149 Американки наричат за здраве, благоденствие и късмет на мъничката Виктория!

• 32 644
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Не издържам и барака нямам - като ми прекипи тичам към някое студио на йога и викам Оммммммммммм до прегракване - напоследък съм в прекрасна спортна форма  Thinking

И за да съм капо по всички линии БГ на децата хич не се подобрява... и 3+ и 4+ и 5+ мес сме пробвали  Thinking Thinking

Анет, ама и късметлийка си ти!
А иначе мисля да искам от училището да я включат в програмата за English Language Learners (ELL) - вадят ги от безмислен час и се занимават на малки групи с тях допълнително, за  да офсетва донякъде и испанския афтърскул и БГ ваканциите и вродения и мързел. PLS кажи пак за КУМОН - да/не, кид спесифик, задължително?!?!?  Thinking Thinking Thinking

# 676
абе...не знам колко ми харесва това с българския,Ст върви по мен и вика "една игричКА на телефонЧЕТО ТАКА моля" удъф
*
АП-Кюмон е патерица за мързеливи родители.Аз не бих го мислила до 1ви клас (Н тръгна лятото след К,С още не е ).Идеята е че 1. всяко умение се усвоява до зуко и се изпълнява за време 2.100 кинта ми плащат система от уъркшитс (с малко повече време и акъл можеш и сам са го докараш) за всеки ден от седмицата,в някакъв все пак помислен академично ред  3.сигурна съм че ще могат да правят базисна математика на излаз от ХС. Не е кид спесифик изобщо,10м на ден работа е,но иска,като всичко,упоритост твоя и последователност. Говоря само за матем.Кюмон,за англ-не знам.
*
У нас никой не иска да идва за повече от два дни,та нямам мнение за гостите,бараките и хроничните болести Mr. Green

# 677
Аз обичам гости, чувствам къщата пълна с живот. Естественно прехвърчат искри, но сме големи хора и потушаваме нещата...в зародиш. А като се върна от работа всичко прибрано, наготвено, изгладено. Как да не иска човек да му дойдат гости  Laughing

# 678
Как да не иска човек да му дойдат гости  Laughing
'Найш колко е просто да не искам?  Wink

Нито ми чистят, нито ми подреждат. Не им давам, защото ми разместват къщата и после с часове търся къде, да му се не знае, са набутали черпака. Или ми повреждат техниката (пример: разглобили най-мощната приставка на Дайсъна...).

Така че трябва само да ги хрантутя, пера, забавлявам, изслушвам и да им изпълнявам поръчките, след като съм платила пътните за гостуването. Па как мразя като изядат нещо, което съм го сметнала като закуска/обяд/вечеря за децата...

Затова седмица-две, и друм. Преди да сме си наритали шапките.

# 679
Както казах големи хора сме...всеки ми слага кое от къде е взел ( пък и шкафовете ми са тематично наредени  Mr. Green). Къщата няма какво да и подреждат, но дворът...за РД на мъжа ми имахме гости ( приятели, кумовете ни). Няма такъв кеф, прибираш се, дворът изчистен, за 15 дни бяха насъбрали над 80 чувала с листа. За забавленията - имахме подготвена програма, всеки ден някъде.

Тази година очакваме пак за Коледа и Нова година. От сега сме се "наточили" какво ще правим и къде ще ходим.

# 680
За гостите - и аз винаги съм била с предразсъдъци към продължително роднинско гостуване, но и аз се родих за месец и половина като майка ми и брат ми бяха тук. Имаше дрънканици, но като тегля чертата - положителното и помощта бяха много повече. Вече ме е яд, че отказах помощ като се роди К. Всеки мрънка колко било зле с баба в къщата, но всички, дето дават тези акъли, бяха с баби, а ние се мъчихме като грешни дяволи...

Да се изкажа и за буболечките - и аз имам ужас от всякакви бръмбароподобни гадини, но и това се възпитава, предполагам. Как сте със скаридите?

Скрит текст:

Скариди, лобстър и всякакви подобни "морски деликатеси" са наричани "хлебарките на морето" и са били храна за бедните и затворниците не много отдавна. Кой знае, може след 50-100 години Ред Лобстър да се преименуват в Грийн Крикет.  Laughing Азиатците отдавна си ги уважават като снак.

Оо, забравих - нали имаше липса на жена-чийтър - ей ви сега Lauren Silverman бременна с дете от Саймън Кауъл. Тая снимка е култова (този дето гледа, е мъжът и):

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 17:26 от Zоie

# 681
Зоуи, аз скариди не ям, щото ми миришат неприятно. Пробвала съм ги многократно, различно приготвени.

Има нещо, което не искам дори да опитам: сурови миди. Сигурно са вкусни, щом толкова много ги харесват, па и цената им е висока. Ама такъв сопол не мога да преглътна и това е.

П. П. Гати снимката! За пореден път се убеждавам, че хора - всякакви...

# 682
Гости (мама, тате, свекърва)-до един месец. Повече не ми се струва здравословно и за двете страни Simple Smile И двамата ми родители се държаха много добре, като ни гостуваха, имали сме и леки дърпаници разбира се, но се обичаме, и нямаме проблем да си кажем всичко в очите и да ни мине Simple Smile. Свекървата не издържа повече от седмица, с нея си ми е трудно, но и тя си е добър човек. Пътни с родителите ми делим 50/50, но те имат възможност в момента.
Зоуи, скариди не обичам, приличат ми на червеи  Sick Майка ми като ни беше на гости, много държах да опита де що има, та си поръчахме стриди, не се бях поинтересувала какво точно е това, но явно трябваше да се досетя по втрещения поглед на свекърва ми Grinning
Фейо, поставяй правила, за да няма сърдити. Това, ако мама и тате са разбрани хора Simple Smile

# 683
Има нещо, което не искам дори да опитам: сурови миди. Сигурно са вкусни, щом толкова много ги харесват, па и цената им е висока. Ама такъв сопол не мога да преглътна и това е.

oysters ли имаш предвид? аз харесвам заради сосовете (коктейлни и други) + винце... чудно

харесвам гости и за дълго и за кратко стига да съм ги поканила  Grinning

и Кумон харесвам - с програмата детето спокойно може да пропуска мат часовете в училище, оттук та до завършване.

# 684
Нашите гости си поемат пътните...
А скариди обожавам във всякакви форми , напоследък фаворит ми е крими праун суп
Стриди хапвам с удоволствие, а цените ... явно зависят от локацията. Последно цената която видях беше 25 за чувал. Даже коментирахме на плажа, че би било добра идея да имаме подвижно барбекю.

# 685
  • Boston, MA
Аз предпочитам да идва родата тук, отколкото ние да търкаляме катуна до България и обратно за две-три седмици, и пътни плащам, и осигурявам забавления тук, но не се навиват всички (баща ми, да му се не види). Трудно беше, когато идваха баби да гледат бебе за по шест месеца, толкова дълъг престой ни на нас, ни на тях вече бих причинила (а и спим всички само в две спални, нали Simple Smile)
Откакто обаче се пренастроих, че те идват на почивка, а не да гледат челядта, а и това е единственият начин да имаме връзка със семейството в разширен вид, много ми е по-спокойно. Нито къщата ми е някаква специална, нито имам кой знае какво в нея, та да мисля дали разбутали или направили нещо (това и за баби, и за деца се отнася).

Ядем морски неща всякакви, децата ядат крем-супи от миди и рапани, охлюви също. Сурови миди и стриди не все още, но идолът на Дани е Антъни Бордейн  Joy , който яде всичко, та и това може да стане Simple Smile Бобчето го имам на снимка на две години как е обърнал един буркан с хайвер директно в устата, ни лъжици, ни кракери иска с него. Омарите са ни местни, евтини, и наистина прекрасни.

# 686
Терми, правила-мравила, това са хора на възраст и смятат, че са прави за всичко.

Лени, да ойстърсите имах предвид. Ама аз и рибена супа не харесвам, така че...

Бубка, и на мен ми е по-лесно те да идват. Но за кратко. Така и вълкът сит, и агнето -цяло.

# 687
Само да уточня, че въпросът за скариди и подобни беше във връзка със скакалците - ако ядем/ядете едните, какво толкова ги различава от другите? Демонстрирах и със снимка.  Mr. Green

# 688
  • Boston, MA
Така де, скакалците не ги изключвам като възможност.  Laughing

# 689
  • USA
Анет, "много яко" за българския на децата!  Joy А ти го жалеше Ст. Браво на него! И моят е прихванал тукашните лафове, пее "А дано, ама надали!" Simple Smile, не съм забелязала за умалителните, но мен не ме дразнят. (Само "парички" като чуя ми става лошо.) А, и говори на "бе", ама бял кахър, ще се оправи като се върнем. Твоите по между си на български ли говорят?

АП, Анджи сигурно е обучила околните на английски, а ла "елате си узмете шопо" Simple Smile Имах същата дилема за Кумон и реших да изчакам поне 1 клас да мине.

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 22:32 от Winx

Общи условия

Активация на акаунт