На планина с две малки деца-хотел с басейн и подходящ детски кът - 2

• 104 756
  • 763
  •   1
Отговори
# 315

Давам отзиви за "Вълеви къщи - ОК" с. Чифлика.
http://www.valevikashti-ok.com/

Започна се с трудно свързване по телефона, но все пак успяхме да разговаряме със собственичката.
Резервирахме студио и 2на стая с допълнително легло.
Пристигайки на място собственичката настоява, че изобщо не сме резервирали студио (изрично искахме студио, защото е на 1ви етаж и има собствен санитарен възел), а сме си били запазили 2двойни стаи.
На път сме да си тръгнем, но надделя умората от пътя, 2деца, едното бебе.
Решаваме да видим стаите (резервираме 2двойни, защото ще почиваме ние и още 1семейство и поне държахме да са в една къща).
Уви, и това не е възможно. Simple Smile А едната двойна стая е само за 2ма човека, но пък вътре натъпкано едно разтегателно легло, от което вратата не може да се отвори до край. Simple Smile
След големи разправии сменят стаята с по-голяма, но отново не в една и съща къща.

Въпросните къщи са доста препоръчвани, но аз категорично не мога да го направя.
Освен ако не става въпрос за по-голяма група приятели и то без деца, или с големи такива. Които не ги бъркат малките стаи и общият санитарен възел на 2ри етаж (2стаи).
Изглежда студиата си ги пазят за....незнайно кого, или пък ги дават по симпатии....
Ако имате възможност, записвайте си разговора със собственичката какво резервирате..Simple Smile защото тя после упорито твърди, че няма такова нещо. )

интересно, ..............с  моето семейство  бяхме  там на 22 и 23 август, в студио 
 и моите впечатления относно резервацията са коренно противоположни.Обадих се по телефона 10тина дни преди престоя ни , настоях за студио защото ще сме с голямо дете и резервацията бе готова .Собственичката ме попита дори за доп. условия - помолих за помещение в което пода не е застлан с мокет и наистина такова ни бе осигурено. Подчертавам , че посещаваме Вълевите къщи за първи път ,намерих координатите от интернет и бяхме само тримата -аз , съпруга ми и детето. Друг  наистина голям плюс бе , предвид нашето огромно закъснение / пристигахме около 22,30ч вечерта /, че звънях няколко пъти относно пътя , телефона веднага се вдигаше и се даваха указания, а когато пристигнахме , собственичката ни очакваше на паркинга.
Относно базата - според мен е добра за категорията си , чисто е ....е има и забележки басейна е по скоро голяма вана за киснене /р-ри 3/4м/, общото помещение , когато се съберат различни хора винаги единия има претенции към другия но като цяло сме доволни от престоя си  и ако ни бе по-близко с удоволствие бихме отишли отново

# 316
tky, интересно или не, моите впечатления са точно такива.

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 23:25 от Mirama

# 317
  • Пловдив
Четох назад във темата за хотел Бор в Семково, резервирах чрез колективен сайт за две нощувки....но в нереновирана стая, после размислих, но сделката е вече изтекла - не мога да подменя ваучера. Дано не съжалявам, утре ще го платя, и ще видим на място, ако има възможност да подменим с реновирана стая....
Както и да е - на 2 септември ще дам отзиви.

# 318
И аз тук да дам отзиви за Сasa Karina Банско
http://www.bansko-casakarina.com/index-summer.html
След всички четени положителни отзиви и препоръка на приятели взех ваучери за едноседмична почивка в хотела.  Може би няма да съм единствената или поне не прочетох никъде негативни коментари, ако не аз ще съм първата.
Настаниха ни в апартамент с две спални и кухня с бокс на първия етаж, уж с гледка към планината, но уви гледка почти нямаше. Апаратамента в ужасно окаяно състояние, мебели и електроуреди всичко внос с контейнер от Англия може би, тъй като всичко беше с преходници към контактите. Липсваха килими навсякъде и прахоляка се разхождаше из всички стаи ooooh!. Единственото хубаво нещо беше телевизора NEO, огромен но не на място според мен на фона на всичко останало. Настанени бяхме в нереновираната част на хотела, което разбрахме по-късно. В бянята за мое учудване имаше само вана с душ без стойка Shocked, ако искаш да си измиеш косата трябва някой да ти държи душ телефона. На въпроса ми защо няма стойка отговорът беше, че ще дойде майстор да ни сложи щом желаем newsm78.
Отношението на персонала не мога да кажа, че беше добро. Никой нищо не ни обясни, та те даже не стояха на рецепция... Да не говорим, че се наложи да закъснеем единият ден и звъняхме да предупредим никой не вдигна нито един телефон.
Басейнът беше вътрешен отворен с врата към двора на хотела. Уж беше отоплен, но може би през зимата. Сега беше направо студен. За да си вземеш шезлонг трябва да станеш рано сутринта да метнеш една хавлия на желания и да видиш дали ще е твой до края на деня, направо смешно при този капацитет на хотела.
Единственото хубаво нещо беше храната. Готвачите бяха на ниво.
Извода, който си направих е да не купувам повече ваучери за почивка. Колкото и евтино да ти изглежда явно всичко е направено с умисъл. Тези с ваучерите ги слагаме в старото крило на хотела, а останалите в новата част....., това може да се случи само в България, за което ми става адски мъчно.
Извинявам се за дългия пост, дано не съм досадила на някого.

# 319
tky, интересно или не, моите впечатления са точно такива.

ок - това са твоите впечатления - аз споделих моите .Нито споря , нито защитавам собственичката.Просто за мен точно с резервацията  / след като на място видях че заетостта на хотелите в курорта не е кой знае колко голяма /не би трябвало да има проблеми.Както и да е ....
За такава природа + минерална вода  за мен лично и Чифлик  а и Рибарица се оказаха твърде прехвалени и определено съм разочарована.Жалко за което .

# 320
Здравейте, да се включа и аз за Орбел Добринище.
Много сме доволни, бяхме в мезонет, много просторно, 2 бани, хавлии, кърпи,халати, козметика всички екстри. Басейните не са големи, външния не сме ползвали, беше доста облачно, вътрешния е 31 градуса, на мен ми беше малко хладничък, джакузито топло, спато много добро, чисто и на едно място. Персонала много любезен, наистина добронамерени. Това , което искам най-вече да похваля  беше кухнята. невероятно вкусно готвят тези хора , опитахме доста неща, доста евтино ми се видя . Браво на готвачите Peace. Закуската за мен беше без забележки имаше голямо разнообразие , не може да се опита всичко ама никак, а ние сме си от хапващите Joy. Горещо го препоръчвам.
Ние сме си фенове не Римска баня , но там като плюс посочвам басейните, много топла вода и много големи басейни , спато също е по - просторно . Тук обаче  стаите ми харесаха повече и кухнята също Peace.

# 321
може ли ако имате инфо за този вид почивка но извън по-големите тур дестинации (банско, разлог, добринище, велинград, рибарица и т,н,) все пак аз свързва планината със спокойствие.

# 322
  • Варна
Планирам да заведа половинката на някое диво и красиво място със СПА и разходки в гората през септември.
Благодаря ви!
Приятно и слънчево лято!
  bouquet  bouquet  bouquet

Още едно предложение - Mountain lake Смолян. Ако някой се интересува от повече подробности,
ще отговарям.

http://mountainlake-bg.com/

stanis, мисля, че отговаря на твоя критерий за спокойствие.

# 323
Изчетох половината тема, но бързам да питам - с моя мъж искаме да почивам в планината, на място с басейн и по възможност двойна стая да не надвишава 50-тина лева... Възможно ли е да се намери подобно място?

# 324
Изчетох половината тема, но бързам да питам - с моя мъж искаме да почивам в планината, на място с басейн и по възможност двойна стая да не надвишава 50-тина лева... Възможно ли е да се намери подобно място?
Трудна работа е това и басейн и по-малко от 50 лв , нали се сещаш, че няма всичко да е перфектно. Ние бяхме в такова място, но с малък басейн, не очаквай чудеса . Иначе много чисто , много лековита вода и страхотна механа Peace. Много евтина и много вкусна кухня.
http://www.sredna-gora.com/
това е мястото, градчето е Стрелча, там няма какво да се прави, но на близо са Копривщица, Панагюрище и Старосел, тъй, че образователна програма колкото искаш. Иначе басейна супер топъл и водата много лековита. Може и да беше повече от 36 градуса.

# 325
Някоя от Вас ходила ли е в тази къща в Габрово? Изглежда добре, но вече съм скептична към всичко, което се предлага. )

http://www.deals.bg/Gabrovo23-noshtuvkizakuski-vecheribaseynsaun … v.-za-dvama_10824

# 326
  • София, Хаджи Димитър
Някоя от Вас ходила ли е в тази къща в Габрово? Изглежда добре, но вече съм скептична към всичко, което се предлага. )

http://www.deals.bg/Gabrovo23-noshtuvkizakuski-vecheribaseynsaun … v.-za-dvama_10824
Аз бях там декември 2011 г., къщата е до самия комплекс.Нормално обзавеждане и беше много топло.По спомени басейна, който е в комплекса беше много малък.В механата има камина и посуда, тя е долу.Стаите са горе, мисля 5 двойни. Ние бяхме компания и си прекарахме чудесно.Ако имаш въпроси питай.
Още нещо, не е в Габрово, а в едно село до Габрово, но ще те подведа на колко километра.

# 327
rumbich, а храната как е, тъй като гледам предлагат закуска и вечеря?
Има ли наоколо къде да се хапне, или трябва човек да е подготвен?

# 328
  • София, Хаджи Димитър
За това не мога да помогна, самото  комплексче има ресторант, но ние не сме го ползвали, защото бяхме в къщата и сами си приготвяхме, общо взето май само две вечери сме правили, защото в събота ходихме до Габрово, а в неделя по обед си тръгнахме за София.

# 329
Мами, аз ще ви препоръчам Винарска изба Старосел: http://www.starosel.com/
Комплексът е страхотен! Бяхме резервирали за 2 дни, но репихме да удължим престоя си с още 2, защото бяхме много впечатлени от стаите, хигиената, персонала, минералните басейни... В градината обикалят сърничка, еленче, няколко зайчета и пауни, костенурки и безброй пиленца, пуйки, патици - истински рай за децата, които не спираха да им се радват! Комплексът има външен басейн и джакузи, много свободни шезлонги и чадъри и вътрешен минерален басейн с няколко тангентора, както и отделна обособена част с джакузита. Супер е! Водата беше много приятна (без примеси!). За включената към цената закуска предлагат избор от няколко неща (за всеки вкус - мекички, мюсли, печени сндвичи или препечни филийки с масло, сирене, кашкавал, сладко, маслинки и зеленчуци) и всичкп беше вкусно, богато и пресно. Дават и плодове според сезона. Можеш да опиташ невероятно вкусния им здравословен хляб от лимец, натурален сок от бъз, домашното им грозде и смокини... Излишно е да споменавам, че виното им е невероятно и ви предлагат страхотен винен тур. Има интернет, така че може и да поработиш Simple Smile Имахме вана в стаята, използвахме я. Хигиената е много наниво! Кърпите не миришат на препарати, а на някакъв хубав омекотител. Сменят ги абсолютно всеки ден и хвърлят боклука.
Забележките ни са минимални - имаше неща в минибара, но цени не видяхме никъде (може в другите стаи да има). Имаше само 1 резервна възглавница, но като поискахме ни донесоха. В ресторанта е малко скъпичко, затова често ходихме до Хисаря. Цените на виното в самия ресторант са скъпи - по-добре си купете от рецепция - там са на нормалните си цени...
Имаше много деца! За тях си има детски басейн, катерушки, зала за игри... чипкаха се по цял ден в басейна и гониха животинките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт