С какво ви дразнят снахите

• 49 284
  • 613
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Сега едно показно и на "Думам ти, дъще. Сещай се, снахо." Sunglasses

# 541
  • Бургас
Момичета, не е ли много рано за обиди и спорове /не че има подходящо време/ Peace

Ауууу, тука май на клетви отива работата...
Нещо като: "Син да родиш - зет да ти доведе!"
Бягам надалеч аз...  tantrum

Това е много добро  Laughing
Аз не бих имала против.

# 542
Момичета, не е ли много рано за обиди и спорове /не че има подходящо време/ Peace

Ауууу, тука май на клетви отива работата...
Нещо като: "Син да родиш - зет да ти доведе!"
Бягам надалеч аз...  tantrum

Това е много добро  Laughing
Аз не бих имала против.
Всяко време е подходящо за надприказване между жени. Та, в тоя ред на мисли, Лиляна все едно благословия отправи.

# 543
  • Ямбол
Я, да видим как се действа в такива ситуации /Аз к`во ти казах, ти к`во разбра.../, чисто по свекървенски?  Mr. Green
Какво имаш предвид? И какво мислиш, че съм разбрала?
Защо мислиш, че очаквам отговор? Crazy Приеми го като илюстрация на типа отношения! Grinning
Какво си разбрала, само ти можеш да кажеш.
CrazyУжасно се объркахме. Не мисля, че очакваш отговор, само и аз ти пожелах здраве. А ако отговорът, за който говориш, е за този цитат - тогава не съм те разбрала. Blush

miss july, не чувстваш ли, че ставаш банална с твоите призиви за световен мир и разбирателство?

# 544
Здраве да е! Grinning  Joy
 Ако и да не се изясним, ама поне си признаем и посмеем, лошо чувство не остава.
Неразбирателството се нагнетява от сърдито мълчание придружено с фръцкане. Това на снахите го споделям, като веща в занаята.

# 545
  • София
О, такива албански реотани, ако сте ми снахи... не знам, не знам. То Господ си знае работата, засега  не се очертава да съм (без забавния вариант).

# 546
  • Бургас
Я, да видим как се действа в такива ситуации /Аз к`во ти казах, ти к`во разбра.../, чисто по свекървенски?  Mr. Green
Какво имаш предвид? И какво мислиш, че съм разбрала?
Защо мислиш, че очаквам отговор? Crazy Приеми го като илюстрация на типа отношения! Grinning
Какво си разбрала, само ти можеш да кажеш.
CrazyУжасно се объркахме. Не мисля, че очакваш отговор, само и аз ти пожелах здраве. А ако отговорът, за който говориш, е за този цитат - тогава не съм те разбрала. Blush

miss july, не чувстваш ли, че ставаш банална с твоите призиви за световен мир и разбирателство? [/b]

Предпочитам да съм банална пред това да съм като някои съфорумки /за съжаление не са една и две/, които нямат пост, в който да не отправят по някой цветен епитет към някого и да не се драчат за глупости. Има и други начини да убиеш скуката от това само да се чудиш с кой да се заяждаш, за да ти минава времето. И нима пиша нещо лошо, призовавайки постоянно към разбирателство и толерантност към чуждото мнение.
Върнах се на предната страница и аз лично не видях нищо кой знае какво, което да провокира този спор.
Ако не се лъжа си преподавател. Извинявай, но за такъв имаш доста агресивно поведение. Не в една тема обиждаш и се зъбиш на хората. Лято е - давай го по-спокойно  Peace

# 547
  • Ямбол
Когато имам нужда от съвет и анализ на поведението ми тук и професионално, първо на теб ще се обадя, мис юли.
Не обиждам. Обаче други се чувстват много добре, когато си кажат, че съм злобна. Което е клевета и обида, понеже не съдържа истина.

И като спомена за последната страница, може ли да помоля за цитат, в който има агресия и обида?
Благодаря.

# 548
  • Бургас
Когато имам нужда от съвет и анализ на поведението ми тук и професионално, първо на теб ще се обадя, мис юли.
Не обиждам. Обаче други се чувстват много добре, когато си кажат, че съм злобна. Което е клевета и обида, понеже не съдържа истина.

И като спомена за последната страница, може ли да помоля за цитат, в който има агресия и обида?
Благодаря.

Лиляна, въпреки че и мен си ме насмотвала / Laughing /, повярвай ми, не тая лоши чувства към теб, нито смятам, че си лош човек или нещо подобно. Не анализирам поведението ти, нито искам да обиждам теб или който и да е. Просто казвам, че понякога много се палиш и изглеждаш агресивна. Злобна никога не съм те наричала.
Относно последната страница казах, че не съм прочела нещо, което основателно да предизвиква спорове. Това по-долу отговаря ли на въпроса ти?

Същото и за теб важи независимо какво дете имаш.злобна както винаги.
Разбира се, че важи и за мен, кеф ми тъща, кеф ми зет. Ама проста няма да стана, че да не разбера когато някой се шегува.

Здраве и за теб, Луна!

П.П. Преди малко прочетох един пост, в който една съфорумка пишеше нещо от сорта, че било нормално хората да са на различни мнения и че точно в това се състояло удоволствието в общуването. Иска ми се да беше права  Tired

# 549
  • Ямбол
Благодаря, че уточни, какво имаше предвид.
В цитата ти говоря единствено само за себе си в първо лице, изънт ит?
Докато другата цитирана говори във второ лице, т.е. на мен.
А каква изглеждам в нечии очи и каква съм, особено каква съм в професията си, нямаше нужда да сравняваш. Не ти се удава, затова и така реагирам. Остротата ми е продиктувана винаги от лични несъстоятелни обръщения и съответно не нападам никой, който си гледа темата и не се отклонява в това да анализира не мнения, а личността, която ги дава.

# 550
  • Canada
арън'т ай, Лиляна Grinning

# 551
Аз не знам каква ще бъда като свекърва и тъща , сега говоря че няма да им се меся.. но знае ли човек.
Та въпроса ми е следния защо трябва да се дразним от снахи, зетьове- какво ни провокира да изпитваме агресия , опитах си да си го обясня че е трудно да видиш как детето ти се отделя от теб , че вече не си най-скъпоценния човек в неговия/нейния свят , но все още не мога да си подредя пъзела. Извинявайте ако ми е глупав въпроса , но съм в патова ситуация.

# 552
Може би  основната причина за неразбирателство е ПРЕДВАРИТЕЛНАТА нагласа, че свекървата е непременно лоша, меси се и т.н от едната страна и очакването, че въпреки новия член в семейството, отношенията ще се запазят същите от другата страна.
Колко просто е! Снахата да не вижда враг в свекървата, а свекървата да приема снахата доброжелателно такава, каквато е.

Момичета, които сте на нож със свекървите си, разберете, че както вие обичате майките си и не искате да скъсвате с тях като се омъжите, искате да ги виждате, те  да бъдат част от вашия живот, а вие част от техния, СЪЩОТО се отнася и за синовете. Много често пишете, че свекървите ревнуват синовете си, но според това, което чета и усещам от постовете на много от вас е обратното.  Като че ли искате мъжете ви да забравят майките си или най-малкото да спрат да ги обичат,  а от свекървите си очаквате да се отдръпнат  от синовете си, да спрат да искат да ги виждат, дори да изчезнат нацяло от живота им.

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 15:09 от K.A.G.

# 553
От краткия си опит на свекърва, смятам, че основната причина за неразбирателство е ПРЕДВАРИТЕЛНАТА нагласа, че свекървата е непременно лоша, меси се и т.н от едната страна и очакването, че въпреки новия член в семейството, отношенията ще се запазят същите от другата страна.
Колко просто е! Снахата да не вижда враг в свекървата, а свекървата да приема снахата доброжелателно такава, каквато е.

Добре го каза!
Но от това, което прочетох тук, майки на малки деца от сега се подготвят да ненавиждат снахата, защото все ще е виновна за нещо!

# 554
  • при късмета
Според мен е от грешната нагласа на свекървата, не на снахата.Голяма, много голяма част от тези, които се мислят за модерни свекърви, са запазили от миналото това което им изнася. А именно, че снахата е длъжна да ги уважава и да се съобразява, ами не е.И то само за това, че навремето им е набивано в главите въпросното задължение, сега се възползват(или се опитват) на свой ред.
За да те уважават трябва да си го заслужиш, не става по презупция, като преди 20 години.Това се отнася дори за собствени родители, какво остава за нечии други.
В едно семейство, като се месят родители, без значение чии, нещата не се получават.Като се оставят да се разберат помежду си със собствените си критерии и разбирания, не с тези на родителите, ще се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт