С какво ви дразнят снахите

• 49 349
  • 613
  •   1
Отговори
# 465
Не ям разделно и не спазвам абсолюно никакви диети. Манията да се ядат плодове е точно на тези, дето спазват диетите и ядат разделно, айде мерси!
Не се яде плод след хранене, особено пък точно ябълките, защото остават най-горе в стомаха и освен да се смилат, и ферментират. Което може да докара от газове и болки в стомаха до по-сериозни проблеми. Плод за десерт е голяма глупост. Десертът е нещо сладко, което се яде почти веднага след хранене, това му е идеята. Да дадеш на дете ябълка за десерт, която то да изяде 5 мин след като се е наобядвало, сега няма как да се разбере как действа, но съм сигурна, че след няколко години всички "здравословно" гледани с ябълки поотраснали деца ще изпищят със стомашни проблеми.

О, боже. Не съм знаела досега да си правя сайдер - две ябълки след основното ядене, като ферментират и съм готова!  :tired

# 466
Аз съм си решила кардинално проблема с ябълките, като наблягам само на сайдера  Mr. Green

# 467
  • Canada
Не ям разделно и не спазвам абсолюно никакви диети. Манията да се ядат плодове е точно на тези, дето спазват диетите и ядат разделно, айде мерси!
Не се яде плод след хранене, особено пък точно ябълките, защото остават най-горе в стомаха и освен да се смилат, и ферментират. Което може да докара от газове и болки в стомаха до по-сериозни проблеми. Плод за десерт е голяма глупост. Десертът е нещо сладко, което се яде почти веднага след хранене, това му е идеята. Да дадеш на дете ябълка за десерт, която то да изяде 5 мин след като се е наобядвало, сега няма как да се разбере как действа, но съм сигурна, че след няколко години всички "здравословно" гледани с ябълки поотраснали деца ще изпищят със стомашни проблеми.

Ok, ще ги храним с вафли тогава!  Joy

# 468
Наистина ли не сте го чували това за плодовете? Вярно, че непрекъснато изниква поредната теория, но това звучи напълно логично, плодовете се разлагат най-бързо.

# 469
Все пак темата беше "с какво биха ви подразнили бъдещите снахи" - мен лично с невежество по отношение на храненето на децата  засега , дано друго няма след години:)

Прощавай, но проблемът е точно в това, че по-възрастните (нека обобщим, защото не важи само за свекървите) винаги виждат невежеството на по-младите  Peace И не пропускат да го подчертаят. Разминаването в мненията е въпрос на това какво сме чули или прочели, приели за вярно по хиляди причини... Дори не става дума за възраст (справка - всички теми в СО), но възрастта някак се приема за особено тежък аргумент във всеки спор Wink
И когато сблъсъкът на невежества е между свекърва и снаха, пълним тези теми Simple Smile
Защо трябва да допуснем, че твоето знание на всяка цена ще е по-ценно от това на потенциалната снаха, че да ти кажем, да, ще имаш пълното право да се намесиш?

# 470
Зависи от къде гледаш. Аз като чета, винаги се посочва невежеството на възрастните - ние сме млади, четем в интернет и всичко знаем.

# 471
Зависи от къде гледаш. Аз като чета, винаги се посочва невежеството на възрастните - ние сме млади, четем в интернет и всичко знаем.

Тук, на разбора - може би  Peace Но как се стига до този разбор? Wink

# 472
Сега пък кой бил по умен Simple Smile Този форум направо пращи от умни теми Simple Smile

# 473
Наистина ли не сте го чували това за плодовете? Вярно, че непрекъснато изниква поредната теория, но това звучи напълно логично, плодовете се разлагат най-бързо.

Трещи,  аз много неща съм чувала, но ги филтрирам. Laughing Това не е вярно.

# 474
Сега пък кой бил по умен Simple Smile Този форум направо пращи от умни теми Simple Smile

Това пък къде го видя???

# 475
Стига бе, даже и бабите в наше село вече знаят, че плодове не се ядат за десерт, а преди или между храненията, най-добре сутрин.
Пенчо бре, чети!  Laughing

Надявам се бъдещата ми снаха с нищо да не ме дразни или поне да нямаме много поводи за дразнене, но с ръка на сърцето ще си призная, че определено ще ме вбесява, ако е по-задръстена и закостеняла в мисленето от мен. Или отказва категорично да попълва базата си данни с нова, по-актуална информация. Това е най-голямото престъпление срещу човечеството според мен - отказът да се използва мозъкът по предназначение, особено когато е съчетано с преексплоатиране на други органи - храносмилателни или полови...  Rolling Eyes
Чукам на дърво и плюя в пазва.

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 09:28 от Как` Сийка

# 476
Стига бе, даже и бабите в наше село вече знаят, че плодове не се ядат за десерт, а преди или между храненията, най-добре сутрин.
Пенчо бре, чети!  Laughing

Надявам се бъдещата ми снаха с нищо да не ме дразни или поне да нямаме много поводи за дразнене, но с ръка на сърцето ще си призная, че определено ще ме вбесява, ако е по-задръстена и закостеняла в мисленето от мен. Или отказва категорично да попълва базата си данни с нова, по-актуална информация. Това е най-голямото престъпление срещу човечеството според мен - отказът да се използва мозъкът по предназначение, особено когато е съчетано с преексплоатиране на други органи - храносмилателни или полови...  Rolling Eyes
Чукам на дърво и плюя в пазва.

Знам го, ама понякога просто си умирам за черешки след вечеря  Joy

# 477
  • Бургас
Сестра нарича отглеждането на деца от прости и неграмотни жени - "естествен подбор".

# 478
Знам го, ама понякога просто си умирам за черешки след вечеря  Joy

Че няма лошо.  Laughing
То и концентратът се пие по принцип след хранене, ама у нас е прието да е преди.  Mr. Green

# 479
Сестра нарича отглеждането на деца от прости и неграмотни жени - "естествен подбор".

И е права. Всеки знае, че децата оцеляват въпреки грижите ни  Hug

Общи условия

Активация на акаунт