Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 14

• 52 224
  • 723
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета и момчета!Един колега на съпругът ми му предлага някакъв австрийски течен Ариел,65 пранета,за 25 лв.Лично го бил донесъл от там,въпроса ми е струва ли си?

Ползвала съм австрийски Ариел и съм доволна.  Peace

# 61
Момичета , ако  някоя   от мамите  в  ДЕ   ползав  товаhttp://www.coral.de/  / новия Корал  за бяло /   течен  или на прах   може   ли да  ми даде  мнение , че  много  му се  чудя...

# 62
По -скоро   този  линк http://www.coral.de/CoralProdukte/Optimal-White/Fluessig , че  преди  малко пуснах  началната   страница на  Корал .

# 63
Хи-хи! Съставът на праха е същият като на нашето ОМО. Различават се само в неактивните съставки като оцветителите например, така че има леко разместване края на списъка. Но в горната част, където е важното, са 1:1. Предполагам, че немският Корал е по-компактен и е за 2.5 кг пране.

# 64

И аз се интересувам от това Омо  Peace
Това е чудесен прах за пране, но не и за цветни дрехи, защото ги избелва. Аз лично съм пробвала да пера и цветни памучни чаршафи, но в по-светли десени - там промяна в цвета не съм забелязала.

# 65
  • София

И аз се интересувам от това Омо  Peace
Това е чудесен прах за пране, но не и за цветни дрехи, защото ги избелва. Аз лично съм пробвала да пера и цветни памучни чаршафи, но в по-светли десени - там промяна в цвета не съм забелязала.
Благодаря за отговора! Подариха ми една опаковка от него, но в такъв случай  ще си го ползвам само за бяло пране.  Hug

# 66
Хи-хи! Съставът на праха е същият като на нашето ОМО. Различават се само в неактивните съставки като оцветителите например, така че има леко разместване края на списъка. Но в горната част, където е важното, са 1:1. Предполагам, че немският Корал е по-компактен и е за 2.5 кг пране.

Guess , пробва  ли го  вече?  Аромат ? Аз  за течен  съм  се засилила , ама  може  да метна и  един  прахообразен, знам  ли....

# 67
Не, не съм го пробвала. Laughing Проверих в сайта на Юниливър.

# 68
  • София
Здравейте момичета и момчета!Един колега на съпругът ми му предлага някакъв австрийски течен Ариел,65 пранета,за 25 лв.Лично го бил донесъл от там,въпроса ми е струва ли си?

Ползвала съм австрийски Ариел и съм доволна.  Peace
Pipi,благодарско,значи може и да го взема Hug.

# 69
# 70
  • plovdiv
В Германия го ползват в момента и казват ,че изпира много добре,по стечение на обстоятелствата,го ползват за ръчно.

# 71
  • София
Здравейте!

За първи път се записвам в темата, но ми е много интересно. Изчетох повечето посочени линкове на първа страница, но не открих отговор за въпроса си.
Днес за първи път си купих Первол за черно и за бяло пране и искам да питам къде да го сложа в пералнята? До колкото разбирам това си е препарат за пране и не трябва да слагам допълнително друг, така ли? В чашката в барабана ли да го сложа или в отделението за прах?

Също така бих помолила да ми препоръчате добър омекотител, който има траен аромат. Трайно разочарована съм от Ленор. Сега се чудя дали да взема Коколино или Семана.

Аааа и още нещо - къде мога да намеря мерителни чашки за праха за пране, както и за течния. Вчера разгледах целия отдел с перилни и почистващи препарати в Карфур и не открих.

И последно да се похваля, че купих Персил от промоцията в Карфур, срещу два закупени продукта ми подариха трети. Всичко ми излезе няма и 15 лева Simple Smile  Ето ги 1, 2 и същия течен за цветно. Гледам в таблицата, че се води добър, надявам се да остана доволна, досега не съм ползвала Персил.

# 72
Преди няколко дни обсъждахме Первол-той е специализиран препарат,с него се пере малко пране-до 2,5 кг. мисля. Цитирам Гес по памет-не очаквай от него чудеса. Спазвай инструкциите на етикета. И не се слага друго. Аз изливам течен препарат директно върху дрехите и пускам пералнята. Не е добра идея да се сипва в отделението за прах,макар че и така може. Чашка в барабана бих сложила само,ако ползвам отложен старт.
Мерителни чашки слагаха някога в големите пакети с прах. Отдавна не съм откривала,но и не съм купувала повече от 2 кг. разфасовка. Пригоди си някаква пластмасова чашка, на която знаеш обема. А и на течните препарати винаги пише колко е обема на капачката.Та можеш нея да ползваш.

# 73
И последно да се похваля, че купих Персил от промоцията в Карфур, срещу два закупени продукта ми подариха трети. Всичко ми излезе няма и 15 лева Simple Smile  Ето ги 1, 2 и същия течен за цветно. Гледам в таблицата, че се води добър, надявам се да остана доволна, досега не съм ползвала Персил.
[/quote]

Такава ли е промоцията? При два закупени подаряват трети? Двата от различен вид ли трябва да са? Примерно два пакета или два течни или прах+течен.

# 74
Малко встрани от темата..има някои въпроси относно пералните и прането, които много много не са ми ясни, ако може някой да се изкаже.

1. Вярно ли е, че на пералнята трябва да се намалят оборотите? Пералнята ми центрофугира на 1200 оборота. Свекър ми твърди, че трябва да са максимум на 800, защото барабана се развалял. Друг познат твърди, че това е смешно, тъй като на пералните им правят тестове по 3-4 дни нон стоп да центрофугират на 1200 оборота и нищо им няма и щом ги има тези обороти, трябва те да се ползват.

2. Необходимо ли е да слагам максимално количество прах? Във Варна водата е твърда, пера винаги силно замърсени дрехи. По указание трябва да слагам по 275 или 230/сега ползвам гръцкият ариел от карфур/, ааа..пропуснах и още да добавя 30-40 мл, защото пералнята ми е за 6-7 кг. Та то отделението е абсурд да поеме толкова прах.

3. Каква е логиката да обръщам дрехите като ги пера и суша? Защо се прави, не че го спазвам винаги де. Дрехите ми не съхнат на пряка слънчева светлина и въпреки че спазвам тези указания, някои от черните памучни тениски на места, особено около врата стават като ръждиви, все едно че с белина съм ги заливала. И то ужким маркови тениски. Май ще да е от потта ли, дали е възможно да е от самото пране...не знам.

Та така де...

Общи условия

Активация на акаунт