Децата са и на сина й, но гледайки децата, свекървата отменя в този ангажимент снахата, а не сина си, т.е прави услуга на снахата, защото обикновено тя гледа децата /особено ако са малки/. На мен лично би ми било обидно снахата един път да не се обади да ме пита как съм, да ме вижда два пъти в годината, да ми върти очи и да ми прави фасони, а същевременно да си праща децата /по сина ми/ да ги гледам, докато тя си разполага спокойно със свободното /благодарение на мен/ време. Ако моята свекърва ми гледа децата, бих демонстрирала някаква благодарност, пред това да излизам с номера "Ми тя гледа децата и на сина си все пак".
Не искам да споря, нито да убеждавам някой какви отношения трябва да има със свекърва си. Споделям моите виждания за нещата.
Кали, имам предвид за това да не понасяш свекърва си и да оплюваш наляво-надясно, но същевременно да си пращаш да ти гледа децата, за да си набавяш свободно време. Значи уж е ужасна и не искаш да я виждаш повече от два пъти годишно, но е много хубава и читава, като стане въпрос да ти гледа децата. Иначе и аз не бих лишавала свекърва си от правото да си вижда внучетата и сина, въпреки че аз не я харесвам.
Ако тръгнеш с добро ще намериш добро, ако тръгнеш със зло ще намериш зло.