С какво ви дразнят снахите

• 49 717
  • 613
  •   1
Отговори
# 375
Заедно ли живеете?  Моят принцип е всеки в неговата кухня, но когато се налага съвместно съжителство този , който готви преценява какво и как да го сготви. Другите сядат наготово и затова ядат и хвалят готвачката.
Това е и мой принцип. Доволна съм когато някой друг се пече в кухнята.  Grinning Ще ям ли, ще плюя ли, няма никакво значение. Отменил ме е. Това е достатъчно. Като не ми харесва, запрятам ръкавите и действам.
Всъщност и това дразнене е отминало. Аз съм ангелче, тя - два пъти повече от мен.

# 376
  • София
Сигурно с доста неща я дразня,но е неизбежно  Mr. Green
Това,което съм сигурна,че дразни и нея и свекъра е,че не искам да им оставям да гледат събота и неделя детето /скоро децата като порасне още малката/ на село.А аз не искам да го оставям,зашото с него си ми е добре и намирам за редно събота и неделя да сме заедно четиримата,а не да се отървавам отр детето.
Дори последно коментара на свекър ми беше "Не мога да ви разбера,хората се чудят къде да си оставят децата,вие вашите никъде не ги пускате" Аз му казах,че хората не ме вълнуват и ние сме добри родители  Wink

За готвенето,понякога виждам,че нещо не одобрява,но го преглъща и не прави коментари.Дори е взимала рецепти от мен на нещо за ядене,което и е харесало.Както и аз от нея  Peace

# 377
  • Варна
За готвенето вече написах как всячески се мъчи да ме убеди, че маджа без мазнина (много), не е манджа... И за други неща се опитваше да ми натяква: "В това не се слага такава подправка, другото не се прави така..." Отговарях и, че съм на 31 (тогава) и едва ли има нужда да ме учи да готвя. И че това, че тя не го прави така, не осначава, че по принцип не се прави така... Резултата беше...  Crossing Arms
В началото имахме един голям спор, че на сготвено зеле не се слага лук! Обясних й не еднократно, че на мен така ми харесва и ще продължа да слагам, но тя всеки път се възмущаваше, когато ме види...
Един ден, както си изваждах прането от пералнята в коридора, съвсем случайно дочувам разговор по телефона м/у нея и нейна приятелка. Свекърва ми пита жената какво ще готви и отсреща явно отговарят зеле... Свеки казва: "Знаеш ли, Данче, и аз така го готвех, но снахата запържва и лук... Да ти кажа, много вкусно става! Пробвай, няма да съжаляваш!"
Направо се...  Shocked Shocked Shocked
Като влязох в стаята с легена на път за терасата, така се сконфузи, че чак не можа да го скрие.
Явно не знаеше, че съм в коридора...  Joy Joy Joy

# 378
Kali, много е важно, че пред комшиите те хвали. Можеше да те оплюва. Понякога е по-важно, каквоказва пред комшийките, защото това е истинското й мнение, а не пред теб.
По-лошо е ако на теб ти каже "Мммм много е вкусно", а на комшийката каже, че е буламач. Това означава, че е лицемер.
А щом те признава пред висшата инстанция "комшийка/приятелка" смятай се за победител в конкурса  Simple Smile

# 379
  • Бургас
Kali, много е важно, че пред комшиите те хвали. Можеше да те оплюва. Понякога е по-важно, каквоказва пред комшийките, защото това е истинското й мнение, а не пред теб.
По-лошо е ако на теб ти каже "Мммм много е вкусно", а на комшийката каже, че е буламач. Това означава, че е лицемер.
А щом те признава пред висшата инстанция "комшийка/приятелка" смятай се за победител в конкурса  Simple Smile

Честно казано не знам кое е по-доброто в случая. От една страна не подкрепям лицемерието и оплюването на хора /още повече роднини/ зад гърбовете им. Но пък в тази ситуация защо на нея й се звери, че не се готви така, като реално яденето й е вкусно  Rolling Eyes Явно го прави, за да се заяжда с нея, а и ако може да я обиди, като я изкара лоша готвачка, получава двойно удоволствие. То излиза, че като типична свекърва просто се заяжда със снаха си ей така - за принципа. Да й е гадно.

# 380

Честно казано не знам кое е по-доброто в случая. От една страна не подкрепям лицемерието и оплюването на хора /още повече роднини/ зад гърбовете им. Но пък в тази ситуация защо на нея й се звери, че не се готви така, като реално яденето й е вкусно  Rolling Eyes Явно го прави, за да се заяжда с нея, а и ако може да я обиди, като я изкара лоша готвачка, получава двойно удоволствие. То излиза, че като типична свекърва просто се заяжда със снаха си ей така - за принципа. Да й е гадно.

Оооо има хора, които немогат да си признаят, че нещо което не е по техния тертип може да е хубаво. Не може да си изкриви езика толкова  Simple Smile

# 381
Сигурно с доста неща я дразня, особено с негладенето.
За нея прането и гладенето са занимания номер едно на всяка добра домакиня. Аз съм израснала в къща, в която никой не се занимаваше особено с това, така че съм го минимизирала Simple Smile

Мисля, че и за чистенето не съм на висотата й, добре, че вече не го правя аз.

# 382
  • Варна

Честно да ти кажа, не го приех така...  newsm78 По-скоро ми стана смешно.
Сега като се замисля, моята свекърва е от хората, които много трудно си признават грешките. Тя обича да става на нейната и да си прави каквото си знае, независимо колко довода ще и изтъкнеш, че не е права. Та предполагам просто не и е било лесно да признае и пред себе си, че не е била права...  newsm78
Имали сме много такива ситуации и обикновено го "избиваме" на шега. Мъжа ми направо и се подиграва даже...  hahaha
Така направи и на сватбата ни... По принцип не мога да се оплача, че се е месила кой знае колко в организирането й, но като се затръшка, че без оркестър не може, та работата опря чак до скандал. И не стига че избрах DJ-и, ами на всичкото отгоре НЕпрофесионални, а двама приятели, които озвучават Рок концерти. Малеее, то бяха сълзи, "ама как така без оркестър', "ама хора и ръченици няма ли да има"... Колкото и да я убеждавахме, че ще има, тя отиде и накупи 5-6 диска с народна музика...
Накрая естествено всичко мина идеално - със всякаква музика за всякакви вкусове, а мъжа ми я срина от бъзик: "Е, и к'во ся, тръшка са тръшка и накрая изигра едно хоро и миряса!"
Отговора беше: "Аз откъде да знам, че рокерите и хора играели... Ама с оркестър щеше да е по-хубаво!" Crossing Arms
Няма отказване тая жена...

# 383
Ми що не обяснихте на жената, че ДиДжея може да пуска народно, но оркестъра неможе да свири рок и диско  Simple Smile

# 384
  • Бургас
Кали, за пореден път не мога да ти се начудя като казваш, че нямаш против свекърва ти всеки месец да ви гостува за няколко дни. Като разказваш каква е, си я представям като някакво супер патриархално, досадно, мрънкащо, ниско интелигентно /да не кажа просто/ бабе, което наистина не знам как понасяш. На мен и два пъти в годината ще ми идва в повече да си комуникирам с такъв тип човек. Явно си много търпелив човек.

# 385
  • Варна
Кали, за пореден път не мога да ти се начудя като казваш, че нямаш против свекърва ти всеки месец да ви гостува за няколко дни. Като разказваш каква е, си я представям като някакво супер патриархално, досадно, мрънкащо, ниско интелигентно /да не кажа просто/ бабе, което наистина не знам как понасяш. На мен и два пъти в годината ще ми идва в повече да си комуникирам с такъв тип човек. Явно си много търпелив човек.

Joy Joy Joy Ами не знам, просто карам на принципа: "Пей си Пенке ле, кой ли та слуша!" Whistling
Явно съм търпелив човек, не бях се замисляла до сега...  newsm78Иначе всичките ти определения за нея са верни, освен интелигентността. Тя е детска учителка все пак, не е чак толкова проста интелектуално...  Laughing Просто горката е много задръстена, ама много...
Сина и понякога и казва: "Абе майко, ти къде си гледана? Да не мислиш, че баба и дядо са те заченали непорочно?"  Joy
Това по повод на коментарите й за Адреналинките например... Като ги види "да се кълчотят полуголи" и направо изпада в потрес! А ние си умираме от смях...  Joy

# 386
  • Бургас

Joy Joy Joy Ами не знам, просто карам на принципа: "Пей си Пенке ле, кой ли та слуша!" Whistling
Явно съм търпелив човек, не бях се замисляла до сега...  newsm78Иначе всичките ти определения за нея са верни, освен интелигентността. Тя е детска учителка все пак, не е чак толкова проста интелектуално...  Laughing Просто горката е много задръстена, ама много...
Сина и понякога и казва: "Абе майко, ти къде си гледана? Да не мислиш, че баба и дядо са те заченали непорочно?"  Joy
Това по повод на коментарите й за Адреналинките например... Като ги види "да се кълчотят полуголи" и направо изпада в потрес! А ние си умираме от смях...  Joy

Ниската емоционална интелигентност и закостенялост може да превърне и най-интелигентния човек в глупак.
Иначе това за обсъждането на жени по телевизията и моята свекърва оплюва всичко живо що е жена. Тази е ку*ва, онази е ку*ва. Всички много й се дразнят. Веднъж я зарязахме да мие чиниите /мивката й е в коридора/ да си гледаме спокойно телевизия. По едно време както си гледаме, нашата си провира главата през открехнатата врата като някой лисугер, държи в ръка гъбата и чинията, целите в пяна и съскаща вика "На, вижте я - ку*ва, мръсница, силиконова........."  Joy На мен ми е много забавна като почне така да се излага /то бива комплекси, бива злоба/, обаче мъжете много й се дразнят. А като кажа за някоя жена по телевизията, че е много красива ,сигурно й иде да ме изяде с парцалите  Grinning

# 387
Сина и понякога и казва: "Абе майко, ти къде си гледана? Да не мислиш, че баба и дядо са те заченали непорочно?"  Joy
Това по повод на коментарите й за Адреналинките например... Като ги види "да се кълчотят полуголи" и направо изпада в потрес! А ние си умираме от смях...  Joy

Чувствителност към вулгарност не е признак на задръстеност, а точно обратното.

Адреналинките са супер мега-вулгарни и грозни - и аз не понасям публично кълчотене на голотии. Sick ooooh!

# 388
  • Варна

Адреналинките са супер мега-вулгарни и грозни - и аз не понасям публично кълчотене на голотии. Sick ooooh!

А невероятния житейски пример на турските сериали понасяш ли?
Където две сестри си менкат мъжа и майки и бащи се отказват от децата си и ги захвърлят на улицата, защото били сгрешили?

# 389

А невероятния житейски пример на турските сериали понасяш ли?
Където две сестри си менкат мъжа и майки и бащи се отказват от децата си и ги захвърлят на улицата, защото били сгрешили?

Такива неща хептен не понасям. Ако трябва да съм честна заради простотиите изобщо не гледам телевизия.

Общи условия

Активация на акаунт