Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 14

• 52 221
  • 723
  •   1
Отговори
# 75
Малко встрани от темата..има някои въпроси относно пералните и прането, които много много не са ми ясни, ако може някой да се изкаже.

1. Вярно ли е, че на пералнята трябва да се намалят оборотите? Пералнята ми центрофугира на 1200 оборота. Свекър ми твърди, че трябва да са максимум на 800, защото барабана се развалял. Друг познат твърди, че това е смешно, тъй като на пералните им правят тестове по 3-4 дни нон стоп да центрофугират на 1200 оборота и нищо им няма и щом ги има тези обороти, трябва те да се ползват.

2. Необходимо ли е да слагам максимално количество прах? Във Варна водата е твърда, пера винаги силно замърсени дрехи. По указание трябва да слагам по 275 или 230/сега ползвам гръцкият ариел от карфур/, ааа..пропуснах и още да добавя 30-40 мл, защото пералнята ми е за 6-7 кг. Та то отделението е абсурд да поеме толкова прах.

3. Каква е логиката да обръщам дрехите като ги пера и суша? Защо се прави, не че го спазвам винаги де. Дрехите ми не съхнат на пряка слънчева светлина и въпреки че спазвам тези указания, някои от черните памучни тениски на места, особено около врата стават като ръждиви, все едно че с белина съм ги заливала. И то ужким маркови тениски. Май ще да е от потта ли, дали е възможно да е от самото пране...не знам.

Та така де...

Аз ще се изкажа по т.1:
Разказвам ти моя случай - купихме нова пералня с 1200 оборота. Пусках я на 1200. Още до като беше в гаранция два пъти и сменяха лагерите. Трети път ги смениха, вече извънгаранционно. Намалих оборотите на 800, а когато простирам сутрин и съм на работа, тоест ще ги събирам вечер - 400. Вече година и половина нямам проблем. Пу-пу

Аз съм в Пловдив и винаги спазвам указанията и слагам макс. количество нищо, че дрехите ми са слабо замърсени.

# 76
2. Необходимо ли е да слагам максимално количество прах? Във Варна водата е твърда, пера винаги силно замърсени дрехи. По указание трябва да слагам по 275 или 230/сега ползвам гръцкият ариел от карфур/, ааа..пропуснах и още да добавя 30-40 мл, защото пералнята ми е за 6-7 кг. Та то отделението е абсурд да поеме толкова прах.
Да, необходимо е да се ползва точнотоне максималното), количество прах, защото иначе няма да ти се изперат дрехите. Но ти си от случаите, когато е напълно разумно да се ползва омекотител за вода (например таблети за омекотяване на вода W5 от Лидл), защото иначе количеството прах става огромно. С омекотител за вода ще намалиш праха.

3. Каква е логиката да обръщам дрехите като ги пера и суша? Защо се прави, не че го спазвам винаги де. Дрехите ми не съхнат на пряка слънчева светлина и въпреки че спазвам тези указания, някои от черните памучни тениски на места, особено около врата стават като ръждиви, все едно че с белина съм ги заливала. И то ужким маркови тениски. Май ще да е от потта ли, дали е възможно да е от самото пране...не знам.
Защото ако им се случи нещо, да се случи от вътрешната страна, която не се вижда.

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 09:55 от Guess Who

# 77
Най-после и в магазина до нас заредиха Коколино!

# 78
По -скоро   този  линк http://www.coral.de/CoralProdukte/Optimal-White/Fluessig , че  преди  малко пуснах  началната   страница на  Корал .

аз пробвах течния и съм много доволна. точно такава опаковка ми трябваше за бельото. Купих го от магазинче в Пловдив, но напоследък го нямат и пак минах на Ариел.

# 79
  • София-в сърцата на моите деца
 Peace

# 80
По -скоро   този  линк http://www.coral.de/CoralProdukte/Optimal-White/Fluessig , че  преди  малко пуснах  началната   страница на  Корал .

аз пробвах течния и съм много доволна. точно такава опаковка ми трябваше за бельото. Купих го от магазинче в Пловдив, но напоследък го нямат и пак минах на Ариел.

Ени ,  може  ли да ми кажеш  дали  аромата   е  хубав и как  пере. Ти  течен  ли си  взе? Тук   където  съм   в  момента има и течен   и на прах -  течния   25 пранета  е 6.99  евро.  Пусна ли  са и нчкакъв  течен Персил   с  лавандула ,  ама   гледам   само  реклами , не мога да  го  засека  в  мрежата. Та, чакам  отзиви за корала, така  ли  хубаво ухае  като този за цветно?

# 81

Ени ,  може  ли да ми кажеш  дали  аромата   е  хубав и как  пере. Ти  течен  ли си  взе? Тук   където  съм   в  момента има и течен   и на прах -  течния   25 пранета  е 6.99  евро.  Пусна ли  са и нчкакъв  течен Персил   с  лавандула ,  ама   гледам   само  реклами , не мога да  го  засека  в  мрежата. Та, чакам  отзиви за корала, така  ли  хубаво ухае  като този за цветно?

пере перфектно, а аромата е хубав, както на синия и ми хареса повече от Ариел и Персил. За това колко трае не мога да съм точна. Това за мен не  е най-важно и не обръщам внимание, но при обличането все още го има. Иначе цената беше толкова и в България. Купувай Hug

# 82
Извинявам се, но да си повторя питането за промоцията на Персил в Карфур
1+1= 3 ли?

# 83
  • София
VK, питането ти май беше към мен та отговарям. Сега пак ходих до Карфур и ги нямаше момичетата дето даваха третия препарат - подарък. Но цената на опаковките, които купих все още е 7.39 лв. за 20 пранета, което е доста добре.

Сега пуснах пералнята празна на 90 градуса с прах за бяло пране на 600 оборота. Малко ме е страх да не се прецака, но се надявам да изчезне неприятната миризма.

Купих си и избелващ прах, нямам търпение да го пробвам с потъмнелите бели тениски. Къде да го сложа в отделението за прах ли? И с какво да го съчетая - с гел или с прах за пране?

# 84
  • София
Здравейте! Скоро си купих гел за пране Малиция - бял. Много ми харесва, почти свършва, а никъде не мога да го открия, дори и в ТМаркет, където го купих. Има само бял омекотител. Много моля ако някоя от Вас знае къде мога да намеря гела да сподели. За София става въпрос - благодаря!

# 85
Купих си и избелващ прах, нямам търпение да го пробвам с потъмнелите бели тениски. Къде да го сложа в отделението за прах ли?
Да.

И с какво да го съчетая - с гел или с прах за пране?
С прах.

# 86
  • София
Да попитами следното - пера с гел, него слагам в мерителното съдче в барабана на пералнята. Но омекотителя къде се слага, и кога по време на прането?

# 87
И аз пак с въпрос не разбрах кое да сложа първо,взех си и това,че другото го дадох на свекито Simple Smile
първо него ли да сложа или трябва да накисна дрехите първо ?

# 88
Да попитами следното - пера с гел, него слагам в мерителното съдче в барабана на пералнята. Но омекотителя къде се слага, и кога по време на прането?
Омекотителят се слага в отделението за омекотител. Той си стои там докато пералнята не го вземе при последното плакнене.

И аз пак с въпрос не разбрах кое да сложа първо,взех си и това,че другото го дадох на свекито Simple Smile
Скрит текст:
първо него ли да сложа или трябва да накисна дрехите първо ?[/b]
Абе нали има указания отзад. Ето, прочети: Heitmann и Denkmit.
Съжалявам, но тъпата пикаса не ми дава да дам директен линк до снимката в пълен размер, но горе вдясно има една лупичка, с която се увеличава и текстът се чете много ясно.

# 89
Аз го прочетох,но реших пак да попитам да не огелпя нещо  Mr. Green
Мерси

Общи условия

Активация на акаунт