Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 14

• 52 148
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
wdn,този номер с пълненето го правя само при плакнене.Ползавам 15 минутната за хавлиите и банските след плаж.И понеже плакненето е само едно,няма как да простра дрехи изплакнати само веднъж.Не слагам омекотител при първото пускане.Като свърши пускам само плакнене,напълва,спирам я от ON/OFF ,включвам отново и пускам нова 15 минутна като изключвам градусите.Така имам 3 изплаквания............правя и други номера,но много разводних темата,та ако искаш на лични.Не ми дреме за пералнята,намразих я още като нова заради тези "несгоди"  Joy

# 586
ОМО в Билла е намалено на 6.82 лв ,пере страхотно  Crazy
Да, ама само в петък и вчера.
... е намалено, не че пере страхотно само вчера и в петък. Mr. Green
hahaha да,съвсем изключих,че вчера работих  Joy

# 587
wdn,този номер с пълненето го правя само при плакнене.Ползавам 15 минутната за хавлиите и банските след плаж.И понеже плакненето е само едно,няма как да простра дрехи изплакнати само веднъж.Не слагам омекотител при първото пускане.Като свърши пускам само плакнене,напълва,спирам я от ON/OFF ,включвам отново и пускам нова 15 минутна като изключвам градусите.Така имам 3 изплаквания............правя и други номера,но много разводних темата,та ако искаш на лични.Не ми дреме за пералнята,намразих я още като нова заради тези "несгоди"  Joy
И моята приятелка я мрази, главно заради малкото вода. Peace Иначе ми стана интересно за номерата, които й прилагаш. Laughing Сподели Hug  bouquet

# 588
Моят белгийски Персил пере учудващо добре - изпра петна от кръв, кафе и шоколад. Леко ме притесниха няколкото буци в кутията, но предполагам е заради картонената опаковка, а не че е стар (успокоявам се)... :Д

- На опаковката е отбелязано 15 градуса - може ли да пера при по-висока температура (40-60 градуса)?

# 589
  • София
Какъв препарат ще препоръчате, достъпен, с по-малко химически съставки (изкуствени) и да може и за ръчно пране да става, основно за пералня ми трябва.

# 590
 Омо 70 пранета - 14,99лв  - http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-9545CED3-6C629E38/lidl_bg/hs … l/index_26099.htm
или
  Ариел 70 пранета - 20,99 лв  -  на 14 страница горе
http://www.kaufland.bg/webdatenupload/Pdf/BG/KW33_4000/blaetterkatalog/index.html
 newsm12 wash

# 591
  • Стара Загора
Ариел.

# 592
# 593
Моят белгийски Персил пере учудващо добре - изпра петна от кръв, кафе и шоколад. Леко ме притесниха няколкото буци в кутията, но предполагам е заради картонената опаковка, а не че е стар (успокоявам се)... :Д

- На опаковката е отбелязано 15 градуса - може ли да пера при по-висока температура (40-60 градуса)?

Този течен гръцки прах е невероятен.В момента пера с него.Имам още малко гръцки прахове,после да видим откъде ще ги търся.На Персил ли отговаря този прах.Виждам го в спец.магазини под друго име.Дали е същият?

# 594
  • Стара Загора
Павло-Дени, този Скип е на Юнилевер, отговаря на английския Персил и нашето Омо ( този знак с петното бележи продуктите на Юнилевер ). В момента свършвам гръцки зелен Скип течен- много съм доволна.

# 595
Павло-Дени, този Скип е на Юнилевер, отговаря на английския Персил и нашето Омо ( този знак с петното бележи продуктите на Юнилевер ). В момента свършвам гръцки зелен Скип течен- много съм доволна.

Благодаря ти много! Simple Smile

# 596

Този течен гръцки прах е невероятен.В момента пера с него.Имам още малко гръцки прахове,после да видим откъде ще ги търся.На Персил ли отговаря този прах.Виждам го в спец.магазини под друго име.Дали е същият?

Това е много концентриран препарат. Отговаря на Persil small & mighty.

И аз да споделя как "льжа" моята машина. Mr. Green Имам едно шише от минерална вода, 500 ml и просто доливам през чекмеджето 4, 5 пьти. Гледам да не прекалявам. Така хем в пералнята има повечко вода, хем няма опасност да направя нещо на самата машина.

# 597
Здравейте,от доста време ви следя и доста неща научих от вас,за което благодаря и ако позволите бих искала да се присъединя сред вас.  bouquet
Искам да ви попитам какво мислите за Калгон-а?Някой ползва ли го и наистина ли е толкова необходим?И вярно ли е,че когато има омекотител не е нужен?

Благодаря ви предварително за отговорите,хубав ден!  bouquet

# 598
Нашата вода е също много варовита.Калгон е необходимо да се сложи за да няма отлагания на котлен камък в пералнята,а също така варовика навлиза и в дрехата ,когато се пере .За това някой казва" сивее ми прането" стои някак си като мръсно.
Гес беше ми пуснала линк,че освен  Калгон има и таблетки за 50 пранета мисля,че беше за 7лв и нещо.Това може да се намери в Кауфланд или др.големи вериги.
Още не съм си вземала такива таблетки,защото нямам възможнос.Нямам наблизо такива големи вериги имаме едно Пени.
Та хубаво е според мен да се слага  Калгон за да омекотява водата.
Омекотител слагам за омекотяване на дрехата,а не че ще омекоти водата newsm78Поне аз така си мисля.
В момента чета старите теми и ако имам пропуски си ги наваксвам.
Е хубаво ми е тук ,но съм втора смяна.
Между др.взех си омекотител Медикс Алвина-бордо. страшно хубаво ухае  и омекотява.

# 599
По принцип омекотител за вода като Калгон и подобните му не са нужни, а просто трябва да се увеличи праха/гела според указанията на опаковката. Но ако някой иска да пести праха, може да слага омекотител за вода и прах като за мека вода.

Таблетките, Джижи, са собствена марка на Лидл и може да се намерят само там. Струват 6.99 лв. за 51 пранета. Изглеждат така:
Скрит текст:
Препоръчвам ги, защото са по-евтини от Калгон, който е с безобразно надута цена (подобно на всички продукти на Рекит Бенкизер).

Общи условия

Активация на акаунт