МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 13

• 43 568
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Айла , говори с лекаря, който ще те оперира. Прави се консултация с кардиолог и анестезиолог, но консултацията с анестезиолога е като интервю, нищо не ти изследват. На мен ми правиха няколко теста точно преди операцията.
Щом ти си имала проблеми трябда да направиш тестове предварително. Така че си избери анестезилог и отиди да говориш с него.

# 241
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз си спомням, че с предната ми бременност ходих да ми тестват упойки в 1-ва поликлиника, но нямам спомен дали беше по ЗК или не.  Peace

# 242
Благодаря ви момичета, смятам да отида в Девата и да си запиша час за анестизиолог и вече ще му обесня, да видим какво ще ми кажат!

# 243
Благодаря ви момичета, смятам да отида в Девата и да си запиша час за анестизиолог и вече ще му обесня, да видим какво ще ми кажат!

Ти при кой се следиш? Предполагам че АГ, който ти следи ЖК по ЗК ще ти каже като дойде време за тестването на упойки, така или иначе това се прави при алерголог, не при анестезиолог. Само както казах не съм сигурна дали се покриваше от ЗК  Rolling Eyes

# 244
Миналата година ми казаха, че тестът за алергии към упойки не се поема от ЗК, но консултацията с анестезиолог се поема, разбира се с направление.

# 245
TDI, следя се при д-р Минчев и предния път го питах, той ми каза, че като наближи времето трябва да се срещна с анестезиолог и той ще ми обясни всичко за упойките, др седмица съм на ЖК пак ще го питам и ако ми каже че има време мисля да питам направо в Девата.

# 246
Колко добри новини има в темата, не съм влизала от 2-3 седмици и три мами вече са прекрачили финалната линия. Честито на Таничка, Мирянка и Wild*Orchid! Да са живи и здрави бебчетата, а на мамите бързо възстановяване  Hug

Айла, тестът за алергии към упойките аз го правих в последния месец. Той става бързо и безболезнено. Драскат ти ръката с едни иглички напоени в някакви лекарствени препарати и след 30-тина минути отчитат резултата. Хубаво е да се направи!  Hug

# 247
Аз консултация с анестезиолог тогава не съм имала - направо за теста ме изпратиха, може би ако се беше стигнало до секцио щях да имам, знам ли...
Аз също го правих в 9-ти месец  Peace

# 248
  • Бургас
Таничка, дай повече подробности - кога дойде анестезиолог за консултация, кардиолог и т.н., за които се притесняваше, че още не са дошли, последния път като писахме тук. С каква упойка беше, как се почувства след раждането, чувала съм, че някои момичета повръщат и им става лошо... кога ти показаха бебчето, след колко време ти го дадоха в стаята, кърмиш ли, дадоха ли ти съвети за това как да кърмиш.
Кои доктори ти правиха операцията? Как се чувстваш сега, раздвижи ли се вече, полагаш ли някакви специални грижи за шевовете - мехлемчета, превръзки и т.н.

Дай малко инфо на непросветените като мен Simple Smile

Така отговарям ти на бързо че нямам много време Simple Smile
Анестезиолога дойде като се видя вече че ще е секцио. Всичко се случва на момента.  С 2 думи, пуснаха ми окситоцин за предизвикване, седях няколко часа с болки и контракции но разкритие не получих и решиха да правят секцио, та изпитах гадостите и на двата вида раждане  Rolling Eyes Вече бях доста изтощена от няколкочасовия окситоцин и ми предложиха пълна упойка и аз сметнах че това ще е по-добрия вариант, та си бях с пълна. Не ме е боляла глава след това...седях в реанимация 2 часа и нещо, като единствено като тръгнаха да ме свалят с леглото надолу ми се догади малко, но ми мина....Бебчето ми го показаха точно в този момент като ме свалиха долу. Първия ден лежиш и не можеш да мръднеш като прикован си за леглото, втория ден идват да те раздвижват и принципно третия ден ти дават бебто при теб, но аз си го взех още на 2рия ден за да се мъчим за кърмене Simple Smile Първия ден нямах кърма, на втория имах някакви капки коластра и през нощта ми се напълниха гърдите, на сутринта бяха вече адски болезнени, започнаха да отичат защото каналите ми са запушени, бебката не може да изсуче нищо и се нерви та дохранвам с АМ, гърдите ми отекоха, надуха се, после се появиха и бучки, биха ми инжекции с окситоцин за отпушване на каналите, но ефект нямаше. Иначе винаги има кой да питаш с кърменето, отворени са на ранното закърмване и помагат. Операцията ми я правиха Недялков и малкия Минчев, много съм доволна и от двамата. Анестезиолог ми беше Милушев Simple Smile
 Сега леко ми опъват шевовете, трябва да ходя да ги махат вече, иначе като цяло забравяш че те боли като заплаче малкото и скокваш веднага да успокояваш...така че Simple Smile Мажа се иначе с разни мехлемчета сега защото на мен не ми сложиха водоустойчива превръзка като на другите, а директно ми я махнаха и ме мазаха с някакъв гел, който прави лек филм върху операцията. Това е като цяло в стегнат вид, ако имаш още въпроси питай Simple Smile

# 249
dog_ma, в Девата ли прави теста?

# 250
И ние си минахме по реда и насреща имаме две малки пишлета  Joy
Честито на мамите, които са се обебили и успех на останалите, които чакат!

# 251
И ние си минахме по реда и насреща имаме две малки пишлета  Joy
Честито на мамите, които са се обебили и успех на останалите, които чакат!

Да са ви живи и здрави! Големи да пораснат и да ви правят много щастливи   bouquet

Таничка , благодаря ти  Hug

Пълната упойка венозно ли ти я слагат или те упояват с райски газ? Мен са ме упоявали с райски газ за операция като бях малка.  Crazy  А като ти се догади имаше ли човек до теб да ти помогне да се обърнеш ако тръгнеш да повръщаш?

Аз за сега мисля да съм със спинална и да си избера Игнатов, за него чувам добри отзиви  Peace

Таничка, колко момичета бяхте в стая? 2 или 3? не че има толкова голямо значение, сега се присетих да попитам  Crazy

# 252
  • Бургас

Аз за сега мисля да съм със спинална и да си избера Игнатов, за него чувам добри отзиви  Peace

Таничка, колко момичета бяхте в стая? 2 или 3? не че има толкова голямо значение, сега се присетих да попитам  Crazy

Правилен избор правиш  Peace
При секцио сте по 2 в стая, нормалното май са по 3. Аз поне бях в стая с две легла, пръвите няколко дни бях сама, после дойде още 1 момиче.
На мен сама ми беше супер, не се съобразяваш, не слушаш охкане и пъшкане /винаги съм се чудела като охкат постоянно по-малко ли ги боли и защо само вдигат такава аларма, но това е друга тема/, не те будят като влизат да обслужват другото момиче, не се налага да чакаш посетителите ѝ да си тръгнат, за да можеш да поспиш и т.н. Ако имаш нужда от нещо, натискаш копчето и веднага някой идва да види какво става и какво искаш.

# 253
  • До морето :)
Само да кажа, че преди малко прочетох (не знам колко е вярно), че теста за упойките важи 1 месец само. Та, Айла, поразпитай и за това. Да не си отвориш двойна работа.

# 254
  • Бургас
Пълната упойка със спринцовка в абоката и за 1-2-3сек започват да те боцкат все едно едни иглички, изтръпва ти всичко изведнъж и си заспала за секунди. А за гаденето се случи като тръгнаха да ме мандахерцат да ме свалят долу и имаше хора които бутаха леглото, но не ми се е налагало да повръщам.

Общи условия

Активация на акаунт