, аз уж сготвих ама има и да пера бебешки дреки, пък станах в 12ч и се наядох и половината ми ден замина. Отивам да сортирам и да пускам пералнята, че вече наистина не остана време никакво.
Гери ти със Шишкова не си ли говорила за преносването. Звънни и ако се налага да ходиш да те действат. Аз бях прета с две момичета с преносване. Еднаа с три дни, а другата с осем и бяхме после заедно на тонове, където на момичето с 8те  дни Тончева и спука водите още там на леглото без система без нищо и я остави с контракциите, които дойдоха май веднага. Спомням си тогава, че и каза, че водите и са зеленясали вече и после и двете момичета ги задържаха и ги изписаха със ден закъснение.

Общи условия

Активация на акаунт