МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 42 966
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
запис  Hug гледам има толкова много теми,толкова много писано,а аз нямам никакво време за четене... Sad ще следя с интерес.

# 466
 Смятам да следя лекциите по нататък, когато съм свободна, тази за обезболяването ми е особено интересна. Имам въпрос - освен първоначалният преглед и храната по време на престоя, и разбира се ако се заплаща допълнителен ден престой, има ли други стандартни разходи, които да не са упоменати. Важно е според мен човек да има представа за разходите, които го очакват.
 И още един въпрос има ли момичета с опит с придружител по време на раждане, как точно се случват нещата и каква е организацията в болницата в тези случаи.
 Благодаря ви предварително.

# 467
  • Бургас
Alyaa, аз не съм плащала първоначалния преглед, можеби защото си ме гледа доктора който ми води ЖК. Иначе в общи линии това са разходите, забравила си ТВ, и евентуално ако се наложи да се прелива кръв знам че се плаща отделно. За придружител нямам опит.

# 468
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз мисля да ходя сега в петък да чуя за обезболяването, ако на още някой му се ходи може да се видим там вече на живо  Laughing
Аз съм почти всяка седмица там, и имаше отлагане на обезболяването предния път, така че съм там тази Wink При мен не остана....  Peace
 alyaa По повод самите лекции- може да има прекъсване от седмица- две, но за една цяла бременност се завъртат поне няколко пъти, графика се прави за около месец напред, просто се следи сайта на болницата Simple Smile

Мен ме тръшна някакъв летен вирус, от вчера сутринта съм на легло с адски стомашни болки, втрисане и другите екстри, които вървят с вируса Sick. С д-р Татарова се чухме още вчера по телефона и спазвам каквото ми каза, днес съм малко по-добре, но не знам за утре. По-скоро няма да дойда, дори и да съм по-добре, не искам да заразя някое бъдещо майче....
Дано се завърти пак тази лекция, наистина много ми се ходеше  Confused  Rolling Eyes

# 469
Мен ме тръшна някакъв летен вирус, от вчера сутринта съм на легло с адски стомашни болки, втрисане и другите екстри, които вървят с вируса Sick. С д-р Татарова се чухме още вчера по телефона и спазвам каквото ми каза, днес съм малко по-добре, но не знам за утре. По-скоро няма да дойда, дори и да съм по-добре, не искам да заразя някое бъдещо майче....
Дано се завърти пак тази лекция, наистина много ми се ходеше  Confused  Rolling Eyes

Стискам палци да се оправяш бързо, TDI, все пак имаш още време, смятам че ще се врътнат още веднъж.  Peace

# 470
Благодаря, Lady Ice  Hug

# 471
Alyaa, аз не съм плащала първоначалния преглед, можеби защото си ме гледа доктора който ми води ЖК. Иначе в общи линии това са разходите, забравила си ТВ, и евентуално ако се наложи да се прелива кръв знам че се плаща отделно. За придружител нямам опит.

Точно ако се наложи преливане не би трябвало да се плаща.

# 472
  • Бургас
еми да ама се плаща...или поне една дружка си е платила, не знам дали е масова практика, но предполагам.

# 473
И аз знам, че се плаща + че се възстановява кръвта. Ако не се лъжа около 270лв/ банка е. В другата частна болница също се плаща и възстановява, като цената мисля е близка до тази  Peace

# 474
  • До морето :)
Хем плащаш, хем възстановяваш, така ли?  newsm78

# 475
И аз това се питам,ако състоянието го налага да се прелива кръв трябва да си платиш,иначе няма така излиза.За възтановяване ок ама и да плащаш.

# 476
Най-добре на рецепция да питате или Ани да се включи. Аз така знам, че хем се плаща, хем се възстановява и то не само тук е така, но не искам да се изявявам като говорител на болницата. Преди време като питах, така ми казаха, защото аз си знам, че ще съм с кръвопреливане и от хематолог си имам документ за това.
В МБАЛ до колкото знам също се възстановява, но не се плаща, но там е по усмотрение на доктора и на мен ми трябваше много време да се възстановява, т.к. ме държаха 7 дни, но кръвопреливане не ми направиха, въпреки че имах строени дарители на вратата. Накрая като ме изписваха за малко да припадна по пътя до залата долу, плискаха ме с вода, от изписването 1 снимка не показвам, че приличам на призрак... Преди това пак припаднах в коридора.. не знам с колко са ме изписали, месец след това на лечение хемоглобина ми беше 75  Rolling Eyes
Сега предпочитам да си платя, но да ми направят нужното кръвопреливане, от колкото някой да реши, че нямам нужда...
Да не говорим, че прехваления хематолог Рибов за малко не умори баща ми, в Пловдив едва го спасиха от "лечението" му ...няма да говоря повече, че започвам да се ядосвам  Close

# 477
  • До морето :)
Моя хемоглобин, 2 седмици преди раждането беше 109. Не бях много редовна в приема на желязо и едва ли се е качил много. Изписаха ме след раждането със 126. Сега иди разбери на коя лаборатория да вярваш.  Joy

# 478
Лече, аз съм с бета Таласамия и не дефицит, а липса на глюкозо-6-фосфатдехидрогеназа. Имам два вида вродени анемии, които не се дължат на прием или не на желязо, а са съвсем друго нещо. Ако ти е интересно може да се информираш тук: http://www.puls.bg/illnes/issue_407/part_5.html

Проблема не е в лабораторията, или в резултатите от нея. Печатите в картона ми са колкото страницата, в тях си пише всичко. През цялото време Душепеев знаеше с какъв проблем съм и много пъти съм писала, че за мен той взе адекватно решение, за лечението след това обаче не съм съгласна, но там се набъркаха и "видните хематолози"

Аз влезнах да раждам с 112, благодарение на лечение в Пловдив и сега пак пътувам всеки месец до Пловдив. До сега от 78 хемоглобин, вчера след направена хемолиза, хемоглобина ми беше 95, т.е. бил е и по-висок, но е настъпил разпад на червени кръвни клетки и е паднал. Тези резултати ги постигнахме за по-малко от 2 месеца. Само че сега и АГ-то ми е запозната с лечението и е наясно, че кръвепреливане ако се наложи, ще се прави. Докато в МБАЛ много-много не се съобразяваха с мнението на хематолога, при който ходя, нали имаме тази "звезда" Рибов, заради която баща ми едва не умря в МБАЛ, защото той освен за желязодефицитна, за друг вид анемия не е чувал и го тъпчеше с желязо докато делака му не стана колкото на новородено и се наложи в Пловдив да му го извадят и спасят...
Още много мога да говоря по темата за хематолозите в МБАЛ.... и за това как на баба ми й объркаха кръвната група и почина ....
И в петък искаха да ме приемат...да бе! Как няма да отида да ме окепазят и мен и да стана поредната в семейната история  Tired

Тук в Девата идва хематоложка от София, на която честно казано разчитам, но и да не се уцелим по някаква причина, не се съмнявам, че Татарова ще се съобрази с предписанията на хематога ми от Пловдив. До сега всичко съгласувам и с нея и мисля, че няма да имам проблем  Peace

# 479
Момичета, аз пак се връщам на въпроса Кога дават бебето след секцио? Провокирана съм от позната , която роди със секцио преди дни, каза ми , че на следващия ден бебето изобщо не са й го занесли, а по следващия чак следобяд!? Тя ходила до стаята с бебетата и през прозореца го гледала. Също така никой не я е стимулирал или помагал за кърмата. Аз си мислех , че стоят в креватче до майката в стаята  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт