С какво ви дразнят снахите

• 49 822
  • 613
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
П.П. Колко от снахите, които са привърженички на голямата дистанцията със свекървите, са си оставяли децата на свекървата да ги гледа? Защото да говориш, че искаш да виждаш свекърва си само по празници, но да си пращаш децата тя да ти ги гледа /дори и за малко време/ или да ти помага по друг начин, е доста нагло и безочливо.
Защо ако синът и ходи често? Децата не са ли негови? Ако се виждам със снахите си два пъти месечно, мога да гледам внуци пак 2-3 пъти месечно по няколко часа.

Децата са и на сина й, но гледайки децата, свекървата отменя в този ангажимент снахата, а не сина си, т.е прави услуга на снахата, защото обикновено тя гледа децата /особено ако са малки/. На мен лично би ми било обидно снахата един път да не се обади да ме пита как съм, да ме вижда два пъти в годината, да ми върти очи и да ми прави фасони, а същевременно да си праща децата /по сина ми/ да ги гледам, докато тя си разполага спокойно със свободното /благодарение на мен/ време. Ако моята свекърва ми гледа децата, бих демонстрирала някаква благодарност, пред това да излизам с номера "Ми тя гледа децата и на сина си все пак".
Не искам да споря, нито да убеждавам някой какви отношения трябва да има със свекърва си. Споделям моите виждания за нещата.

Кали, имам предвид за това да не понасяш свекърва си и да оплюваш наляво-надясно, но същевременно да си пращаш да ти гледа децата, за да си набавяш свободно време. Значи уж е ужасна и не искаш да я виждаш повече от два пъти годишно, но е много хубава и читава, като стане въпрос да ти гледа децата. Иначе и аз не бих лишавала свекърва си от правото да си вижда внучетата и сина, въпреки че аз не я харесвам.

# 226

Не. Извода е да бъдеш добър с хората и те да са обри с теб.
Чудя се, защо на някои хора им е толкова трудно да бъдат добри и дружелюбни. А винаги тръгват с негативизъм newsm78 Ако тръгнеш с добро ще намериш добро, ако тръгнеш със зло ще намериш зло.

Разсъждения достойни за малко дете.

Доброто е относително понятие. Понякога да си добър с някого означава да направиш голямо зло на себе си и на много други хора. В живота трябва да си справедлив, а не добър.

# 227
  • Пловдив
П.П. Колко от снахите, които са привърженички на голямата дистанцията със свекървите, са си оставяли децата на свекървата да ги гледа? Защото да говориш, че искаш да виждаш свекърва си само по празници, но да си пращаш децата тя да ти ги гледа /дори и за малко време/ или да ти помага по друг начин, е доста нагло и безочливо.
Защо ако синът и ходи често? Децата не са ли негови? Ако се виждам със снахите си два пъти месечно, мога да гледам внуци пак 2-3 пъти месечно по няколко часа.

Децата са и на сина й, но гледайки децата, свекървата отменя в този ангажимент снахата, а не сина си, т.е прави услуга на снахата, защото обикновено тя гледа децата /особено ако са малки/.
МОЛЯ?!?!?!!? Този възглед изобщо не мога да го приема. У нас децата са мое и на мъжа ми задължение. Половината е на мъжа ми!!!!! Възпитавам в този модел и синовете си. Ще отменям 50% тях и 50% снахите.

# 228
  • Варна
Значи уж е ужасна и не искаш да я виждаш повече от два пъти годишно, но е много хубава и читава, като стане въпрос да ти гледа децата.

Ама чакай сега... Кой е казал, че не искам да я виждам често, защото е УЖАСНА???
Няма такова нещо. Не искам да я виждам често, защото е ненужно и досадно. Както за мен така и за нея.
Да не би майка ми и мъжа ми като се виждат 2-3 пъти годишно да се смятат един друг за ужасни!?
Напротив - мъжа ми много пъти е казвал, че има златна тъща, а и майка ми демонстрира симпатия и привързаност към него... И пак не мисля, че е нужно да се виждат по-често!

# 229
  • Бургас

Децата са и на сина й, но гледайки децата, свекървата отменя в този ангажимент снахата, а не сина си, т.е прави услуга на снахата, защото обикновено тя гледа децата /особено ако са малки/.
МОЛЯ?!?!?!!? Този възглед изобщо не мога да го приема. У нас децата са мое и на мъжа ми задължение. Половината е на мъжа ми!!!!! Възпитавам в този модел и синовете си. Ще отменям 50% тях и 50% снахите.

Това е така, но от друга страна - ако детето е под 2-3г., снахата е в майчинство, а бащата работи, не виждам как може въпросното дете ще се гледа 50/50, при положение, че бащата е по цял ден на работа. В този случай, ако свекървата гледа детето, абсолютно отменя снахата, а не сина си.

Кали, не визирам теб. Говоря за други хора. А и както ти каза, с майка ти се виждаш рядко по причина, че живее далече, а не поради влошени отношения.

# 230

Shocked
Я пак, че не разбрах, защо отменя снахата, а не сина си  newsm78
Децата са и на единия и на другия и двамата имат задължения към тях, както за възпитанието, така и за отглеждането им

А защо така говорите все едно свекървата прави голяма жертва като взема децата при нея? Тя не им ли е баба, не иска ли просто ей така да прекара време с тях, независимо от това те чие задължение са и дали е в добри отношения с майка им или не?
Моята свекърва (както и майка ми) искат да виждат детето ми най-вече, за да прекарат време с нея и да й се порадват. Разбира се, ако така ще ни облекчат с удоволствие това също би била причина. Но основното е не, "за да ми гледат детето", докато аз "свободно разполагам с времето си благодарение на свекървата"  #Crazy
Леле, ако моята взема дъщеря ми смятайки, че върши огромна услуга или жертва, изобщо няма да я оставям  Crossing Arms
Аз не, че я оставям много де, само за някой-друг час, веднъж на 3-4 месеца и то по тяхно настояване, но ако усетя нежелание или ако ще ми се изкарва някой като големия мъченик, не мерси  ooooh!

# 231
  • Бургас
Както и да е - нещо не се разбрахме. Говорим за различни неща и не мисля, че има смисъл повече да се разпъват локуми.

# 232
  • Пловдив

Това е така, но от друга страна - ако детето е под 2-3г., снахата е в майчинство, а бащата работи, не виждам как може въпросното дете ще се гледа 50/50, при положение, че бащата е по цял ден на работа. В този случай, ако свекървата гледа детето, абсолютно отменя снахата, а не сина си.
Аз, като евентуална бъдеща баба, внуци няма отглеждам. Да помогна - да, да отменя, за няколко часа до няколко дни. И не, не отменя снахата, а сина. Защото ако снахата не може децата ще ги отглежда сина ми. (да кажа все пак, че най-големия ми син е на 7 години)

# 233
Като че ли темата за свекървите е малко, та гледам, че снахите и тук са се включили... Twisted Evil
По темата- все още нямам снаха, но синът ми е на 23 г и тази вероятност не е чак толкова далечна, та, ако съм жива когато това се случи...Снахата би ме дразнила:
1. Ако се натресе  у дома със сина ми и нямат намерение да се отделят.
2.  Ако реши, че съм детегледачката, тъй като съм в пенсия и нямам друга работа, освен да отглеждам дългосрочно поколението им.
С абсолютно нищо друго не би ме дразнила.

# 234
Защо ако реши да "се натресе у дома със сина ти и нямат намерение да се отделят", ще те дразни снахата, а не синът ти  newsm78
Тя надали сама с огромно желание ще дойде у вас, че да се подлага доброволно на твоя сърдит поглед и неодобрение. Сърди се на сина си, че не би могъл да й осигури собствен дом и ще се налага тя да те търпи  Crazy
Като гледам как си настроена още от сега да не си й "детегледачка", дълбоко се съмнявам, че ще пририта да си остави детето на някой, който няма желание  ooooh!

# 235
  • Бургас

Аз, като евентуална бъдеща баба, внуци няма отглеждам. Да помогна - да, да отменя, за няколко часа до няколко дни. И не, не отменя снахата, а сина. Защото ако снахата не може децата ще ги отглежда сина ми. (да кажа все пак, че най-големия ми син е на 7 години)

Я ми кажи в тази ситуация как отменяш сина: си
Внучето ти е на 1г. и снаха ти го гледа. Синът ти ходи на работа от 9-18ч. и евентуално почива през уикенда. Ти, взимайки да гледаш детето в сряда от 10-16ч. как по-точно отменяш сина ти, като той по това време е на работа. Може да го отмениш, ако вземеш детето през уикенда, когато той почива. По този начин хем си виждаш внучето, хем осигуряваш почивката на сина си.

unadaptable, в първия случай снаха ти няма как сама да се натресе. Ще ти я натресе сина ти, ама тя ще излезе виновната. Ако това се случи се сърди на сина си, не на момичето. Ама как да стане това - мъжът никога не е виновен. В много от случаите мъжете казват на жените си, че няма проблем да се нанесат при мама и те се съгласяват, а после свекървите им ги гледат накриво и ти се чудиш какво си направила. Във втория случай защо пак снаха ти да е виновна, че ти оставя децата. Как ще ти ги натресат, ако сина ти не иска. Значи и той е нахалника в случая, ама не - снахата пак е виновна.

# 236
  • София
Същите неща и мен биха ме дразнили. Това да се правиш на зрял и да се навреш със семейството си при мама е Sick
Е как да няма вина и снихата?Тя безмозъчна ли е?Аз такова неща не бих си причинила. След като няма да живеем сами, значи не сме един за друг. Бих го допуснала само временно, ако тежко заболяване го налага и няма възможност да плащаме за помощници.

# 237
Е как да няма вина и снихата?Тя безмозъчна ли е?Аз такова неща не бих си причинила.

И аз не бих си причинила такова нещо, но това зависи и от отношенията между двамата млади.
Ако мъжът доминира, ако надделее и убеди жена си, че на този момент това е решението, ако я излъже, че мама няма против и т.н., защо снахата да е виновна?

Срамно ли е да се кажеш на собственото си дете, че не желаеш да живеят у вас и разговорите да са с него, а не пред сина ти да се съгласиш, а после цупенето, драмите и лошото отношение да са към снахата, това не го разбирам...

# 238
Аз, като снаха, "натресла се", на бившото свеки мога да кажа от личен опит, че това беше и една от причините с момчето да се разделим 3 години по-късно. Много мрънках да излезем на квартира. Той отказа. Нямало да живее на квартира. Когато нещата станаха по-сериозни исках да теглим кредит за апартамент. Той пак отказа. Нямало да плаща следващите 20-30 години. Когато му казах да се изнесем в свободен на момента апартамент, за да сме самостоятелни поне за малко. Той отново отказа. От този апартамент нямало да излезе. След време трябвало да остане на него, а другия (свободния) щял да остане на сестра му. Ми да ми беше казал по-рано, за да го имам в предвид. И това го мисли момче, което е само на 23 години! Баща му веднъж беше заявил, че ще излезе от този апартамент само с краката напред! Тогава реших да се спасявам докато съм млада!

# 239
А, да, Mtve ме подсети и още нещо.Хем не искаш жена му у вас, хем от мерак да си прикоткаш отново сина, ги пускаш.И започват много грозни отношения-непрекъснати разправии с "натрапницата", плюене колко е нахална, мързелива, чепата и паралелно с това-разговори със скъпоценното как мама толкова искала да се разбира със снахата, ама на-тя каква излязла и непрекъснати опити да ги разделиш.

Общи условия

Активация на акаунт