Парфюмни размисли и страсти - 173

• 68 084
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз си купувам марки, които ги няма у нас, от магазините на летищата, когато ходя някъде. Марки, които и там ги няма, съм си поръчвала онлайн. (Но нямам голям опит. Тук има хора, които наистина са много по-навътре в конкретиките на пазаруването. Аз съм малко повече просто ценител, отколкото колекционер.  Wink Засега поне, че то не се знае знае ли се  Mr. Green )

# 346
  • на терасата
Цялата отпуска изкарах без парфюми, направих си почивка от аромати Simple Smile Прегледах местните провинциални парфюмерийни магазинчета, намерих търсения от мен Caldion, но не го купих, имаха само 100 мл. Хубав и много траен, тип дезодорантска миризма. Силно се впечатлих, че видях в едното магазинче 100 мл Tom Ford Black Orchid, заедно в други по-популярни дизайнерски парфюми, което силно ме озадачи. Беше затворено поради отпуск, иначе щях да вляза и да си поговоря с продавачката. Дали бяха ментета? Пък може и те да пазаруват оnline.

Днес си взех виалите на Килиън от пощата. Не се стърпях и направих по едно фъс от трите.
Good Girl Gone Bad ми напомня нещо от соц-времената, но не мога да се сетя на какво, дали не беше и мъжко?! Много траен, само от едно пръсване в сгъвката на лакътя ухаеше до обяд.
In the City of Sin ми хареса от едно пръсване, и там долавям нещо познато но доста се изменяше, ще го пробвам самостоятелно.
Forbidden Games ме впечатли най-силно, интересен аромат. Ще се разучава.

Но пък днес, тръгвайки от къщи се чудех какъв аромат да си взема, бръкнах в пликчето със сампъли и взех L'Ombre Dans L'Eau Diptyque. Сега, като излизах в обедна почивка, излях цялата пробичка върху себе си. Много ми харесаха зеленяците в него, но не долавам точно доматени листа. Изби ми, обаче, някаква лекарствена нотка. Дават го да си прилича с Fiori Chiari L`Erbolario, трябва да ида до L`Erbolario да проверя.

Наскоро пътувах в маршрутката с жена, която ухаеше прелестно. Попитах я кой е парфюма, каза, че е Code Armani. Не можех да повярвам. Трябва да ида тия дни до МОЛ-а. Досега съм го пробвала само на блотер, сега ще пръскам щедро на китките. Ако на моята кожа стои като на нейната ... УАУ ще имам нова парфюмна любов!

# 347
И на мен днес една клиентка ми ухаеше на нещо много хубаво, но ме досрамя да я попитам какво е Blush
На мен ми предстои пътуване до Виена, там знаете ли кои са добрите парфюмерийни магазини? Да им видя адресите и който ми е близо да го посетя. Сякаш имам спомен, че някое момиче от темата живее във Виена.

# 348
  • София
Възможно ли е сайтът да предлага 150 мл. опаковка
http://www.parfumi-shop.net/bg/ezine/show/bvlgari-aqua-pour-homme-m-m-.php
след като във фрагрантика пише, че се предлага във вариант 50 мл. и 100 мл.
http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Aqva-Pour-Homme-153.html ?

# 349
  • Там, където ме обичат
Densi, мерси много.   bouquet
Сори, че така лаишки съм попитала. Ама пусто откъде да знам, че са няколко.
Брандът не го познавам никак, а иначе питането ми беше за кафевия.  Peace

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 16:39 от foxysilver

# 350
И на мен днес една клиентка ми ухаеше на нещо много хубаво, но ме досрамя да я попитам какво е Blush
На мен ми предстои пътуване до Виена, там знаете ли кои са добрите парфюмерийни магазини? Да им видя адресите и който ми е близо да го посетя. Сякаш имам спомен, че някое момиче от темата живее във Виена.
Виена е рай за парфюмана. Целия център е осеян с бутици за мейнстриим и нишова парфюмерия. Има и бутици на Шанел, Ермес и всеки, който ти трябва. Буквално са през няколко крачки и ставаш разноглед. Ще се насладиш на невероятни парфюмни изживявания. Hug

# 351
densi, малко по-конкретно може ли  Blush ? Марияхилферщрасе? Около Щефансдом? По пътя за музея Албертина - там помня, че имаше доста магазини, даже влизах в някаква парфюмерия, но беше много мъничка.

# 352
Не не им знам адресите, намирала съм си ги сама и си ги помня. Ковачева обаче може би ще ти помогне с точни адреси.
Търси в Гугъл, той знае знае всичко. Hug

# 353
Не, не, точните адреси не ги искам, ще ги проверя в гугъл, само насоки за коя част по центъра и евентуално имена на вериги магазини. За да видя кои ще са ми в района.

# 354
  • някъде под слънцето...
Да, точно този - на Ерме!  Peace

Ерме, в България не се продава никъде, нали!? Или бъркам? В Сефора на Корфу и в Солун съм виждала, Гърция ли е най-близкото място откъдето може да се купи? Момичета, бих искала да ви попитам от duty free shop на летище може ли да се купи по-изгодно Шанел или Ерме, отколкото в парфюмериен магазин?
Не се продават официално да Ермес, но кварталните магазини и сайтове са бъкани къде с оригинали, къде с ментета. Имат страшно добри ментета внимавайте! Peace
Да може, на Дюти фрии Шанел излиза почти винаги малко по-евтино от нашите реални магазини,

На на6ето лети6те стотиците Шанел  едп са от порядъка на 100 евро, за съйаление, от две години отмениха отстъпката ни от 20% за празниците и си караме само на 10%.
Ерме   съ6то са от порядъка на 100 евро за стотица
По принцип Шанел и Ерме  не са 4ести гости(да не кажа, 4е изоб6то не съм ги виждала )но 6тендерите с  промоции.
Промоции , двете марки  съм заси4ала много рядко.Наскоро в една квартална  парфюмерия ликвидираха  селективните и КМ се предлага6е на 35 евро стотицата , а за намаленията на старите  Ерме ве4е писах.Стотицито излизаха около 70 евро.

# 355
  • София
На на6ето лети6те стотиците Шанел  едп са от порядъка на 100 евро, за съйаление, от две години отмениха отстъпката ни от 20% за празниците и си караме само на 10%.
Ерме   съ6то са от порядъка на 100 евро за стотица
По принцип Шанел и Ерме  не са 4ести гости(да не кажа, 4е изоб6то не съм ги виждала )но 6тендерите с  промоции.
Промоции , двете марки  съм заси4ала много рядко.Наскоро в една квартална  парфюмерия ликвидираха  селективните и КМ се предлага6е на 35 евро стотицата , а за намаленията на старите  Ерме ве4е писах.Стотицито излизаха около 70 евро.

Тази кварталната парфюмерия ликвидираха ли я и в София ли е? Wink

# 356
  • някъде под слънцето...
В Мадрид.Заради кризата затвориха доста парфюмерии, а тази я направиха на дрогерия.За да си върнат бързо парите инвестирани в селективна, ги пуснаха на 70% намаление.Когато разбрах за операцията, ве4е има6е не пове4е от 20 вида.За мен така и ни6то не харесах, но   приятелката ми се обзаведе с един Ангел и Демон ЕДП.

# 357
  • София
densi, малко по-конкретно може ли  Blush ? Марияхилферщрасе? Около Щефансдом? По пътя за музея Албертина - там помня, че имаше доста магазини, даже влизах в някаква парфюмерия, но беше много мъничка.
По Кертнерщрасе от Щефансдом нагоре към Операта и в околните улици е рай, сами ще ти се бутат под носа магазините  Grinning Има и монобрандови има и "смесени" магазини.

# 358
Благодаря bib.bib!  Heart Eyes

# 359
  • Germany
Виена Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Три пъти го пиша този пост и не мога да публикувам, затова накратко:
Любим бутик - http://leparfum.at/contact Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Намира се до Щефансплатц, изход Грабен на Метрото, непосредствено до паметника на чумата (напишете Graben Wien в Google и ще се ориентирате, много известно място е). Много добър подбор на парфюми и изключителни консултанти. Точно срещу него е входа на бутика на Hermes. Обслужването е арогантно, но да не се впечатлявате. От другия край на паметника е Дуглас, в който има ексклузивната колекция на Ван Клийф и Арпълс, може да ви дадат 20% намаление, на мен поне ми предложиха. В големия Дуглас на Кертнерщрасе, до красивия бутик за цветя има Bois 1920, както и цялата Приват колекция на ТФ. В Marionnaud http://www.marionnaud.at/ има Serge Lutens, могат да ви предложат карта с намаление 10%.
Друго изключително място е http://www.yelp.at/biz/duft-and-kultur-wien, подгответе си специално време за него Crazy
В малките улички има бутици на малки и големи нишови къщи, не мога да обясня къде е бутика на Рамон Молвизар Crazy Crazy Crazy, но ако някой ме заведе с удоволствие ще му го покажа Twisted Evil Twisted Evil
Срещу сладкарница Демел, култово за Виена място е Дуглас, който предлага Герлен http://www.shops-wien.at/1-innere-stadt/kohlmarkt, и изобщо - Виена е рай за такива като нас Wink, само пари да има в изобилие Wink Mr. Green

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 21:45 от kovatcheva

Общи условия

Активация на акаунт