МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 42 952
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
И мен това ме вълнува? Дали детето е в стаята при родилката или го носят на схеми?

# 481
И мен това ме вълнува? Дали детето е в стаята при родилката или го носят на схеми?
бебето го носят при родилката на втория ден (след като е раздвижена) за малко време,може в часовете за посещения да се отиде до стаята и през витрината да си го видите
а иначе от третия ден след всички визитации го оставят при родилката
а относно стимулирането за кърмене-поне аз докато бях нямаше такова нещо,може да си поискаш помпа на втория ден и да започнеш сама...

# 482
А при естествено или, ако настояваш, дали ще се съгласят да ти го оставят? Ще има ли скорои дни на отворените врати по време на които можат да се обсъдят тези въпроси  newsm78. Че ме вълнува и храната и разни други особености  newsm78. Има ли вариант да ти внасят отвън храна или да си поръчваш и подобни

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 23:03 от Звезден^Прах

# 483
  • Burgas, Bulgaria
секцио-бебето ти го дават на 3-тия ден , като на втори след като станеш и те раздвижат ,ходиш и си го виждаш ,момичета , като ветеран ви казвам ,че не виждам как ще се грижите за новородено на втори ден след секцио ,прясно раздвижени ..
нормално раждане-бебето си е с теб от мига на раждане ....
кърмене- Светлина Николова ,както и всички там са привържаници на кърменето и помагат много ако кажеш ,че искаш да ти помогнат  ,не ,че аз съм имала проблем след като заявих ,че искам хапчета за спиране на кърмата ,но така да се каже имаше две подмятания на които обясних ,че на среща не стои 17годишна пикла и много добре знам какво правя ,таааа , за кърменето помагат всички ,съквартирантката ми ги побърка буквално ,че не може и прочие ,но хората и помогнаха ...

# 484
мамии сигурно сте го обсъждали много,но наистиня нямам много свободно време да седна да прочета всичко  Cry може ли да ми кажете нещо за лекарите там,благодаря ви предварително   bouquet

# 485
Добро утро, момичета и благодаря за отговорите. Да наистина няма как след секцио да се грижим ние за бебетата си, но ми се искаше поне да си го погушкам. Искам да ви питам още нещо - как стои въпроса с - почерпката. Знам , че в държавните болници преди са се носели почерпки за лекар, сестри , санитарки и т.н. А тук как се процедура, какво сте носили и на кого?

# 486
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
А при естествено или, ако настояваш, дали ще се съгласят да ти го оставят? Ще има ли скорои дни на отворените врати по време на които можат да се обсъдят тези въпроси  newsm78. Че ме вълнува и храната и разни други особености  newsm78. Има ли вариант да ти внасят отвън храна или да си поръчваш и подобни

Звезден Прах, мисля, че няма проблем да разгледаш, само трябва да се уговориш с anipalaz за ден, в който да отидеш.
За храната - може да си поръчваш. В стаята до всяко легло имаш телефон и номер на кафето долу. Звъниш преди обяд или след закуска и ги питаш за постно и момичето ти предлага 3-4 постни ястия, от които си избираш. Можеш да си добавяш плодове, сок, пакетирани стоки като кроасан, солети и т.н. и после санитарката ти ги носи в стаята. Плаща се накрая като те изписват  Peace
Закуската обикновено е тестена закуска и сок и тогава ти носят 1,5л. вода.
За носенето - на мен не ми носеха, защото не ми се наложи. Порциите са достатъчно големи според мен, а и кафето е денонощно можеш да си поръчваш по всяко време и ти го носят.  Peace
Скрит текст:
Теб съм те запомнила от друга тема, че и ти си вегетарианка, нали? Не се срещаме много често и затова. Off topic наскоро ми казаха за момиче вегетарианка, която родила 4500гр. бебе  Shocked  Предполагам, че и ти си чувала разни подмятания " ама как като си вегетарианка ще износиш бебе"  Crazy

мамии сигурно сте го обсъждали много,но наистиня нямам много свободно време да седна да прочета всичко  Cry може ли да ми кажете нещо за лекарите там,благодаря ви предварително   bouquet

Лекарите там са: Драгнева, Минчев, Минчев - младши, Недялков, Ангелов и моята любима Татарова (ако някой пропускам, моля другите момичета да допълнят). Шеф на отделението е Хубчев - много добър специалист, добре че отидох при него на време  Peace
Недялков, Минчев и Татарова водят ЖК в Св.София; Дррагнева в Девата.
Кажи какво точно те интересува за лекарите, за да те ориентираме по-добре  Peace

# 487
  • Burgas, Bulgaria
Добро утро, момичета и благодаря за отговорите. Да наистина няма как след секцио да се грижим ние за бебетата си, но ми се искаше поне да си го погушкам. Искам да ви питам още нещо - как стои въпроса с - почерпката. Знам , че в държавните болници преди са се носели почерпки за лекар, сестри , санитарки и т.н. А тук как се процедура, какво сте носили и на кого?

никой няма да ти откаже да ти даде бебчето да го гушнеш ,ще идеш в сектора и готово ... това са повярвай ми бели кахъри ,знам ,че звучи тъпо  ,но да са здрави децата ,после ще ви наваксаш ,аз също правех огромни планове как ще постъпя и какво ще направя в болницата ,НО живота е интересно нещо и никога не става точно така както сме го планували .... живи и здрави ,майка и бебе ,вече е на 1г3м.  и това ,че не съм я гушкала първите 3 дни изобщо не го помня ,само знам ,че са и спасили живота ....
почерпката - аз взех хубави бонбони, сладки и за пиене ,дадох ги на акушерката от бебешкото  ,която свали малката  Simple Smile

# 488
Аз по-скоро се интересувам за храната от вън и да ми я готвят както трябва, че съм на режим и ме притеснява да го нарушавам. newsm78  Не правят ли дни на отворените врати?

Аз лежах в Меден Рудник , в болницата и там мъжът ми ми носеше храна готвена вкъщи, нямаше проблем с внасянето  newsm78

# 489
TDI благодаря за отговора  Hug.Чувам различни отзиви заразлични лекари и не знаех във Ветрен кои са и отзиви за тях.На скоро чух че имало много стажанти и една позната се отказала да ражда там не знам колко е вярно,аз понеже моя лекър е в друг град всеки месец пътувам за ЖК и как ще стане като дойде време за раждане не знам,трябва ли предварително да се запиша или хващат ме болките багажа и дим да ме няма.И още нещо мисля,че се заплаща така нали накъде 300 лева било със застоя в болницта.

# 490
Стажантите по принцип са през лятото. Трябва да се занесат разни документи, които задължително  да са налице преди постъпване за раждане. Иначе нормалното раждане е 200лв.

# 491
Аз знам, че се забранява внасянето на храна, но такъв глад ме гонеше след раждането, че тяхната храна изобщо не ми стигаше и ми носеха отвън  Blush При секциото май е различно, там трябва внимателно захранване след операцията, малко гладни ги държат, но така трябва

# 492
Кофтиии, като знам как готвят  Tired с олио, полуфабрикати, захар, подсладители и т.н боклуци, аз за това искам да ида на отворени врати, че да се говорят тези неща, аз такива боклуци не ям исе надявам да не ме насилват там , ако мога да поръчвам здравословна храна бих се възползвала....ама ме съмнява, че ще я готвят както държа

В другата болница ме дразни екипа и не искам да раждам там, обаче , ако не дават да се внася храна и единственият вариант е да поръчаш от кафето......ще има проблем с храната в тази

Иначе за секциото също, няма. Против да ям три дни кисело мляко само, ама не кисело мляко от 40 ст, което е само сухо мляко с нишесте.....кисело мляко аз купувам само био или квася, тея другите боклуци, с консерванти не ги ща, възможно ли е да се осигури такъв тип храна?

# 493
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
meryyy_84, има заявление за раждане на сайта на болницата, като влезеш в 9-тия може да им го изпратиш онлайн или да отидеш да го попълниш на място и ако има възможност да разгледаш. За отделението не мисля, че ще има проблем да разгледаш стаите, но мисля, че за предродилна и родилна ще трябва предварително да се уговориш, т.к. аз докато лежах горе имаха раждания и операции и аз се поставих на мястото на момичетата, които раждат горе - някой да ходи да им се вре да разглежда... Tired  реших да отида пак специално за това и да се уговоря с Ани. Още не съм отишла, но скоро ще се наканя  Wink
За докторите - аз се следя по ЖК при Татарова и съм много доволна. Сега с този летен грип пак и звънях всеки ден по няколко пъти  Blush  първо да я питам какво да пия, после на другия ден да я питам да продължавам ли да го пия, да не би продължителния прием да вреди на бебето  Crazy  после пък направих хемолиза и хематолога ми казва какво да пия, само че от Пловдив и по телефона и аз веднага звъня на Татарова да я питам "ама сега това мога ли да го пия и него"  Crazy  подлудих я сигурно жената, обаче тя както винаги беше много мила! Като родя, не почерпка, ами не знам какво ще мисля да й се отблагодаря, на нея и на Хубчев  Crazy
Не знам в коя седмица си, но ако си прехвърлиш ЖК около 20 седмица ползваш намаление и нормалното раждане е безплатно, а секциото 250лв.

Звезден^Прах, там на място готвят, храната е прясна Peace  Ако не превръщаш стаята в столова и не задържаш остатъци от храна, предполагам, че няма да има проблем. То всъщност до колкото знам затова е забраната да се внася - да не се задържат остатъци, които пък водят до хигиенни проблеми  Peace

Тези стажанти аз съм ги пропуснала, а лежах лятото  Rolling Eyes

Сега се загледах в калкулатора за раждане и видях, че има "допълнителна рехабилитация" 15лв. Това на ден ли е? Някой ползвал ли е тази услуга?

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 17:30 от TDI

# 494
Аз по-скоро се интересувам за храната от вън и да ми я готвят както трябва, че съм на режим и ме притеснява да го нарушавам. newsm78  Не правят ли дни на отворените врати?  newsm78
Звезден прах, дни на отворените врати има всеки ден. Обади се на пиарката в болницата Адриана Палазова и се уговорете когато ти е най-удобно, поне при мен беше така. Момичето ме разведе, обясни ми всичко което ме интересуваше. Беше готино защото развеждането беше индивидуално, а не с група и питах ли разпитвах Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт