Мит или истина е, че всеки мъж иска да има момче?

• 76 662
  • 484
  •   1
Отговори
# 75
...да продължи името, да продължи самия него...

Това за името съвсем не е задължително, а въпрос на избор. Имам клиент, приел фамилията на жена си, съответно и децата я носят.

Пък да продължи самият него, това също не го схващам, няма как, то е смес от двамата, освен ако не е получено в някоя лаборатория и носи само неговите гени. По-нагоре писах, че може да е одрало кожата, както се казва, на майката. И тогава ли чувства, че продължава самия него?

# 76
Не знам защо си мислите, че хората са толкова извисени и "еволюирали",   като реално не са.Животни сме, водят ни инстинкти и някои наслагвани с векове и хиляди, милиони години представи и убеждения.
Не може в общество, където се взима името на мъжа, където векове наред мъжете са наследявали и управлявали, да няма желание за мъжка рожба.
Почти всеки мъж иска момче, освен за да вършат неща заедно, да продължи името, да продължи самия него. В което не виждам абсолютно нищо лошо и ненормално.
Животните не си отхвърлят рожбите от единия пол все пак. Може да имат различни роли различните полове, но си гледат и мъжките и женски потомци  Naughty
А представите и убежденията трябва да еволюират - животът на хората се променя, значи и убежденията трябва да се променят, за да отговарят на новите житейски реалности. В природата е така - който еволюира и се приспособява към новото оцелява, който не успява - загива.
И пак не разбирам защо момчето продължава мъжа, а момичето не - не съм чела някъде учените да са доказали, че момичетата носят по-малко гени от бащите си отколкото момчетата. А такова отношение е лошо и за момчетата - ако момчето външно прилича повече на майката и нейната рода или по характер и интереси е противоположност на бащата, тогава бащата ще се отрече ли от него или ще го укорява, че не го продължава по някакъв начин  Thinking

# 77
  • София
ох, сетих се за една приказка, която съм чувала, ама е много вулгарно-сексуална, но по някакъв съвсем примитивен и отблъскващ начин обяснява нещата - накратко кой кого ....

# 78
Който е отгоре, нали  Mr. Green

# 79
  • София
по-скоро кой е вътре.

# 80
Вероятно повечето искат. Чисто на примитивно ниво - традициите не отшумяват току-така. Но истината е, че чисто от егоистична гледна точка е по-добре да имаш момиче - вероятността да се погрижат за теб, като остарееш, независимо от глупостите и грешките, които си казал и направил, е по-голяма. Поне такива са ми наблюденията.

# 81
  • София
Мъжът ми искаше момиче и сега си има даже 2 Laughing

# 82
  • София
Мъжът ми искаше момиче и сега си има даже 2 Laughing
[/quote

Хак да му е, а?  Wink

# 83
ох, сетих се за една приказка, която съм чувала, ама е много вулгарно-сексуална, но по някакъв съвсем примитивен и отблъскващ начин обяснява нещата - накратко кой кого ....

Аз съм я чувала във фолклорно-суеверен вариант, с елементи на истина.
Според баба ми, ако жената е по-силна, с повече хъс, ражда се момче. Ако
мъжът е по-силен, ражда се момиче. Още не мога да си представя по какви
механизми става това, дали по биологични или магически, но такива приказки
са ми интересни.

А иначе майсторлъкът не е да си мъжки татко, а да си мъжка мама. Играта
е доста интересна, ако ще на биологично ниво. Оставаш си с "подарък" от
мъжки стволови клетки, плюс ефекта от тестостерон, макар и малко. И всякакви
фини неща, които науката тепърва обсъжда. Доста атлетки поставят рекорди
след раждане на момче.

# 84
Аз знам само теорията, че красивите жени имат дъщери и съм склонна да се съглася с нея  Flutter bowuu

# 85
Аз знам само теорията, че красивите жени имат дъщери и съм склонна да се съглася с нея  Flutter bowuu
Ще ти се, но ако беше вярно, всички мъже щяха да са крокозъмбели, щото майките им са грозни  Mr. Green
Аз като майка на момче  май е време да пробвам теорията на Mamacita Bandida и да започна да се занимавам със спорт - кат не съм красива, поне в спорта да успея  Laughing
А за другото суеверие съм чувала обратното - по-силните /т.е по-здрави физически към момента на зачеването/ жени раждат момичета, защото мъжкият елемент /явно  у-хромозомата/  женския организъм го разпознава като чужд и го убива. Сега да не вземат мъжете, които искат момче да държат половинките си на хляб и вода и къртовси труд, че да получат желаното  Mr. Green

# 86

Няма такова нещо - достатъчно крокозъбели, майки на момичета познавам.

# 87
Е, с`я  Crossing Arms Да не би да искате да оборите теорията на група независими учени от университета в Чукотка  Crossing Arms

# 88
Има и друга теория,според която на големия е*ач му се раждало момиче,но това само теории
Моят мъж много искаше момиче,даже си представяше как ще му викала сладко"Тати",а той "Принцесата на тати"Да де ,но се роди принц и когото се притеснява и го обгрижва даже повече от мен,бих казала,че баща му е квачката у нас.
Личното ми мнение е ,че това дали един мъж иска непременно момче е въпрос на възпитанието и личния пример показан му в неговото семейство и дали има сестра или брат до известна степен наклоняват везните.
Но не мога да разбера приказки от сорта ,че момчето се отглежда полезно или обратното все който както го разбира.За мен децата освен ,че са радост ,гордост и част от двама душите са и естественото продължение на живота,и като такива нашата задача е да ги напра им хора с много човечност,защото историята познава и много тъжни истории

# 89
  • София
И аз май ще подкрепя този мит - баща й на дребната само на думи декларираше, че е щастлив, че е момиче. Много добре знаех, че той и семейството му бяха очаквали момче. След като се разделихме, той има момче от друга жена и отношението - неговото и на семейството му е съвсем различно към това дете. Просто щото е момче и продължава името! Туй то! В едни особено войнствени краища на БГ така се  мисли  Mr. Green
За протокола - аз съм от жените, които винаги са мечтали за син, ама не ме огря и много страдах...И досега тайничко завиждам на жени, които казват - "моят син"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт