Отново заедно с "Aşka Sürgün", проектите на Махсун Кърмъзъгюл и колеги '25

• 55 945
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • София/Бургас
Keskinowa, съгласна съм и от части съм го приела, ама да взема малко да открехне вратата както казват.  Mr. Green Това в кръга на шегата, но иначе като се замислиш това си е една много добра стратегия. Папараците ще се избият да го следят и пак нищо не намират. Мен друго ме заинтересува сега как успява така добре да се крие ?  newsm78

djoleva, слез от балкона и дразни нещо.  Липсваш!  Hug Гледаш ли отново сериала ?

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 23:15 от ChemistryLady

# 46
Ами той все в мъжки компании,че и подръчичка с някои от тях.Ако не знаем какъв Дон Жуан е човек би си помислил,че има слабост към .....а може би и това е стратегия.Но той е смесица от нрави-роден в Изтока,където традициите и закостенелите разбирания са все още в пълна сила.После идва в Истанбул,където се потапя в доста различен от познатия му свят.Много добре се е приспособил и въпреки всичко у него си остава, и източният манталитет.Много от песните му показват,че кюрдското и родният край са дълбоко в душата му и завинаги ще останат там т.е. ще бележат творчеството и живота му.Та и личният му живот е белязан от изтока-скрит дълбоко в тайнственост и неизвестност.Както каза и Зилян в една от сериите в техният край някои неща никога не се изричат и показват.Човек ги преглъща и преживява сам.

# 47
  • София/Бургас
Ами той все в мъжки компании,че и подръчичка с някои от тях.Ако не знаем какъв Дон Жуан е човек би си помислил,че има слабост към .....а може би и това е стратегия.
Разсмя ме до сълзи с това!  smile3532
Ама си е така като се замисля. То май само с цигуларката сам го виждала и с една с руса с много черни корени, с жена.
Може би това, че не се показва е хубаво от една страна - хем засилва интереса, хем не го разнасят из жълтите вестници (нали го бяха хванали с една руса на яхта, тогава луднаха да го обсъждат). Ми като замисля, ако бях на негово място може би и аз бих го предпочела. Това да те разнасят из вестниците и да пишат разни глупости е оскърбително за теб самия и за семейството ти (все се намират вярващи на глупостите, които се изписват и се получава като във вица - иди обяснявай, че сестра ти не е ... като ти нямаш такава).

# 48
  • под най-голямото листо на тиквата
Добра нощ щастливки!  Hug
Има ли някъде песента която е над темата със субтитри?
Ако няма може ли някоя от вас да каже за какво се пее в нея. Хареса ми как звучи, а и клипа е добър.
Спокойна нощ. 1countingsheep

# 49
  • София
Добър вечер, щастливи почитатели!
Бих искала да благодаря - на Ди за новата тема, на дамите, които ме поздравиха и ... толкова много пъти ме споменаха. Не съм по приказките, не обичам и кой знае колко да се споменава името ми, та аз не съм сторила кой знае какво. Никога не смогвам своевременно да отговарям на питанията, а какво да кажа за епизоди, песни, по-обширни интервюта. Непрекъснато се уча, допускам грешки, може би понякога преводите и информацията ми не е съвсем точна.
Затова, в тон с лиричното настроение в темата, е днешният ми поздрав - "С очите ще разкажа", защото в културата на Изтока, там от където произхожда и героят на темата ни, предпочитат да говорят с очите, когато имат какво да кажат и на кого да го кажат.
Скрит текст:
GÖZLERİNE ANLATACAĞIM      С ОЧИТЕ ЩЕ РАЗКАЖА

Yalnızlıkla ben dosttum.          Станах приятел със самотата.
Sen geldin ona küstüm.          Ти дойде, разсърдих й се.
Nasıl düşman olduğumu          Как станах враг,
Gözlerine anlatacağım.            с очите ще разкажа.

Hayal mı bu gerçek mi?          Мечта ли е това, истина ли е?
Uykudamıyım yoksa.              Да не би пък да се унасям?
Geldiğin gün bende beni         За мен, в деня когато ти дойде
Gözlerine anlatacağım.           с очите ще разкажа.

Duymadığım kelimeyi.            Думата, която не чух.
Bilmiyorum söylemeyi.           Не зная какво да кажа.
Yüreğimdeki herşeyi               За всичко, което нося в сърцето си

Kor düşen yüreğimi                За сърцето ми обхванато от жар,
Gözlerinde bittiğini.                което се спира в очите ти.
Sana seni sevdiğimi               За това, че те обичам

Özlem Pala – 2007                Йозлем Пала – 2007 г.
                                           Превод: Милена Димитрова – 2013 г.

Sıla, 32. Bölüm – „Съла” – еп. 32; 49:45 – 50:00 мин. (последните два куплета от стихотворението са използвани в посочената сцена) - http://www.balkanje.com/sila-ep32-video_677a5118e.html

Стихотворението е с автор Йозлем Пала (Özlem Pala), публикувано е в една антология за турска лирика от 2007 г. За съжаление, не е достъпно в интернет това издание. Колкото до авторката на стиховете – доста оскъдна е информацията, вероятно това е … една известна телевизионна водеща и журналистка, със същото име, но … може и да е псевдоним.
Използвах стиховете (цитирани и във филма), за да илюстрирам едно обучение и си направих превод.

# 50
  • София/Бургас
Милена, без теб темата нямаше да просъществува толкова дълго въобще! Ти буквално помагаш тя да продължава, защото след време снимките и клиповете щяха да омръзнат, а като не можеш да разбереш дори едно елементарно изречение написано във Facebook как да разбереш какво става с човека, за който е темата!
Ние сме страшно благодарни за преводите и се радваме, че дори частично ти помагаме да усъвършенстваш езика! Peace Не се притеснявай, че не си превела всичко и това, което правиш е достатъчно (особено за хора като нас, които си нямат хал хабер от езика!). 
Без теб нямаше как да разберем за всичките традиции и цялата информация, която ни предостави!

smile3525

# 51
  • София/Бургас
Добро утро!
Лек и успешен последен работен ден! Peace

# 52
 HugДобро утро , щастливки!

ddkal - Mahsun Kirmizigul - Kardeslik Türküsü - с превод
http://vbox7.com/play:469d3d32
и  още едно изпълнение на същата песен на Краля  Simple Smile- в компания
http://www.youtube.com/watch?v=ig1WgmQc7Rw

Усмихнат ден на всички Grinning

# 53
  • под най-голямото листо на тиквата
Добро утро!  morning
vousetmoi - Благодаря!
Понеже Ивето рано-рано се е погрижила за закуската от мен една песничка

Успешен Ден !

# 54
Добро утро и от мен, Щастливки Hug
Скрит текст:

Иве  Hug благодаря за кафето, взимам си с удоволствие, а и ми е необходимо
Скрит текст:
защото започваме у дома ремонт, ще Ви чета в почивките изпод найлона Grinning
Дори и изпод найлона ще си пускам музиката от клиповете, които слагате, така денят ще ми спори!
Видях периферно Миленка Hug, ще чета по късно! Peace
 Hug
Слагайте песнички, че ...колкото повече, толкова повече  Heart Eyes

Слагам едно старо, но позабравено стихче от Асен Разцветников, в унисон с моите задължения:
Дядо Тричко знае всичко:
Скрит текст:
шие капи от чорапи,
мели трици от мекици,
върже крава със кощрява,
спира влака със кривака,
хваща раци със мустаци,
сбира круши със ботуши,
брули дюли със цървули.
Joy

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 09:48 от real inima

# 55
Милена, без теб темата нямаше да просъществува толкова дълго въобще! Ти буквално помагаш тя да продължава, защото след време снимките и клиповете щяха да омръзнат, а като не можеш да разбереш дори едно елементарно изречение написано във Facebook как да разбереш какво става с човека, за който е темата!
Ние сме страшно благодарни за преводите и се радваме, че дори частично ти помагаме да усъвършенстваш езика! Peace Не се притеснявай, че не си превела всичко и това, което правиш е достатъчно (особено за хора като нас, които си нямат хал хабер от езика!). 
Без теб нямаше как да разберем за всичките традиции и цялата информация, която ни предостави!

smile3525

newsm10 smile3501 Подкрепям го напълно!

Момичета, видях закачката с целувката на Сеймен ага.  Joy АА, страшни сладурани сте, но Дея Hug само да ми падне, ей така аз нея  smile3511, защо ме издава, то прекалените светци и Богу не са драги, та нека и аз, макар и виртуално .... Joy rotfImbo  love001
Ама много ми харесахте, и стихчета виждам че има, на Вили са ми от непознати автори, но ми харесват Peace ще ги чета по задълбочено при първа възможност.

# 56
Здравейте! При мен пак не е лято Sad
Иве, за кафето и закуската, които ми създадоха настроение в това мрачно утро Heart Eyes

Това е съпругата му. Но знаем, че той предпочита русите. Между 2000 и 2004 г има един "разпътен" период от живота си, през който не написва и не записва нито една песен, Тогава още не се занимава с кино, а е само певец и композитор. Тогава го засичат с много мацки, кои истински връзки, кои измислени. Милена беше сложила списък, но аз така и не си го запазих. От няколко години не дава интервюта и страни от медийте. А стари има много, които могат да се намерят в нета.
Ани,  Heart Eyesза песента на маса. Това изпълнение ми стана любимо.
Силве, не мога сега да те поздравя с ремонта, а чак, когато свърши Grinning. Сега ще ти давам моралната си подмрепа Peace

Милена, днес Ива е казала много точно мислите на всички ни. Присъедънявам се и аз Hug

# 57
Главата на семейството вече е гладен, аз ще ви се порадвам, но се погрижих и за Вас, че като гледам от вчера не сте яли Joy
Скрит текст:

и десерт има, ама бирата е у Ивето Hug
Скрит текст:

Иве49, ще ми е нужна подкрепа, и нашите калпазани вместо да тичат и да се карат, да идват да хващат четките, но пък получих СТРАоооТНА новина   
Скрит текст:
скоро ще си прегърна порасналото момче  loveuuu
newsm78 Защо ли МК е сложил тази снимка с това мрачно облачно небе и черните птици? Да не би да тъгува, че Ивето още е болничка? Joy Heart Eyes
На мен съпругата му ми харесва, нищо, че не е руса. Пък и той като съпруг и родител по-добре ми стои, отколкото самотен Sad

# 58
  • София
Скрит текст:

Това е съпругата му. Но знаем, че той предпочита русите. Между 2000 и 2004 г има един "разпътен" период от живота си, през който не написва и не записва нито една песен, Тогава още не се занимава с кино, а е само певец и композитор. Тогава го засичат с много мацки, кои истински връзки, кои измислени. Милена беше сложила списък, но аз така и не си го запазих. От няколко години не дава интервюта и страни от медийте. А стари има много, които могат да се намерят в нета.

Милена, днес Ива е казала много точно мислите на всички ни. Присъедънявам се и аз Hug

По повод тази снимка, на 09.07.2012 г. съм публикувала следната информация:
http://www.sabah.com.tr/fotohaber/yasam/unlulerin-bilmedigimiz-c … 40676&page=24
Kırmızıgül oğlu Mahmut'u çok fazla göz önünde tutmuyor.
Кърмъзъгюл не взима много под внимание сина си Махмут.
И ... доколкото на мен ми е известно, жената на снимката не е съпруга на Кърмъзъгюл.

Благодаря за милите думи и от тази сутрин, поднасям букет.   bouquet

# 59
  • София/Бургас
Силве, много ми е странен Махсун в Инстаграм. 2/3 от снимките са такива.
Лек ремонт! Peace

Аз до сега снимка на жена мине съм засичала никъде, а предният път рових много.

Общи условия

Активация на акаунт