(Био)зеленчукова градина - тема 23

• 68 996
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Браво Вили, страхотно е това, което споделяш. Все напред и нагоре ти пожелавам.  Peace
Обнадеждавам се и като цяло за родната ни земя, че отново ще цъфти някой ден...

# 616
Да ви питам, знайки Simple Smile
Дафиновият ми лист редовно става лепкав и покрит с големи капки лепкава влага. Мия, след 2 седмици отново.
Не виждам нищичко по него да лази, ама хич.
Какво ще да е? И как да го махам?
Памукова въшка било. Дори я видяха на снимката ми: http://bushkata.snimka.bg/flowers/bergamot.784710.31897117.big (това е снимката на бергамота)
Не знам дали това е същото, което мори и дафиновият лист, но ще трябва да го гоня при всички положения.

Вили, ще ми е интересно да прочета равносметката ти. Радвам се, че звучиш оптимистично и че не се отказа.  Peace

# 617
Вили, супер  Hug

# 618
Вили поздрави и от мен.Има надежда!

# 619
Пак здравейте и дано не ставам досадна Embarassed, но напоследък се ровя в сайтове за... храсти.
Имам в двора могилка, която направо си плаче да бъде превърната в алпинеум, но ми се зави свят от стотиците цъфтящи, пълзящи и какви ли не храсти и цветя... ooooh!
Ако има някой запознат с темата
(или ако мястото на въпроса ми не е тук...)
Моля за някакъв ориентир...
Къде мога да ги поръчам, какви да избера
(или ме препратете нанякъде Laughing, ако има такава тема и специалисти)

# 620
# 621
  • на пъпа на Златията
Иванова_Eнтусиаст

Mmm daa,
Къде да пиша,
в градинарството ли или тук? Тук май е по-подходящо. Все не ми остава време за цветни градини.
Моята препоръка е да се огледаш около двора си и да си спретнеш алпинеума от твоите си китки. Зависи къде си? По-влажно ли е? За да се запази влагата в алпинеума , ще трябва да сложиш камъни и пясък в пръстта. Сещам се за здравец, бръшлян,  някакви китки, нискостеблени  с дребни цветове, мъхове разни.
Катоп надникнах в градинарството ми доиде на ум  над портите да си пусна бодлив трендафил че циганите да не ми прескачат портите. А и имам  една мрежена ограда дето могат да я прескачат. А може и целия двор да се огради с трендафил. вместо бодлива тел .
Бушката , тъкмо да ти кажа  че имахме  лимон и той така изглеждаше и е нормално. Мислех си че са такива листата на лимоните , дафиновия лист за да не се изпарява влагата , ама като ти видях лимона , май  се оказва че са си въшки.
Пробвай с емулсиите на Амика. Каква беше? Течен сапун , даже има такъв дето мирише на лимон и зехтин. 

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 18:11 от rorik

# 622
Mmm daa,
Къде да пиша,
в градинарството ли или тук? Тук май е по-подходящо. Все не ми остава време за цветни градини.
Моята препоръка е да се огледаш около двора си и да си спретнеш алпинеума от твоите си китки. Зависи къде си? По-влажно ли е? За да се запази влагата в алпинеума , ще трябва да сложиш камъни и пясък в пръстта. Сещам се за здравец, бръшлян,  някакви китки, нискостеблени  с дребни цветове, мъхове разни.

rorik...  smile3525
Вече се ориентирах в тази насока и си поподготвих тази година "тревички" и цветя, които смятам да включа в "декорацията", но като гледам по цветарските магазини и особенно в сайтовете, какви красиииви Embarassed храсчета има...
Иска ми се да си сложа и нещо от тях, а и за оградни трябва да помисля, че някъде покрай алпинеума и беседка има в "проект"... newsm78

Мерси, gali*!

Ще видя и градинарите, какви идеи ще ми дадат.

Благодаря ви!
Страхотни сте! Hug

# 623
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пред административната сграда на  фирмата ни направиха алпинеум  Tired отначало приличаше на пресен гроб. после, заради огромния брой неправилно избрани треви и храсти заприлича на купчина.

важно според мен е да се изберат бавнорастящи, ниски, такива каквито няка да "задушат" камъните и цялостната идея и да не се прекалява.

ние се отказахме от алпинеума от страх. камъните са отлично скривалище за змии, а ние сме близо до река и това си е реална опасност.  Hug

# 624
Най-красив и невероятен алпинеум, който аз съм виждала, притежава нашата Tedy. Доброволно да си го снима и покаже, за да не влизам в ролята на папарак.

# 625
Пак здравейте и дано не ставам досадна Embarassed, но напоследък се ровя в сайтове за... храсти.
Имам в двора могилка, която направо си плаче да бъде превърната в алпинеум, но ми се зави свят от стотиците цъфтящи, пълзящи и какви ли не храсти и цветя... ooooh!
Ако има някой запознат с темата
(или ако мястото на въпроса ми не е тук...)
Моля за някакъв ориентир...
Къде мога да ги поръчам, какви да избера
(или ме препратете нанякъде Laughing, ако има такава тема и специалисти)

Тъкмо вчера открих отговорът за теб: http://zelena-prolet.com/Dekorativni_trevi
Полудях от красотата и разнообразието. Остава и да си направя (някога) алпинеум.
Рорик, благодаря.  Hug

# 626

Тъкмо вчера открих отговорът за теб: http://zelena-prolet.com/Dekorativni_trevi
Полудях от красотата и разнообразието. Остава и да си направя (някога) алпинеум.
Зелена пролет са страхотни, потвърждавам. Такова разнообразие и такова внимание към растенията не бях виждала.

# 627
  • на пъпа на Златията
http://www.youtube.com/watch?v=y9ErTtKSdyE

Ужас.!Случайно попаднах. отговарят 10 мин. преди края . Монсанто. Канада, САЩ, Южна Америка.

В краснодарския край. Погребали някакви момичета починали от конгоанска треска. Но нещо не продължиха  с информацията.  нищо повече за това.
1000 човека на ден в света. Не се лекува.
А в нашата държава  разграден двор.

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 17:57 от rorik

# 628
  • Русе
Не съм писала много отдавна, но изчитам всичко за вашите градини.
Аз вече мога да кажа, че работа в градината нямам. Изорана и засадени лук, чесън и салати. Спанака поникна.  И аз като Вили си правих равносметка- имаше добра реколта от всичко. Изхранваме се и мазата е пълна за цяла зима. Толкова плодове не сме имали от както имаме плодни дръвчета. Два месеца почивка и започвам плановете за семена и разсади.

# 629
  • Варна-София
За тази моргелонова болест чета вече няколко години и виждам как напредва по света. И у нас имало вече случаи: http://zdrave.ws/25109/i-u-nas-veche-ima-sluchai-na-misterioznat … rgelonova-bolest/

Затова пък ще ви кажа за една новоизмислена много вкусна комбинация, която вече трети ден пробвам и все ми харесва.
Проста до безумие: 1 настъргана ябълка + 1 настърган топинамбур + няколко капки лимон
Заб.: топинамбур = земна ябълка = ярълма + всички други наименования на грудкообразуващия слънчоглед
Днес я пробвах на закуска като мюсли. Няма ГМО, няма дяволи. И е с много интересна хрупкава консистенция.

А за многото работа - няма да се разубедя. Сега ми се е паднало да участвам в нещо стойностно и макар и да съм винтче в огромната машина, знам, че точно в тези дни съм много важно винтче. И ако този пъзел се беше завъртял преди години, а не чак сега, може би децата ми нямаше да гледат за развитие извън града, в който са родени. Но поне за децата на другите ще има нещо хубаво.
http://www.focus-news.net/news/2013/11/01/1843197/ministar-danai … al-vav-varna.html

Общи условия

Активация на акаунт