Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 14

• 52 105
  • 723
  •   1
Отговори
# 210
Така, относно петната от дезодорант да се включа. Моят синковец си беше довел почти всички дрехи до отчайващо състояние точно благодарение на безумното използване на антиперспиранти. Всички дезодоранти против изпотяване, които съдържат алуминиеви соли, правят ужасни петна, които не се изпират. И понеже не ми се хвърляха нови или запазени дрехи, тези петна не се изпират хич, започнах да ровя и открих следните няколко неща.
Първо, много е важен начинът, по който се нанася антиперспирантът. Трябва да е плътно, на тънък слой, да не се повтаря и да се оставя да изсъхне напълно преди да се облече дрехата. Това не помага в болшинството от случаите, защото в момента, в който се изпотиш, дрехата е лекьосана.
Второ, четох интервю с човек, който работи в отдела за дезодоранти на Проктър енд Гембъл в САЩ. Човекът казва, че петната от антиперспирант е най-добре преди пране да се изплакват със чиста студена вода. Той твърди, че така се премахват без следа. Може да действа при по-леки петна, но при вече прани дрехи със сигурност не действа - личен опит.
Трето, четох, че препарат за баня се справя много добре с тези петна. Е, това действа. 99% от дрехите на сина ми ги спасих като напръсках петната, оставих да подейства десетина-петнайсет минути и ги изпрах като обикновено. При следващо пране - пак и така докато се махнаха напълно. Отбелязвам, че става въпрос за препарат за баня за почистване на котлен камък по фаянса и смесителите и който не съдържа белина. На цветни дрехи първо се пробва на скрито място. Действа идеално.
Четвърто, купих Дриклор от аптеката по препоръка на приятелката ми. Подобно е на Одорекс, но е като ролон, много по-силно е и е по-евтино (при мен Одорекс нямаше никакъв ефект). Ползва се един път в седмицата през нощта, а на сутринта се измива. Цяла седмица не се потиш. Сега синът ми си купува от Кауфланд един най-обикновен дезодорант от Кауфланд, който струва 1.70 (щото му се свиди да дава повече, а и повечето съдържат алуминиеви соли), и вече ги няма мокрите кръгове под мишниците, както и петната. Аз също го подкарах Дриклора и се родих. Много дразни, но само първия път, когато все пак се потиш. После е само леко парене. Лошата новина е, че са го спрели от внос и май ще трябва да го поръчвам от Англия, но може и да се намира още тук-там, защото не е много известен.

Отбелязвам си рецептата на Pagocт за петънца от ръжда.

# 211
Трето, четох, че препарат за баня се справя много добре с тези петна. Е, това действа. 99% от дрехите на сина ми ги спасих като напръсках петната, оставих да подейства десетина-петнайсет минути и ги изпрах като обикновено. При следващо пране - пак и така докато се махнаха напълно. Отбелязвам, че става въпрос за препарат за баня за почистване на котлен камък по фаянса и смесителите и който не съдържа белина. На цветни дрехи първо се пробва на скрито място. Действа идеално.
Помня го този твой съвет, но още не съм го пробвала? Ти с какъв препарат за баня оправи петната? Иначе за ръжда имам забутано някъде едно Клири, което съдържа някаква киселина... оксалова май беше (дано не съм измислила някое ново химично съединение Laughing ) химиците моля да не се смеят

# 212
  • Бургас
Да, оксаловата маха, ако ти е много ръждата и ако не е тъкан а на друго място. Но малки петънца, които стоят като пръски се махат безотказно, пък и вече нямам от къде да взимам оксалова.

# 213
Ами да, хич не е по темата, но
Скрит текст:
понеже зъбите ми са втората голяма мания след перилните препарати (страх ме е да не ми изпопадат), ще пиша.
От години ползвам тази паста за зъби - Arm & Hammer Brilliant Sparkle™ Gel. Купувам я от Карфур. С нея чувствам зъбите си ...............

Скрит текст:
Само да кажа,че пастата е в ДМ,не в Карфур Peace

Бях да Кауфланд за Омо...всичко изкупено Crossing Arms

# 214
В Карфур, в Карфур. От там я купувам. Ама не е на нивото на очите като Бленд-а-мед и другите, които ръсят пари за място, а по-надолу и свряна. Има още два или три вида от същата марка Arm & Hammer - избелваща, грежа за емайла и още някаква. Но и да я има в ДМ (не съм гледала за нея там), ще е по-скъпа.

Жалко, че не успя да си вземеш ОМО. Нищо, другия път.

# 215
В Карфур, в Карфур. От там я купувам. И да я има в ДМ (не съм гледала за нея там), ще е по-скъпа.

Жалко, че не успя. Нищо, другия път.

Няма да споря,може и там да я има Peace

# 216
Да, оксаловата маха, ако ти е много ръждата и ако не е тъкан а на друго място. Но малки петънца, които стоят като пръски се махат безотказно, пък и вече нямам от къде да взимам оксалова.
Аз това имам забутано някъде. Трябва да го намеря да пробвам. Като гледам, че пише "Почиства варовик от батериите в банята,ръжда от санитарен фаянс." може и петната от дезодорант да ми изчисти. newsm78

# 217
Гес , благодаря за споделеното за тениските и ние имаме няколко прецакани,ще го пробвам и аз това с препарата за банята  Peace

# 218
sparkling eyes , снощи към 21,30 си купих от ОМО-то от Кауфланда в Овча купел. Имаше доста пакети.

# 219
  • София
И за да съм поне малко по темата - добър препарат за почистване на тоалетни да ми препоръчате?
С Медикс 100% дезинфекция успях да почистя дългогодишна ръжда от тоал. чиния. Бях пробвала какво ли не и почти се бях отчаяла. Цялата баня светна.
От промоцията на Омо- то и аз се възползвах. Това е един от задължителните прахове у дома.Вчера на обяд в Кауфланда в Банишора имаше достатъчно.
Много благодаря за ценните съвети за премахване на петната от дезодорант, че имам няколко съсипани любими блузки. А уж купувам широко рекламирани такива, че не оставят петна нито върху бяло, нито върху черно. Нищо подобно, ама си ги купувам.... Money newsm78

Последна редакция: сб, 27 юли 2013, 12:03 от andy06

# 220
sparkling eyes , снощи към 21,30 си купих от ОМО-то от Кауфланда в Овча купел. Имаше доста пакети.

Ама аз съм в Пловдив Mr. Green
Но мерси Hug

# 221
Момичета,за почистването на подмишниците на тениските няма ли да стане с обезмаслител ? newsm78

# 222
Вчера си купих още 3 пакета ОМО, но цената беше не намалена на етикета и хората го задминаваха. Учудих се, понеже промоцията е до неделя и отидох на уред да проверя цената. Намален си беше.
казах на информация и уж табелите били паднали, но половин час по късно пак си беше същия ненамален етикет. А имаше много прах.

# 223
И аз като бавноразвиващите... Laughing на останалите сигурно вече им е омръзнало, а аз най-после ползвах Изи (за цветно). Не знам какво да кажа, толкова много ми хареса... С петната не бих могъл да кажа как се справя, защото рядко имаме, но ароматът е много приятен и учудващо траен. Тези дни се върнах от море, преди да замина, изпрах плажните хавлии с него. На плажа хавлията непрестанно ми миришеше. Невероятна миризма. Отделно по време на самата почивка перяхме бански, кърпи, дрехи с него. Всичко ухаеше великолепно. А какъв кеф беше когато се прибрахме и си сложихме чистите чаршафи, които бяхме изпрали непосредствено преди да заминем... Отчитам, че сме ги изпрали преди да тръгнем на почивка, минали са десет дни, връщаме се и ароматът се е запазил. Дори и вечер като си легна още си мирише. И понеже слагаме и омекотител, смея да твърдя, че и него надвива, защото се усеща миризмата на праха, а на омекотителя - изобщо. Сега и ако Гес сподели и някои други технически подробности дали му е добър състава, бих го ползвал от време на време и занапред. Всъщност, това, че е български и толкова евтин, прави ли го по-лош от останалите нисък и среден клас по магазините? Може ли да се сравнява с тях или дори е по-добър?

# 224
Изи редовно го ползмам и съм страшно доволна!Пере и петна по дрехите!Аз
 съм за Изи отколкото гел-капсули Ариел!
Argent ,ако  си привърженик на омекотител с трайна миризма вземи си омекотител ИЗИ с розите!Мирише на българска роза и е много трайна миризмата!Невероятен е!Живея в къща с голям двор и си нямаш напредстава  на какво разстояние ухае!И е много икономичен!
ИЗИ омекотител и прах невероятна комбивация! Peace

Общи условия

Активация на акаунт