С какво ви дразнят снахите

• 49 363
  • 613
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм СИ важна и уникална и няма защо да се правя, но не е в това въпроса. Въпросът е че ще я навра в кучи гз ако ми храни внука само с пет манджи. Sick И бих застанала зад всяка свекърва която защитава здравето на внуците си.

# 436
  • Пловдив
Няма безкрайно разнообразие. Да започнем с месо, имаш свинско, телешко, агнешко, заешко, пуешко, пилешко - това мога да намеря в големите магазини Метро, Билла, Кауфланд. Наясно съм, че се ядат гълъби и пъдпъдъци и други неща, ама няма от къде да си ги набавям на разумна цена. Два пъти седмично месо и два риба и три постни дни. Готвя по веднъж на ден. За три седмици и повтарям месото. Както и техниките на обработване - пържене, печене, варене, варене на пара. Задрасквам пържено. Няма ЧАК такова разнообразие. Аз общо взето мога да карам разнообразно до месец и след това почвам да въртя менюто.

И примерно чушки за пълнене ядем сега, ако не замразя зимата няма от къде. Съществува сезонност на продуктите. И примерно след нова година до късна пролет менюто се стеснява доста.

Съвсем отделно се сетих, че децата ми имат любими неща, които си искат често и ги готвя редовно. Обсъжданата мусака се яде всяка седмица или максимум по веднъж на две седмици, народа идва и иска точно мусака, кюфтета, супа топчета, пиле с картофи, пилешка супа по точно определен начин, чушки с ориз, боб на яхния, спагети болонезе ( у нас са динозавърчета или автомобилчета болонезе, от детските макарони) ииии баница. Това са най-любимите им неща. Искам - не искам тях готвя!

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 11:06 от Янтра

# 437
  • Бургас
Аз съм СИ важна и уникална и няма защо да се правя, но не е в това въпроса. Въпросът е че ще я навра в кучи гз ако ми храни внука само с пет манджи. Sick И бих застанала зад всяка свекърва която защитава здравето на внуците си.

Много ще разбереш с какво го храни, като нямате отношения. А е много вероятно да нямате така, както се зъбиш.

# 438
Това не е здраве, бе, жено! Ако има диабет+още 5 болести, които забраняват 50 ГРУПИ храни, какво правиш, тестваш с разнообразни манджи, докато го задушиш с алергична реакция?

# 439
Съвсем отделно се сетих, че децата ми имат любими неща, които си искат често и ги готвя редовно. Обсъжданата мусака се яде всяка седмица или максимум по веднъж на две седмици, народа идва и иска точно мусака, кюфтета, супа топчета, пиле с картофи, пилешка супа по точно определен начин, чушки с ориз, боб на яхния, спагети болонезе ( у нас са динозавърчета или автомобилчета болонезе, от детските макарони) ииии баница. Това са най-любимите им неща. Искам - не искам тях готвя!

Това всичкото така съм го намразила покрай традиционната програма на майка ми, че не може да бъде. Преди дни сготвих пилешка супа (съвсем не традиционна обаче) -не бях хапвала пилешка супа от поне 3-4 години. Боб може би почти 10 .години.
Кюфтета правя зеленчукови, рибени и пилешки по най-разнообразни рецепти. Традиционни с чубричка на скара...беее Sick Sick

# 440
  • Пловдив
Ама кой ме пита мен какво искам да ям или да готвя!?!?! Идва сина и казва - "искам кюфтенца". Като пилешки ядат, ама с неохота. Обичат свинско с телешко наполовина. Идва и иска точно конкретни кюфтета. И аз какво - "не може" ли да кажа?!

# 441
  • Бургас
Ама кой ме пита мен какво искам да ям или да готвя!?!?! Идва сина и казва - "искам кюфтенца". Като пилешки ядат, ама с неохота. Обичат свинско с телешко наполовина. Идва и иска точно конкретни кюфтета. И аз какво - "не може" ли да кажа?!

Ти пък що за майка си да готвиш на децата най-обикновени кИфтета, а не им направиш някое по-засукано меню.  Laughing Нали са яли вече кюфтета. Значи ще ядат отново чак след 3-4г.

Лизет, явно имаш добро кулинарно въображение щом всеки ден измисляш ново ядене и не повтаряш нищо с десетилетие  Wink

# 442
  • Ямбол
Не разбрахте ли, че Лизет има всякакво въображение, дотолкова, че да представя въображаемия си свят за истински. Оставете я да си фантазира на воля.

# 443
Не разбрахте ли, че Лизет има всякакво въображение, дотолкова, че да представя въображаемия си свят за истински. Оставете я да си фантазира на воля.

Тъкмо се чудех има ли още неразбрали...

# 444
Писах първия път в темата, само за да ви кажа да спрете да подхранвате онова, което е на мястото на мозъка на Лизет, но някои от вас просто си го търсят Wink

# 445
  • Пловдив
Писах първия път в темата, само за да ви кажа да спрете да подхранвате онова, което е на мястото на мозъка на Лизет, но някои от вас просто си го търсят Wink
Laughing Mr. Green

# 446
Извинявайте, Lizet33, но явно не сте гледали злоядо дете !
Аз самата още помня как майка ме тъпчеше, а аз дъвчех, дъвчех и с вода преглъщах храната.Задължително ми слагаха ябълки за училище и аз ги изхвърлях.Плодове не обичах, а сега не мога без плод.
Беше ми дала насила кашкавал ( повърнах го) и след това години наред не можех да го ям.
Моите деца също бяха злояди и като станаха на повече от три години спрях да ги насилвам и им казвах да се хранят толкова колкото им се яде. Свекърът и свекървата бяха в потрес от поведението ми. Няма да забравя деня, в който плачеща и разтревожена отидох да им кажа, че детето ми ( 9 год.) е в болница с хепатит и реакцията им, че аз съм виновна, тъй като не я насилвам да я храня...а то излезна, че се е заразила с хепатит Б ( вероятно при зъболекаря).
Сега дъщерите ми спортуват, хранят се здравословно и разнообразно.

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 21:13 от cream_

# 447
Ситуацията е а абсолютно хипотетична / описанието е по -скоро с цел да се даде по -реална представа/ , предполагам че вече си изяснихте :
Намерение да се меся и да обявявам войни и т.н нямам никакво , двойката си взема решенията и нямам право да се меся , но ако децата се хранят с боклуци мисля че трябва да се намеся и да проведа разговор както със сина ми , така и със снаха ми.
Не мисля че е редно  да се недоглеждат неща , които имат ефект за в бъдеще .

# 448
А как да забравя, когато сестра ми дойде да види детето ми с двамата ми племенника ( моите любими сладурчета) и свекървата ( взела си отпуска, за да ми помага) след като си тръгнаха, започна да тупа и бърше, за да не са донесли микроби и без да видя изхвърлила чувала с дрехи, които сестра ми донесе от децата си.....
Оххх, има думи и постъпки, за които няма давностен срок !!!!

# 449
  • София
Ааааайде посмали, Манго! Да не го повторела с години, ти се изкара някакво недооценено тиганено светило! Мъжът ми е бил години готвач във всякакви кухни и не може да измисли чак толкова разнообразно, стига само до 3-4 месеца. Ако сменяш само грамажа на сладката царевица, това не е разнообразие.

Това е самата истина. Аз МРАЗЯ позната храна и познати вкусуве. Нищо не ме отвращава повече в живота от еднообразието. Не само в яденето, но и в него в частност.

Моногамна ли си?

Общи условия

Активация на акаунт